Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Strateške igre
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Strateške igre Potezne i real-time strategije...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 17.9.2013, 21:07   #1761
simets
Veteran

Član od: 12.6.2009.
Zahvalnice: 179
Zahvaljeno 89 puta na 54 poruka
Određen forumom Re: Rome Total War 2

Citat:
Wittmann kaže: Pregled poruke
Sa radijusovim modom igra je jos laksa,ne moras ni da brines o parama niti o hrani tako da ne,igrao sam sa njegovim modom ali ipak ne.
Izvinjavam se, lose sam napisao, ne koristim ceo Radious mod, vec samo Radious battle mod i Radious AI mod. To nema nikakve veze sa parama i hranom...
simets je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.9.2013, 21:23   #1762
brux7
Novi član

Član od: 10.7.2009.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 21 puta na 10 poruka

Ovo je, čini mi se, najispravniji pogled na stvar.

I još mnogo toga na

http://www.twcenter.net/forums/showt...5-Rome-2-memes
brux7 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku brux7 na korisnoj poruci:
Bascelik (17.9.2013), perablenta (17.9.2013)
Stara 17.9.2013, 21:42   #1763
Leonida
Deo inventara foruma

Član od: 31.7.2007.
Zahvalnice: 2.956
Zahvaljeno 2.021 puta na 1.042 poruka

Citat:
simets kaže: Pregled poruke
Unit blob se jedino javlja ako si lenstina pa posaljes 3+ svojih jedinica da jurisaju na jednu protivnicku odnapred.
Instalirajte Radious battle mod, odvojite malo vremena da svaku jedinicu posebno posaljete na posebnu neprijateljsku jedinicu. Ako treba da napadnete jednu jedinicu sa vise svojih, posaljite jednu svoju da se bori od napred a sa ostalima uradite flanking manevar... CAK je to pojasnjeno u prolog tutorialu.
Ja problema sa tim blobom nemam a Radious mod mi je sredio i bitke a bogami i kampanju.
Nije tacno, unit blob ce se desiti i u 1vs1 duelima, i to sam testirao posle ovog najnovijeg patch-a. Doduse igram sa maksimalnim brojem vojnika, ne znam kako je na nizim podesavanjima.
Leonida je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.9.2013, 22:15   #1764
simets
Veteran

Član od: 12.6.2009.
Zahvalnice: 179
Zahvaljeno 89 puta na 54 poruka

Citat:
Leonida kaže: Pregled poruke
Nije tacno, unit blob ce se desiti i u 1vs1 duelima, i to sam testirao posle ovog najnovijeg patch-a. Doduse igram sa maksimalnim brojem vojnika, ne znam kako je na nizim podesavanjima.
Pa sta cemo sada? Ti ga imas, ja ga nemam. I ko je sada u pravu Probaj sa Radious battle mod, mozda zbog toga nemam unit blob... ko zna...
simets je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.9.2013, 22:30   #1765
perablenta
Deo inventara foruma

Član od: 30.1.2009.
Zahvalnice: 1.095
Zahvaljeno 1.679 puta na 1.065 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku perablenta

perablenta je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.9.2013, 23:01   #1766
Leonida
Deo inventara foruma

Moje dve omiljene slike sa te teme :

Spoiler za SLIKE:

Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Leonida na korisnoj poruci:
dulezmaj (18.9.2013)
Stara 17.9.2013, 23:35   #1767
pentraksil
Deo inventara foruma

Član od: 14.4.2007.
Zahvalnice: 4.590
Zahvaljeno 3.921 puta na 2.441 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku pentraksil

Citat:
simets kaže: Pregled poruke
Izvinjavam se, lose sam napisao, ne koristim ceo Radious mod, vec samo Radious battle mod i Radious AI mod. To nema nikakve veze sa parama i hranom...
Da, samo AI i Battle
pentraksil je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.9.2013, 14:50   #1768
Leonida
Deo inventara foruma

Izgleda da ce mnogo toga popraviti u narednom patchu.

http://forums.totalwar.com/showthrea...are-working-on

Poslednja ispravka: Leonida (18.9.2013 u 15:10)
Stara 18.9.2013, 15:23   #1769
pentraksil
Deo inventara foruma

Citat:
Leonida kaže: Pregled poruke
Izgleda da ce mnogo toga popraviti u narednom patchu.

http://forums.totalwar.com/showthrea...are-working-on
Zaista neki put AI briljira svojim odlukama ali kada krene tupavo onda to izgleda katastrofalno. Nadam se da je istina ovo sto prica za bug blokade, jer ispod svih onih tupavih poteza krije se AI koji izgleda zna sta radi. Recimo primetio sam da AI povlaci jedinice koje su pod vatrom (sto nije bio slucaj u prethodnim TW-ovima), samo sto nakon nekog vremena pocne da ih rotira pa mu dodje na isto . Ali eto bar ih sklanja. Najgora situacija je svakako prilikom napada na grad....samo jurca po zastavice i to treba da se popravi. Po onome sto procitah ovde, vidim da rade na onim najbitnijim problemima, to je najvaznije.
Takodje, na pitanje da li ce porodicno drvo vratiti u Rome, odgovor je bio:

This post is about the proposed changes in battles but keep an eye out for when we discuss campaign!

Ja se nadam da je ovo neki tease
Stara 18.9.2013, 18:19   #1770
nameless1
Deo inventara foruma

Član od: 19.8.2009.
Zahvalnice: 3.089
Zahvaljeno 4.935 puta na 2.298 poruka

Citat:
Isko kaže: Pregled poruke
Kad se sjetim kakav je Shogun 2bio (a i svaki TW u pocetku) , sjecam se da su svi kukali kako igra nije ok itd..
Kako su to 'svi' kukali na Shogun 2, i kakav je on to bio u pocetku? Igra je uvek bila u dobrom stanju, ni priblizno ovoj katastrofi..

lol
nameless1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku nameless1 na korisnoj poruci:
brux7 (18.9.2013), jaomile (18.9.2013), Stranger2 (21.9.2013), _Maximus_ (18.9.2013)
Stara 18.9.2013, 18:46   #1771
Zort
Član

Član od: 10.3.2010.
Zahvalnice: 53
Zahvaljeno 43 puta na 30 poruka

Moze li da mi kaze neko od vas ko je igrao, da li ce moci pecevima da se sredi igra da bude igriva (ai, zahtevnost...)? I sta je sa ekspanzijama? Mozda ce one popraviti situaciju.
Zort je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.9.2013, 18:56   #1772
perablenta
Deo inventara foruma

Citat:
Zort kaže: Pregled poruke
Moze li da mi kaze neko od vas ko je igrao, da li ce moci pecevima da se sredi igra da bude igriva (ai, zahtevnost...)? I sta je sa ekspanzijama? Mozda ce one popraviti situaciju.
Ako danas Shogun 2 radi ko svajcarski sat radice i Rome 2 u nekoj bliskoj buducnosti.
Stara 18.9.2013, 18:59   #1773
Wittmann
Član

Član od: 29.3.2013.
Zahvalnice: 237
Zahvaljeno 56 puta na 41 poruka

Klasicne baronacije,pitao sam za family tree i to mi odgovorio,samo nesto baronisu
Wittmann je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.9.2013, 19:53   #1774
pentraksil
Deo inventara foruma

Citat:
Zort kaže: Pregled poruke
Definitivno, u to nema nikakve sumnje.

Shogun 2 je iskreno bila najispoliranija TW igra na izlasku. Najmanje problema je bilo tu. Ali recimo meni se i sada desava da Shogun 2 zablokira u sred bitke nakon par partija (skoro uvek), sto nije slucaj sa Rome 2 nakon ovoliko sati igre

Ali igra moze da se popravi, nema tu nikakve dileme (bar kod mene)
Stara 18.9.2013, 21:26   #1775
batakpudla
Veteran

Član od: 23.5.2008.
Zahvalnice: 614
Zahvaljeno 148 puta na 86 poruka

Стигла ми је игра јуче са Завија. Немам много времена да се посветим, што је у неку руку добро јер су најавили велике промене у наредном печу. Па ћу да се сиграм кад се фино испегла.

Сама кутија у којој је игра стигла је лепо нашминкана и по томе се такође види се да су доста уложили у маркетинг. Уз три ДВД-а, долазе и user manual и књижица Дејвида Гибинса: Destroy Carthage.

Пошто ми је ово прва Стим игра време сам утрошио и на скидање игриних неких 9гб са нета(?) и на активирање ДЛЦ-а. Ваљда се игра аутоматски печује. Бем ли га...

Графичка подешавања су ми на very high уз укључен АА и v-sync уз штиклирано Unlimited video memory. Резултати бенчмарка су просечан ФПС 43, а минимални 28. Конфа из профила.

С обзиром да нисам у прилици да се много играм, одиграо сам само пар кругова са Спартом. На прву лопту мени се свиђа. На мапи немам никаквих графичких проблема, кругови се брзо обрћу. Верујем да што се више мапа открива и што се више фракција упознаје да то и кругови много дуже трају. Рељеф, градови, генерално допада ми се како су средили мапу кампање. Картице војске, грађевина и осталог ми се свиђају иако их већина пљује. Свеукупно, визуелно игра ми се много допада. Могу мислити како ће прштати на скупим графама кад се после н месеци игра исполира. Чини ми се да је сам менаџмент поједностављен, што на прву лопту не изгледа лоше. Регрутовање генерала, па његове војске па тек онда регуларне војске је за мене позитивна новина у игри. Што се борби тиче, како је већина рекла оне су кратке. Две сам само борбе имао, једну добио једну изгубио и обе су трајале око 5 мин. Саме борбе су мени мало чудне, али ја нисам играо Шогун, а од Наполеона је доста прошло. Не могу о том најважнијем аспекту игре да судим док се не навикнем и не одиграм солидан број борби. Немам никаквих графичких проблема у борбама, ни сецкања ни осталих гличева. То је неки мој први утисак за неких пола сата проведених у самој игри.
batakpudla je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.9.2013, 21:27   #1776
jaomile
Veteran

Član od: 20.11.2011.
Zahvalnice: 195
Zahvaljeno 184 puta na 116 poruka

Shogun je meni najdosadniji TW ikad. Ja sam u prva 3 sata R2TW (i ne mislim na smešne bug-ove jer je jedini dosad bug bio u vezi AI koji juri kroz centar ne obazirujući se na moje trupe i to ne bude svaki put) imao više zabave nego u čitavoj kampanji Shogun-a. Nek je on najispeglaniji kad zijevam uz ekran. Pa AI u Shogun 2 je bio jako loš kada napada utvrđenja. Sa najslabijom armijom si ga mogao pobjediti. Sve sami Yari Ashigaru, Bow Ashigaru i general koji na kraju siđe sa konja i pobiju ga moji preostali strelci. Na kraju ce R2TW biti onakav kakav je zamišljen onda kada je i trebao da izeđe-pred kraj oktobra.
jaomile je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.9.2013, 22:28   #1777
perablenta
Deo inventara foruma

Jel se seca neko ovoga:
http://www.youtube.com/watch?v=3qlEk...outu.be&t=8m3s

Start at 8:00.

...Playable on a wide range of machines...

Intel REP : We worked very closely with CA that Rome 2 out of the box is a beautiful experience.

INSTAL IT, RUN IT, IT'S SMOOTH AND SLICK...

BS level over 9000!
Stara 18.9.2013, 23:03   #1778
Leonida
Deo inventara foruma

U pravu su sa " It plays, and it works" . Sve ostalo su bile ciste lazi .
Stara 18.9.2013, 23:27   #1779
_Maximus_
Veteran

Član od: 11.3.2006.
Zahvalnice: 249
Zahvaljeno 252 puta na 147 poruka

Citat:
nameless1 kaže: Pregled poruke
Kako su to 'svi' kukali na Shogun 2, i kakav je on to bio u pocetku? Igra je uvek bila u dobrom stanju, ni priblizno ovoj katastrofi..

lol

4:56 hahahahaha i beni hil fazon. majko bozija, tako mi je drago sto nemam sada pare da kupim ovo "nesto".
_Maximus_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku _Maximus_ na korisnoj poruci:
Stranger2 (21.9.2013)
Stara 19.9.2013, 6:34   #1780
NjegovaWisost
Deo inventara foruma

Član od: 2.2.2006.
Zahvalnice: 861
Zahvaljeno 1.729 puta na 992 poruka

Citat:
brux7 kaže: Pregled poruke
Igrao sam TW igre od početka. Verovatno stotine i stotine sati (dakle mator sam ). Napokon sam probao i RTW2 i nako desetak sati igranja... i razočarenje.

Nravno, igra je raskošna. Slike su prelepe, modeli lepo izgledaju. I to je to. Iza svega ostaje jedna velika šupljina. Bojim se da patchevi i modovi tu malo šta mogu da učine. Stvar je u engine-u. Mehanika borbe, one što je krasilo stare TW igre, ovde potpuno izostaje i sve se pretvara u veliku i haotičnu gužvu, bez obzira da li se radi o Rimljanima, Grcima ili varvarima. Kampanja je pretvoreno u dosadno (i predugačko) piljenje u oblake koji promiču i pokrete konjanika dok se izređaju sve frakcije. Kad to prođe, tad nas dočeka nas ogroman broj dosadnih prozora sa bezbroj informacija, po kojima moramo da bauljamo. Čak i kada ih izučimo i postupimo onako kako mislimo da je najispravnije, to ne garantuje da će sve stvari odvijati kako očekujemo, jer čovek nema osećaj da njegov potez bilo šta uzrokuje, nego da se sve odvija negde iza, u tabelama. Sve deluje kao komplikovana i potpuno neinvetivna igra brojeva.

Naravno, ako ste mladi i ne pamtite vremena kad su se pojavile neke "revolucionarne" igre, kao što je Rome Total War 1, možda će vas ovo zadovoljiti. Desetak sati jeftine zabave i kraj. Na kraj krajeva, takvi su i današnji filmovi, raskošni, blistavi, a šuplji. Međutim, za sve one koji su dugo čekali izlazak RTW2, nadajući se da će u njemu biti obuhvaćena sva dosadašnja iskustva CA, ovo je veliko veliko razočarenje. I verovatno poslednja TW igra koju će igrati.

Dakle na stranu kozmetika i efekti, pomalo je tužno da je stari, dobri mod EB (Europa Barbarorum) za RTW1, koji je po mnogo čemu remek delo modovanja, po uzbuđenju i osećaju dubine koji igrač ima (naravno ako ima strpljenja i afinitet za to), još dugo neće biti prevaziđen.
Sad si me pokolebao Preigrao sam (za ovo vremena što imam) Europu Universalis (koja je maltene čista diplomatija..) i htjedoh da skinem Rim II kad pročitah ovo...

Nekako se čini da im nedostaje ideja.
NjegovaWisost je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
campaign, rome, screenshot, senat, total war, war

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Medieval II Total War DukeofSerbia Strateške igre 1963 19.4.2023 14:53
Rimska država u video igrama Red Wing O igrama uopšte 29 29.5.2021 15:24
Rome Total War Alexander _Maximus_ Strateške igre 33 22.6.2007 19:46
Upomoc imam problem (Rome total war) groefdracula O igrama uopšte 14 7.7.2006 0:49
Rome Total War problem NjegovaWisost Strateške igre 5 28.3.2006 22:35

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 23:10.