![]() |
![]() |
![]() |
#1801 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1802 |
Član
Član od: 15.3.2009.
Zahvalnice: 177
Zahvaljeno 71 puta na 56 poruka
|
![]()
Pa moze da odnese u kopirnicu i plati skeniranje. Dobije knjige u pdf-u za relativno male pare. Oko 800 din je skeniranje tolike knjige.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1803 |
Veteran
Član od: 12.3.2006.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 130 puta na 113 poruka
|
![]()
Samo sto to nije legalno vise. Mada, nisam siguran koliko se postuje taj zakon o kopiranju knjiga?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1804 |
Veteran
Član od: 2.11.2008.
Zahvalnice: 499
Zahvaljeno 1.348 puta na 495 poruka
|
![]()
Pa nije legalno ni no kako veci deo Srbije igra igre i gleda filmove pa opet.
Kopirnicama bi otislo tipa 90% profita od stampanja maturskih radova nece pare namlatiti, tako da ne verujem ko ce to da prijavljuje a i da krene neka policija (ovo ne moze komunalna mora neka druga) to ce biti ko sa pusenjem i bacanjem pikavaca, tri dana se svi zentaju a onda udri po starom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1805 |
Član
Član od: 15.3.2009.
Zahvalnice: 177
Zahvaljeno 71 puta na 56 poruka
|
![]()
Pa ne znam sto bi bilo nelegalno ako nece da siri taj pdf, vec da ga zadrzi za sebe?!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1806 |
Veteran
|
![]()
Kazem samo zato sto je zakon svez. Meni je, kao i svima ostalima, jasno koliko se zakoni postuju.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1808 |
Član
Član od: 25.5.2007.
Zahvalnice: 121
Zahvaljeno 81 puta na 51 poruka
|
![]()
Na slikama ne mogu tacno da procenim, tako da pitam, koje su dimenzije knjiga u ovom box-setu? Jesu slicne dimenzijama Laguninih izdanja?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1809 |
Starosedelac
Član od: 10.12.2005.
Zahvalnice: 811
Zahvaljeno 404 puta na 255 poruka
|
![]()
Nisam video Lagunina izdanja, ali mi izdanja u boxset-u deluju iste velicine i mozda nesto tanje od HU izdanja Game of Thrones (braon knjiga na prilozenoj slici). Knjige sam ostavio u Zr, sad sam vec u Ns pa ne mogu napraviti novu fotku da se vidi velicina u poredjenju sa necim poznatim.
![]() ![]() ![]() EDIT: ^Scratch that, racunaj na velicinu braon knjige sa prilozenih slika. Lenjir je duzine 16 [cm] bazdaren na 15 [cm]. EDIT2: Ja sam ADwD dobio na poklon, ali vidim da su spustili scenu skoro 5 eura (posto su na porudzbenici koju sam dobio racunali nekih 21.5 Eura): http://www.bookdepository.com/Dance-.../9780002247399 Pa ako je neko zainteresovan nek pogleda. Generalno, imam utisak da su knjige najskuplje u Madjarskoj pa sledi Srbija, pa Book Depository. Stim sto se domaca izdanja ponekad mogu naci po izuzetno povoljnoj ceni (limundo ili neka akcija). To narocito vazi za programersku literaturu, ALI domaci prevodi su uglavnom losi. Danas sam dobio preporuku za ovaj sajt: http://hu.westbook.rs/ (ima i srpske verzije, kliknite na zastavicu), kako mi je receno otvoreni su i za uvid u mogucnost nabavke knjige koja nije izlistana na sajtu. EDIT3: Sve knjige su narucene prvog novembra. Box-set je stigao za nekih desetak dana, a DwD valjda pocetkom ove nedelje. Poslednja ispravka: Eddy (21.11.2011 u 2:27) |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Eddy na korisnoj poruci: | ||
Thunder (21.11.2011) |
![]() |
#1810 | |
Novi član
Član od: 30.5.2010.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 9 puta na 6 poruka
|
![]() Citat:
![]() Ja čekam da Laguna izbaci Ples pa da ga pročitam. I prethodne sam pročitao na srpskom pa mi je glupo da sad prelazim na original. Sada je na redu ponovno čitanje i podsećanje pošto se dosta pozaboravljalo posle 4-5 godina. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1811 |
Starosedelac
Član od: 10.12.2005.
Zahvalnice: 811
Zahvaljeno 404 puta na 255 poruka
|
![]()
Pretpostavljao sam da je takva situacija, zato sam uslikao sa Laguna izdanjenjem Fire Upon Deep-a. Ali nisam bio siguran da su sva mass paperback izdanja istog formata, ali ni da isto vazi i za Lagunu.
EDIT: Sad sam si me podsetio da proverim, i Silmarillion i LOTR koji imam je istog, MMP formata. Poslednja ispravka: Eddy (25.11.2011 u 9:13) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1812 |
Veteran
|
![]()
Procitao sam Poslednju Strazu, konacno.
Prvo, mislim da je prevod malo losiji, ali s obzirom da je original na ruskom, ne mogu da budem siguran. Drugo, mislim da knjiga malo zaostaje u odnosu na prethodne delove. Aliiii, trece, mislim da je kraj odlican, savrseno se uklapa i trebao sam ranije toga da se setim. Sve je i dalje povezano, pisac se vraca na prethodne delove, ima i sala na racun filma i nekih drugih knjiga fantastike... Na kraju knjige je takodje i hint da ovo nije poslednji deo. Sve u svemu, meni se knjiga svidela i jedva cekam sledeci deo s obzirom da Lukjanjenko nije razocarao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1813 |
Veteran
|
![]()
Citam Bulgakova, ,,Majstor i Margarita'', Vidim da ima dosta solidnih interpretacija na netu, ali one ujedno i otkrivaju kraj knjige, a voleo bih da sebi u toku citanja razsjasnim neke stvari, pre svega simboliku koja je toliko prisutna. Mozda neki zgodan link ili koja rec o tome ne bi skodila?
Rado cu podeliti utiske na kraju. Inace knjiga je u nekom planu trebala da bude redovna gimnazijska lektira, medjutim to nije proslo. Ipak neki profesori ipak i to traze u cetvrtom razredu. Citam je za svoju dusu i mogu reci da mi se vrlo dopada, ipak nije dzaba po misljenju kriticara najbolji roman dvadesetog veka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1814 |
Veteran
Član od: 19.12.2005.
Zahvalnice: 535
Zahvaljeno 194 puta na 118 poruka
|
![]()
Ranije je ta knjiga i bila deo gimnazijske lektire, ja sam je bas tako i procitao prvi put, u cetvrtom razredu gimnazije.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1815 |
Član
Član od: 3.3.2011.
Zahvalnice: 145
Zahvaljeno 101 puta na 79 poruka
|
![]()
Da li mozda neko zna koje su knjizare u Beogradu najbolje snabdevene kompjuterskom literaturom?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1816 |
Veteran
|
![]()
Procitao sam knjigu Zarka Lausevica "Godina prodje, dan nikad".
Obicno nesto izbegavam iz nekog glupog kontraskog inata ako svi to rade. To je jace od mene. Tako nisam gledao Montevideo ni Paradu i prestao sam da citam Hari Potera iako su mi se prethodne knjige iskreno dopale. Nikad nisam slusao EKV iako mi se maltene svaka njihova pesma koju bi cuo dopala. Ovaj put sam u inat svom inatu procitao Zarkovu knjigu i zelim da je preporucim svima koji posecuju ovaj forum! Zarko govori o svom zivotu nakon tragicnih dogadjaja jedne noci krajem jula 1993. godine, govori o svojim razmisljanjima i osecanjima i o svom pogledu na "sve to" i to cini na nacin da cete nakon procitane knjige razumeti tog coveka i situaciju u kojoj se on nalazi. Sada zelim da pogledam neki film u kome Zarko glumi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1817 |
Veteran
Član od: 19.11.2005.
Zahvalnice: 584
Zahvaljeno 298 puta na 149 poruka
|
![]()
Читао Замак од Кафке. Изгледа као наставак Процеса. Атмосфера је још суморнија. Зима, хладноћа, село и недостижни замак коме се људи слепо покоравају. Сваки однос са службеницима је пун апсурда и у неким тренуцима је мучно читати, јер није то онај апсурд који доводи до смеха, већ до неког безнађа и празнине. А пошто је живот свакога у селу везан за замак, или бар они верују да је везан, тако овај роман једноставно баца у депресију. Неко је једном рекао да постоји светло чак и у мраку замка, али ја то овде никако нисам могао да препознам. Чак и да је Кафка завршио роман, сумњам да би оно постојало.
|
![]() |
![]() |
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku Miki1987 na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#1818 |
Veteran
Član od: 3.6.2009.
Zahvalnice: 134
Zahvaljeno 35 puta na 28 poruka
|
![]()
Bas i nemam nesto strpljenja da citam prethodne strane, pa bih da pitam da mi preporucite neku tinejdzersku knjigu tipa 'Hajduk u Beogradu' ali da nije isti autor.. I zanima me da li je neko procitao ''Beli tigar'' ? Cuo sam da je dobra knjiga, pa ako neko tako misli neka potvrdi ovde..
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1819 |
Član
Član od: 13.4.2006.
Zahvalnice: 62
Zahvaljeno 144 puta na 56 poruka
|
![]()
Поклон од Мартина за НГ и Божић. Одломак поглавља из Ветрова Зиме.
Spoiler za poklon:
Spoiler za o Plesu...:
|
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Баш_Челик na korisnoj poruci: | ||
Marti Misterija (30.12.2011), Thunder (30.12.2011) |
![]() |
#1820 |
Veteran
|
![]()
@miki1987
Nakon Procesa sam bio odusevljen Kafkom i tim stilom, za razliku od vecine iz razreda kojima se roman ni malo nije dopao. Hvala na preporuci, nadam se da cu pronaci vremena da procitam tu knjigu, stavljam je na listu ![]() Upravo ta apsurdnost u romanu mi se najvise i svidela i nacin na koji on nju koristi. Volim knjige gde postoji taj element, koji obicno skriveno kazuje mnoge druge stvari. Zato mi se i Bulgakov dopao, jer koristi natprirodno da prikaze neke zemaljske pojave u drustvu. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
knjige, literatura |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Pa nije Tolkin sam! Fantastika - Preporuke | barjaktar | Opšta kultura | 189 | 14.12.2007 11:59 |
Kako download-ovati knjige? | Beowulf | Internet tehnologije | 6 | 10.6.2007 11:59 |
Knjige, tutorijali za rad sa Vegasom, Premierom, Avid Xpressom i After effectsom | Se7en_ | Video/TV softver | 2 | 20.4.2007 14:42 |
Knjige za početnike | zukov | Programiranje | 6 | 17.5.2006 19:10 |
Besplatne web knjige | Carl Jonson CJ | Zanimljive Web lokacije | 7 | 7.1.2006 1:14 |