Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Mrežne igre
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Mrežne igre Multi-player igre

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 20.6.2012, 6:52   #1841
GrimReaper
Starosedelac

Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 154 puta na 115 poruka
Određen forumom Re: Dota 2

Citat:
NjegovaWisost kaže: Pregled poruke
Ako misliš da Valve nije napravljen za mužu para nego se igra grupa entuzijasta, grdno se varaš.
Doti 2 nedostaje i taunt.
Ima razlike između kompanije koja pravi igrice zato što ih voli i trudi se da ih napravi što bolje može, i koja pravi igrice isključivo zbog zarade, a Valve očito pripada ovoj prvoj grupi.
GrimReaper je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.6.2012, 7:41   #1842
xarocx
Član

Član od: 11.11.2011.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 8 puta na 7 poruka

Dota 2 Rubick the Grand Magus Extra je odrađen Rubick
Dota 2 Guide - Mortred the Phantom Assasin
xarocx je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.6.2012, 8:57   #1843
NjegovaWisost
Deo inventara foruma

Član od: 2.2.2006.
Zahvalnice: 861
Zahvaljeno 1.729 puta na 992 poruka

Citat:
M.C. kaže: Pregled poruke
Svaka kompanija radi sa ciljem da bude profitabilna, to niko ne spori, ali "muža para"... nope.
Taunt će biti ubačen u igru kasnije, postovao sam ranije neke animacije vezane za to, plus u opcijama može da se namesti prečica među kontrolama. Po meni potpuno bespotrebna opcija.
Šta bespotrebna, ništa bolje od taunta i obrta pa da bude nešto slično humiliationu
NjegovaWisost je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.6.2012, 11:34   #1844
M.C.
Deo inventara foruma

Član od: 4.2.2006.
Zahvalnice: 305
Zahvaljeno 1.508 puta na 1.040 poruka

Ne znam, nerviralo me je dosta u TF2, pa valjda odatle vučem traume.
Inače izgleda da će se tauntovi plaćati, čekiraj poslednji link koji sam ostavio.
Pretpostavljam da neće svi, heroji će verovatno imati osnovni, a ako hoćeš da podj*bavaš ostale i na druge načine moraćeš da iskeširaš to zadovoljstvo.

Gigabyte Dota 2 masters 2012 statistics
Dota 2 in wc3 engine

Did you see that kill?!
Veoma zanimljivo.

Dota 2 19th June Patch – Content Analysis
Kao i uvek, Cyborgmatt na visini zadatka. Lots of good stuff.
M.C. je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.6.2012, 12:18   #1845
NjegovaWisost
Deo inventara foruma

Član od: 2.2.2006.
Zahvalnice: 861
Zahvaljeno 1.729 puta na 992 poruka

Da li je moguće da su napravili D2 u WC3 enginu? xD
NjegovaWisost je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.6.2012, 14:58   #1846
Aurum23
Član

Član od: 19.2.2012.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 6 puta na 5 poruka

Jel zna neko jel ima na internetu(youtube) replay finala Dreamhack Summer 2012.Gledao sam samo prvu partiju i bilo je pakleno.
Aurum23 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.6.2012, 15:08   #1847
Anaxander
Veteran

Član od: 12.9.2007.
Zahvalnice: 51
Zahvaljeno 118 puta na 72 poruka

Citat:
GrimReaper kaže: Pregled poruke
Ima razlike između kompanije koja pravi igrice zato što ih voli i trudi se da ih napravi što bolje može, i koja pravi igrice isključivo zbog zarade, a Valve očito pripada ovoj prvoj grupi.
Da, uzimanje dva besplatna moda i pravljenje komercijalnih igara od njih je apsolutna ljubav prema igrama, uopšte im nije stalo do para.
Anaxander je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.6.2012, 15:26   #1848
wolf88
Veteran

Član od: 8.5.2009.
Zahvalnice: 392
Zahvaljeno 528 puta na 225 poruka

Citat:
Anaxander kaže: Pregled poruke
Da, uzimanje dva besplatna moda i pravljenje komercijalnih igara od njih je apsolutna ljubav prema igrama, uopšte im nije stalo do para.
A koliko ih to Valve naplacuje? Da Dota 2 nije mozda f2p(i pritom nikako p2w)? Mozda to jesu besplatni modovi, ali da li je WC3+TFT, koji moras imati da bi igrao dotu, besplatan? Koliko ja vidim, Dota 2 ce biti besplatna a DotA ne Da CS:GO mozda nece biti tricavih 15 dolara? Svakako da im je cilj da zarade, kao i svakom coveku na planeti koji radi svoj posao, ali se takodje vidi da oni vole to sto rade i da su maksimalno posveceni svom poslu sto je prava retkost u gejming svetu.
wolf88 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.6.2012, 15:59   #1849
Zmajodkaraburme
Član

Član od: 3.2.2011.
Zahvalnice: 47
Zahvaljeno 61 puta na 37 poruka

Citat:
wolf88 kaže: Pregled poruke
A koliko ih to Valve naplacuje? Da Dota 2 nije mozda f2p(i pritom nikako p2w)? Mozda to jesu besplatni modovi, ali da li je WC3+TFT, koji moras imati da bi igrao dotu, besplatan? Koliko ja vidim, Dota 2 ce biti besplatna a DotA ne Da CS:GO mozda nece biti tricavih 15 dolara? Svakako da im je cilj da zarade, kao i svakom coveku na planeti koji radi svoj posao, ali se takodje vidi da oni vole to sto rade i da su maksimalno posveceni svom poslu sto je prava retkost u gejming svetu.
Ja se izvinjavam sto uskacem u diskusiju, ne poznajem mnogo stvari o Valvu ali redovno pratim Cinical Brit gaming canal na youtubu. Po mome shvatanju upravo Counter Strike je Valvu doneo monopol u elektronskoj prodaji igara u obliku Steam servisa i planine para. Posto se mnogo ljudi zali na Steam i njegovu podrsku, ne bih rekao da su ti ljudi maximalno posveceni svom poslu, da bas toliko vole igrace itd. Cini mi se da su samo bili pametni i vizionarski uvideli da mogu mnogo vise zaraditi preko elektronske distribucije nego naplatom nekih drakonskih cena za proizvode koji ce ovako niskom cenom igranja mnogo vise ispopularizovati njihov Steam i doneti im veci profit.

Ja nikad nisam imao Steam account niti bih ga imao da nisam cuo da je obavezan pri prijavi za betu dote2 i siguran sam da ce biti isto tako obevezan za igranje iste kad bude zvanicni realise.

Mozda gresim ali takvo ponasanje mi ne deluje bas u duhu igraci igracima. Izvinjavam se ako nisam dobro shvatio stvari i izlupao gomilu gluposti ko radi taj i gresi
Zmajodkaraburme je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.6.2012, 16:16   #1850
wolf88
Veteran

^Ja imam Steam acc skoro 3 godine gde sam nagomilao oko 250 igara. Nikakvih problema nisam imao do sada, cak stavise, meni je uzivanje raditi u Steam clientu jer je maksimalno ispoliran i usavrsen(hint: pogledati Origin i sl.). Zbog CS-a je stekao popularnost, koju cini mi se da nisu zloupotrebili. Ako zbog necega Steam drzi monopol to su dobre akcije, kvalitet i odnos prema kupcima. Steam ce biti obavezan za igranje Dote, sto je normalno jer je to Valve igra. Nisam siguran zasto ljudima smeta Steam klijent, ali necu da ulazim u to
Mislim, kako se nece mnogo ljudi zaliti na podrsku kad ih u svakom trenutku ima oko 4-5 miliona online Milion ljudi, milion cudi, milion konfiguracija...
Stara 20.6.2012, 16:20   #1851
Anaxander
Veteran

Citat:
wolf88 kaže: Pregled poruke
Pazi, za war si rekao da nije besplatan, a half-life si preskočio. Zar ste vi valve fanboyevi pored snobova još i licemeri? Jel shvataš ti koliku scenu imaju cs i dota? To su igre koje je neko drugi osmisliio, neko drugi popularizovao, a valve ih komercijalizovao!. Odakle njima pravo da to naplaćuju? Koliko god malo para da uzmu, to im je debela zarada jer su uložili trud samo u kodiranje.
Stara 20.6.2012, 17:37   #1852
wolf88
Veteran

Citat:
Pazi, za war si rekao da nije besplatan, a half-life si preskočio. Zar ste vi valve fanboyevi pored snobova još i licemeri?
I CS i HL se placaju, nije bilo potrebe za tim poredjenjem(Ili si hteo jos jednom da ti napomenem da je i CS bio besplatan mod za igru koja se placa?). Plus, CS je odavno Standalone igra. Na drugoj strani Dota 2 je besplatna, DotA nije. Naravno, i ja kao i mnogi drugi ljudi posedujem WC3+TFT, a ne vidim razlog da budem Valve fanboy. Steam fanboy mozda, ali Valve tesko. Cak stavise, gotivnije su mi igre od Blizza generalno, nego od Valve-a, ali tu su mi negde.
Snobovi, licimuri...sta god... Da ne podrzavas mozda druge kompanije koje ni ne dozvoljavaju modovanje svojih igara?!

Citat:
Jel shvataš ti koliku scenu imaju cs i dota? To su igre koje je neko drugi osmisliio, neko drugi popularizovao, a valve ih komercijalizovao!.
CS i dota, sta je to, jel se to maze na hleb? Nikad igrao, nikad cuo Taj koji ih je osmislio i popularizovao sad radi u Valve-u i zaradjuje pare koje nikako nije mogao zaraditi modovanjem. Ti si u fazonu da svaka igra bude besplatna a da programeri zive od vazduha?

Citat:
Odakle njima pravo da to naplaćuju? Koliko god malo para da uzmu, to im je debela zarada jer su uložili trud samo u kodiranje.
Imaju pravo, zato sto te igre koje su nastala kao modovi imaju daleko veci kvalitet nego 95% danasnjih igara koje nisu nastale kao modovi ili sta vec. Ja licno ne bih voleo da CS: GO bude f2p, jer mi se ne bi svidelo da se u takvoj igri kupuju neke kozmeticke gluposti. Na drugoj, strani, uz dotu se f2p model savrseno uklapa.

Ne znam ja za tebe druze, ali da se zalim na cenu Dote 2, koja je besplatna, ja bih se malo zamislio. Mozda si mislio da se placa, ali evo sad znas

Poslednja ispravka: wolf88 (20.6.2012 u 17:55)
Stara 20.6.2012, 17:41   #1853
Grotar
Član

Član od: 7.4.2010.
Zahvalnice: 26
Zahvaljeno 245 puta na 97 poruka

Citat:
To su igre koje je neko drugi osmisliio, neko drugi popularizovao, a valve ih komercijalizovao!.
Osmislio sa editorom koji su im upravo dali Valve i Blizzard, njihova dobra volja je da li ce da pomognu razvoj tih igara (modova) ili ne, Blizzard nije mrdnuo ******* prstom za DOTU pucao im je *****, nista cudno nije sto je Valve uzeo DOTA licnecu i Ice Froga, pri tom STEAM je besplatan da se skine kao i DOTA 2 i mozes da igras bez jednog ******* potrosenog dinara.

Sta tebi smeta to sto Valve zaradjuje kintu na nekim nebitnim kozmetickim itemima, odakle im pravo na to !!!! Zasmisli kompanija mora da pravi profit. Ajde kako bi ti vodo kompaniju i stvarao profit? Napalcivao nove heroje koji izlaze na svake dve nedelje? Dao sve igre za dzabe, dugo bi potrajao bas.
Grotar je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.6.2012, 17:53   #1854
wolf88
Veteran

OnTopic: Ne svidja mi se sto su uveli da se naplacuje gledanje ovih jakih turnira unutar samog klijenta. Jeste da daju veliki deo novca organizatorima i da uvek mozes da gledas besplatan Stream kod Tobija i ostalih, ali opet
Stara 20.6.2012, 19:15   #1855
bata.grk
Član

Član od: 14.2.2012.
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 5 puta na 5 poruka

Posto neko igra dotu tek 2 meseca i misli da moze da komentarise(pozzz dime)rekoh ajde i ja da probam.Salu na stranu drago mi je sto je valve napravio dotu 2 jer je stara ostala ista vise od 3 godine a bilo je dosta toga sto se moglo popraviti a da je valve uradio,jos kad bi se oslobodili rusa ili makar samo mene da ne stavljaju u isti tim sa njima po meni bi dota2 bila najbolja igrica.Sto se tice workshopa i placanje stream-a mislim da i nije toliko strasno(meni se licno ne svidja)ali svaka firma mora da ostvaruje profit pogotovo imajuci u vidu da je igra f2p i koliki je nagradni fond odredjenih turnira
bata.grk je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.6.2012, 19:16   #1856
M.C.
Deo inventara foruma

Član od: 4.2.2006.
Zahvalnice: 305
Zahvaljeno 1.508 puta na 1.040 poruka

Citat:
Aurum23 kaže: Pregled poruke
Jel zna neko jel ima na internetu(youtube) replay finala Dreamhack Summer 2012.Gledao sam samo prvu partiju i bilo je pakleno.
Dreamhack Dota 2 Final
M.C. je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.6.2012, 19:38   #1857
Aurum23
Član

Član od: 19.2.2012.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 6 puta na 5 poruka

Citat:
M.C. kaže: Pregled poruke
Hvala
Inače što se tiče igre,ja mislim da je prejako odrađena.Igrao sam i DotA (kao mod od w3) i nekako, nije mi baš nešto..Ova igrica je odlična i čujem da će biti f2p kada izađe final(što bi trebalo biti nakon TI2).
Aurum23 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.6.2012, 19:49   #1858
Anaxander
Veteran

@wolf
Ja sam u fazonu da se free stvari ne naplaćuju od strane nekog trećeg.
Zamisli ironiju, imaš dva čoveka, prvo jedan napravi nešto, pa posle drugi nastavi to što on radi. Onda taj prvi napravi nešto slično tome, ali ga voršiperi ovog drugog nazivaju kopirantom, iako u svom malenom mozgu nemaju koncept kopije. Svaka čast ovom drugom, odradio je fenomenalan posao. Onda dodje neko treći, da ovom drugom malo para a sam se obogati. Ljubav.
@grotar
Nemoguće je nešto osmisliti editorom, za osmišljavanje ti služi mozak. I oni nisu napravili te editore isključivo da bi im ovi osmislili modove. A mnogo je teže imati dobru ideju, inače bi sve igre ikada bile hitovi. Meni uopšte ne smeta što valve zaradjuje pare, najnormalnija stvar na svetu.

Uff. Moja poenta - čovek gore je rekao da valve radi "igrice" jer ih voli. Doslovno iskopirati nešto tudje i uzimati pare od nije ljubav, već interes. Jedna ideja vredi više od celog razvojnog studija. Jer da neko nije imao tu ideju, valve danas ne bi imao ni te "sitne" pare. A koliko para se namlati od kozmetike može riot games da ti posvedoči. I neka uzimaju pare, i neka se dota igra na masovnom nivou, meni to ne smeta. Ja ih uopšte ne mrzim, dodjavola, i ja imam steam na kom igram titan quest i graw, i igraću dotu sa društvom. Samo nemojte da mi pričate da pare, isključivo pare, nisu glavni motiv svega navedenog.
Stara 20.6.2012, 20:49   #1859
13umble13ee
Banned

Član od: 7.6.2011.
Zahvalnice: 181
Zahvaljeno 41 puta na 39 poruka

Ali Valve nije "kopirao" dotu2 jer na toj igrici radi ICE FROG koji je jedan od 3 velikana koja su osmislili mapu i doveli je dovde dokle je. Tako da ne koristi rec "kopirati", nego prvo procitaj, raspitaj se pa onda govori.
Ali za pare si upravu...mislim realno ljudi danas se sve vrti oko para. Pa ljudi prodaju bubrege za pare
13umble13ee je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.6.2012, 22:39   #1860
Anaxander
Veteran

Jeste, nije iskopirao već preuzeo, to sam i napisao u prva dva posta ove diskusije. Uglavnom, poenta je ista. Znam ja ko je icefrog i šta je radio. Znam i da je preuzeo i guinsoove heroje u doti2, što on nije uradio u lolu, što nije sprečilo jednog genijalca sa prethodne strane da lol i hon nazove kopijama i time automatski shit igrama jer ON to kaže, zašto bi morao da objašnjava svoje mišljenje. I na kraju krajeva, ja sam najveći idiot jer pokušavam nešto da dokažem na internetu.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Anaxander na korisnoj poruci:
NjegovaWisost (20.6.2012)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
dota2 steam pomoc upitnik

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
DotA 2 za linux maxx10 Slobodni softver 29 28.9.2014 1:49
NVIDIA GeForce kup - DOTA 2 takmičenje Kole Dešavanja i događaji 5 25.12.2013 22:46
Dota 2 - Dajem free key-eve Totti otpaTci 1 19.1.2013 0:24
DotA - Ranked gaming platform [4h]Zemunac Mrežne igre 7 18.11.2009 23:29
Izrada mapa: DotA Marvel comics edition Adonai037 Mrežne igre 5 1.8.2007 2:03

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 9:13.