![]() |
![]() |
![]() |
#1901 |
Novi član
Član od: 31.7.2012.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
|
![]() ![]() PRVO stvaras pare,pa ces posle moci da radis sta hoces. I to ti je jako bitno prvih desetak TURN-ova, da pazis ,ako dobro odradis,imaces para!!! Mozes i sa diplomatom da deres...u pocetku vecina hoce savez,i ti im to naplati bar 1500!Ovako,prvo im nudis samo trade rights, pa odma map information (tvoj i njegov) i uzmes im 500,600,700 mozda i 1000,proceni, (ne vise,odbice), (ako je drzava sa manje teritorija,prihvatice 1000 %),pa onda savez i jos 1500. Uspeva jako cesto,s tim sto od nekih frakcija mozes i po 3000,4000 (ako im posle svega ovoga PRINCEZOM ponudis brak...za koji mozes da im uzmes jos 1500,2000),a od nekih nacija jedva 1000. To ti je u proseku 2000 (naprednije barake kostaju 2400 ![]() I jako ce ti pomoci da citas ![]() ![]() Nadam se da sam POMOGAO...to je dobar nacin za SKUPLjANjE RESURSA ![]() PS: Ja na ovaj nacin oko 20-og TURNA imam preko 50,60 000,cesto i vise ,zavisi sa kojom nacijom igras ...Ima tu jos CAKI da ne duzim... (i ovako sam ga oduzio) ![]() Poslednja ispravka: bg_ak89 (8.8.2012 u 15:06) |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku bg_ak89 na korisnoj poruci: | ||
_Grotesque_ (25.10.2012) |
![]() |
#1902 |
Član
Član od: 2.3.2011.
Zahvalnice: 13
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Posle duzeg vremena odlucih da odigram MTW2 i odabrah HRE cisto iz radoznalosti.Ali mogu reci da mi je short kampanja bila jedna od najinteresantnijih kampanja sto zbog manjka dobrih jedinica minusa u kasi i ratovanja na sva cetiri fronta od samog pocetka,po meni najgori protivnici hre su sicilijanci i njihovi norman knights.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1903 |
Član
Član od: 29.12.2005.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 7 puta na 7 poruka
|
![]()
Sta fali ovim ludacima Francuzima koju god drzavu da uzmem oni krenu sa masovnim napadima, nevredi ni sto im sa ubicama ubijam generale
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1904 |
Član
Član od: 11.9.2012.
Zahvalnice: 0
|
![]()
Imam dva pitanja:
Kako mogu da promenim ime neke frakcije ??? Imam Medieval 2 Total war Kingdoms plus Eras total conquest medjutim tu se Srbija zove Kings of Raska pa bih da to nekako promenim.... Jel postoji neki nacin na koji cu ubrzati ocitavanje "turn-a" ?? Po dva i po minuta cekam svaki potez i mnogo me zivcira to..... PS Inace ko uzme Srbiju taj dobro nece da prodje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1905 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ja mislim da moze da se promeni u nekom ini fajlu, ali ne znam tacno gde, mozda neko zna tacnije. Uostalom zasto bi menjao?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1906 |
Starosedelac
Član od: 24.8.2009.
Zahvalnice: 768
Zahvaljeno 796 puta na 513 poruka
|
![]()
Koji mod koristis? Ja imam Stainless Steel 6.4 + Map adjustment. Mislim da se tu Srbija zove Serbian Empire. Nije toliko tesko, uzeo sam par teritorija od Vizantije i trazili su primirje, a imam saveznistvo sa Madjarskom. Venecija mi je uzela jednu teritoriju, ali sam i sa njima sklopio primirje. Sad skupljam vojsku za napad na Vizantiju, hocu da zauzmem Solun. Tu sam sad stao zato sto ne znam kako da napravim bolje jedinice
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1907 |
Član
|
![]()
@Pentraksil
Pa nekako mi zanimljivije da se zove Srbsko carstvo ili nesto slicno tome....a voleo bih kad bih mogao i grb da promenim...da stavim 4 C ili bar da onu zuckastu pozadinu zamenim u crvenu posto je to boja grba Nemanjica koliko znam... @Cofi Koristim Eras total conquest 2.3 mod....to je najbolji koji sam ja nasao....jel se sa tim dodatkom "Map adjustment" dobija Srbija ili je ima i sa Stainles steel 6.4 ??? Posto sma ja skinuo SS 6.4 medjutim nije imalo Srbije...koji ti se sve gradovi nalaze na nasem prostoru tj. Balkanu ??? Ja imam Beograd, Ras (na prostoru sadanjeg N. Pazara), Skoplje, Skadar (u igri se zove Skuter ![]() Inace u odmah na startu sam usao u alijansu sa Vizantijom i Madjarskom da bih se obezbedio sa tih strana, a Bugarsku sam celu osvojio kao i jedan delic Bosne (Hrvatska tada nema posto sam poceo u 1300-toj) dakle skoro ceo Balkan....Vizantijci napali Bugare pa i ja krenuo u napad tako da sam sa njima ucvrstio odnose....onda me napali zapadni rimljani, odbranio sam se i cim sam stao na noge krenuo sma da im uzimam teirotiju po teritoriju (koje su bile najslabije cuvane) da ih sto vise slabim i zakljucivao alijanse sa njihovim susedima da bi ih i oni pritisli ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1908 |
Starosedelac
|
![]()
Map adjustment dodaje Srbiju i jos 3 zemlje, zaboravio sam koje. Mislim da su gradovi skoro isti, mada nema Beograda i Knina, a za Tuzlu nisam siguran, nisam dugo igrao. Inace, odakle Rimljani u 14. veku?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1909 |
Član
|
![]()
Ovo je izgleda opsirnije od tog....a ono carstvo se zove West Roman empire cini mi se ili nesto na "i" ali ih ja zovem Rimljani....imaju neke dve frakcije sa crnim oznakama pa ih mesam...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1910 |
Starosedelac
|
![]()
Jesi siguran? Bas cu da pogledam. Zapadno rimsko carstvo nije postojalo u tom periodu.
Edit: Da nije Holy Roman empire? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1911 |
Član
|
![]()
Da Holy Roman empire
![]() ![]() PS Sta znace sve ove ocene tj. sta sve predstavljaju ??? msm ono osnovno znam (attack, defend....) ali me npr zanima sta je to charge bonus ili one podocene za total defence....kako se to sve odslikava u igri i koje su maksimalne ocene za sve ove kvalitete ??? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1912 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1913 |
Član
|
![]()
Aha...a ono hit points ??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1914 |
Starosedelac
Član od: 12.9.2009.
Zahvalnice: 73
Zahvaljeno 807 puta na 347 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1915 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Hitpoints je ustvari njihov "zivot" da tako kazem. Sto vise ovog defence-a i hitpoints-a to je manja sansa da ubiju jednog vojnika. Posto je samo 1 hitpoint, dovoljan samo jedan udarac (attack brojke) koji ce zaobici odbranu (defence brojke) kako bi umro vojnik
![]() ![]() Sto se tice "rimljana" verovatno mislis na Holy Roman Empire ili Sveto rimsko carstvo, a to su, kako kaze High Life, Nemci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1916 |
Član
|
![]()
Pa to me i bunilo nisam znao da su i nemci bili rimljani
![]() Shvatio sam...mada meni je spor komp i ne vodim bitke vec samo pravilno odredim na osnovu protivnika koje mi sve jedinice trebaju da bi ih porazio sa generalom ili bez njega ako ga nemam i to je to.... PS Turn pomerio granice i ocitava 4 i po minuta ![]() Poslednja ispravka: el paragua (20.10.2012 u 12:17) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1917 |
Starośeđelac
|
![]()
Ti si pomjerio granice, otkrivajući dio po dio mape i sad u svakom krugu moraš da čekaš dok se svi potezi na vidljivom dijelu mape ne odigraju. A možda si se igrao šiframa pa greškom uključio toggle_fow.
Za fluidnije bitke smanji broj jedinica u opcijama i izbjegavaj da igraš opsade. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1918 |
Član
Član od: 22.9.2012.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
koji mod ima srbiju osim sicilian vesper
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1919 |
Starosedelac
|
![]()
Pogledaj par postova iznad.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1920 |
Veteran
Član od: 23.9.2009.
Zahvalnice: 597
Zahvaljeno 312 puta na 165 poruka
|
![]()
Election Total War
![]() ![]() ![]() http://imgur.com/a/7vFSg/all Ne volim političare ali ovo je ludo originalno ![]() |
![]() |
![]() |
Sledećih 5 korisnika se zahvaljuje korisniku Stranger2 na korisnoj poruci: | ||
Anceloti`85 (9.11.2012), Isko (8.11.2012), Krilce (9.11.2012), pentraksil (9.11.2012), Sarmatian (9.11.2012) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
medieval, patch, total war |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Medieval Total War + Viking Invasion | DukeofSerbia | Strateške igre | 100 | 9.8.2012 11:25 |
Medieval II Total War - najava!!! | DukeofSerbia | Strateške igre | 544 | 8.11.2006 21:33 |