Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Strateške igre
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Strateške igre Potezne i real-time strategije...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 8.8.2012, 14:20   #1901
bg_ak89
Novi član

Član od: 31.7.2012.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
Određen forumom Re: Medieval II Total War

Za pocetak ti je najbolje da u svim gradovima stavis takse na MAX. Raspustis lose jedinice vojske,tipa seljake,neku Militiu,one prve strelce itd...ako imas brodove,i njih raspusti,il ako igras sa ostrvskom drzavom,ostavi jedan i cuvaj ga u luci,da ga ne rasture rebeli (desni klik na unit card i imas u donjem levom uglu opciju,a brodove mozes samo u luci da disband-ujes) .I pratis stavku FINANCE,mozes samo na mapi da stisnes F i izbacice ti,ili dole desno CUP sa parama ,i tu pratis koliko te sta kosta. Ja nikad ne premasim recimo da mi je army upkeep veci od prihoda taksi. Zeznuto je ,posto na samom pocetku, moras da napadas i da se branis sa jako malo vojske,al ces biti pun para ko brod, i naucices dobro da igras BITKE. I... posle 10,15 TURN-ova ,ces moci da im se ... keve . Gradi prvo PUTEVE i LUKE,pa markete i farme (al nmj zaboraviti ni na gradjevine za vojsku u tvrdjavama). Gledaj da se u svakom TURN-u,u svakom "naselju" gradi po nesto...A sa Merchantom,prihodi su za pocetak zanemarljivi,posto ima los FINANCE (jednu ili 2 'rpe para ,ono zuto gore), a merchant puno kosta u pocetku 500 mislim,tako da bi preporucio da ga u pocetku i ne regrutujes.
PRVO stvaras pare,pa ces posle moci da radis sta hoces. I to ti je jako bitno prvih desetak TURN-ova, da pazis ,ako dobro odradis,imaces para!!!
Mozes i sa diplomatom da deres...u pocetku vecina hoce savez,i ti im to naplati bar 1500!Ovako,prvo im nudis samo trade rights, pa odma map information (tvoj i njegov) i uzmes im 500,600,700 mozda i 1000,proceni, (ne vise,odbice), (ako je drzava sa manje teritorija,prihvatice 1000 %),pa onda savez i jos 1500. Uspeva jako cesto,s tim sto od nekih frakcija mozes i po 3000,4000 (ako im posle svega ovoga PRINCEZOM ponudis brak...za koji mozes da im uzmes jos 1500,2000),a od nekih nacija jedva 1000. To ti je u proseku 2000 (naprednije barake kostaju 2400 , znaci dobijes ih za dz ). Ovo sto sam ti pisao,moze da pomogne samo na pocetku kampanje i obecava DUGOROCNO da imas para. I tamo u finance,nmj nikad da ides u minus. Bolje u jednom gradu nmj da gradis nesto ,nego da ides u minus.
I jako ce ti pomoci da citas ...sve lepo pise . I za vojsku i za gradjevine.

Nadam se da sam POMOGAO...to je dobar nacin za SKUPLjANjE RESURSA .

PS: Ja na ovaj nacin oko 20-og TURNA imam preko 50,60 000,cesto i vise ,zavisi sa kojom nacijom igras ...Ima tu jos CAKI da ne duzim... (i ovako sam ga oduzio) ,al skontaces igrajuci. I nmj recimo da kad krenes sa regrutovanjem Feudal Knights da zadrzavas Mailed Knights. Svaku novu jedinicu menjaj za staru,tako ces uvek imati NOVU,JAKU,JEFNINIJU vojsku (npr upkeep Feudal i Mailed Knights je isti-250,a Feudal imaju jaci defence). I kako ti budu rasli gradovi i takse,tako polako povecavaj broj jedinica. Zagarantovano ... PARA KO BLATA !!!

Poslednja ispravka: bg_ak89 (8.8.2012 u 15:06)
bg_ak89 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku bg_ak89 na korisnoj poruci:
_Grotesque_ (25.10.2012)
Stara 11.8.2012, 13:05   #1902
heracle
Član

Član od: 2.3.2011.
Zahvalnice: 13
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

Posle duzeg vremena odlucih da odigram MTW2 i odabrah HRE cisto iz radoznalosti.Ali mogu reci da mi je short kampanja bila jedna od najinteresantnijih kampanja sto zbog manjka dobrih jedinica minusa u kasi i ratovanja na sva cetiri fronta od samog pocetka,po meni najgori protivnici hre su sicilijanci i njihovi norman knights.
heracle je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.8.2012, 14:11   #1903
skorpius
Član

Član od: 29.12.2005.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 7 puta na 7 poruka

Sta fali ovim ludacima Francuzima koju god drzavu da uzmem oni krenu sa masovnim napadima, nevredi ni sto im sa ubicama ubijam generale
skorpius je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.10.2012, 19:10   #1904
el paragua
Član

Član od: 11.9.2012.
Zahvalnice: 0

Imam dva pitanja:

Kako mogu da promenim ime neke frakcije ??? Imam Medieval 2 Total war Kingdoms plus Eras total conquest medjutim tu se Srbija zove Kings of Raska pa bih da to nekako promenim....

Jel postoji neki nacin na koji cu ubrzati ocitavanje "turn-a" ?? Po dva i po minuta cekam svaki potez i mnogo me zivcira to.....

PS Inace ko uzme Srbiju taj dobro nece da prodje Sa svih strana samo napadaju ne znam gde cu pre da se branim....spasava me jedino alijansa sa nekim od suseda medjutim kad dodje vreme da se sirim onda moram neke da ponistim pa me i ostale napadaju....ovo je najbolji mod sa Srbijom koliko ja znam....
el paragua je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.10.2012, 20:08   #1905
pentraksil
Deo inventara foruma

Član od: 14.4.2007.
Zahvalnice: 4.589
Zahvaljeno 3.921 puta na 2.441 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku pentraksil

Ja mislim da moze da se promeni u nekom ini fajlu, ali ne znam tacno gde, mozda neko zna tacnije. Uostalom zasto bi menjao?
pentraksil je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.10.2012, 20:14   #1906
Cofi
Starosedelac

Član od: 24.8.2009.
Zahvalnice: 768
Zahvaljeno 796 puta na 513 poruka

Koji mod koristis? Ja imam Stainless Steel 6.4 + Map adjustment. Mislim da se tu Srbija zove Serbian Empire. Nije toliko tesko, uzeo sam par teritorija od Vizantije i trazili su primirje, a imam saveznistvo sa Madjarskom. Venecija mi je uzela jednu teritoriju, ali sam i sa njima sklopio primirje. Sad skupljam vojsku za napad na Vizantiju, hocu da zauzmem Solun. Tu sam sad stao zato sto ne znam kako da napravim bolje jedinice Nemam mogucnost gradnje nekih gradjevina koje omogucuju regrutovanje boljih jedinica. Preporucujem taj mod.
Cofi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.10.2012, 22:26   #1907
el paragua
Član

@Pentraksil
Pa nekako mi zanimljivije da se zove Srbsko carstvo ili nesto slicno tome....a voleo bih kad bih mogao i grb da promenim...da stavim 4 C ili bar da onu zuckastu pozadinu zamenim u crvenu posto je to boja grba Nemanjica koliko znam...

@Cofi
Koristim Eras total conquest 2.3 mod....to je najbolji koji sam ja nasao....jel se sa tim dodatkom "Map adjustment" dobija Srbija ili je ima i sa Stainles steel 6.4 ??? Posto sma ja skinuo SS 6.4 medjutim nije imalo Srbije...koji ti se sve gradovi nalaze na nasem prostoru tj. Balkanu ??? Ja imam Beograd, Ras (na prostoru sadanjeg N. Pazara), Skoplje, Skadar (u igri se zove Skuter), Vrhbosna, Tuzla, Zadar i Knin....i naravno oni gradovi Durazo i Ragusa cini mi se...
Inace u odmah na startu sam usao u alijansu sa Vizantijom i Madjarskom da bih se obezbedio sa tih strana, a Bugarsku sam celu osvojio kao i jedan delic Bosne (Hrvatska tada nema posto sam poceo u 1300-toj) dakle skoro ceo Balkan....Vizantijci napali Bugare pa i ja krenuo u napad tako da sam sa njima ucvrstio odnose....onda me napali zapadni rimljani, odbranio sam se i cim sam stao na noge krenuo sma da im uzimam teirotiju po teritoriju (koje su bile najslabije cuvane) da ih sto vise slabim i zakljucivao alijanse sa njihovim susedima da bi ih i oni pritisli ...tako da jos malo pa stizem tamo do mesta gde je danasji Berlin....Madjarska nestala sa mape fino sam ih namestio da ih napadnu zapadni rimljani a onda ja uzmem teritorije rimljana a da pri tom ne rizikujem da ugrozim ostale alijanse (a one se ugrozavaju tako sto napadnes zemlju sa kojom si u alijansi ) pre 2 meseca sma saznao za ovu igru i zarazio se totalno
Stara 19.10.2012, 22:56   #1908
Cofi
Starosedelac

Map adjustment dodaje Srbiju i jos 3 zemlje, zaboravio sam koje. Mislim da su gradovi skoro isti, mada nema Beograda i Knina, a za Tuzlu nisam siguran, nisam dugo igrao. Inace, odakle Rimljani u 14. veku?
Stara 19.10.2012, 23:06   #1909
el paragua
Član

Ovo je izgleda opsirnije od tog....a ono carstvo se zove West Roman empire cini mi se ili nesto na "i" ali ih ja zovem Rimljani....imaju neke dve frakcije sa crnim oznakama pa ih mesam...
Stara 19.10.2012, 23:13   #1910
Cofi
Starosedelac

Jesi siguran? Bas cu da pogledam. Zapadno rimsko carstvo nije postojalo u tom periodu.

Edit: Da nije Holy Roman empire?
Stara 19.10.2012, 23:52   #1911
el paragua
Član

Da Holy Roman empire ....malo brkam to....sad sam na netu video o cemu se radi...sve u svemu jos par turna i nestace

PS Sta znace sve ove ocene tj. sta sve predstavljaju ??? msm ono osnovno znam (attack, defend....) ali me npr zanima sta je to charge bonus ili one podocene za total defence....kako se to sve odslikava u igri i koje su maksimalne ocene za sve ove kvalitete ???
Stara 20.10.2012, 0:36   #1912
pentraksil
Deo inventara foruma

Citat:
el paragua kaže: Pregled poruke
Da Holy Roman empire ....malo brkam to....sad sam na netu video o cemu se radi...sve u svemu jos par turna i nestace

PS Sta znace sve ove ocene tj. sta sve predstavljaju ??? msm ono osnovno znam (attack, defend....) ali me npr zanima sta je to charge bonus ili one podocene za total defence....kako se to sve odslikava u igri i koje su maksimalne ocene za sve ove kvalitete ???
Charge Bonus ti je jacina njihovog udara iz zaleta ili narodski receno jacina njihovog jurisa. Zaletis se konjicom u redove i sto jaci Charge Bonus to jaci udar. Sto se tice Total Defence to je zbir svih statistika vezanih za odbranu (Shield, Armor i Defence)
Stara 20.10.2012, 1:47   #1913
el paragua
Član

Aha...a ono hit points ??
Stara 20.10.2012, 1:50   #1914
High life
Starosedelac

Član od: 12.9.2009.
Zahvalnice: 73
Zahvaljeno 807 puta na 347 poruka

Citat:
a ono carstvo se zove West Roman empire cini mi se ili nesto na "i" ali ih ja zovem Rimljani....

To su Nemci, kralju...
High life je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.10.2012, 2:44   #1915
pentraksil
Deo inventara foruma

Citat:
Aha...a ono hit points ??
Hitpoints je ustvari njihov "zivot" da tako kazem. Sto vise ovog defence-a i hitpoints-a to je manja sansa da ubiju jednog vojnika. Posto je samo 1 hitpoint, dovoljan samo jedan udarac (attack brojke) koji ce zaobici odbranu (defence brojke) kako bi umro vojnik . Bolje od ovoga ne mogu da ti objasnim . Recimo Peasant jedinica isto moze da ubije viteza iz jednog udarca, ali je sansa za to jako mala jer je pesant attack veoma slab a defence viteza je jako visok. U sustini sve je to igra brojkama. Sto veca vrednost jednog i drugog to je jedinica bolja.
Sto se tice "rimljana" verovatno mislis na Holy Roman Empire ili Sveto rimsko carstvo, a to su, kako kaze High Life, Nemci
Stara 20.10.2012, 12:09   #1916
el paragua
Član

Pa to me i bunilo nisam znao da su i nemci bili rimljani
Shvatio sam...mada meni je spor komp i ne vodim bitke vec samo pravilno odredim na osnovu protivnika koje mi sve jedinice trebaju da bi ih porazio sa generalom ili bez njega ako ga nemam i to je to....

PS Turn pomerio granice i ocitava 4 i po minuta znaci nema smisla vise igrati.....

Poslednja ispravka: el paragua (20.10.2012 u 12:17)
Stara 23.10.2012, 0:09   #1917
Dimo
Starośeđelac

Član od: 28.10.2005.
Zahvalnice: 417
Zahvaljeno 931 puta na 700 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Dimo Slanje poruke preko Skypea korisniku Dimo

Ti si pomjerio granice, otkrivajući dio po dio mape i sad u svakom krugu moraš da čekaš dok se svi potezi na vidljivom dijelu mape ne odigraju. A možda si se igrao šiframa pa greškom uključio toggle_fow.

Za fluidnije bitke smanji broj jedinica u opcijama i izbjegavaj da igraš opsade.
Dimo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.10.2012, 11:24   #1918
caesar91
Član

Član od: 22.9.2012.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka

koji mod ima srbiju osim sicilian vesper
caesar91 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.10.2012, 11:52   #1919
Cofi
Starosedelac

Pogledaj par postova iznad.
Stara 8.11.2012, 3:27   #1920
Stranger2
Veteran

Član od: 23.9.2009.
Zahvalnice: 597
Zahvaljeno 312 puta na 165 poruka
Talking Re: Medieval II Total War

Election Total War

http://imgur.com/a/7vFSg/all

Ne volim političare ali ovo je ludo originalno moraću radi ovoga da instaliram ponovo Medieval...
Stranger2 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 5 korisnika se zahvaljuje korisniku Stranger2 na korisnoj poruci:
Anceloti`85 (9.11.2012), Isko (8.11.2012), Krilce (9.11.2012), pentraksil (9.11.2012), Sarmatian (9.11.2012)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
medieval, patch, total war

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Medieval Total War + Viking Invasion DukeofSerbia Strateške igre 100 9.8.2012 11:25
Medieval II Total War - najava!!! DukeofSerbia Strateške igre 544 8.11.2006 21:33

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 17:31.