![]() |
![]() |
|
Internet usluge Provajderi, načini povezivanja... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#201 |
Veteran
|
![]()
player1 : Upravo tako!
Inace tu nema nista novo ... SBB je bio i uvek ce ostati spletkaros ,tako da to sto su mu rekli da nema tehnickih mogucnosti ,jednostavno su hteli da ga od**bu . Zasto? Ko ce ga znati . A mozda su jednostavno nestrucni. Moj bivsi kablovski operater pre nego sto ih je kupio SBB ,kad su dosli kuci da mi podese sve to ,nasli su se u cudu kad DHCP nije hteo da dodeli IP adresu modemu . I tako obavljaju razne telefonske pozive da pitaju sta to nije u redu ,dok ja nisam uzeo misa u ruke i ukljucio DHCP client . To je nestrucnost ,oni su to trebali da znaju . Ti isti ljudi su nastavili da rade na istom mestu i kad je SBB dosao Bilo kako bilo ,pre nekoliko dana sam bacio SBB ,jer je mnogo zapostavio Uzice,i za dan dva mi stize ADSL 512/128 koji ce od prvog biti 1024/128 za svega 1700din ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
Starosedelac
Član od: 21.11.2005.
Zahvalnice: 28
Zahvaljeno 353 puta na 261 poruka
|
![]()
Ja uplatio 1024/128, a danas da malo skratim čekanje prešao sam sa 256/128 na 512/256.
![]() Citat:
Da se tebi nije omaklo - 2700. Molim te nam navedi koji provajder po toj ceni daje 512, po mogućnosti link. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Veteran
|
![]() Citat:
Imao sam dobra iskustva sa njima u vezi bilo cega ,verujem da ce internet biti dobar ,a i poznajem ih dobro tako da ne verujem da ce biti nekih problema.Malo sam se prevario cena je 1750din ![]() http://www.controlpoint.co.yu/adsl_cene.php |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Deo inventara foruma
Član od: 3.1.2006.
Zahvalnice: 557
Zahvaljeno 556 puta na 413 poruka
|
![]()
Ja sam prestao da uplacujem 1MB flat makar bar dok je leto.Stvarno su neozbiljni jer zasto bih ja placao ako mi pola dana ne radi net.Kazu kriva je vrucina i svaki put kad ga zapece on mi iskljuce od 11h do 19h.To nije svuda vec samo za moju stranu ulice dok moj drug preko puta ima 24/7 net.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Starosedelac
Član od: 16.5.2006.
Zahvalnice: 555
Zahvaljeno 617 puta na 284 poruka
|
![]()
Vratio bih ja sve vas što se žalite, sa kablovskog na 56k pa da vidim šta bi onda radili za malo širokopojasnog...
![]() Pa šta ako ne radi po ceo dan - nije toliko neophodan (nije pitanje života i smrti ako ne možeš da se konektuješ ) ali isto tako moraju da vrate pare za to vreme kad nije bilo interneta. Ne plaćate vi vazduh, nego ceo mesec. |
![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Veteran
|
![]()
Problem je sto oni nece da nadoknade (ni novcano ni dodatnim vremenom) izgubljeno vreme nastalo njihovom krivicom. Meni je prosle godine nekoliko meseci internet radio gore od dialup-a ,pa im nije palo na pamet da nadoknade tolike dane( nakon svih mojih pokusaja ). A ja sta cu ,morao sam da placam jer mi je trebao internet,a obican 56k modem sam prodao
![]() Poslednja ispravka: GordoN (25.8.2007 u 16:21) |
![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |
Deo inventara foruma
Član od: 12.11.2006.
Zahvalnice: 1.090
Zahvaljeno 2.020 puta na 1.629 poruka
|
![]() Citat:
![]() Poslednja ispravka: Iris (25.8.2007 u 17:29) Razlog: uvreda |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
Poslednja ispravka: Iris (25.8.2007 u 17:28) Razlog: ispravak citata |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
Starosedelac
Član od: 21.11.2005.
Zahvalnice: 28
Zahvaljeno 353 puta na 261 poruka
|
![]()
Danas kad sam promenio paket u nalogu (kao što odkucah već), a već za 5 minuta se promenila brzina.
Citat:
![]() Vreme će pokazati. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
pozz....jos jednom sorry |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#211 | |
Veteran
|
![]() Citat:
Sto se tice EUNeta ,on je uvek bio skuplji od ostalih ,a zauzvrat navodno nudi 100% kvalitet rada interneta i podrsku u bilo koje doba dana i noci i time pravdaju cenu. Opet ovde pricam napamet ,jer sam samo citao o njima. Nikada nisam bio korisnik Uostalom kao sto si rekao ,vreme ce pokazati ,zvali su i rekli da ce doci u toku sledece sedmice. Pa cu da vidim kako ce da se pokaze |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#212 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() Sad se čudim što je Iris menjala poruke ![]() PS. Ako je mislila na ono "nebuloze" ja to i ne vidim kao uvredu ![]() BTW Bembara košta 86,200 € ![]() Poslednja ispravka: ForceWare (25.8.2007 u 20:53) Razlog: Cena BMW-a |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
détente
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka
|
![]()
Glavno da se vi svi lepo slažete...
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Iris na korisnoj poruci: | ||
ForceWare (25.8.2007) |
![]() |
#214 |
Deo inventara foruma
|
![]()
osnovna varijanta kosta 86200 a ima i neka varijanta za jos manje
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#215 | |
V.I.P.
|
![]() Citat:
Uglavnom, izgleda da je ipak bio u pitanju ljudski faktor... Posle još dva poziva u sredu sam naleteo na ljubaznog operatera koji me je lepo saslušao, objasnio sam mu da sam uspeo da se konektujem sa drugarovim modemom, da sam prilikom skidanja update-a za AVAST imao brzinu 32KB/s (što je u odnosu na dialup max 7-8, a najčešće 4-5KB/s kosmički let), i dobio odgovor: "Daćemo nalog da se ponovo provere tehničke mogućnosti, pa ćemo vam javiti." U četvrtak predveče su me pozvali, i danas su došli... Sad sam konektovan svojim modemom. Tehnika i tehnologija napreduje, ali ljudi... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#216 | |
eat, sleep & blink
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Član
Član od: 16.11.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 15 puta na 13 poruka
|
![]()
Pozdrav svima,
zelim samo da naglasim svima onima koji razmisljaju o uplati Turbo SBB Prepaid paketa da JE U PITANJU PREVARA!!! Naime, SBB tvrdi da je brzina famoznog Turbo paketa 5 mbit/s dl ka Internetu (+2 mbit/s dl u lokalu, ali lokal se nigde ne spominje). Napomene radi, obicni SBB prepaid paketi navodno imaju brzinu od 2 mbit/s dl ka Internetu + 2 mbit/s dl u lokalu). Testiranja koja su mnogi sproveli pokazuju da je u pitanju klasicna kradja, prevara i bezobrazna obmana korisnika od strane kompanije SBB. Naime, ne postoji apsolutno nikakva razlika izmedju "Turbo" prepaid i starih (klasicnih) prepaid paketa, barem sto se brzine tice. Oba paketa rade ocajno, daleko ispod deklarisanih brzina, sto se moze primetiti na sledecim screen shotovima: (napomena: sva testiranja sam izveo licno, u periodu od 23:55h - 00:10h, dakle u vreme kada je broj SBB korisnika, a samim tim i relativna iskoriscenost SBB linka svedena na minimum. Testiranja su obuhvatila razlicite servere sa razlicitih kontinenata. Svi serveri su garantovali tacnost rezultata za brzine do 8 mbit/s). 1) CNET Bandwidth test - rezultat iznosi 0.68 mbit/s ![]() 2) PC Pitstop - pokazuje brzinu od 0.79 mbit/s ![]() 3) Road Runner - pokazuje brzinu 0.63 mbit/s ![]() 4) Bandwidth place - pokazuje brzinu od 1.1 mbit/s ![]() 5) SBB Brzinomer pokazuje brzinu od 4.68 mbit/s ![]() 6) Konfiguracija kablovskog modema, na kojoj jasno pise da je dl brzina 7 mbit/s ![]() Dakle, prosecna brzina "Turbo" paketa je 0.8 mbit/s, sto je preko 6x nize od deklarisane brzine. Cak stavise, SBB brzinomer jasno pokazuje da skidanje od 5 mbit/s nije moguce cak ni sa njihovih servera (!?!). Pritom nije jasno da li SBB brzinomer meri i lokalni protok na ovim paketima, ili ne. O cemu se ovde zapravo radi? Radi se o bacanju prasine u oci korisnika, jer je Telekom spustio cene zakupa svojih linkova za duplo, a SBB svoje cene za prepaid pakete nije korigovao ni za prebijenog cvonjka. Umesto toga, uveli su famozne "Turbo" pakete, koji su zapravo isti oni stari prepaid paketi kojima je maksimalna duzina trajanja skracena sa 2 meseca na mesec dana. Dakle, "Turbo" paketi su turbo samo po brzini usisavanja novca iz vaseg novcanika. I nista vise... Ako ima nevernih toma, slobodno neka testiraju svoju "Turbo" brzinu... Sve najbolje, |
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku aLti na korisnoj poruci: | ||
Johny Atos (2.9.2007), nikola87 (19.12.2007) |
![]() |
#218 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Hvala na demistifikaciji lopovluka.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 299
Zahvaljeno 397 puta na 300 poruka
|
![]()
Ko ima njihovu kablovsku zna da stvari tu i ne funkcionisu savrseno tako da ovo za mene recimo i ne predstavlja iznenadjenje.
Super sto si izneo zapazanja ovde. |
![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Starosedelac
Član od: 17.8.2006.
Zahvalnice: 267
Zahvaljeno 455 puta na 384 poruka
|
![]()
Da imam vise para od njih, dao bih zadnji dinar da ih satrem sa lica zemlje! I jos par firmi sa, svojevrsne, "crne liste". Najozbiljnije!
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Slike sa digitalnih fotoaparata - razno | Iluminator | Fotografija | 1074 | 11.10.2007 1:14 |
Intel dizajnira čipove sa osamdeset jezgara | Maverick78 | Overklok | 10 | 6.3.2007 14:14 |
leadtek Winfast 2000 expert - nemogu da dobijem signal na s-video ulazu sa sat. risiv | ural | Foto i audio/video | 17 | 30.8.2006 1:36 |
sporo startanje windowsa sa wirelessom | Paladin | Internet usluge | 9 | 19.7.2006 20:40 |