![]() |
![]() |
|
Avanturističke igre Point & click, pomoć oko prolaska igre... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#341 |
Banned
|
![]()
Znaci voles brainless avanture.
Pa dobro, taman su ti Zoki, Dijego i kompanija dobro drustvo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
Starosedelac
Član od: 18.2.2006.
Zahvalnice: 1.209
Zahvaljeno 370 puta na 287 poruka
|
![]()
Jep, izvinjavam se, Hrvati su crtali poslednjeg Larija koji ista valja
|
![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Deo inventara foruma
Član od: 27.4.2006.
Zahvalnice: 821
Zahvaljeno 2.075 puta na 1.080 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Syberia je jedinstveno seriozno
![]() ![]() ![]() Kad bismo se zahebavali. ![]() nešto više o ovom vaseljenskom fenomenu |
![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
Član
Član od: 2.3.2008.
Zahvalnice: 82
Zahvaljeno 59 puta na 23 poruka
|
![]()
Cho'eku treba preporuchit' neshto lagano, sochno, ne pretjerano dugacko, jake produkcije i sa izuzetnim humorom... Full Throttle, naravno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#346 | |
Deo inventara foruma
Član od: 27.4.2006.
Zahvalnice: 821
Zahvaljeno 2.075 puta na 1.080 poruka
|
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aj aj, ostavite svoje unutrasnje prepirke za sebe, necu da se mesam u Pjanovic vs ostali or whatever ![]() Cujemo se kad predjem Majmune, tj prvi deo, pa cemo da pricamo kad budem kompetentniji ![]() PS: E da, i Grim Fandango |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#347 | |||
Starosedelac
|
![]() ![]() Pjano, avanture se dele na lose i dobre - pored toga sto se dele i na Sajbirije i ostale ![]() Naravno, zanrovi su tu da nas usmere i predoce nam neki generalni osecaj ali vidis, svaka igra je sacinjena iz vise delova a cak i neka obicna cartoon-olika avanturica mozda poseduje nesto sto bi moglo biti mnogo vise "pravlje" ![]() ![]() Zapravo, zasto nisi odmah rekao da avantura treba da bude Syberia da bi bila prava ![]() Jedna od mojih najsmesnijih scena u filmovima ikada se javlja u tako priglupom i kretenskom filmu sa najiritantnijim glavnim glumcem ever:
Takodje, Outlaws mozda nije pucacina gde ces videti najbolji graficki engine (ni u vreme kad je izasla), specijalne efekte i slicno, ali sta to vredi kad ima atmosferu sa muzikom koju kompozitori Call of Juareza i Red Dead Redemptiona ne bi napravili sve da kidnapuju i Becku filharmoniju: http://www.youtube.com/watch?v=dFWOl9XoxC4 Poslednja ispravka: dijego_ (14.7.2010 u 20:35) |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Banned
|
![]()
Ovo je tebi ^ smesno ?
Najsmesnije ikada ? Vidi se da si ljubitelj cartoon brainless avantura ![]() Ne znam sta se primate. Ko zeli da igra ozbiljnu avanturu, da kad je predje kaze uauu, sigurno to nece doziveti sa Majmunima, koliko sa recimo The Longest Journey ili nekim mracnijim avanturama. Jbt, imate trista godina, a durite se ko devojcice i pri tom pisete glupave postove ![]() Pokusavajuci sta ? To ni sami ne znate ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
V.I.P. Recenzent
Član od: 8.11.2008.
Zahvalnice: 762
Zahvaljeno 1.022 puta na 566 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#350 |
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.095
Zahvaljeno 4.065 puta na 2.651 poruka
|
![]()
Otkad su cartoon-olike avanture branless?
Nemo' da mi vredjas najbolji podzanr avantura ikad. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Banned
|
![]()
Naravno da nisu brainless.
Nego su jos gore od toga, nelogicne ![]() Ma taj podzanr avantura je ukrasen neozbiljnoscu, humorom,... i ja tu ne vidim nista lose. Odigrao sam Broken Sword, Grim Fandango,... Al kako to moze sve da se meri sa nekom ozbiljnijom avanturom, gde je prica duboka, likovi realno odradjeni, prica... Samo uporedi The Longest Journey i recimo Monkey Island. Sta, ne mozes da uporedis ? Pa to je i poenta. MI je razbibriga, zezancija, i zato sam rekao da je brainless, ne u punom smislu te reci, al svakako da te mozak nece zaboleti prelazeci je. |
![]() |
![]() |
![]() |
#352 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() Eto šta se dešava kad se neka igra ne odigra a o njoj se (lakomisleno) sudi. Osoba koja je citiranu mudrost izrekla se (kao što ima običaj, nije joj ni prvi ni poslednji put) debelo iznalupala u par prethodnih strana, ali kako smatram da nema nikakvog smisla da joj se odgovori neću nadalje uopšte da ukazujem zašto nije u pravu. Ko je igrao na zadnjih par strana pomenute naslove zna to dobro. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
Banned
|
![]()
Igrao sam, al nisam presao.
Happy ![]() Torima, udarila vrucina u glavu a ? Sto ti je pjana kriv za sve, nemoj tako ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#354 | |
Deo inventara foruma
Član od: 24.2.2006.
Zahvalnice: 723
Zahvaljeno 946 puta na 594 poruka
|
![]()
Kartunolike avanture nisu nužno "plitke". Vidi samo četvrti Monkey Island koji je kritika kapitalizma, čistokrvna satira.
Novi Sam & Max, kao i sve ostale avanture Telltalea, su meni nešto najbolje što se pojavilo u zadnjih nekol'ko godina. Tačno je da su likovi pomalo generički, ali mislim da je to zbog grafike. ![]() Citat:
![]() Poslednja ispravka: caine (16.7.2010 u 19:57) Razlog: SH |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku caine na korisnoj poruci: | ||
player1 (16.7.2010) |
![]() |
#355 |
Starosedelac
Član od: 25.10.2007.
Zahvalnice: 188
Zahvaljeno 505 puta na 323 poruka
|
![]()
...Meni je, recimo, najbolja The Case of the Serrated Scalpel.
![]() A od crtanofilmskih - Neverhood i Toonstruck. ![]() ...Mada, jel' palo nekom na pamet da je SVE što, bilo da je ručno crtano, bilo da je renderovano na kompjuteru, crtani film - dokle god je animirano (izuzetak su jedino FMV avanture, jer su snimane kamerom)? Što će reći, Pjanovicu, žao mi je, ali - Syberia je crtanofilmska avantura. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Meni se više sviđa grafika u RT-u od one u Serrated Scalpelu... Mračnija je. A i fale mu glasovi i oni kilometarski opisi nameštaja...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Starosedelac
|
![]()
Pa Serrated Scalpel je malo dinamicniji i onako je vise u duhu klasika poput Lucasa i Sijere. Rose of Tattoo jos uvek nisam odigrao do kraja ali je to nesumnjivo biser za svakoga ko voli ne samo Serloka vec citanje detalja u opisu svega na lokaciji i nevidjeno temeljan pristup prici i igri.
To je jednostavno nesto za sta dizajneri moraju duboku da zasuku rukave u spravljanju ideje, a ne u samom programiranju. Lako je reci, ajde da napravimo igru o Asasinu, ili o Peri Princu a ostale SJAJNE stvari ce odraditi graficki dizajneri, animatori i drugi. Zato su i avanture iz "golden-ere" redom kvalitetne - em je budzet po pravilu bio visok zbog popularnosti zanra koji je diktirao tempo em su se timovi utrkivali u tome ko ce napraviti nesto sa vise inspiracije, sto je zapravo bilo i jedino merilo kvaliteta igra bez posebnog obazira na grafiku koja je samo usput bila dobra. Mozda mi Serrated Scalpel malo vise lezi po prici ali sigurno da su obe igre bolje od Frogwares-ovih, koji jednostavno ima problem da napravi funckionalnu Serlok epizodu, kojoj je najblizi bio sa Silver Earringom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#358 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Mislim da se njihov problem ogleda u tome što ne vole istinski dela Artura Konana Dojla, pa pokušavaju da ih komercijalizuju (slično Gaju Ričiju koji je od Šerloka stvorio nekog klona Majkla Skofilda
![]() ![]() Nego, "Avanture po defaultu" postade (maltene jedini) rasadnik zanimljivih diskusija u ovom podforumu. Dobro sam učinio kad sam je osmislio. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#359 | ||
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Citat:
![]() ![]() Ja sam tada bio žutokljunast (tek sam bio pristigao na forum) i mislio sam da teme smeju da otvaraju samo stari članovi ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Član
Član od: 2.3.2008.
Zahvalnice: 82
Zahvaljeno 59 puta na 23 poruka
|
![]()
During the waaaar...
![]() http://www.youtube.com/watch?v=_aEV-4n5cpY A ja sam htio Zokija da pitam, posto se nije izjasnjavao do sad (alarmantno!)- svidja li mu se sta od ovih prime 2010. projekata, koji su do sad izletjeli... Whispered World, Puzzle Agent, i naravno treca sezona... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
adventure, avanture, avanture po defaultu |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Zasto su zamrle FMV avanture? | Patton | Avanturističke igre | 28 | 8.4.2016 18:41 |
Lucas Artsove avanture | caine | Stare igre | 23 | 20.5.2008 21:19 |
Stare domace tekstualne avanture za spectrum | Shkomi | Stare igre | 7 | 5.11.2007 19:19 |
Stare avanture | N_i_k_o_l_a | Avanturističke igre | 42 | 15.5.2007 16:03 |