![]() |
![]() |
|
Avanturističke igre Point & click, pomoć oko prolaska igre... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#141 |
Član
Član od: 1.7.2008.
Zahvalnice: 43
Zahvaljeno 119 puta na 49 poruka
|
![]()
Za Grim Fandanga skini novi ResidualVM, skini Patch101.exe iz njihove download sekcije, a zatim samo prebaci patch u Grim folder (ne instaliraj ga) a ResiudalVM ce ga sam prepoznati, samo uperi Resiudal ka folderu igre. Pogledaj "Display" opcije u Residual-u i poigraj se sa "Software rendering" da vidis kakve rezultate daje. Ako igras na widescreen monitoru onda podesi sledece opcije na grafickoj karti da ti likovi ne bi bili 200% razvuceni: Display Properties / Size & Position / Do not scale
http://residualvm.org/downloads/ Uputstvo Ako te zanima da poboljsas izgled glavnog lika u prvoj cetvrtini igre sa hi-res 3D modelom i boljim teksturama: pogledaj ovde. Isto kao i patch samo prevuci download-ovani fajl u GF folder i residual ce ga ucitati (moras u opcijama Residual-a da ukljucis: game options / load user patch). ![]() Dobro prouci komande ![]() ResidualVM ce ti takodje ispraviti nevidjeno glup bug u igri koji ni zvanicni patch ne resava, a koji je uskratio gomile ljubitelja Fandanga za jedan veoma vazan razgovor: pogledaj ovde ako hoces detaljnije objasnjene greske, ali ne pustaj klip jer je pun spoilera koji otkrivaju 100% zapleta. Za last Express pogledaj GOG verziju da se ne bi mucio oko instalacije sa DosBox-om http://www.gog.com/game/last_express_the Poslednja ispravka: lukababic (11.10.2013 u 0:32) Razlog: linkovi i uputstva, gramaticke greske |
![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Član
Član od: 11.12.2009.
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Cao svima!
Treba mi vasa preporuka... Sa jedne strane, jako bih voleo da odigram nesto poput igre Machinarium, ali bas nista zanimljivo ne nalazim. Nisam nasao igru koja ima taj kvalitet (grafiku, raznovrsnost zagonetki, tezinu itd)... Postoji li? Sa druge strane, zanimaju me first-person avanture, koje su bazirane na zagonetkama. Zanimljiva mi je igra Amnesia, ali samo da ima jos vise zagonetki (ne mora biti horor). Znaci first person tip, sa inventory, lepom pricom, bez mapa poput lavirinta, sa logickim zagonetkama ![]() Hvala svima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Deo inventara foruma
Član od: 24.2.2006.
Zahvalnice: 723
Zahvaljeno 946 puta na 594 poruka
|
![]()
Nesto sa smekom Machinariuma, koliko ja znam, ne postoji. Posle Machinariuma, njegovi autori su napravili slicnu igru Botanicula, ali ona je, bar po mom misljenju, znatno gora u svakom pogledu, sto ne znaci da je losa, samo da je Machinarium remek-delo
![]() Sto se drugog pitanja tice, preporucujem igre firme Kheops. Probaj, na primer, igru Dracula 3: The Path of the Dragon, pa ako ti se svidi, nastavi s Kheopsom |
![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pošto radiš u rudniku
![]() Probaj ovo. Nije isto (nema isto), ali je bolje. Citat:
![]() Molim(o). Бајдвеј, kad se zahvališ svima to je kao da se nisi zahvalio nikom. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Član
|
![]() Citat:
Inace, cini mi se da su fine te Kheopsove igre. Posebno ta sto si naveo. Mada, postoji li nesto eto bas takvo, jos samo da postoji mogucnost hodanja (AWSD na tastaturi) ![]() Hvala ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Starosedelac
Član od: 5.12.2007.
Zahvalnice: 229
Zahvaljeno 1.037 puta na 771 poruka
|
![]()
@caine
Cini mi se da je Machinarium vise logicko/platformska igra nego sto lici na klasicnu avanturisticku igru. Trine Trine 2 Botanicula The Swapper The Cave Flashback Deadlight 2014 -izlaze ove godine Oddworld: New 'n' Tasty Valiant Hearts: The Great War Armikrog |
![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() U pravu si za "logicko", ali platformska nikako - slozio bih se sa cainom da je Machinarium "relativno" klasicna - dve kljucne stvari su drugacije od standradne 3rd-person avanture - glavni lik ne govori (kao u Mystu); i kretanje nije slobodno vec je po predefinisanim "tackama", slicno kao u Flash igrama. |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dijego_ na korisnoj poruci: | ||
caine (29.1.2014) |
![]() |
#148 |
Član
Član od: 2.10.2009.
Zahvalnice: 28
Zahvaljeno 165 puta na 112 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku darkelf na korisnoj poruci: | ||
PlasticSoul (30.1.2014) |
![]() |
#149 | ||
Deo inventara foruma
|
![]()
Lilly Looking Through i Hamlet i nisu bas slicni Machinariumu, to je ipak drugi podzanr. Ne znam kako se taj podzanr zove, ali zasnovan je na Samorostu, prvoj igri autora Machinariuma. To su igre u kojima klikces na stvari na ekranu u nadi da ce nesto da se desi. "Zagonetke" u tim igrama su potpuno razlicite od onih u Machinariumu.
Citat:
Nema na cemu ![]() Citat:
![]() |
||
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku caine na korisnoj poruci: | ||
PlasticSoul (30.1.2014) |
![]() |
#150 |
Član
|
![]()
Hvala svima za preporuke...
Sada sam suzio izbor na puzzle igreu prvom licu sa WASD kretanjem... Nesto poput Amnezije ili tog njihovog prethodnika, samo sa malo boljim zagonetkama. Ne moraju biti horori. |
![]() |
![]() |
![]() |
#151 | |
Član
Član od: 15.8.2006.
Zahvalnice: 23
Zahvaljeno 117 puta na 70 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Samo slušaj mene, bale, nema glava da te boli.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#154 | |||
Starosedelac
Član od: 5.12.2007.
Zahvalnice: 229
Zahvaljeno 1.037 puta na 771 poruka
|
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Ove godine bi trebalo da izadje nova igra od ljudi koji su pravili Neverhood. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Valjda platformska igra treba da ima platformske elemente, tacnije da od igraca zahteva da koristi reflekse. Machinarium podseca na platformsku igru eventualno vizuelno, inace mislim da s platformama nema veze. A avantura nije avantura zbog inventara, nego zato sto je to igra u kojoj istrazujes i resavas zagonetke. Posto je to srz Machinariuma, to je avantura. A posto se Machinarium od uobicajenih avantura mehanicki razlikuje prvenstveno po tome sto kretanje u njemu nije "slobodno", sto je kranje nesustinska razlika, dolazim do zakljucka da je Machinarium relativno klasicna avantura
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#156 | ||
Član
|
![]() Citat:
Citat:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Član
Član od: 7.10.2012.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 17 puta na 13 poruka
|
![]()
Sad dodas secret of monkey island i eto ga potpuno best of the best
|
![]() |
![]() |
![]() |
#158 | |
Član
|
![]() Citat:
Svasta se igralo (ili bar pokusalo) u poslednje vreme, ali, ne racunajuci fenomenalni Neverhood koji sam skoro obrnuo, nijedna avantura u poslednje 3-4 godine nije na mene ostavila vaaau utisak jos od The Whispered Worlda... Posle iscitavanja silnih reviewa, a i secajuci se nekih starih clanaka iz SK, odlucih se za Timelapse, ali ga je (bar ja nisam uspeo) u najcesce posecivanim radnjama trenutno nemoguce "kupiti"! Bilo ko, neka sugestija? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Starosedelac
|
![]()
Ako ti se svideo TWW, nesto slicno je Torin's Passage - vise je onako u stilu crtanog filma, doduse, i laksi, cini mi se.
Ako ti se igra nesto kao Myst - probaj Journeyman Project 3 i 2 (tim redom), pitke i pomalo "socijalnije" Mystachine. Ako ti se svideo Dracula 1 i 2, onda od "prigushenih" horora igraj, ako vec nisi, Gabriel Knight 2,1,3 (tim redom), a ako nemas "morsku bolest" mozes da probas i The Awakened. |
![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Sto se Gabrijela tice, trebalo bi da se ove godine pojavi poboljsana remastered verzija prvog dela, tako da bi mozda najbolje bilo da sacekas da se ona pojavi umesto da igras "nepoboljsani" prvi deo. Mada, ko zna kako ce da ispadne ta remastered verzija
A The Awakened je po mom misljenju bezveze, prosecna igra |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
adventure, avanture, predlozite mi avanturu, preporuka avantura, preporuka igara, sta igrati |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
MTID, MTU i SK: Šta nam treba za dobru eTrgovinu? | Dukes | Javne rasprave | 65 | 23.1.2012 14:51 |
Nekoliko saveta za novog avanturistu | pfonihx3 | Avanturističke igre | 224 | 27.9.2011 13:41 |
POMOC !! Trazim dobru tastaturu | blabla21 | ŠDK - Ostale komponente | 8 | 2.8.2011 16:48 |
Predlozite mi novu konfu | Goonotora | Šta da kupim? | 36 | 22.12.2007 2:53 |
Predlozite neki dobar, mali FPS! | ZoNi | Akcione igre | 11 | 4.10.2006 22:12 |