![]() |
![]() |
|
Nosači podataka Hard diskovi, optički uređaji (CD/DVD), flash diskovi, floppy... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 28.12.2005.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Mom drugu su u servisu podigli sistem i na oba harda (80GB i 120GB) su mu stavili FAT32 sad hardovi rade mnogo sporo da ne pominjem da se na FAT ne mogu staviti fajlovi veci od 4GB.Ja bi prebacio oba harda u NTFS preko Paragon Partition Manager-a.Pitanje je da se pri konverziji mora formatirati hard?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
|
![]()
Koliko je meni poznato, da...i tesko da ces da menjas fajl sistem particiji na kojoj je sistem koji se trenutno koristi, vec ces to morati kad instaliras Windows, u instaleru. Hardovi ne rade sporo zbog toga (verovatno), nego su u servisu njegove vec fragemtirane i spore diskove formatirali quick jer ih je mrzelo da cekaju.Ja nikad sa FAT32 nisam imao problem sporosti diskova, jedino problem sa fajlovima vecim od 4GB, sto sam osetiood kad imam DVD-RW, i od tad mi je vazno da li je FAT32 ili NTFS...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
Član od: 28.10.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 352 puta na 254 poruka
|
![]()
ne treba nista da formatiras imas komandu za konvertovanje fat32 u ntfs na zivo
convert ime_particije /fs:NTFS [/x] /x je potrebno ako se radi o aktivnoj particiji (ona na kojoj je operativni sistem) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Veteran
Član od: 12.5.2006.
Zahvaljeno 203 puta na 162 poruka
|
![]()
Ovakve konverzije 'na zivo' u velikom procentu ne ispadnu kako treba tako da ti savetujem da bekapujes bitne stvari sa te particije koju konvertujes.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 387
Zahvaljeno 736 puta na 487 poruka
|
![]()
Pa ako ti je disk podeljen na particije konvertuj samo one koje nisu sistemske tj gde se nalazi Win(ako te ne mrzi ponovo da ga instaliras)i naravno obavezno uradi backup pre toga
Inace,just for the record-FAT je krsina od fajlsistema,meni se dosta cesto desavalo da pukne FAT tabela organizacije fajova na HD-u pa se eto desavalo da recimo imam 5 giga slobodno a on prijavljuje da imam samo 100 mega slobodno sto posle moras da ispravljas iz nekog system tweak-a i sl gluposti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Starosedelac
Član od: 28.10.2005.
Zahvaljeno 352 puta na 254 poruka
|
![]() Citat:
mada ja jos nisam cuo da je nekome nesto poslo naopako dok je radio konverziju na "zivo". |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
Član od: 28.12.2005.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Konvertovao sam hard kao sto mi je illidan rekao radi bez problema a, ceo proces traje oko 3 minuta
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Veteran
|
![]()
Evo. Problem kod druga. Kupio je novi komp i ne moze da instalira neku vecu igru zato sto mu komp kaze da je FAT32 sistem u pitanju. E sad, on ima 3 particije. Na C mu pise FAT32 a na D i E pise NTFS. Ali ni na D, ni na E ne zeli da prebaci fajl veci od 4 giga. Probao sam onu komandu sto je napisao illidan. A u partition manageru pise da su NTFS sistemi u pitanju. WTF is that?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Starosedelac
Član od: 17.8.2006.
Zahvalnice: 267
Zahvaljeno 455 puta na 384 poruka
|
![]()
Pa neka kovertuje C particiju u NTFS, sta je tu problem?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Veteran
|
![]()
Cekaj nije problem u C particiji. Tamo ni ne stavlja nista vece od 4 gb. Tamo mu je Win i programi. Problem je u D i E particijama koje se predstavljaju kao NTFS, tj kada kliknem desni pa properties pise da je NTFS a kad prebacujem Crysis ili Stranglehold onda pise da FAT32 ne podrzava vise od 4 gb.
![]() EDIT Kad se vrati kuci reci cu mu za tvoj predlog. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
.
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 113
Zahvaljeno 707 puta na 496 poruka
|
![]()
Start->run->diskmgmt.msc
Stavi screenshot ovde pa da vidimo u cemu je stvar, a mogao bi i da odradi chkdsk d: iz cmd-a (bez switcheva), pa da vidimo rezultat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Veteran
Član od: 4.12.2005.
Zahvalnice: 50
Zahvaljeno 214 puta na 130 poruka
|
![]() Citat:
Ako disk proveriš (check disk) i defragmentuješ pre konverzije a isti je ispravan, nema posebnog razloga da procedura ne uspe. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Veteran
Član od: 12.5.2006.
Zahvaljeno 203 puta na 162 poruka
|
![]()
U pravu si, to sam na brzaka odgovorio jel mi se ucinilo da je pitao, kako da bez formata promeni velicine particijama a ne fajl sisteme.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Prelaz iz FAT-a 32 u NTFS? | Chemist | Operativni sistemi | 10 | 15.10.2007 15:55 |
NTFS na Windows ME | dusko3 | Operativni sistemi | 1 | 31.12.2006 17:58 |
windows xp compression | sasha vukelic | Operativni sistemi | 10 | 17.10.2006 22:09 |
Kako videti NTFS particiju iz Linux-a | The Finest Serbian Since '82 | Slobodni softver | 9 | 7.3.2006 1:55 |
NTFS vs FAT32 | Night Hawk | Operativni sistemi | 44 | 7.1.2006 2:12 |