![]() |
![]() |
|
|||||||
| Prenosni računari PDA, notebook, laptop i ostali prenosni računari, ne računajući tablete |
![]() |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
#161 | |
|
Član
Član od: 6.11.2005.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
Citat:
Msm, šta u suštini gubim sa ovom, realno, glupošću, nisam napravio neko vel'ko *****e?...
|
|
|
|
|
|
|
#162 | |
|
CSC
Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.588 puta na 1.856 poruka
|
Citat:
A što se tiče gubitka pa to je podpuno subjektivna svar, neko će reći "koj će ti to". Dok bi ja rekao da su te fabričke particije veoma korisne pogotovo kod tih malih laptopova koji nemaju optike. Jer u roku od nekoliko minuta možeš da instalirasšsvežu kopiju OS-a bez obzira koliko si ga oštetio. Tako da sve u svemu sysprep zna da bude vrlo korisna stvarčica. |
|
|
|
|
|
|
#163 | |
|
Član
|
Citat:
![]() Hvala na odgovorima.. |
|
|
|
|
|
|
#164 |
|
Član
Član od: 21.10.2008.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 14 puta na 14 poruka
|
Novi vlanik ovog mališana za sada odličan računar za ove pare. Moj model nema SSD disk od 4 Gb što mi odgovara, ali nema ni diskove za oporavak sistema.
Sve je na onoj fabričkoj maloj particiji koja je umesto slovom obeležena zvezicom, zato je verovatno i nevidljiva. Kao što sam video i pročitao pojedini modeli imaju diskove za oporavak sistema tako da bih i ja voleo da se obezbedim pre nego se nešto dogodi. Inače zna se ako ode HDD nema više ni OSa ni ničega, pa ni oporavka sistema. Stoga imam pitanje kako joj pristupiti i kako je iskopirati recimo na DVD ili na neki drugi medij za eventualnu kasniju upotrebu. Jedino što sam uspeo da vidim je njena veličina i format FAT32. |
|
|
|
|
|
#165 |
|
Deo inventara foruma
|
Moj lenovo polako klizi u provaliju. Dugo mu treba da konsoliduje redove pri startu. Jednostavno teško dolazi k' sebi. Šta je tu u pitanju. Opet mi se javlja nedostatak prostora na SSD, uprkos što sam prebacio na D disk one nepotrebne windows fajlove. Primetio sam i da taj prostor tokom rada ume i da se vaira pri radu. Kada sam ga malopre uključio imao je 143 MB prostora, a sad 50MB. Da mu ne smeta možda virtuelni disk E, Virtual clone drive. Takođe još jedan problem koji ne umem nikako da rešim. A to je prebacivanja povećeg fajla u ovom slučaju 3,61 GB na fleš disk od 4GB. Opet tu dolazi do zagušenja 4 SSD diska. Molim pomoć.
|
|
|
|
|
|
#166 |
|
Starosedelac
|
Fajl od 3,6 GB ne mozes da prebaci ili ide sporo?
Moguce da se win zagljupjluje, ili ga nesto gusi. Koji antivirus koristis? Pogledaj u task manager da nije neki proces zauzeo svo procesorsko vreme. Ako je startup spor treba pogledati koji se sve programi i servisi pokrecu zajedno sa sistemom. Virtual drive ne bi trebao da smeta. |
|
|
|
|
|
#167 | |
|
Deo inventara foruma
|
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#168 |
|
Član
|
Ja bih da zveknem Windows 7 na mog malcera.
Kako najbrže i najlakše da to odradim, preko externog dvd-a, preko USBa, dajte neki hint... |
|
|
|
|
|
#169 |
|
Neozbiljni kolega
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
|
Guši se XP na SSD-u. Ja sam instalirao W7 na klasičan hard i komp se preporodio. SSD može da posluži za page file i backup sitnih fajlova, ipak je premali čak i za XP. Najlakše ga je instalirati preko externog DVD-a. Ima onih adaptera koji od klasičnog SATA/IDE drajva prave USB. Koštaju <1000 din. Mislim da je to dobra investicija.
|
|
|
|
|
|
#170 |
|
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.968
Zahvaljeno 4.150 puta na 2.713 poruka
|
Zar nije pagefile najlaksi nacin da istrosis SSD (stalni upis/ispis)? Uz to, prednost u write-u i nije sjajna kod istog.
|
|
|
|
|
|
#171 |
|
Deo inventara foruma
|
Ipak mi niste rešili problem. Kako da nađem task menađer i šta da isključim iz njega? Priznajem što se softvera tiče tu sam duduk jer nikad nisam ispoljavao interesovanje za isti.
![]() p.s. A kako je XP na SSD do sad radio ko sat? Poslednja ispravka: todos (28.11.2009 u 17:55) |
|
|
|
|
|
#172 |
|
Veteran
Član od: 20.3.2009.
Zahvalnice: 173
Zahvaljeno 168 puta na 139 poruka
|
Desni klik na taskbar pa task menager i tu vidi u procesima koliko cpu snage trose.
|
|
|
|
|
|
#173 |
|
Deo inventara foruma
|
397/917 i raste je commit charge. Lokal servis, network servis i sistem ne treba dirati. Da li je tako? Ima dosta procesa sa mojim imenom Dejan. Da li to sme da se briše? Proces je 45. A CPU ne prelazi 10 tj. od 1 do 10.
|
|
|
|
|
|
#174 | |
|
Deo inventara foruma
|
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#175 |
|
Član
|
|
|
|
|
|
|
#176 |
|
Starosedelac
|
Onda si mozda uspeo da pojedes sav RAM, treba kliknuti na performance o pogledati koliko je RAM memorije zauzeto. Ovo:
|
|
|
|
|
|
#177 |
|
Deo inventara foruma
|
To me i muči, sad ću da pogledam. Sad sam čeprkao po C disku i uklonio neke instalacije sitnih pauza igara. i još kakvog zaostalog softvera. Oslobodio sam oko 200MB. A tamo piše 417.
|
|
|
|
|
|
#178 |
|
Deo inventara foruma
|
|
|
|
|
|
|
#179 | |
|
Starosedelac
|
Citat:
Koliko ja znam Leonovo ima 1Gb tako da to nije problem. Probaj da uradis ovo sto je Rocker rekao, da instaliras win na D. Verovatno XP ima malo mesta na SSD |
|
|
|
|
|
|
#180 | |
|
Neozbiljni kolega
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
|
Citat:
Što se brzine upisa tiče, imaj u vidu da je ono 2,5" hard na 5400rpm, ipak nije ni blizu klasičnim po brzini. A i svakako je brže kad se podeli posao, nego da ovaj stalno drlja po pločama. SSD ipak ima mnogo kraće vreme pristupa. Probao sam obe varijante i čini mi se da je ovako brže, mada nisam pokretao nikakve testove da bih to potvrdio.Vremenom raste, zbog širenja registrija i ostalog. Kad je sveža instalacija čini se da imaš mesta na pretek, ali vidiš kako vremenom SSD postaje sve više tesan. Instaliraj W7 na HDD, videćeš da ćeš biti veoma zadovoljan. ![]() Nema potrebe da kupuješ externi DVD, kad klasični uz pomoć adaptera možeš da iskoristiš, što je sasvim dobro rešenje za to za šta ti je potreban, a za mnogo manje para. |
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks sajtovi |
| Tagovi |
| iskustva, lenovo, netbook, prenosnik, s10, windows 7 |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme
|
||||
| tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Lenovo r61i - punjač | genius | Kvarovi | 2 | 5.3.2009 11:57 |
| Lenovo T60 | Wubi | ŠDK - Prenosni računari | 23 | 22.9.2008 23:23 |
| Lenovo N200 568D445 vs Asus F5VL-AP031 | RaideR | ŠDK - Prenosni računari | 4 | 5.5.2008 2:27 |
| Lenovo N200 za 650 da ili ne? | vladimirus | ŠDK - Prenosni računari | 5 | 1.3.2008 16:49 |
| IBM Lenovo N200 TY2BGCX | mitros | ŠDK - Prenosni računari | 6 | 17.2.2008 0:36 |