![]() |
![]() |
|
|||||||
| Operativni sistemi Windows, Mac OS, DOS... |
![]() |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
#1 |
|
Veteran
|
Posto treba drugaricinom bratu da instaliram XP na laptop, moje pitanje je dali ima neke razlike u odnosu na install na desktop racunar.
Win sam instalirao milion puta, ali nikad na laptop, pa je moje pitanje logicno... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Starosedelac
Član od: 17.8.2006.
Zahvalnice: 267
Zahvaljeno 455 puta na 384 poruka
|
Nema. Instalacija ce sama prepoznati da je rec o lapu a tvoje je samo da vozis.
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku glitch na korisnoj poruci: | ||
Ninoslav (18.1.2008) | ||
|
|
#3 | |
|
V.I.P. Phone Zone
|
Citat:
Da se nadovežem na glitch-a, a to je da mnogi laptopovi, to jest proizvođači isporučuju uz svoje laptopove i repair CD, koji je prilagodjen tome laptopu (bar bi trebalo). Mada moja iskustva su suprotna, to jest sve je isto nebitno dal instaliram sa toga CD-a ili sa "običnoga", uvjek prepozna iste drajvere a ostale sve trebam posebno instalirati. Jedino sto ubaci drugaciju pozadinu i drugi logo pri boot-u. Jedina razlika je ta što ne moraš kucati S.N. I da ovo samo važi ako dobiješ orginalni WIN uz laptop. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Veteran
|
Hm, instaliracu mu moj Win XP SP2 koji je "narodna verzija" and stuff...
Ako nema nikakve razlike, onda cool, to mi je bilo bitno pre nego sto mu oborim sistem... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
V.I.P. Phone Zone
|
Ipak pogledaj dal na donjoj strani laptopa ima naljepnica na kojoj piše S.N. od wina (ako je win orginalni). Mada orginalni i narodni, u čemu je razlika, sem u cijeni.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Član
Član od: 18.1.2008.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 16 puta na 14 poruka
|
Sve je isto, samo poskidaj SVE drivers-e, cak i one za koje mozes da kazes "Ma, ovo mu ne treba ", veoma bitno za kvalitetan install systema na lapovima!
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Veteran
|
Kako mislis "poskidaj"?
Instaliraj? Prvo cu da instaliram one sto je dobio uz laptop a posle programe i cjao... Trenutno ima instalirano bearshare, limewire, bitcomet, bittorrent, emule, stron dc++ pa nije ni cudo sto mu ne radi komp kako treba... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Član
|
To je neki zesci hacker! Verovatno mu je comp. pun virdzi, pa zato i ne radi. Koja je masina u pitanju?
Jer treba da skines sa neta drivere tipa:Audio,Bluetooth,Diskette drive,Hard drive,Modem,Multimedia,Video,Power management,Networking,Display - Monitor,CD-DVD,BIOS,Mouse,Keyboard, itd... Naravno nije sve ovo preko potrebno, radice i bez vecine ovih drivera, mozes samo osnovne, ali kod laptopova se bas ne moze znati koji su osnovni, kad tad provalis da si trebao da installirash i ono sto nisi, a sad ti treba!
Poslednja ispravka: Shommy (19.1.2008 u 1:13) Razlog: dodatak |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Veteran
|
Koliko sam uspeo da skontam, ima disk sa drajverima uz laptop. Ako nesto zafali, skinucu sa neta.
Nemam pojma koja je masina u pitanju, ali znam da decko voli da instalira milion programa. Kontam da napravim admin nalog i dam pass samo njegovoj sestri... |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Član
|
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks sajtovi |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme
|
||||
| tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Laptop, Vista i podela na particije | Purple | Nosači podataka | 7 | 30.11.2007 23:59 |
| koristan link - instalacija programa na Ubuntu-u | stesha | Slobodni softver | 0 | 22.10.2007 20:42 |
| Padanje refresh rate-a (treptanje slike) na Philips 170S (TFT 17")!! HELP :( | polarnimeda | Kvarovi | 56 | 5.2.2007 13:55 |
| SUSE 10 i WinXP, tim redom... | Damiao | Slobodni softver | 9 | 12.6.2006 15:50 |
| Pojava gresaka I losih sektora na hard-diskovima | Vlado78 | Nosači podataka | 6 | 2.3.2006 9:37 |