Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Avanturističke igre

Avanturističke igre Point & click, pomoć oko prolaska igre...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 22.9.2025, 20:01   #1
nexexcalibur
Deo inventara foruma

Član od: 23.2.2009.
Zahvalnice: 1.642
Zahvaljeno 3.805 puta na 1.862 poruka
Određen forumom Dispatch (ex-Telltale developers)

trailer

Citat:
Dispatch, the upcoming workplace superhero comedy adventure game with a strategy layer from a group of ex-Telltale developers, is coming to PC and PS5 on October 22. Dispatch stars Aaron Paul and Jeffrey Wright and is developed by AdHoc, a new studio comprised of a number of former Telltale developers. It will be released episodically over the course of four weeks, with two episodes dropping each week starting on October 22. It's priced at $30 for the full season, or $40 for deluxe version of the full season that includes a digital artbook and four digital comics

Ovo deluje obecavajuce
nexexcalibur je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku nexexcalibur na korisnoj poruci:
Telepatic (23.9.2025)
Stara 22.9.2025, 20:41   #2
pentraksil
Deo inventara foruma

Član od: 14.4.2007.
Zahvalnice: 4.598
Zahvaljeno 3.931 puta na 2.448 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku pentraksil
Određen forumom Re: Dispatch (ex-Telltale developers)

Citat:
nexexcalibur kaže: Pregled poruke
trailer

Ovo deluje obecavajuce
Igrao demo tokom Steam Festa cini mi se. Deluje zanimljivo, nesto malo komplikovaniji 911 Operator izmedju klasicnih Telltale izbora i prica.
Nije lose mada nije ni nista previse spec, sto se tog "dispatch" dela tice.

Prica i dijalozi sa druge strane obecavaju.
pentraksil je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.11.2025, 23:14   #3
dex3108
V.I.P. Test Play

Član od: 1.6.2008.
Zahvalnice: 300
Zahvaljeno 8.705 puta na 4.115 poruka

Odigrao prve dvije epizode I za sada igra je fenomenalna. Fenomenalna animacija I glasovna gluma uz dobar scenario je rijetkost danas. . Epizode traju oko sat vremena I vrijeme proleti zaista brzo jer je zaista uzivancija igrati.
dex3108 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dex3108 na korisnoj poruci:
Dušan Vićić (6.11.2025)
Stara 6.11.2025, 19:07   #4
Dušan Vićić
Član

Član od: 25.10.2020.
Zahvalnice: 334
Zahvaljeno 58 puta na 40 poruka

Citat:
dex3108 kaže: Pregled poruke
Odigrao prve dvije epizode I za sada igra je fenomenalna. Fenomenalna animacija I glasovna gluma uz dobar scenario je rijetkost danas. . Epizode traju oko sat vremena I vrijeme proleti zaista brzo jer je zaista uzivancija igrati.
Ljudi moji, ova igra kida, i ja sam upravo odigrao demo na Steamu.

Uprošćeno rečeno,ovo ti je bukvalno 911 Operator/This is the Police; i priča je u stilu Telltale igara (logično, jer su developeri bivši zaposleni). Taman nešto za moju dušu...
Što je najžešće, igra mi radi sasvim dobro za moj slabašni moderni laptop, Ryzen 3 7xxx integrisana grafika oko priče tera lagano 60FPS, dok gameplay varira od 20 - 40 FPS.
Zadnje epizode izlaze 12 Novembra, tako da očekujem da je odigram kad budu sve epizode izašle, što je retkost za mene, kada su nove igre u pitanju.
I da, trenutno igra ne zahteva puno prostora na hardu, otprilike 10GB za trenutnu verziju (verovatno 15 na kraju).

Koliko bih želeo da ova igra osvoji neku nagradu na ovogodišnjem Game Awardsu...
Dušan Vićić je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.12.2025, 10:29   #5
m1aden
Starosedelac

Član od: 2.12.2012.
Zahvalnice: 209
Zahvaljeno 475 puta na 309 poruka

Odusevila i mene igra! Dva dana prvoklasne superherojske drame od koje bi svasta mogli da nauce i Marvel i DC! Pre svega kvalitetan animirani flim sa odlicnim likovima, dosta dobrom, iako ne preterano originalnom pricom, kvalitetnim humorom. Dosta mature sadrzaj. Usudio bih se cak da kazem da sam igrajuci je uzivao skoro kao gledajuci Arcane.
Igra kao igra nema neki preterani gejmplej i svodi se na QT, izbore u dijalozima i ni malo naivno rasporedjivanje odgovarajucih heroja na osnovu njihovog skill i power seta po zadacima (sto je valjda i uobicajeno za jednu ovakvu Telltale igru. Igrao sam samo The Walkig Dead i ne znam jesam li zavrsio Guardians of the Galaxy od njih), ali je ceo koncept i sama prica prezabavan i pitak. Izbori mi u gamingu definitivno ne idu, kao i u stvarnom zivotu, vetovatno, i dobio sam prilicno bljutav kraj, pa ce se sigurno odigrati jos koji put s obzirom na duzinu kompletne igre.
m1aden je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku m1aden na korisnoj poruci:
Dušan Vićić (7.12.2025), ogisha (7.12.2025)
Stara 7.12.2025, 22:04   #6
Dušan Vićić
Član

Član od: 25.10.2020.
Zahvalnice: 334
Zahvaljeno 58 puta na 40 poruka

Prepun sam mislima dok pišem ovu ličnu recenziju za Dispatch. Čoveče, ova igra je bolja nego što sam mislio. Odavno suze nisam pustio igrajući neku igru… Lepo sam ja rekao da priča kida! Imao sam mnogo nesigurnosti tokom zadnje dve epizode, znojio sam se od treme i stresa kao da sam u sauni.

Z - tim je veoma lako opisati. Prism je kad spojiš Cardi B i Nikki Minaj i daš joj svetlosne moći, Flamabae je Meksikanac koji ne prestaje da priča i da potpaljuje druge, bukvalno; Golem ti je jedna gromada od karaktera, jedan veoma miran i kul lik, Sonar je kripto – napaljen kreten, ali je zapravo pametan bet-men(ne mislim na mračnog viteza, nego bukvalno na mix čoveka i slepog miša)Malevola je đavolica koja ima širok mač, upija povrede i pravi portale, Coupe je prijateljska atentatorka, koja zna da popije van radnog vremena, Punch-Up je irski patuljak koji voli da udara prepone pesnicama kao Henri Kavil, Phenomaman je kad spojiš Supermena i kliničkog depresivca zajedno, Invisigal može da postane nevidljiva ako zadrži dah, ali zato voli da puši iako je asmatična a Waterboy ti je čistač koji muca i povraća vodu (ne pitaj me).

Robert Robertson III je jedan originalan glavni junak, koji se muči sa samoćom dok pokušava biti heroj sa jedne i iskusiti neki normalan život na osnovu iskustva kao jedna dobrica koji je dosta propatio kroz život, nakon što mu je ćale bio ubijen dok je Robert bio dečak, od strane Shrouda. Ipak, on je odlučio da služi Kaliforniji kao Mecha Man i time je sebe doveo u situaciju da mu stan bude skoro prazan, potrošivši svu ušteđevinu kako bi bio heroj gradu, a ožiljke na telu ima kao Wolverine. Royd mu je najbolji kolega sa posla koji mu popravlja odelo i iza svoje gromade je veoma pametan samoanski mehaničar koji zna da popravi i da nadogradi Robertovo odelo, a i vala da se bori iako nije deo herojskog tima.

Kad je igra počela da postaje sve popularnija i popularnija pre neki mesec, na internetu se uvek postavljalo jedno pitanje vezano za igru: Blonde Blazer ili Invisigal. S’ koju žensku su hteli da imaju romantične odnose tokom igranja ove igre. Pošto sam ja počeo igrati nakon svega ovoga hajpa odlučio sam da prvo prođem igru s ovom drugom, pa s ovom prvom. Kad sve kockice sklopim, ja ne vidim čemu je mržnja na društvenim mrežama usmerena onima koji izaberu jednu a ne drugu devojku. Jednostavno, i jedan i drugi izbor je jednako dobar izbor. Da bih ovo lepo razjasnio, moram da pređem u spojler teritoriju, tako da ću da stavim tag za moj mali esej. (kao da mi nije već dosta ovog pisanja… )
Spoiler za detaljan opis karaktera sa glavnim delovima priče:
Kao prvo. Blonde Blazer (Mandy) je veoma poštovana heroina koja je godinama činila dobra dela u Toransu, Kaliforniji, što je dovelo to doga da postane šefica Superherojske Dispečerske Mreže (SDN). Na predlog Chase-a, ona odlučuje da ponudi posao Robertu, nakon što je Robertovo odelo bilo uništeno prilikom pokušaja hvatanja Shroud-a, ali te večeri ona se odmah zaljubljuje u Roberta, zbog njegove nesebičnosti da žrtvuje svoj normalan život i svu svoju ušteđevinu kako bi mogao da služi gradu kao Mecha Man. Naime, ona je želela da nakon što završi s njenu herojsku karijeru da nađe nekog ko će da je poštuje ne kao heroja bilo uživo ili sa televizije, već kao Mandy – brinetu, a ne plavušu, koja želi da doživi starost s osobom koja će biti tu uz nju bez obzira na njena dela kao heroj. Stoga, ona je raskinula sa Phenomanman-om, jer je on gledao nju kao heroja, a ne kao Mandy. Ona je bila tu uz Roberta, prvo ga je spasila kada su ga teško povređenog prebili lopovi, onda mu ponudila posao da radi u njenu firmu, bila uz njega kad je bio na emocionalnom dnu kad je Chase bio u komi, spasila ga DRUGI PUT kada su ga Shroud i njegovi plaćenici mučili I BLEFIRALA toliko hrabro da su se plaćenici od straha ****li kad je ona došla, i na kraju mu je pomogla na spašavanju grada (prilikom gameplay-a), primila Shroud-ov laser koja bi normalnu osobu ubila kao od šale i još imala snage da ode do Chase-a i da skine ogrlicu koja joj davala moći i da dá Chase-u i samim tim napravila nepredvidivu mogućnost za Shrouda i samim tim ga pobedila. Plus, Shroud ju je poštovao, nazivajući je „zadnjim pravim herojem“. Jedino veza između Ane Miller i Artjoma iz Metro igara može da dođe do iste te jake povezanosti između karakera u igri… Možda i nagađam ili lupetam, ne znam.

Sa druge strane, Invisigal (pravo ime joj Courtney) je anti-heroina koja u početku ne sluša nikoga, radi po svom, povrće reči onima koji žele da joj pomognu i svi joj tako uzvraćaju istom merom. Jednostavno, kad sam i ja počeo da igram, mislio sam da je ona luda! Zapravo, ona se osećala da je sama u svetu u kojoj njen život nije vredeo, i bila je uverena da će da ostane zloća, jer je sudbina tako rekla i ako bude pokušala da se promeni na bolje, neće joj uspeti, jer je ljudi neće prihvatiti njen pokušaj da pomogne svima oko nje, čak i ako bude stavila svoj tim ispred sebe. Ali, kada je upoznala Roberta i nakon što je prošlo dovoljno vremena, ona je stekla poverenje u njega, nešto što dugo vremena nije osetila u životu (to je i razlog zašto je sanjala odnos s Robertom)Zato je počela da se sprijatelji s Robertom, ne otkrivajući pravi razlog zašto je pristupila Feniks programu i Z-timu sve dok je njena i sebičnost i nesebičnost dovela do toga da Robertov jedini prijatelj Chase za dlaku izgubi život da je spasi. Robert je bila ta svetlost na kraju njenog mračnog tunela života, i ona je uspela da ubedi Roberta da joj oprosti to što je postavila bombu na njegovo odelo i pokvarila njegov život kao Mecha Man. Na kraju, ona je uspela da se iskupi za sve njene grehe tokom mnogo godina kada je bila zloća i da je svi zavole kao osobu koja nije kuja, već dobrica koja se krila od sebe sve vreme. Čoveče, koliko mi je drago da sam izabrao prvobitno da idem u bioskop s njom i da joj dam šansu…

Tako da, ja sam lično izabrao Invisigal, zbog povezanosti njenog karaktera sa mnom.

Lele, šta sam ja napisao dovde, će da misle ovi na forumu, šta sam ja pisao romane bespotrebno, ali eto… Ipak, kako može Black Ops 7 koje je smeće od igre da dobije 2 strane, a ova da dobije jednu? Ako je zbog toga što je igra već bila u Prvim utiscima na SK, onda razumem.

Na kraju, evo jednog prelepog snimka ekrana pred kraj igre, koja me je ostavila bez daha. Fenomenalna igra. To je od mene.

Priložene slike
Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	dispatchcinema.jpg
Viđeno:	57 puta
Veličina:	26,3 KB
ID:	58726  

Poslednja ispravka: Dušan Vićić (7.12.2025 u 22:12)
Dušan Vićić je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Marvel's Guardians of the Galaxy - The Telltale Series Exia Avanturističke igre 4 18.4.2017 9:46
Google Play developers nikolaradovic Igre za mobilne telefone 1 16.4.2015 8:49
Kako koristiti Unreal Developers Kit??? Dusan Milutinovic Programiranje 3 29.10.2011 21:24
Escapist: Developers Showdown bokela O igrama uopšte 7 3.5.2010 3:26

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 8:32.