![]() |
![]() |
|
Aplikativni softver Svi programi i alati koji se ne uklapaju ni u jednu od ponuđenih kategorija |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 18.12.2008.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Ne znam da li ova tema pristaje ovde ali ajd.
Elem, potrebno mi je da od jednog kompa napravim dva. U tom smislu imam pitanja: 1. Da li mogu uz pomoc nekog programa da podelim monitor na dva dela pa da svaki deo deluje kao poseban monitor sa istim ili razlicitim desktopom na kojem mogu da radim odvojene programe? ili 2. Da li mogu da resurse kompa podelim na 2 dela ali npr. da imam 2 monitora na kojima mogu da radim kao na 2 zasebna kompa? Ne zam da li sam se dobro izrazio ali ko je upucen verovatno ce da shvati. Pojednostavljeno, trebaju mi 2 kompa a nemam para za drugi. Unpred hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Novi član
|
![]()
Pa ne znam ni sta je virtuelna masina
![]() Imam ideju ali ne znam kako da je uradim zato i pitam... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Starosedelac
|
![]()
U sustini ne mozes da imas dva operativna sistema ukljucena u isto vreme. Progooglaj malo o VirtualBox-u ili WMVare-u. Oni ti sluze za virtuelizaciju operativnih sistema. Na saitu virtualbox-a imas i dobre videotutoriali i on je open source i free je tako da bi ti pre njega preporucio. U njemu mozes da podelis resurse kompa kako ti zelis. Taj virtuelni OS ti se nalazi u img failu na kompu. Bilo bi dobro da ti on bude instaliran na drugoj particiji jel ce ovako hard disk mnogo vise da grebe.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku DonCorleone91 na korisnoj poruci: | ||
VedRun (24.9.2009) |
![]() |
#5 |
Novi član
|
![]()
Hvala corleon... pogledacu.
Ako neko jos nesto zna... neka napise.. tnx Poslednja ispravka: VedRun (24.9.2009 u 11:42) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.252
Zahvaljeno 3.208 puta na 2.223 poruka
|
![]()
Takodje da ne bi trazio crackovane verzije pojedinih programa (
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku doctor na korisnoj poruci: | ||
VedRun (27.9.2009) |
![]() |
#7 | |
Deo inventara foruma
Član od: 22.11.2005.
Zahvalnice: 389
Zahvaljeno 716 puta na 542 poruka
|
![]() Citat:
http://www.virtualbox.org/wiki/Downloads |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Mickie na korisnoj poruci: | ||
VedRun (27.9.2009) |
![]() |
#8 |
Novi član
|
![]()
Stavio sam virtual box .. medjutim kad sampokusao da instaliram xp 64 kaze mi da procesor ne podrzava 64 nego moram 32 (iako podrzava i 64 mi radi)... stavim 32 i koliko znam trebao bi da instaliram drajvere ali mi ne prihvata za grafiku. Cudno se ponasa, krenem da instaliram i kaze mi da nemam taj uredjaj zakoji stavljam drivere ili jednostavno prekine instalaciju bez da mi kaze da je gotovo ili bilo sta....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Starosedelac
|
![]()
To je zato sto neki intelovi stariji c2d moedli ne podrzavaju virtuelizaciju 64bitnih sistema. Zaboravio sam kako se to tacno zove, verovatno ce me neko nadoknaditi
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku DonCorleone91 na korisnoj poruci: | ||
VedRun (27.9.2009) |
![]() |
#10 | |
Starosedelac
Član od: 27.12.2005.
Zahvalnice: 63
Zahvaljeno 437 puta na 327 poruka
|
![]() Citat:
P.S. Pročitaj dobro dokumentaciju VirtualBox-a pre nego što kreneš sa postavljanjem pitanja. Napravio si početničku grešku sve zbog toga što nisi odvojio 5 minuta da pročitaš dokumentaciju. |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku bvitnik na korisnoj poruci: | ||
VedRun (25.9.2009) |
![]() |
#11 |
Novi član
|
![]()
OK, tnx bvtnik.. nasao sam iso.. otpakovao sve to tamo u vitrualnoj masini i instalirao. Sad je u device menager-u sve prepoznato i neam ni jedan zuta ikonica. Medjutim, mei je potrebna 3d akceleracija i sad imam problem kako da to pokrenem... idem da trazim a ako neko zna, rado cu ga poslusati
![]() Poslednja ispravka: VedRun (25.9.2009 u 20:03) |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Novi član
|
![]()
Batalio sam to i probao sa VMware workstation i sve radi. Samo imam problem sa velikim seckanjem i malim fps ali barem radi. Sacu da vidim i to da resim...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Deo inventara foruma
Član od: 22.11.2005.
Zahvalnice: 389
Zahvaljeno 716 puta na 542 poruka
|
![]() Citat:
Ali ovo sve sluzi za koliko toliko pristojan rad u programima koji pomalo traze 3D. Otprilike mozes da ukljucis desktop efekte u linuxu ili da teras CAD, i to je to. Za igre ne mere. I VirtualBox i VMware su jednako losi u igrama. |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Mickie na korisnoj poruci: | ||
VedRun (27.9.2009) |
![]() |
#16 |
Novi član
|
![]()
VutryalBox ima velikiproblem za 3d aceleraciojom i to sam shvatio citajuci forume.. svi se zale. Nija nemogu da pokrenem to, jednostavno mi je opcija siva ne ne mogu da je ukljucim uopste.
E sad.. shvtio sam da igre rade bedno u virtuelnim mashinama ALI ima nacim da se pogase winfowsovi servisi i da se dobiju performanse oko 15 fps sto je za moju igru prihvatljivo. E tu je problem sto ne znam koje sve servise da pogasim i kako? Ja sam isao sa opcijom msconfig pa sam tamo nesto cackao ali nisam uspeo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
.
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 113
Zahvaljeno 710 puta na 498 poruka
|
![]()
Start->Run->services.msc
Budi pazljiv sta gasis, ako nisi siguran proveri na netu. Ovako napamet mogu da ti kazem da pogasis: Alerter, Error Reporting, Themes, Windows Time, Help and Support, Print Spooler, Automatic updates, ClipBook, Fast User Switching, Indexing service... Ima jos nekoliko servisa koje mozes da pogasis, potrazi detaljnije informacije preko googla. Ali i sa svim tim tesko da ces moci da poteras bilo kakvu igru, virtualne masinu uopste nisu predvidjene za takve stvari. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku nighthawk na korisnoj poruci: | ||
VedRun (27.9.2009) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
monitor, virtual machine, virtualizacija, virtuelizacija, virtuelne masine, virtuelne mašine |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Vodeno hlađenje, pomoć oko odluke šta i kako | vasiljevic | Ostale komponente | 12 | 21.7.2009 9:45 |
Da li slike izgledaju bas onako kako ih vidimo? | jonathan | Fotografija | 5 | 10.11.2007 16:37 |
Kako menjati boju automobila u photoshopu? | freeminder | Grafički softver i radovi | 16 | 31.10.2007 17:03 |
Kako instalirati program na Fedori? | dacho | Slobodni softver | 2 | 4.10.2007 9:00 |
Kako da ukljucim mreznu kartu i lan??? | wu-gambino | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 12 | 11.9.2007 23:19 |