![]() |
![]() |
|
Sadržaj novog broja SK Pružamo vam priliku da nekoliko dana pred izlazak novog broja pogledate i prokomentarišete njegovu naslovnu stranu i sadržaj |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#21 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.2.2012.
Zahvalnice: 3.918
Zahvaljeno 2.101 puta na 1.164 poruka
|
![]()
Volim Svet kompjutera!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.287
Zahvaljeno 3.246 puta na 2.249 poruka
|
![]()
Pretplatio sam se na SK od marta i od tada sam dobio samo 2 broja, martovski i aprilski. Problem nije u SK-u niti Politici. Poslao sam mejl za mart pa za april i oba puta mi je lik iz Politike poslao lično broj na kućnu adresu i rekao mi da ih obavezno kontaktiram kada god broj ne bude stigao. Obzirom na to da sam hteo da pretplatom podržim časopis odustao sam od slanja mejlova jer ne želim da se šalje dvostruko. I onda mi je rekao i da ovo nije izolovan problem.
Čak sam i Pošti pisao i propisno ih iznapušavao. Tužno je kako u ovoj mrtvoj raspaloj zemlji ni pretplata na časopis ne može da funkcioniše kako treba. Da li neko u Pošti ne radi svoj posao ili neko u lancu krade časopise ne znam ali baš sam popi*deo. Hteo sam čak i da tužim Poštu ali reče čovek iz Politike da oni nemaju nikakve dokaze o tome kome kada šta šalju, kontam da pretplate idu na fazon evo vam adrese pretplatnika i časopisi i ovi to onda sami hendlaju. Ako ništa barem sam shvatio da mi je daleko veći merak da prošetam do trafike. Čisto da bude jasno, nije ovo neka javna žalba, kao što rekoh ideja je bila da podržim SK u vremenima kada papirni mediji odumiru i nije mi problem da kupim i pet brojeva mesečno po duplo većoj ceni, nego sam morao da izrantujem malo ![]() Prošli put se par ljudi iz administracije foruma odmah javilo da mi pošalju brojeve koji nisu stigli - apelujem na iste da se uopšte ne cimaju, sve opušteno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.034
Zahvaljeno 4.887 puta na 2.826 poruka
|
![]()
Vidi, u lokalnoj pošti je pre neku nedelju ljudima stizalo obaveštenje da sami dođu po svoje pakete jer su kuriri dali otkaz
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku voodoo_ na korisnoj poruci: | ||
Dekip (25.7.2021) |
![]() |
#24 |
Deo inventara foruma
Član od: 28.5.2010.
Zahvalnice: 652
Zahvaljeno 1.140 puta na 887 poruka
|
![]()
U posti je sezona godisnjih odmora i rade skraceno. U nekima ima i manjka personala, sto nije tajna. Da neko krade casopis vredan 200 din koji moze da se nadje na svakom kiosku ne verujem. Vec smo pisali o tome - postanski sanducici su iz doba Jure i premali su za casopise tog formata sto je jos jedna nepogodnost. Nije to samo problem u Srbiji, ima takvih problema i na Zapadu. Ne preterujte samo sa autosovinizmom. Uostalom, meni je nelogicno da se pretplacuje na papirni SK u Bgd gde ima zilion kioska pa moze da se proseta i kupi bukvalno bilo gde.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
V.I.P. Recenzent
Član od: 8.11.2008.
Zahvalnice: 764
Zahvaljeno 1.023 puta na 567 poruka
|
![]()
Ne žive svi u BG. Postoje u ovoj zemlji i ruralna područja.
Čekao sam paket iz Mikroelektronike, i vozač post ekspresa mi kaže da mi ne može doneti jer mu je crkao pikap i da moram sam doći do pošte. Rekoh, pa traži drugi. Kaže da to i jeste zamenski. Onaj koji je koristio do sada je crkao par dana ranije. Svega ima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() Ili su jednostavno toliko nekompententni i boli ih jaje za pretplate, što je podjednako verovatno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Intel Inside
Zahvalnice: 1.603
Zahvaljeno 10.860 puta na 6.955 poruka
|
![]()
Pošta je morala da sa platnog spiska skine Željka Samardžića, Jami i Branka Kockicu, pa sad imaju manjak zaposlenih...
|
![]() |
![]() |
Sledećih 5 korisnika se zahvaljuje korisniku DeCoy na korisnoj poruci: | ||
Dekip (26.7.2021), draganca10 (28.7.2021), Lex987 (26.7.2021), Picard (26.7.2021), voodoo_ (26.7.2021) |
![]() |
#28 |
Starosedelac
Član od: 5.12.2007.
Zahvalnice: 235
Zahvaljeno 1.087 puta na 809 poruka
|
![]()
Cisto sumnjam da vam "lenji" radnici u posti i neljubazne prodavacice u supermarketima lapaju casopise, dezodoranse i ostale poklone koji se dobijaju uz Svet kompjutera ili neke druge proizvode.
Velike prodavnice su pod video nadzorom i prodavacice pre nego sto izadju iz radnje moraju da pokazu tasnu sefici, zamenici ili vodji smene. Nije logicno da neko krade tako jeftine stvari koje ce posle tesko prodati. Ima lopova na sve strane ali je ruzno tako lako etiketirati ljudi iz nekoliko bransi. Nije ni meni prijatno da trazim od kasirice besplatnu solju koja se dobija uz dva jogurta i ne volim da placam racune u posti ali se trudim da ne kritikujem previse kasirice i salteruse jer u toku smene imaju kontakt sa svakakvim ljudima. back on topic Junski broj sam kupio u supermarketu i tek kada sam dosao kuci primetio sam da su obe korice casopisa pocepane. Korice je verovatno ostetio dezodorans ali moguce da se to desilo u stampariji ili prilikom transporta. Novi broj sam kupio na kiosku i jedva sam nasao primerak koji nema pocepanu kesicu. Nisam o ovome pisao u prosloj temi jer niko iz redakcije Svet kompjutera nije kriv sto u Junu nisam pogledao sta kupujem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Deo inventara foruma
|
![]()
A ti misliš da ljudi iz Pošte uzmu pa međusobno pokradu nekoliko brojeva za svoju dušu? Ako se krade onda se krade na veliko pa se prodaje po nekim kioscima i prodavnicama na crno. A nisam jedini kome časopis u pretplati ne stiže. I ako ih Politika šalje a Pošta ne dostavlja ja problem vidim samo u Pošti. Druga opcija je da ne rade svoj posao i jednostavno pobacaju časopise umesto da ih pošalju. Treću opciju ne vidim.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Intel Inside
|
![]()
Treća opcija je da poštara boli uvo da radi svoj posao nego časopis samo baci na vrh sandučića gde je na izvol'te svakome ko prođe pored. Sanduče služi za pisma, paketi i tiskovina se nose na vrata ili u najgorem slučaju ostaviš ono papirče. Što pre penzije nisu ostavljali u sanduče, nego im nije bilo teško jer ih babe i dede časte kad donesu penziju. Ako ti se ne sviđa posao lepo daj otkaz, nije ti ga otac ostavio u amanet da ga otaljavaš po principu "ne mogu toliko malo da me plate koliko malo mogu da radim".
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku DeCoy na korisnoj poruci: | ||
player1 (28.7.2021) |
![]() |
#32 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Ali zato se desavalo da posiljke Tehnomanije preko City Expressa dodju ostecene ali i neadekvatno zapakovane. Upravo mi je postupak reklamacije u toku. Ogroman oprez kada narucujete nesto preko neta od Tehnomanije, Winwina i Emmija. Najbolje je da naglasite da ce roba biti preuzeta u nekoj od prodavnica. Tamo pregledajte i preuzmite robu. Tako ne placate ni troskove isporuke. Na vratima stana nemate pravo da otvorite paket i pregledate sadrzaj pre nego sto platite. Poslednja ispravka: Laskaris (28.7.2021 u 14:16) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Intel Inside
|
![]()
Svaku knjigu koja dođe iz inostranstva mi donesu na vrata, zato što piše da je pošiljka iz UK ili Švedske pa se zentaju. Ako je domaća ili iz Kine samo je zafrljače na sandučiće, više puta sam poštara molio da ostavi papir pa da sam odem po pošiljku umesto da ostavlja van ili na silu pokuša da ugura u sanduče.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Primetio sam da ljudi u Srbiji uglavnom nemaju blage veze koje posiljke je postar duzan da im licno uruci a koje ne. A dovoljno je malo citati na sajtu poste. Mali postanski sanducici (kojih ima svuda u Evropi) su glavna teskoca i izvor vecine problema prilikom dostave nepreporucnih posiljki vecih dimenzija. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Član
Član od: 27.7.2014.
Zahvalnice: 305
Zahvaljeno 116 puta na 99 poruka
|
![]()
Postari na Novom Beogradu su prilicno drski. Na primer preporucena pisma skoro uopste ne dostavljaju na vrata nego samo ubace papiric obavestenje da su navodno pokusali urucenje a nikoga nije bilo sto je laz jer uvek je neko u stanu. Retko kad dostave na vrata.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Svet kompjutera 11/2012 | Nenad Vasovic | Sadržaj novog broja SK | 58 | 9.11.2012 18:35 |
Svet kompjutera 10/2012 | Nenad Vasovic | Sadržaj novog broja SK | 86 | 20.10.2012 0:01 |
Svet kompjutera 4/2012 | Nenad Vasovic | Sadržaj novog broja SK | 223 | 20.5.2012 16:12 |
Svet kompjutera 1/2012 | Nenad Vasovic | Sadržaj novog broja SK | 102 | 27.1.2012 22:09 |
Svet Kompjutera je dobio upozorenje od BulmaSofta | Branislav Gavric | Forum o forumu | 267 | 25.6.2009 21:44 |