Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Role-Play

Role-Play FRP, RPG...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 29.6.2024, 20:14   #701
DaniloNS
Veteran

Član od: 29.6.2016.
Zahvalnice: 94
Zahvaljeno 202 puta na 172 poruka
Određen forumom Re: Elden Ring

Citat:
Apostrof kaže: Pregled poruke
Samo zamolis nekoga ovde na forumu. Iskljucis da ti steam bekapuje sejv, napravis sam bekap, udjes u partiju, prebasic iteme kod njega, vratis bekap, udjes sa novim likom, pokupis iteme. 3 minuta posla.

C:\Users\(username)\AppData\Roaming\EldenRing\(ste amid)\ .sl2 fajl
Dobro je znati ovo za ubuduće, ukoliko se odlučim za RL1 run.
DaniloNS je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.7.2024, 0:38   #702
pentraksil
Deo inventara foruma

Član od: 14.4.2007.
Zahvalnice: 4.544
Zahvaljeno 3.867 puta na 2.409 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku pentraksil

Malo sam dublje zasao u DLC, oko 3-4 glavne "kraljice" sam odradio, i dosta istrazivao.

Prvo da uputim par reci na racun tezine: po pricama sam ocekivao katastrofu od tezine (cak i sa pomagalima, pogotovu sa mobovima posto je prica bila i oko toga) kad ono medjutim.
Slazem se da jesu preterali sa pokretima i vitlanjima glavesina pa bi potpuni solo prelazak bio nesto tezi......Ali je sam DLC meni cak i laksi (za sada) od osnovne igre ukoliko se koriste pomagala i ako imas Scardu nadogradnje (nije ih tesko naci ako se malo istrazuje). U osnovnoj igri bi zaginuo par puta ali ovde su svi pali bukvalno iz prve
Doduse ja sam u DLC usao sa obicnim NG likom (bez plusica) jer nisam zeleo problematiku oko skaliranja itd. mozda i to ima neki uticaj, faith lik mada sam i tu video razne horor price kako je nemoguce bla bla bla.
Ali, sve u svemu, mislim da jako puno ljudi sami sebe muce bespotrebno u zelji za nekim virtuelnim dokazivanje, nego ono, svako igra kako zeli i kako mu odgovara. Ali mi uvek onaj legendarni strip pada na pamet:

Zivot je kratak, cemu mucenje i nerviranje i bespotrebno izbegavanje apsolutno svih mehanika koje su deo igre.
Mada opet kazem, svako igra kako mu odgovara, meni je istrazivanje i lagana progresija srz Elden Ring igranja.

Sto se samog DLC-a tice stvarno je fantastican. Od izgleda, kraljica, dizajna nivoa, lokacija itd. Mapa je OGROMNA i to stvarno mislim bez onog pro*eravanja 16 TIMES THE DETAIL itd. Stvarno je ogroman DLC, sama mapa je velika sa dosta sitnih lokacija i skrivenih delova plus ima i podzemnih sekcija.

Stvarno su odlicno odradili posao. Jedina zamerka je nesto losiji performans (mada ne katastrofalan) gde igra dobro zasecka kada se ulazi u neke novije lokacija i cini mi se da je zbog trave i onih svetlecih grobova igra pomalo mutna. Mada opet, nista preterano strasno. I naravno, vec pomenuta klasicna mana novijih Souls naslova, bespotrebno sizofreni dizajn borbi glavesina, buckuris AOE, vitlanja i vristanja bez ikakve potrebe. Ali i za to ima resenja ko zeli.

Sve u svemu, meni odlicno za sada.
pentraksil je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku pentraksil na korisnoj poruci:
Koreli A. (2.7.2024)
Stara 2.7.2024, 1:57   #703
Koreli A.
Veteran

Član od: 1.9.2019.
Zahvalnice: 581
Zahvaljeno 199 puta na 136 poruka

Plasim se da probam DLC.
Malo mi splasnuo strah kad sam procitao ovo.
Znaci ne boli toliko. Ko kad zubar kaze " Ne moze anestezija moram da znam gde te boli " , a misli " Ocu da cujam kako vristis "
Developeri DS igara su kao stomatolozi . I jedni i drugi rade to sto rade jer vole da se ogledaju u tudjoj patnji a prave se da su tu za nase dobro.
Kazu - "Za vase dobro . SEDETE U STOLICU NEKA ZABAVA POCNE ! "
Koreli A. je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.7.2024, 10:45   #704
Andross
Kekule Mekule

Član od: 8.12.2005.
Zahvalnice: 653
Zahvaljeno 1.369 puta na 702 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Andross

Valjda je draz ovakvog tipa igara da dobijes boss-a na svoj skil a ne da mu punis guzicu simikama dok tebe ignorise jer mlati mimic-a. Ceo ER pati od tog sindroma da su bossevi teski na ferku a prelaki sa spirit ashom. Sto se nekog mog utiska tice, base game mi je bar duplo interesantniji, jeste veliko i lepo izgleda ali mi je sam sadrzaj i neprijatelji bas nekako meh, uopste nemam taj nagon da igram ko mentol kao sto sam imao sa osnovnom igrom, ili ne daj boze DS3.
Andross je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.7.2024, 12:18   #705
pentraksil
Deo inventara foruma

Citat:
Andross kaže: Pregled poruke
Valjda je draz ovakvog tipa igara da dobijes boss-a na svoj skil a ne da mu punis guzicu simikama dok tebe ignorise jer mlati mimic-a.
Valjda je draz igre da igras kako ti zelis a ne kako neko drugi misli? Igrao sam skoro sve DS igre bez pomagala jer mi je tada bilo zanimljivo sada mi je zanimljivije da igru igram svojim tempom i da uzivam ne da se mucim i provodim tri sata na nesto sto mi ne odgovara u potpunosti. Pogotovu nakon onoga sto sam napisao o problemima sa bossovima u novijim DS igrama.

A sa druge strane, cak i sa Mimikom kraljice imaju mehaniku gde te i pored njih fokusiraju i lemaju bez preteranih problema, plus su agresivniji plus imaju veci HP. Znaci nije to tek tako crno belo niti bas easy mode kako ga mnogi predstavljaju.......
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku pentraksil na korisnoj poruci:
player1 (2.7.2024)
Stara 2.7.2024, 13:10   #706
polarnimeda
Deo inventara foruma

Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.829
Zahvaljeno 978 puta na 602 poruka

Mimic je deo mehanike, racunali su na njihovu upotrebu kada su pravili igru, nije nikakav cheat ili tako nesto. To sto ljudi sebi vole da otezaju, to je nesto drugo. Ima ih i koji su nogama presli Elden ring. Na kraju krajeva, iako to ide sporije, svako moze da nafarma dovoljno velik level i da predje igru bez mnogo skilla, pa i bez mimica. Max level je 713.

Ja sam DS 1, 2 i 3 sve presao bez ikakvih summona, ali se u Elden ringu nisam libio da koristim mimice ponegde (citaj Malenia), pogotovo jer se malo i otegao, ima ponavljanja neprijatelja dosta. Uostalom, posteno sam ih zaradio, nasao, nabudzio...
polarnimeda je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku polarnimeda na korisnoj poruci:
pentraksil (2.7.2024)
Stara 2.7.2024, 13:15   #707
DaniloNS
Veteran

Citat:
Andross kaže: Pregled poruke
Valjda je draz ovakvog tipa igara da dobijes boss-a na svoj skil a ne da mu punis guzicu simikama dok tebe ignorise jer mlati mimic-a. Ceo ER pati od tog sindroma da su bossevi teski na ferku a prelaki sa spirit ashom. Sto se nekog mog utiska tice, base game mi je bar duplo interesantniji, jeste veliko i lepo izgleda ali mi je sam sadrzaj i neprijatelji bas nekako meh, uopste nemam taj nagon da igram ko mentol kao sto sam imao sa osnovnom igrom, ili ne daj boze DS3.
Osnovnu igru sam prešao 3 puta bez ikakvog summona (čak sam i Maleniju pobedio solo nekoliko puta). Ali ovo u dlc-u stvarno nema nikakvog smisla. Ima nekih bossova koje sam istina dobio sam bez summona (npr. onaj zlatni nilski konj, kao i dancing lion), ali kod većine ipak mora summon. Kako protiv Bayle zmaja i protiv Radana bez summona? Mislim, stvarno kako? Nemoj samo da mi opet šalješ linkove kako to Ongbal može.

I da, u dlc-u se mimic ponaša potpuno retardirano i pasivno, jedino što je evidentno da mu je health nabudžen daleko više nego u osnovnoj igri, pa može da prima udarce sve do samog kraja, a bossovi kao da zanemaruju postojanje mimica, svu agresivnost konstantno usmeravaju na tebe.
Stara 2.7.2024, 14:47   #708
Andross
Kekule Mekule

Uh ovi komentari zovu za jednim git gudom zar ne Msm ja sam Rellanu pobedio tako sto sam pustio mimica da je sam ubije, stojao sam na kraju arene ko retard i resio je mimic sam. Ali to je ono sto govorim, kada se bijes na "ruke" dlc je retardirano tezak, sa mimicom je laganeze. Balansa nema i to je to, zato se i ljudi zale.

Poslednja ispravka: Andross (2.7.2024 u 16:16)
Stara 2.7.2024, 20:05   #709
pentraksil
Deo inventara foruma

Ma svakako su us*ali motku sa generalnim balansiranjem i ja licno stvarno nemam vise zivaca kao ranije da silim nesto i izbegavam mehanike koje su deo igre ionako.

Cim udjes u sobu pocne vitlanje i skakanje, pola napada ne mozes adekvatno da vidis niti predvidis. Ima malo do toga sto sam imao summon pa malo vise divlja, ali svakako ne bi bilo preterano mirnije ako si solo.

Meni to vise nije zabavno, ranije se znalo sta je dobro izbalansirana borba sa dovoljno napada, telegrafije, pauza i ostalih mehanika....
Stara 2.7.2024, 20:44   #710
Cracked But Whole
Starosedelac

Član od: 26.6.2016.
Zahvalnice: 154
Zahvaljeno 576 puta na 351 poruka

Kao i uvek posle Elden ringa, vratim se drugim souls igrama, užitak
Evo sad cepam Bloodborne, našao disk koji mi je bio izgubljen dve godine! A planiram da pokrenem i Demon's souls remake ponovo, pošto sam igrao prošli put mage build koji je suštinski laganica, sad bih pure STR.
DS3 mi je prelak sad posle ovih amfetaminskih bosseva.
Cracked But Whole je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.7.2024, 1:12   #711
m1aden
Starosedelac

Član od: 2.12.2012.
Zahvalnice: 184
Zahvaljeno 440 puta na 285 poruka

Sto se mene tice dlc je bruka. Prvenstveno mislim na atmosferu. Sam Land of Shadow bolesno mesto prilicno. Dungeoni mnogo interesantniji nego u ER, ali me malo nervira sto mi se cini da su prilicno veliki a bez nekih precica i samo jednim check pointom na startu. Pomalo rogue iskustvo. Samo tumaranje po svetu i neprijatelji cini mi se nisu ni blizu toliko problematicni, cak deluje dosta praznjikavo i pojedine lokacije imaju poprilicno praznog hoda sto bi recimo u DS i BB bilo nedopustivo. Dosta sam eksperimentisao sa buildovima tu na pocetku jer sam hteo da promenim taj neki pretezno str fth build ali sam se ipak vratio na njega jer je do tada Dancing Lion recimo bio nemoguca misija, a sa tim buildom je brzo prestao da plese. Vec kod Rellane taj build izgleda prilicno neupotrebljiv. Bukvalno ne mogu dvaput da je udarim. S obzirom da se razmase tako, mogu da pustim Scarlet Aeoniu bez da me udari i da je to lagano nagriza do poslednje faze, ali i to je dzaba ipak za sad. Ne koristim za sad summone ali zato skilove i inkantacije ne stedim.
m1aden je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.7.2024, 2:26   #712
DaniloNS
Veteran

Miyazaki nas tera izgleda ovde da igramo sa štitovima. E pa evo mu ga. Ja sam našao rešenje da igram potpuno bez summona. Thrusting shields, i to naročito Carian thrusting shield sa scholar's shield spell-buffom. Mogu sada bossovi da me udaraju i da se vrte oko svoje ose koliko god hoće...
Stara 3.7.2024, 14:30   #713
pentraksil
Deo inventara foruma

Citat:
DaniloNS kaže: Pregled poruke
Miyazaki nas tera izgleda ovde da igramo sa štitovima. E pa evo mu ga. Ja sam našao rešenje da igram potpuno bez summona. Thrusting shields, i to naročito Carian thrusting shield sa scholar's shield spell-buffom. Mogu sada bossovi da me udaraju i da se vrte oko svoje ose koliko god hoće...
Uf, i sa njima ume da bude malo zeznuto kada pocnu da skacu okolo pa zavrse iza tebe, tu ni lock on ne pomaze
Stara 3.7.2024, 16:30   #714
DaniloNS
Veteran

Ali je ipak mnogo lakše tako igrati nego klasičan roll. Evo ja sam preporođen. Ne treba mi summon uopšte.
Stara 3.7.2024, 16:58   #715
pentraksil
Deo inventara foruma

Citat:
Ali je ipak mnogo lakše tako igrati nego klasičan roll. Evo ja sam preporođen. Ne treba mi summon uopšte.
Ja doduse igram uglavnom sa stitom u svim DS igrama
Stara 3.7.2024, 17:43   #716
DaniloNS
Veteran

Poslednji put sam sa štitom igrao u DS3. Elden Ring me je po tom pitanju razmazio. Ovaj DLC me ponovo vraća ka tome.
Stara 3.7.2024, 21:04   #717
Andross
Kekule Mekule

Senessax mi ispade 5x teza nego Bayle. Kamera je najveci boss ovog dlc-a.
Stara 4.7.2024, 13:33   #718
m1aden
Starosedelac

Član od: 2.12.2012.
Zahvalnice: 184
Zahvaljeno 440 puta na 285 poruka

Citat:
Nisu li ti štitovi zabagovani? U smislu da se ne troši stamina prilikom blokiranja? Nisam probao jer praktično nisam nikad nešto koristio štitove (možda u ds1), mislim da sam pročitao negde.Da li su dobri u smislu čistog blokiranja i udaranja (ono što je bilo prezentovano odmah na početku ER-a kao novitet da odmah nakon bloka zadaš udarac, ne klasičan parry pa critical?
m1aden je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.7.2024, 15:49   #719
Andross
Kekule Mekule

Guard counter ima smisla u prvih 12 minuta igre, posle toga je manje vise beskoristan jer svi neprijatelji "izbace" sledeci napad brze nego sto ti uradis guard counter.
Stara 4.7.2024, 19:06   #720
DaniloNS
Veteran

Sa ovim thrusting štitovima ne ideš guard counter ''L1'' + ''R2''. Poenta kod njih je samo dok držiš guard ''L1'' istovremeno stiskaš ''R1''. Na taj način si stalno zaštićen štitom dok ''bockaš'' protivnika, dakle shiled-poke taktika. Jeste da su bili izbagovani, danas je to rešeno najnovijim patchom, ali ipak i dalje dobro rade posao.

Mada, nakon ovoga patch-a možda je bolje vratiti se staroj taktici: Fingerprint shild + spear/greatspear. To je lek za sve ove nove spinning napade iz dlc-a.
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Ring of Elysium cages Mrežne igre 7 10.3.2019 22:00
DIY Light ring Starface Foto i audio/video 0 4.11.2018 16:49
Call of Duty: Black Ops 4 - akcija! Kole Dešavanja i događaji 11 2.11.2018 16:50
Dark Souls II Exia Role-Play 1418 1.6.2018 13:30
Lucent Win modem ne daje RING, AT komande pomoc jzeljko Komunikacioni uređaji i umrežavanje 2 23.6.2010 15:53

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 18:06.