20.1.2006, 14:23 | #141 |
Deo inventara foruma
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 387
Zahvaljeno 736 puta na 487 poruka
|
Re: Rome TW
Dobro pogresio sam-istina-kaze Herodot 2 miliona
A podatke kopam iz mojih uzdbenika iz kojih sam i spremao taj ispit.... 500000 hiljada kazu gospoda Kalistov i Struve(Istorija Grcke)ih nije moglo biti-prihvatljivije su cifre do 100.000 maksimalno-ali nisu svi bili borci-tu su sluge i robovi u znatnom broju(svaki presijski vojnik i ih je imao nekoliko,tek aristokrate da ne spominjem),dok je car isao u pohod sa sve svojom pratnjom,svitom i haremom-tek oko njega je bila prava divizija A oko vojske su bili jos i trgovci,bludnice i ostala kompanija Kao sto rekoh "boracki" deo je bio oko 50000,a mozda i manje-anticki istoricari uglavnom pominju ukupan broj mase,ne uvek,ali uglavnom,narocito kada su "varvarske" vojske u pitanju..... Uostalom,da ih je i bilo preko 100000 kako bi razvili i organizovali bojni red u dolini Maratona i Plateje koje nemaju vise od 10km,pa ni toliko u sirinu-ako se ne varam-toliko ljudi tu ne bi moglo ni da stane..... Koda Termopila je bilo 300 spartijata(jos su imali i odbrambeni zid),a persijanaca je bilo mozda tek dva puta vise-veruj mi-pricali su mi ljudi koji su videli Termopilski klanac u Grckoj-toliko je uzan na nekim mestima da jedva mogu naporedo da hodaju dva coveka.... Posto se radi o dosta manjim ciframa,on su i verodostojnije,a verovatno je Herodot nasao nekog ko je je dobro bio upoznat sa dogadjaima(sto nije kod njega bas uvek slucaj)-verovatno je to bio neko iz ostatka grcke vojske koja se povukla.... A Herodot kao sto znas nije vecinom ucestvovo licno u dogadjajima koje je opisao,vec se informisao od ocevidaca,a dosta cesto i iz trece-cetvrte ruke.... Covek kaze da su zidine Vavilona bile 100m visoke-svi naucnici su se slozili da to zalazi u domen fantastike,jer zid nije mogao biti visi od 40m-moja zgrada,recimo,ima 13 spratova a nema vise od 50-60m-a kada gledas od gore lepa je bogami to visina-sto metara je tek velika visina.... PoZ! |
20.1.2006, 20:22 | #142 |
Veteran
|
pa, herodot ima taj obichaj da preuvelichava stvari, tako da nije chudno to shto kaze da je bilo 2000000.
@duke pa, SEGA, ni ja ne znam shta da mislim, mada ko zna mozda ispadne dobar ovaj mtwII. |
21.1.2006, 14:57 | #143 | ||||
Starosedelac
Član od: 25.10.2005.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 28 puta na 20 poruka
|
Citat:
Citat:
Citat:
Pa osim Aleksandra koji je ratovao na vrhuncu Helenisticke snage, niko nije ni pokusao "world conquest". Citat:
|
||||
21.1.2006, 17:09 | #144 |
Starosedelac
|
Nadam se da je ovde kraj Reloaderovog citiranja.Covek studies history i on ce njega da uci...
Nego,da li su Seleukidi stvarno koristili onako duga koplja?Misim,njihove falange su najjace u falanga VS falanga bitkama upravo zbog toga.Spartanci nemaju sta da traze sa elitnim Seleukidnim vojnicima.Bar kada se igra RomeTW |
21.1.2006, 19:06 | #145 |
Veteran
|
to sam i ja hteo da pitam covenanta. poshto znam za makedonske falange da je duzina koplja bila oko 5-6m. meni deluje logichno da seleukidi kao naslednici makedonaca na bliskom istoku nastave tu tradiciju.
Poslednja ispravka: Patton (22.1.2006 u 1:43) |
21.1.2006, 20:42 | #146 | |
Deo inventara foruma
|
Citat:
Da,selukidska falanga je imala ista koplja kao i makedonska,kao sto si i naveo U pitanju je vladajuca makedonska dinastija,pa su i vojsku uredili po svome maticnom uzoru... Inace na grckom jeziku su se zvali argiraspidi,ili srebrni stitovi(stitovi su im zaista bili posrebreni )-to je bila elitna ceta,koja je cinila neku vrstu telesne garde kralja ili basileusa.... Inace,velika je polemika u nauci da li su dijadosi,a medju njima i Seleukidi,opremali i trenirali domoroce na makedonski nacin-jedan deo te vojske su sigurno cinili i Makednoci i Grci kao falangiti,ali poprilican je bio i broj domorodaca koji su bili opremljeni po svome obicaju-npr. strelci na konju,ali je jedan broj njih morao sigurno sluziti i u falangama.... Ustvari,vojska Aleksandra Makednoskog nikad nije bila potpuno raspustena-samo se dopunjavala,a dijadosi su je koristili za svoje svrhe(ratove).... Zanam da je off-topic,ali igra ima istorisku podlogu,pa rekoh,sto da ne bude ovakvih komentara... Pozdrav! |
|
21.1.2006, 20:52 | #147 |
Starosedelac
|
Silver Shield Pikeman,a?Odlicni su.E,da.Su stvarno postojali Silver Shiled Legionares?Zbog njih Seleukidi postaju najjaca frakcija.
|
22.1.2006, 0:58 | #148 | |
Starosedelac
|
Citat:
Eto na koliko malom prostoru može da se razvije 100.000. Hoćeš da kažeš da je petina spartanske vojske izginula na Termopilima? I, priča o 600 Persijanaca je više nego smiješna. Over and out |
|
22.1.2006, 1:12 | #149 |
Deo inventara foruma
|
@Corwin
Ali sva ta masa 5.oktobra je bila neorganizovana rulja-ovde pricamo o bojnom poretku Ali dobro,da se ne prepucavamo vise-nisu toliko brojke bitne koliko sled i autenticnost(istinitost)dogadjaja.... Poslednja ispravka: Patton (22.1.2006 u 1:55) |
22.1.2006, 12:49 | #150 | ||
Starosedelac
Član od: 25.10.2005.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 28 puta na 20 poruka
|
Citat:
Citat:
|
||
23.1.2006, 2:21 | #151 | |
Starosedelac
Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 812 puta na 454 poruka
|
Citat:
Spartanaca jeste bilo oko 300, aili je grka bilo oko 4000. U toj bici nisu ucestvovali samo spartanci. Leonida je komandovao celokupnom vojskom. Ako se dobro secam podataka, persijska vojska je brojila 100-200 hiljada. Kao vecina naroda iz male azije, persijanci su se oslanjali na konjicu. Kod termopila konjica nije mogla da dodje do izrazaja vec su bili prisiljeni na blisku borbu pesadijom, odnosno da nalecu na grcke falange. Bitka je trajala par dana, odnosno do onog momenta dok persijanci nisu nasli prolaz da zadju grcima s ledja i potom se bitka zavrsila gotovo u trenutku. Spartanaca je bilo izuzetno malo inace. Svega nekoliko hiljada slobodnih spartanaca. Medjutim, svaki slobodni spartanac je imao nekoliko pomocnika, koji su mu pomagali u vezbanju. U slucaju nuzde i ti ljudi su se naoruzavali i gurani u bitke. Tako da spartanska vojske jeste mogla da broji nekoliko desetina hiljada kada se naoruzaju i heloti, ali je pravih, slobodnih spartanaca bilo obicno oko 10% ako ne i manje u tom broju. Poslednja ispravka: Sarmatian (23.1.2006 u 2:26) |
|
23.1.2006, 12:27 | #152 | |
Deo inventara foruma
|
Citat:
Ali mozda i nece biti tako lose,s obzirom da je Sega izdala fenomenalni Footbal Manager 2006 koji je ipak daleko od konzolne igre za klincadiju-tacnije najbolji fudbalski manager na trzistu igara... PoZ! |
|
25.1.2006, 17:25 | #153 | |
Starosedelac
|
Citat:
I još nešto - spartanske štitonoše i naoružani heloti nijesu bili ni malo zanemarljivi, i ni u kom slučaju nijesu bili neorganizovana rulja. Dovoljno je reći da su štitonoše svakodnevno vježbale sa savojim gospodarima, plemenitim ili spartijatima, dok je većina grčkih hoplita vježbala za rat samo ljeti. |
|
29.1.2006, 18:33 | #154 |
Starosedelac
|
Evo šta mi se desilo. Nabavim konačno patcheve za RTW (1.2, totalrealismv6full, totalrealism 6.2 i music addition). Pročitam read me i vidim da treba da deinstaliram RTW i da ga opet instaliram. Nema problema. Uradim to. Igra radi. Dalje, držeći se uputstva instaliram jedan za drzgim patcheve - 1.2, v6 full, 6. 2 i music. Pokrenem igru, vidim neke lijepe zelene karte a igra izleti u Windows! I opet I opet.
Jel zna neko gdje sam pogriješio? I šta da radim da to ispravim? |
29.1.2006, 18:41 | #155 |
Starosedelac
|
još nešto. ponovo sam instalirao patch 1.2 i sada, kada hoću da pokrenem igru se pojavljuje obavještenje: please insert the correct CD-ROM, select OK and restart the application. W T F?
|
29.1.2006, 19:43 | #156 | |
Starosedelac
|
Citat:
|
|
29.1.2006, 21:46 | #157 |
Starosedelac
|
@Atila
Bože sačuvaj, ja koristim samo legalan softver Nema veze, neko mi je već pomogao. |
30.1.2006, 18:40 | #158 |
Starosedelac
|
Uff...Opet ja. Upravo sam ostavio 8 sati života pokušavajući da pokrenem Rome totalrealism i ništa! Ako neko misli da može da mi pomogne, neka se javi.
Sluga pokoran |
30.1.2006, 21:30 | #159 |
Starosedelac
|
http://www.rometotalrealism.com/faq.shtml
mozda ovde nesto nadjes |
31.1.2006, 13:09 | #160 |
Novi član
Član od: 4.1.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
Nesto mi veoma smeta kod RTW total realism moda - dakle sem sto je igra i dalje preterana laka cak i na najtezem nivou a igram iskljucivo na strani kartage jer je to malo izazovnije desava sa nesto sto mi smeta: da li je neko primetio da AI kod opsade gradova ma koliko bio jaci od trupa u gradu uopste ne napada vec posle jednog kruga odustane i ode,mislim to mi srozava feeling kod igre koja je inace sjajna jer je ovaj mod neuporedivo bolji od originala,
inaca koristim poslednju verziju moda; Instalirao sam barbarian invasion sa novom patchom 6.2, sem sto stvarno izgleda naivno posle TR moda nije mi jasno kako je moguce da nemacka imp. garda sama unisti nekoliko jedinica teske pesadije plus laku konjicu? MIslim to mi je nekako nerealno ne znam da li postoji patch za to? |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
barbarorum, europe, factions, frakcije, gold, grci, legije, mod, modovi, patch, platinum, realism, rim, rome, settlement, total war |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|