Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Internet > Internet tehnologije

Internet tehnologije Komunikatori, pretraživači, servisi i protokoli...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 14.3.2025, 17:16   #1
srksi
Veteran

Član od: 16.6.2010.
Zahvalnice: 95
Zahvaljeno 83 puta na 73 poruka
Određen forumom Yahoo mail me pita security question... Sta sad??

Instalirao windows, da se ulogujem na mejl- security question.. Naravno nemam pojma sta sam tad lupio i gde sam zapisao to, i posto mi je to prilicno vazan mejl poceo sam da panicim. Sta sad?? Srecom imam ulogovan nalog na drugoj particiji, ali sta ako mu se nesto desi... Neka resenja koje sam izmozgao:

1. Da probam da prebacim kolacic. Podize komfor u radu, ali nista ne resava sustinski, samo donosi potencijalne probleme
2. Da probam da odem u podesavanja i iskljucim bezbedosne mere ili dodam telefon, Problem resen ali ko me tu pita za security question...
3. Da ne diram nista i polako prebacijem bitne naloge na drugi mejl. Najsigurnije resenje, ali zamorno i vise bi voleo da imam i dalje pristup starom mejlu...

Kolko sam video od korisnicke podrske nema nista, moram da zovem placenu liniju. Takodje buni me sto i GROK i googlanje kaze da su prestali sa tim pitanjima, a sad mene maltretiraju...

Yahoo officially phased out security questions as a primary method for account recovery and verification around 2016–2017, following major security breaches (notably in 2013 and 2016) that compromised millions of accounts.

If you still encounter security questions when trying to log in, it’s likely tied to an older account that hasn’t been updated since the change. However, Yahoo has invalidated these questions, meaning even correct answers won’t work for verification anymore. This can create a frustrating situation for users who haven’t added a phone number or alternate email, as they may be locked out without updated recovery options.
*GROK skraceno
srksi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.3.2025, 20:48   #2
water wizard
Deo inventara foruma

Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.091 puta na 3.803 poruka
Određen forumom Re: Yahoo mail me pita security question... Sta sad??

pa na tom koji ti je ulogovan možeš da vidiš šifru odeš u settings od browsera itd
A kad namestiš da ti se javi na telefon to mi je najlakše ne konkretno za yahoo ali sa drugim sajtovima stigne ti poruka ili kod
water wizard je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.3.2025, 13:42   #3
Laskaris
Deo inventara foruma

Član od: 28.5.2010.
Zahvalnice: 709
Zahvaljeno 1.270 puta na 976 poruka

SMS verifikacija odlazi u istoriju. Mejl verifikacija ne moze uvek da pomogne kada nemas stari password.. Imao sam prilicno neugodan slucaj da mi je sim kartica (nemackog operatera a bio sam u Srbiji) otisla u vecna lovista pa nisam mogao da koristim par naloga dok nisam promenio nacin verifikacije. Zovi telefonom, pa ti proveravaju identitet itd itd. Nezgodacija.
Sve vise se koriste authenticator aplikacije za verifikaciju. Jeste i to potencijalno nezgodno jer zavise od operativnog sistema tj platforme ali to je buducnost..
Laskaris je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.3.2025, 17:13   #4
srksi
Veteran

Član od: 16.6.2010.
Zahvalnice: 95
Zahvaljeno 83 puta na 73 poruka

Citat:
water wizard kaže: Pregled poruke
pa na tom koji ti je ulogovan možeš da vidiš šifru odeš u settings od browsera itd
Ma znam sifru Brate, nego ako me pita security question kad odem u podesavanja...
OTE=Laskaris;2310931]SMS verifikacija odlazi u istoriju. Mejl verifikacija ne moze uvek da pomogne kada nemas stari password.. Imao sam prilicno neugodan slucaj da mi je sim kartica (nemackog operatera a bio sam u Srbiji) otisla u vecna lovista pa nisam mogao da koristim par naloga dok nisam promenio nacin verifikacije. Zovi telefonom, pa ti proveravaju identitet itd itd. Nezgodacija.
Sve vise se koriste authenticator aplikacije za verifikaciju. Jeste i to potencijalno nezgodno jer zavise od operativnog sistema tj platforme ali to je buducnost..[/QUOTE]

Brate, necu skoro da idem nigde, a sad sa ovom obaveznom registracijom kartica uvek mozes da izvadis novu ako izgubis staru.
srksi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Yahoo account verification ? zvucnjak Internet tehnologije 7 21.10.2009 17:34
HTML yahoo mail JovanK Internet tehnologije 3 21.4.2009 18:48
Yahoo - nemoguće pristupiti mail nalogu bebeys Internet tehnologije 6 27.6.2008 10:02
Novi Yahoo! mail A M G Internet tehnologije 2 17.9.2006 14:35
Koji url treba da se upise u outlook da bi se koristio yahoo mail nalog? zivana Internet tehnologije 24 28.8.2006 23:28

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 15:32.