![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Deo inventara foruma
Član od: 23.2.2009.
Zahvalnice: 1.640
Zahvaljeno 3.785 puta na 1.848 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Veteran
Član od: 5.1.2008.
Zahvalnice: 261
Zahvaljeno 363 puta na 219 poruka
|
![]()
Propali eksperiment, ciji je izvodjac bio Freeman je doveo do toga da se otvori neki vremenski portal i zemlja bude napadnuta od strane xen vanzemaljaca. Na kraju HL, Freeman pobedjuje njihovog lidera i ulazi u hibernaciju... Na pocetku HL2 se saznaje da su se pojavili novi vanzemaljci, koji vladaju mnogim galaksijama i koji pokoravaju covecanstvo i uspostavljaju svoj autoritet. U pitanju su Combine - koji se baziraju na porobljivanju ostalih rasa i petljanjem sa nekim bioinzenjeringom i slicno - znaci oni vojnici sa kojima se freeman susrece su u stvari ljudi na kojima su izvrsene odredjene modifikacije... Na sve to treba dodati nerazjasnjenu i svepristunu pojavu i dejstvo misterioznog g-mana, za koga neki smatraju (ukljucujuci mene) da je djavolski izaslanik i samo zlo ...
Sve u svemu, gotivim HL serijal, ali moram priznati da mi je prica pomalo i bezveze i ne odgovara bas mom ukusu.. Naravno, bolji i detaljniji opis se lako moze procitati na wikipediji u plot sekciji... |
![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Deo inventara foruma
Član od: 19.8.2009.
Zahvalnice: 3.089
Zahvaljeno 4.935 puta na 2.298 poruka
|
![]()
Half Life se ne moze prepricati, on mora da se dozivi!!!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.372
Zahvaljeno 3.319 puta na 2.293 poruka
|
![]()
Ne znam, vala, za vas, ali je HL franšiza za koju bih voleo da se nikada ne završi. A kada se jednog dana završi biće mi žao
![]() Igra koja (do sada) nije razočarala i uvek je bila vredna čekanja. Damn, I love Valve ![]() Absolutely ![]() |
![]() |
![]() |
Sledećih 5 korisnika se zahvaljuje korisniku doctor na korisnoj poruci: | ||
Luka Filipovic (11.2.2011), nameless1 (11.2.2011), Nikola16789 (11.2.2011), Psycho13 (11.2.2011), Sass Drake (11.2.2011) |
![]() |
#145 |
Starosedelac
Član od: 19.5.2009.
Zahvalnice: 896
Zahvaljeno 1.188 puta na 638 poruka
|
![]()
Nisam siguran ali mislim da je combine napao i xen i onog njhovog vodju dzinovsku glavatu bebu,pa su oni trazili gde da pobegnu i zato su napali zemlju. Realno i meni je prica malo bezveze, pogotovo drugi deo.
Bas sam skoro krenuo da igram Half Life 2, i OPET nisam mogao da ga zavrsim ![]() ![]() Mislim da je HL najprecenjenija igra ikada, pogotovo dvojka, kec je bolji,bar meni. Nikako ne razumem silne Best Game Ever titule. PS Mada bice fino kad izadje Black Mesa. To bi odigrao. http://www.blackmesasource.com/ Poslednja ispravka: Bascelik (11.2.2011 u 0:56) |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Bascelik na korisnoj poruci: | ||
Djordje Turjacanin (11.2.2011) |
![]() |
#146 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Možda i jeste blago precenjena, al' samo ako nisi pravi gejmer.
Brate, svaki put kada sednem da je igram vidim da igra ima dušu, i svaki put me oduševi i prikuca za ekran. Plus igra ima nešto što nijedna druga nema, ali ja ne mogu da provalim šta je. Ipak, to što ima je čini jedinstvenom. Što se mene tiče ova igra ima sve osim savršene priče. Ali ni priča uopšte nije loša, i sada je počela fino da se razvija. Jeste da ide polako, ali se razvija tom brzinom da jedva čekam da završim sa igranjem i dočekam sledeći nastavak. Ipak je to pace koji danas reeetko koja igra ima. No, na kraju krajeva, HL se ili voli ili mrzi, treće nema ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku doctor na korisnoj poruci: | ||
Luka Filipovic (11.2.2011), Psycho13 (11.2.2011) |
![]() |
#147 |
Starosedelac
|
![]()
Nah,igru cine gameplay,prica, grafika ,zvuk itd. ,a ne dusa
![]() A mnoge igre su to uradile mnogo bolje od half life-a,a i neki FPS naslovi. Sta znam generalno nisam fan Single Player FPS igara ,iako ih ima ko mrava ![]() Meni licno najsvetlija tacka Half Life-a 2 je Alyx Vance. PS I ni malo te nisu smorili oni vojnici? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Starosedelac
Član od: 9.7.2010.
Zahvalnice: 750
Zahvaljeno 536 puta na 369 poruka
|
![]()
^Ovo si bas doktorski rek'o....
Moram opet da predjem hl 1 i 2 pa da pratim celu pricu.... ![]() (jeste da su svi klonovi al' neprimecuje se kad vidis onaj unisteni grad,onu atmosferu.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ti vojnici su mala deca u odnosu na splajsere iz Bioshocka! Ovi drugi se konstantno respawnuju i od njih nemas mira gotovo citavu igru, zato mi se Bioshock smucio. U HL2 akcija nije konstantna, imas gomilu deonica gde putujes, resavas zagonetke, gde si sam ili sa drugim npc-evima u safe zonama, bazama. Igra je knjiski primer kako razbiti monotoniju i ostvariti razlicitost u FPS-evima..
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku nameless1 na korisnoj poruci: | ||
doctor (11.2.2011) |
![]() |
#150 |
Starosedelac
|
![]()
Ali je tamanjenje tih splicera bar zanimljivije nego tamanjenje vojnika u HL. tj. imas vise nacina da ih se resis,iako konstantno smaraju respawnom.
Zagonetke se uglavnom svode na to da odes sa druge strane iskljucis/ukljucis/razneses nesto da bi mogao dalje, ili ubacis ciglu/bure u nesto. Ne moze se ni nazvati zagonetkama. I mene vise smaraju nego sto mi razbijaju monotoniju. Safe zone su do te Prospek Nove bile tipa , Freeman ti si legenda evo ti kljucevi od vozila ,kraj, i tako dva puta, jedino ono malo vise sto si pricao sa Alyx, tj. sto je ona pricala buduci da se Freeman rodio nem ![]() Inace za sve ljubitelje Half Life-a 2 ![]() http://nattfodd1.deviantart.com/art/Alyx-168141914 |
![]() |
![]() |
![]() |
#151 |
Član
Član od: 3.5.2009.
Zahvalnice: 43
Zahvaljeno 9 puta na 5 poruka
|
![]()
Ako se dobro secam ja sam hl1 igrao u rezoluciji 320x260
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#152 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Starosedelac
|
![]()
To sa Barnijem na pocetku nisam racunao jer je to uvod u igru, tj. nije pauza izmedju akcije jer akcije pre toga nema. A sa alyx i pricas tj. ona prica (za razgovor je potrebno dvoje
![]() Nije meni problem sto ima dosta napucavanja ,mislim zanr je FPS, nego sto to napucavanje smara (ne mozes cak ni preko nisana da gledas) plus je copy-paste,sa jednim te istim protivnicima bez ikakvog AI-a. Npr. pojavis se,oni te vide, i mozes komotno da cekas iza ugla sa sacmarom oni ce jedan po jedan da ti se nacrtaju na nisan ![]() Ravenholm (ako se tako zove) je ubedljivo najzanimljiviji deo, bar meni bio. Mada sam se u tu pred kraj smorio ali ne mnogo. Brzi zombiji ftw,a i napusteni rudnik je poprilicno cool. |
![]() |
![]() |
![]() |
#154 | |
Deo inventara foruma
|
![]()
Igra nije CoD, niti je Bioshock, niti je Serious Sam. HL nije klon nijedne druge igre, nego sam svoja igra i u dobroj (po meni ogromnoj) meri se razlikuje od mainstream naslova, nema otrcanih klišea, igra je prilično nepredvidiva, i iako linearna nikada nije monotona niti dosadna. Svet igre je odlično osmišljen a priča iako relativno prosta ima "nešto" što te drži prikucanog za ekran.
K'o što rekoh - il' ga voliš ili ne. A uglavnom je ne vole oni koji kažu upravo: Citat:
![]() Igrač koji ovo igra u trči-pucaj fazonu bez razmišljanja zašto puca i zašto prolazi kroz sve te nivoe, i kome na kraju EP2 ne dođe da zaplače, definitivno treba da ode i igra CoD. Valjda shvatate o čemu pričam ![]() |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku doctor na korisnoj poruci: | ||
Psycho13 (11.2.2011) |
![]() |
#155 |
Deo inventara foruma
Član od: 6.7.2009.
Zahvalnice: 730
Zahvaljeno 595 puta na 466 poruka
|
![]()
Ja ponovo zavrsio sve delove (HL, BS, OF, Decay, HL2, Ep1 i 2), ma ne moze da mi dosadi nikad, iako znam svaki cosak igre...
Koga zanima prica, mislim da je najbolje da ode na http://half-life.wikia.com/wiki/Main_Page i pregleda sadrzaj, ima svega i svacega ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Nikola16789 na korisnoj poruci: | ||
doctor (11.2.2011) |
![]() |
#156 | ||
Banned
Član od: 17.1.2007.
Zahvalnice: 1.520
Zahvaljeno 1.007 puta na 520 poruka
|
![]() Citat:
Da li ti pricas o HL jedinici ili nastavku? Jer izmedju te dvije igre postoji velika razlika. Predpostavljam da mislis na dvojku, e onda izvini molim te ali ti si dibidus. Ne zbog toga sto si napisao kako HL nije klon nijedne druge igre i kako je originalna, nepredvidiva i sta sve ne... Nego bre, kako mozes da jedan BioShock stavis u isti rang sa CoD-om i SSam-om?! Stvarno si pokazao koliko nemas pojma i koliko si kompetentan da pricas o Pc igrama a pogotovo o pucacinama. A sve i da govoris o originalnom HL-u bilo bi isto precervanje. Citat:
Dovoljno je da kazes da ti se igra mnogo svidja i sve, shvatili smo to odavno, nema porebe da pises nesto sto ne znas da objasnis a to su ocigledno tvoje prevelike emocije koje gajis prema HL2ci. Ok. to je tvoja najbolja igra svih vremena. Previse si pristrasan to je sve. Poslednja ispravka: r0nIn (11.2.2011 u 17:43) |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Starosedelac
|
![]()
@doktor
Pa najlakse je reci da igra ima to nesto ili da ima dusu ,a oni koji ne vide to nesto su nevernici. Religija,najveca obmana u istoriji ,se odrzava jos uvek po tom istom principu ![]() PS Stvarno ne vidim po cemu su ovi momci , http://hl2.gamona.de/images/screenshots/combine.jpg toliko razliciti od svojih "rodjaka" iz drugih FPS naslova |
![]() |
![]() |
![]() |
#158 | |
Deo inventara foruma
|
![]()
Mislio sam na ceo serijal, iako ima velike razlike između HL1 i HL2 igra i dalje ima "to nešto."
BioShock sam spomenuo jer je RPG igra u principu, a HL nema veze sa RPG igrama, a neko je ranije izvršio komparaciju HL-a sa BioShock-om, pa sam hteo da kažem da nema smisla HL porediti sa njim. I sve tri igre sam naveo kao nešto što nema smisla porediti sa HL, i naveo sam ih upravo zato što su pitanju tri podžanra u FPS-u da bih naglasio da HL ne možeš porediti ni sa jednim drugim podžanrom u FPS igrama. Volim i BioShock, ali ne toliko kao HL, ja pak mislim da se oko BioShock-a podigla prevelika prašina, igra jeste dobra ali joj je ipak falilo dobre akcije (bilo je akcije ali nije imala neki poseban feeling) u prvom delu, dok je sve ostalo bilo na nivou. Ti si moj post shvatio totalno naopako (čitaj: za'ebao si se jer si mislio da ćeš nekako da me demantuješ ili šta već), tj. onako kako je tebi odgovaralo. Ne želim dalju raspravu sa osobama kao što si ti. Inače, Baščelik: Citat:
![]() Inače, "haters will hate", a Boga mi i "lovers will love" tako da ova rasprava nema svrhu. Ja u teme o igrama koje ne volim ne zalazim ili samo jednom ostavim svoje mišljenje ako ne volim igru (i zašto je ne volim) i to je to, ne znam što sada mislite da ćete mene (i ostale koji vole ovu igru) ubediti da HL ne valja. No way amigos ![]() Poslednja ispravka: doctor (11.2.2011 u 17:55) Razlog: Obrisao pitanje, bilo je suvišno |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Starosedelac
|
![]()
Postujem ja tvoje misljenje
![]() PS Ja i sam ne mislim da igra ne valja, samo kazem da je precenjena (ne prisiljavam te da se slozis samnom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#160 | |
Deo inventara foruma
|
![]()
Možda i jeste, ali samo malo. Ipak ja HL smatram kraljem FPS-ova i igrom koja prosto objašnjava kako jedan klasični FPS treba da izgleda. Svi delovi su kada su izašli imali (a i dan danas imaju, po meni) sve karakteristike odličnog klasičnog FPS-a: odlična grafika i zvuk (kao i prilično unikatne koncepte po pitanju dizajna sveta igre), odličan AI (doduše u 2. delu malo lošiji čini mi se), odličnu atmosferu, solidnu priču koja se razvija sporo ali je igra takva da je to prosto neprimetno i drži igrača za računarom, linearnost koja je, što se mene tiče, apsolutno neprimetna... Ne znam, što se mene tiče, kao što sam rekao, ovu igru ne mogu da sagledam kako valja po "delovima", nego je gledam kao celinu, i kao takva odlična je
![]() Takođe poštujem ja tvoje, i svačije mišljenje, ali ne podnosim ona koja nemaju neke argumente iza sebe (ne kažem da je tvoje takvo). Citat:
Note to myself: GTFO dok nije kasno. Poslednja ispravka: doctor (11.2.2011 u 18:12) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
half-life, valve |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Half Life | Inuyasha | Akcione igre | 167 | 23.12.2023 3:31 |
Half life 3 | Bansek | Akcione igre | 97 | 27.8.2017 17:15 |
Half Life 2:Episode One | Garson | Akcione igre | 96 | 25.7.2008 22:19 |
Half Life 2; Node out of date-Rebuilding | Nicolas | Akcione igre | 40 | 26.6.2007 1:15 |
kako da skinem half life 2 sa neta | Crusader88 | O igrama uopšte | 15 | 26.8.2006 12:59 |