![]() |
![]() |
|
Operativni sistemi Windows, Mac OS, DOS... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Veteran
Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno 9 puta na 6 poruka
|
![]()
Kakvo misljenje imate o operativnom sistemu Windows 98 Second Edition , a kakvo o Windows Millennium Edition ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
|
![]()
Windows 98 je bolji od Milleniuma.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
Član od: 26.10.2005.
Zahvalnice: 35
Zahvaljeno 11 puta na 10 poruka
|
![]()
Koristio oba, bio zadovoljniji sa ME.
E sad, ne znam, ljudi koji se malo vishe razumeju u OS-ove neshto bash ne vole ME, nemam pojma zashto... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
Za Windows Me sam cuo da je uzasno izbagovan, a jedino iskustvo koje sam imao sa njime je na bivsem poslu, mrezica od 2 kompa, sa Windows Me na svakom, tako stigli racunari,i kad god sam probao da pridjem sa jednog racuanra disku na drugom, na tom drugom je izlazio plavi ekran, dok sve to nisam oborio i instalirao Windows 2000.
Izmedju Windowsa 98SE i Windowsa Me, u svakom slucaju Windows 98SE bih instalirao. Mislim da ti osim malko bolje grafike Windows Me nista ne donosi bolje od Windowsa 98SE, a kako sam slusao price od drugih, i sa mojim skromnim iskustvom sa njim, ne bih rekao ni da je stabilniji ni da je sigurniji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
aka Shon3i
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 191 puta na 129 poruka
|
![]()
Me je bolji od 98 i stabilniji je i manje izbagivan ali onome kome radi lepo 98 ne radi mu Me i obrnuto. Zasto je to tako? To je tako zato sto je Me zahtevniji po pitanju hardvera cak zahtevniji od XP. Zahtevnost se svodi na drajvere. Znaci ako Me ne prepozna dobro ciphset a drajvere ne nadjes na netu mozes slobodno da brises Me i vratis se na 98. A ako si kupio plocu u 2001 ili 2002 godini mozes slobodno da batalis 98. Kompjuter na kome radi odlicno Me bez bagovanja taj kompjuter je odlican jer je Me kao neki hardverski test.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Veteran
|
![]()
WinME je grozan sistem. Radi se o nedovrseno poslu. Kada su ga pravili su opustili razvoj i prebacili sve programere na Win2k projekat. WinMe je bio zadnji Win9x, tako da su nabrzinu skompletirali sitem te ga dali na trziste. Isto tako je i najmanje prodavan sistem Ima jednu veliku manu a to je da se rasuje bez razloga. Zdere resurse, pokusava imati system restore itd.
Mnogo bolji je Win98, a naravno sve je kanta prema sistemima Win2k i nadalje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
|
![]()
A da, takodje sam cuo da je Windows Me trebao da bude mesavina Win 98 i Win NT, da podrzava NTSF fajl sistem itd, pa valjda nisu imali vremena da sve to kompletiraju, i onda je su Windows Me izbacili kao jedan veliki bag.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
eat, sleep & blink
|
![]()
Ljudi lose pricate. Zasto takvo skrnavljenje ovog sistema? Nemojte da pricate gluposti, kada ga niste koristili, vec ste samo "culi". Jeste da i on ima nekoliko ozbiljnih bugova, ali koji sistem to nema? Ionako mozemo reci da je ME kopija 98ice(koristio sam ga nekoliko godina). Zbog ovog istog sam se svadjao sa profesorkom informatike na casu. Toliko za sada. Ukoliko neko hoce da mu kazem pojedine blagodeti ovog sistema, vise o tome drugi put. Necu da vam kvarim ovu temu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
aka Shon3i
|
![]()
Ja sma rekao svoje sto se tice milleniuma. Posto sam koristio sve windowse od 95 do longhorna tj viste, svaki od ovih windowsa ima neke bagove, ali Me uopste nije izbagovan ako imas dobre drajvere za njega. Meni je recimo obicna 98 bolja od second editiona tj bolje radi, kao i win95 osr2, jer second edition je ustvari koji nije dovrsen. Me je dovrsen i nikada nije trebao da ima podrsku za NTFS system on je i jeste poboljsanje svih predhodnih 9x sistema a ko je u to vreme da ima stabilan sistem tu je bio windows 2000
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Član
|
![]()
Moje iskustvo sam pomenuo o ovoj temi, iza toga, nisam ni zeleo da se detaljnije zabavljam Windows Milenijumom.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
aka Shon3i
|
![]()
Ja sam se dovoljno igrao sa svakim windowsom cako po 2 godine
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Veteran
|
![]()
Nenade: Varas se. Ovo sto sam napisao o WinME stoji. Veruj mi. AL dobro svako misli sta hoce.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Član
Član od: 3.12.2005.
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Windows ME sam imao instaliran pune 2 godine na svom racunaru. Dok je radio, radio je dobro. Meni licno ME je bolj od 98 SE. 98 Second Edition se kod mene pokazao katastrofalno (nekada sam resetovao racunar - hardverski na dugme - i po 6-7 puta u toku dana dok sam imao taj OS), bolji je klasican WIN 98 (bar je meni tako bilo). Inace sto se tice 95 osr2, bio je to dobar sistem
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
aka Shon3i
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
aka Shon3i
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
eat, sleep & blink
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Član
Član od: 3.12.2005.
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.169
Zahvaljeno 4.998 puta na 2.913 poruka
|
![]()
Moja iskustva su ovakva:
Običan 98 mi je radio vrlo dobro, 98SE je bio užasan, zakucavao se svaki čas, nikakav ozbiljniji posao nisam mogao da ostavim na kompu da radi, itd. Kad je došao ME, progledao sam. Bio je stabilan ko stena, nikakvih problema sa nekompatibilnošću sa hardverom itd. Koristio sam ga i bio extra zadovoljan sve do pojave XP-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
WIN Vista | yoker86 | Operativni sistemi | 51 | 12.11.2006 13:49 |
windows media player | puding | Video/TV softver | 13 | 21.12.2005 15:01 |
Restore single boot? | Shkomi | Operativni sistemi | 12 | 11.12.2005 0:37 |
Problem sa Windows Registry-jem | Vlado78 | Operativni sistemi | 10 | 8.12.2005 17:48 |
windows Vista theme pack | Master Neo | Modovi | 1 | 6.12.2005 20:09 |