Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Kvarovi

Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima
i nestabilnostima sistema

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 19.4.2006, 23:46   #1
Nicolas
Deo inventara foruma
 
Član od: 5.12.2005.
Lokacija: No pain!
Poruke: 3.062
Zahvalnice: 299
Zahvaljeno 397 puta na 300 poruka
Određen forumom Problem sa dual modom i memorijom !

Imam MSI nForce 2 ICP plocu, 2x512 mb Kingstona 400mhz, identicni su, i nece da rade u dual modu, stavise nece ni na 400mhz vec na 333mhz, imam tri slota, dva spojena i jedan odvojen malo od njih, uputstvo kaze da u dual modu radi kada je jedan u tom odvojenom a drugi u nekom od ona dva. Ploca naravno podrzava dual chanell i magistralu do 400mhz!
I jos, kada restartujem racunar ili posle podesavanja u biosu MSI-ev sistem "sa lampicama" mi kaze da nesto nije u redu sa memorijom i onda moram da iskljucujem napon pa ponovo. Probao sam vise kombinacija sa slotovima, odnosno sve i nista!!! Pre sam imamo 2x256 Kingstona na 400mhz i jedan na 333mhz i radilo mi je u dual modu na 333mhz. Ako nista za dual da ne zna neko kako da namestim da mi stabilno rade na 400mhz jer ovako rade nestabilno na 333mhz ????
Nicolas je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.4.2006, 0:39   #2
Flavio
Starosedelac
 
Član od: 16.12.2005.
Lokacija: 012
Poruke: 2.195
Zahvalnice: 323
Zahvaljeno 357 puta na 334 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Flavio Slanje poruke preko Skypea korisniku Flavio
Određen forumom Re: Problem sa dual modom i memorijom !

Kazes da je MSI nF2 IGP,znaci,koristis integrisanu GeF4MX?
Ako je tako,nije ni predvidjeno da RAM radi na vise od 333MHz u bilo kojoj kombinaciji!Provereno,imam istu plocu sa 2x256 King. i rabio sam godinu dana integraciju!
A "DualChanell" ? Neznam shto nece.Hmmm???
Flavio je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.4.2006, 1:07   #3
Doncha
Član
 
Član od: 10.4.2006.
Poruke: 315
Zahvalnice: 20
Zahvaljeno 8 puta na 5 poruka
Određen forumom Re: Problem sa dual modom i memorijom !

Mislim da sam negde pročitao da kombinacije NF2 ploča i Kingstonovih modula umeju da stvaraju takve probleme (što se dualchanell-a tiče), osim ako nisu moduli kupljeni u paru (predvidjeni za dualchanell).Kažem opet - mislim, nisam siguran!
Doncha je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.4.2006, 1:42   #4
Nicolas
Deo inventara foruma
 
Član od: 5.12.2005.
Lokacija: No pain!
Poruke: 3.062
Zahvalnice: 299
Zahvaljeno 397 puta na 300 poruka
Određen forumom Re: Problem sa dual modom i memorijom !

E jeste tacno za integrisanu, na 400Mhz kada je bilo imao sam grafickua sada sam prodao-planiram 6600gt pa mi je sada na integrisanoj ali opet ostaje zasto nece u dual chanell-u da radi? Moduli nisu oni "parski" ali im se serijski broj razlikuje "jedva"! Proizvedeni su isti dan!
I ja sam upucen u probleme sa MSI-om i Kingstonom ali samo sam cuo da se svadjaju sa nForce 2 Delta modelima i to na par mesta!
Nicolas je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.8.2006, 19:41   #5
Nicolas
Deo inventara foruma
 
Član od: 5.12.2005.
Lokacija: No pain!
Poruke: 3.062
Zahvalnice: 299
Zahvaljeno 397 puta na 300 poruka
Određen forumom Re: Problem sa dual modom i memorijom !

Jel ima sanse za poneki savet? Problem koji sam imao se produbio, isti simptomi gore navedeni. Mislio sam da mi vise nece prijavljivati:
"Memory Detection Test"
"-Testing onboard memory size. The D-LED will hang if the memory module is damaged or not installed properly."


Smo mi se zakoci i pisti pri svakom drugom restartu/ukljucivanju. A ovo gore crveno je obrazlozenje u uputstvu za plocu koju odredjuje onaj msi-ev sistem za led diodama.

Bio sam ubedjen da je to zbog integrisane. Imam dva identicna modula Kingston ValueRam ddr 400MHz-a 512mb. A kada sam ubacio agp graficku ista stvar. Memorija je u redu, nisam proverio memtestom vec sam stavljao kod drugara na plocu i radi ok. Moja ploca je MSI nForce 2 ICP. Sa integrisanom mx400. Imam i Bartona na 2500+, pa sam onda mislio ako ovome nema resenja da sutra pozurim i umesto agp grafike uzmem neku nForce 4 plocu ali pod obavezno da mi podrzava Bartona (imam kesa trenutno samo da izguram kupovinu grafike i plocu a hitnja mi je), znaci socket A??! Ima par modela MSI i Asus, nisu preko 60 u krajnjem slucaju.

Zanima me da li je moguce da nije problem u ploci? Da nije neka druga sitnica? trebao sam danas da uzmem grafiku i sasvim slucajno ubacio drugu graficku da proverim kao ono nece, i dalje koci povremeno I sva sreca da nisam uzimao jer ne znam tek sta bih radio sa novom agp grafickom i losom plocom

Ako ima saveta ili misljenja iznesite ih, vise su nego pozeljna
Nicolas je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.8.2006, 1:56   #6
dexy-sexy
Član
 
Član od: 31.12.2005.
Poruke: 62
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: Problem sa dual modom i memorijom !

Pokusaj sa jednim modulom, ubacuj ga redom u slotove i vidi reakciju, mozda ti je upala prasina u neki od slotova pa brljavi...
dexy-sexy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.8.2006, 2:00   #7
Nicolas
Deo inventara foruma
 
Član od: 5.12.2005.
Lokacija: No pain!
Poruke: 3.062
Zahvalnice: 299
Zahvaljeno 397 puta na 300 poruka
Određen forumom Re: Problem sa dual modom i memorijom !

Nije to, svasta sam probao, muci me vec mesecima, od kada sam uzeo mem. Sve zivo sto je meni i "drugima" palo na pamet sam probao. Izgleda da nije u potpunosti kompatibilna sa plocom pa cu morati nju da menjam da izbegnem dalja neisplativa ulaganja u ovom trenutku. Kada ubacim graficku radi i na 400MHz, u dual nikako, druge rade i u dual modu i ne prijavljuju gresku. Jbg, toliko hvaljeni i skuplji Kingston.
Nicolas je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.8.2006, 2:14   #8
Garson
Deo inventara foruma
 
Član od: 12.2.2006.
Lokacija: Across The Sky
Poruke: 6.252
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 544 puta na 343 poruka
Određen forumom Re: Problem sa dual modom i memorijom !

Citat:
NikolaS kaže:
Nije to, svasta sam probao, muci me vec mesecima, od kada sam uzeo mem. Sve zivo sto je meni i "drugima" palo na pamet sam probao. Izgleda da nije u potpunosti kompatibilna sa plocom pa cu morati nju da menjam da izbegnem dalja neisplativa ulaganja u ovom trenutku. Kada ubacim graficku radi i na 400MHz, u dual nikako, druge rade i u dual modu i ne prijavljuju gresku. Jbg, toliko hvaljeni i skuplji Kingston.
Pa ostavi je onda u single channel modu.
Garson je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.8.2006, 2:22   #9
Nicolas
Deo inventara foruma
 
Član od: 5.12.2005.
Lokacija: No pain!
Poruke: 3.062
Zahvalnice: 299
Zahvaljeno 397 puta na 300 poruka
Određen forumom Re: Problem sa dual modom i memorijom !

Nece ni u single, isti slucaj, nije meni do dual moda, kopka me to sto pri svakom drugom restartu pisti (led sistem prijavljuje ono "crveno odozgo"). Sigurno nije kompatibilna, razvijao sam razne teorije da se ne bih zeznuo zbog agp-a i dosao do toga, ili je to ili sam glup/neupucen da bih shvatio sta je zaista
Nicolas je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.8.2006, 2:26   #10
Garson
Deo inventara foruma
 
Član od: 12.2.2006.
Lokacija: Across The Sky
Poruke: 6.252
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 544 puta na 343 poruka
Određen forumom Re: Problem sa dual modom i memorijom !

Citat:
NikolaS kaže:
Nece ni u single, isti slucaj, nije meni do dual moda, kopka me to sto pri svakom drugom restartu pisti (led sistem prijavljuje ono "crveno odozgo"). Sigurno nije kompatibilna, razvijao sam razne teorije da se ne bih zeznuo zbog agp-a i dosao do toga, ili je to ili sam glup/neupucen da bih shvatio sta je zaista
Malopre si rek'o da kad ubacish graficku radi i na 400 ali nikako u dual.
Garson je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.8.2006, 16:29   #11
Nicolas
Deo inventara foruma
 
Član od: 5.12.2005.
Lokacija: No pain!
Poruke: 3.062
Zahvalnice: 299
Zahvaljeno 397 puta na 300 poruka
Određen forumom Re: Problem sa dual modom i memorijom !

Da da, znaci nece u dual-u da radi, ali radi na 400MHz, npr. sada kada sam ubacio 7600GS. I samo s jednim modulom mi cesto zapisti pri startu/restartu a sa oba nece nikako dual da ukljuci iako su pravilno podeseni a i probao sam razne komb. A nije mi ni vazan dual mod, vec samo da mi ne koci pri restartu ili paljenju ali izgleda mora mem da se menja.

Aa, izostavio sam gore ranije da dodam da nece ni u single modu jbg, meni se to podrazumeva
Nicolas je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno


Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Problem sa sa LG combo!! mileki Kvarovi 22 23.4.2006 20:53
Problem sa DVD rezacem i MP3 Playerom… Mefisto Kvarovi 3 7.4.2006 12:55
Problem sa memorijom Darth Vader Kvarovi 2 10.3.2006 18:34
Problem Sa Grafikom Branislav Živaljević Grafika 14 4.2.2006 17:19


Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 17:26.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2023, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com