![]() |
![]() |
|
Avanturističke igre Point & click, pomoć oko prolaska igre... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#61 |
Starosedelac
|
![]()
Mene je prva recenica kupila humorom.
![]() dobro, nisam mislio "sloboda" u smislu da mogu da zavirim u svaku radnju koju vidim na ekranu, da plivam i vozim kad se umorim od resavanja zagonetki, nego "iluzija" slobode u kojoj imas utisak da je "svet" igre autentican, pa bio on i makar i par ekrana i lokacija. Monkey Island 2 je najbolji primer jer nije linearan u smislu: obavio si sve na Skebu, nema vise Skeba na mapi, odes na Booty island, zavrsis tamo sta ima, nema vise ni tog ostrva na mapi, odes na Phatt... i onda, bez obzira sto mi uopste ne treba nelinearna avantura po defaultu, imas jasniji utisak o svetu igre. I pored svih svojih kvaliteta, to je nesto sto npr. fali Tales of Monkey Islandu, jer cak i kad slozis sve epizode da ih odigras odjednom mislim da ne daju takav utisak o "gameworld"-u kako bi to bilo da je vece lokacijske povezanosti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Banned
|
![]()
Jel to ona bas prva recenica iz Prologa ?
"Doziveo sam razne stvari kao detektiv, ali se nikad nisam probudio mrtav" ![]() Il recenica koju prvo izgovara u dijalogu sa klijenticom ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Deo inventara foruma
Član od: 24.2.2006.
Zahvalnice: 723
Zahvaljeno 946 puta na 594 poruka
|
![]()
Zavidim vam, do kraja ima da se naslušate takvih (i još boljih) rečenica ihihi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Deo inventara foruma
Član od: 19.8.2009.
Zahvalnice: 3.089
Zahvaljeno 4.935 puta na 2.298 poruka
|
![]() Citat:
![]() http://www.sk.co.rs/1998/01/siop03.html |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Veteran
Član od: 22.11.2006.
Zahvalnice: 142
Zahvaljeno 22 puta na 18 poruka
|
![]()
Jel ima neka avantura slicna kao Abe's exoddus?
Ono da je 2D i da je ima neke mozgalice, da je interesatna ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Deo inventara foruma
Član od: 12.2.2006.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 544 puta na 343 poruka
|
![]() Citat:
![]() http://www.sk.rs/2009/05/siop05.html |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Garson na korisnoj poruci: | ||
Nebojsa111 (1.12.2010) |
![]() |
#67 |
Veteran
Član od: 22.11.2006.
Zahvalnice: 142
Zahvaljeno 22 puta na 18 poruka
|
![]()
Probacu veceras :]
|
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Član
Član od: 21.5.2006.
Zahvalnice: 86
Zahvaljeno 78 puta na 42 poruka
|
![]()
Treba mi neka avantura tipa Safecrackera, znaci onako nezavisni logicni problemi. Mozes i neka klasicna p&c, nebitno tip grafike ali samo da ima dosta logickih problema.
Evo sad sam gledao malo po starijim naslovima i igrama koje sam propustio da odigram i naletim na Keepsake, deluje bas obecavajuce, moze neki komentar od nekog koje igrao doticnu igru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Član
|
![]() Citat:
Nego ja sam do veceras iz samo meni znanih razloga pomesao Keepsake sa Ankhom, obe avanture su se pojavile u isto vreme, a zbog previse obaveza u tih 6-7 meseci nista nisam igrao, i ono posle kad neko pomene Keepsake meni asocijacija Ankh ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Banned
Član od: 23.10.2005.
Zahvalnice: 1.059
Zahvaljeno 821 puta na 447 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Banned
Član od: 12.12.2010.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
pozzz dajte neku avanturu za 256 ram grafika 64mb , da nije broken sword posto to igram sad ,point click na tu foru
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Banned
|
![]() Citat:
![]() Poslednja ispravka: DeCoy (10.1.2011 u 12:32) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Starosedelac
Član od: 6.12.2005.
Zahvaljeno 812 puta na 454 poruka
|
![]()
Treba mi predlog, ja sam tek poneke avanture odigrao i sad bih voleo da probam jos nesto pa mi trebaju predlozi posto bas i nisam upoznat sa zanrom.
Zanimaju me avanture koje su vise straightforward, da se tako izrazim, kao recimo Fahrenheit ili Indigo Prophecy, kako se vec zove, odnosno avanture gde nema zagledanja bas u svaki ugao da nadjes predmete, gde nema ogromnog inventara od po 20+ predmeta gde nema preteranog kliktanja da vidis da li neki predmet iz inventara moze da se kombinuje sa drugim itd... Kod Fahrenheita mi se svidelo to sto je (bar u prvoj polovini igre) sve manje vise logicno. Kada se recimo probudis noc posle ubistva, sasvim je logicno da treba da sakrijes krvave mrlje na krevetu, stavis krvavu odecu na pranje i zavijes ruke. S druge strane, probao sam recimo igru The Longest Journey za koju sam procitao da je izvanredna avantura i odustao sam maltene na samom pocetku. Sve je islo jos i nekako dok nisam dosao do dela gde nisam imao pojma sta da radim, a kada sam pogledao walkthrough, saznao sam da treba da pokupim bombonu, otvorim je i iskoristim je na banderi da bi nestalo struje i onda neki tip koji je tu stajao ode i igra se nastavlja (nesto slicno, davno je bilo). To po meni nema veze s vezom i logikom. Igra moze da bude vise ili manje arkadna, iz prvog ili treceg lica itd... ali bih zeleo dobru pricu i "straightforward" gejmplej, ako me razumete sta hocu da kazem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Starosedelac
Član od: 25.10.2007.
Zahvalnice: 188
Zahvaljeno 505 puta na 323 poruka
|
![]()
Mislim da tebi ne leže avanture, već više onaj nedefinisani žanr koji balansira na granici avanture i akcione avanture. Ovakvih igara nažalost nema mnogo - osim Fahrenheita koji si igrao, na pamet mi padaju još samo Heavy Rain (samo za PS3) i eventualno Dreamfall. Probaj ga, možda ti se svidi.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Shumsko_drvece na korisnoj poruci: | ||
Sarmatian (4.3.2011) |
![]() |
#77 |
Deo inventara foruma
Član od: 24.2.2006.
Zahvalnice: 723
Zahvaljeno 946 puta na 594 poruka
|
![]()
A uskoro izlazi i Jurrasic Park, koga autori najavljuju kao "avanturu" u stilu Heavy Raina.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku caine na korisnoj poruci: | ||
Sarmatian (4.3.2011) |
![]() |
#78 |
Član
Član od: 26.12.2008.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 49 puta na 20 poruka
|
![]()
Trenutno igram Gemini Rue i odusevljen sam.Nisam pratio razvor igre ali mi se ovaj retro stil mnogo svidja. Svaka preporuka.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Starosedelac
Član od: 6.12.2005.
Zahvaljeno 812 puta na 454 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |||
Banned
|
![]()
Ides okolo, raspitujes se, istrazujes, avantura iz treceg lica. Nema inventara pa ni klasicnih (P&C) avanturistickih zagonetaka. Kao zasebna igra, moze se reci da nije losa. Ali posto je to nastavak klasicne izvanredne P&C avanture The Longest Journey, mnogi fanovi i igraci su bili razocarani, bas zbog odustva dosta elemenata klasicnih point and click avantura. A i igra nije zavrsila pricu, vec ju je samo dalje produbila, i tako prica visi vec par godina, i verovatno nikada nece biti zavrsena. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
adventure, avanture, predlozite mi avanturu, preporuka avantura, preporuka igara, sta igrati |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
MTID, MTU i SK: Šta nam treba za dobru eTrgovinu? | Dukes | Javne rasprave | 65 | 23.1.2012 14:51 |
Nekoliko saveta za novog avanturistu | pfonihx3 | Avanturističke igre | 224 | 27.9.2011 13:41 |
POMOC !! Trazim dobru tastaturu | blabla21 | ŠDK - Ostale komponente | 8 | 2.8.2011 16:48 |
Predlozite mi novu konfu | Goonotora | Šta da kupim? | 36 | 22.12.2007 2:53 |
Predlozite neki dobar, mali FPS! | ZoNi | Akcione igre | 11 | 4.10.2006 22:12 |