![]() |
![]() |
|
Šta da kupim? Saveti oko kupovine novog ili nadogradnje starog računara |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Veteran
|
![]()
Sta mislite o kupovini wii-a
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
V.I.P.
Član od: 25.9.2006.
Zahvalnice: 1.187
Zahvaljeno 1.475 puta na 940 poruka
|
![]()
Ovo pitanje ti je malo neodređeno. Ako te naročito interesuju igre koje postoje za Wii (više od onih za PC, XBox ili PS3) ili ako te zanima onaj čuveni kontroler, ili ako nemaš budžet za jaču konzolu ili skuplji kompjuter, onda uzmi Wii.
Nisi naveo svoje potrebe i interesovanja, tako da je određeniji odgovor nemoguć. Ako ti trebaju iskustva drugih koji već imaju Wii, idi u "Test Play", "Igre za konzole" i pročešljaj postojeće teme. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Nergal na korisnoj poruci: | ||
stewazy (8.12.2007) |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
Član od: 10.3.2007.
Zahvalnice: 318
Zahvaljeno 780 puta na 600 poruka
|
![]()
Moje misljenje o Wii-u:ako ti je izbor igara ok, ako ti ne smeta nedostatak kvalitetntih FPS-ova i RPG-ova i ako se lozis na comic izgled igara, go right ahead, to je prava kupovina za tebe.
Ako ces igrati iole ozbilnnije igre 2 izbora se namecu: 1.Xbox 360 2.Playstation 3 Koji od ova 2 izabrati?Pa, Playstation 3. Zasto? 0.2% kvarova(u odnosu na 100% failure rate kod Xboxa), 1 godina garancije(6 meseci kod xboxa), besplatan MP na internetu(60 eura kod boxa), duzi zivotni vek(predvidjeno je da traje 10 godina, dok ce box trajati najvise 6), veci hardverski potencijal(Cell)...The list goes on and on... Jedina realna prednost xboxa(mada, na zapadu to uopste nije prednost...) je piraterija. Ako ti je frka i ne mozes da se strpis do izlaska exploita koji ce omoguciti koriscenje backupova kod PS3-a mozes da razmislis o kupovini Xboxa.Mada, kod mene sama pomisao da moram da mislim o tome da li ce mi konzola crknuti dok igram izaziva mucninu, i to mi je savrseno dovoljan razlog da ne uzmem Xbox. Druge prednosti PS3-a nad Xbox-om jesu mogucnost bezicnog povezivanja na internet,punjive baterije na joypadima, mogucnost instalacije Linuxa i po mom misljenju lepsi izgled ![]() Ti preseci, izaberi sta ti je najvaznije i prema tome izaberi platformu.Moj glas ide Sony-u. Poslednja ispravka: donator99 (9.12.2007 u 1:52) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
Član od: 12.11.2006.
Zahvalnice: 1.090
Zahvaljeno 2.020 puta na 1.629 poruka
|
![]()
posto mene isto zanima kupovina neke od konzola, ako moze neko upuceniji da mi kaze kako se krecu cene tih konzola kod nas i primetio sam da postoje razlicite verzije(sa rzlicitim hard diskovima). Nije mi jasno cemu oni sluze ako se igra nalazi na dvd-u ili blueray disku.
Znaci koliko bi npr kostao ps3 sa 2gamepada i nekim vecim hdd-om(koji je po vama optimalan) .Isto pitanje vazi i za ostele 2 konzole. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
PS3 sa 60GB hardom sa 2 joypada+Motorstorm+RfOM-oko 54k Ima tu raznih kombinacija sa joypadima i brojem igara, ali cena se krece od 38-55k ovisi o hardu i o kolicni igara i joypadova koji se uz njega dobijaju. Dalje, 40GB model nema citac kartica, nema hromirane trake oko sebe, ima manji hard, nema PS2 backward compatibility(znaci, bas nikakvu, ni jedna PS2 igra nece raditi, dok ce na 60GB modelu raditi oko 75%). Da napomenem da kad se istrose zalihe 60GB modela novi nece uvoziti, pa ako hocete da igrate PS2 naslove predlazem da pozurite sa kupovinom. Sto se tice Xboxa-Core/Arcade se u Srbiji ne prodaju, Premium 39k, Elite 46-47k. Na Boxov hard skoro nista ne mozes da stavis, dok na PS3 mozes da stavis muziku i filmove.Ako nesto nije jasno, pitaj. Cena Wiia je 26,000 dinara, ali nisam siguran da li je chipovan. Poslednja ispravka: donator99 (9.12.2007 u 1:48) Razlog: Zaboravio sam na Nintendo :) |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku donator99 na korisnoj poruci: | ||
nikola87 (9.12.2007) |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
|
![]()
koliko sam razumeo za sada nema piraterije na ps3?
Znaci za neku full varijnatu tipa 60GB + 2 gamepada + 2 igre oko 55000din |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
PS3 sa 60GB HD-om+2 Dual Shock 2 joypada+2 igre je od 51k-55k ovisi u kojoj prodavnici kupujes.Taj paket se zove starter pack.Moram da napomenem da u tom slucaju ne mozes birati igre nego ces dobiti Motorstorm+Ressistance:Fall of Men, dve pristojne igre koje imaju odlicne multiplayer modove, taman dovoljno da ti zadrzi paznju dok ne izadje GTA4, FF XIII,MGS 4 itd. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Deo inventara foruma
|
![]()
mene zanimaju sportke simulacije, platforme i trke
koji su kalitetni naslovi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Deo inventara foruma
|
![]()
PES i WE od fudbala, mada cujem da je i nova FIFA ok.Za kosarku mora NBA, tenis moze npr. Virtua Tennis 3, americki fudbal opet od EA.
Od trka NFS, Ridge Racer, Segin rally(posto je dirt xbox/pc only...), Burnout i naravno GT ![]() Za platforme stvarno ne znam, posto ne igram takve igre...Ne znam da li je Psychonuts portovan na PS2...LEGO Star Wars mozda? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
A sta nema nba 2k8, to je samo za xbox....a koje su dobre trke? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Starosedelac
Član od: 15.11.2006.
Zahvalnice: 559
Zahvaljeno 794 puta na 489 poruka
|
![]()
Znam da necu da vam pomognem ovim sto cu da kazem, al ajde... Ja bih sad lepo kupio PS2. Igrao bih se nekih godinu dana, dok se ne sredi neko modchip reshenje za PS3. Jedostavno, PS je moj izbor, a kako je za PS3 jos uvek rano, logicno resenje se namece. A igara za PS2 ima starih, novih, a i tek sto ce da se pojave i pojavljuju.
Wii mi se inache ne svidja. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Banned
|
![]() Citat:
a.)da li ce kasnije moci da se doda taj chip za pirateriju na PS3 koji se sada kupi ili b.) mora da se ceka da izadje ta verzija PS3 sa chipom. Citat:
![]() Pa ko sada ima komp, a hoce da predje na neku konzolu, treba da saceka da se pojavi taj chip za pirateriju na PS3, i tada da kupi ovu konzolu (ovo pod uslovom da je odgovor na moje pitanje postavjeno gore b.) ![]() E sad, ko sad hoce da kupi spravu za igranje ![]() Treba gledati da se sada uzme nesto na cemu ce se manje para izgubiti kada se bude to prodavalo i prelazilo na chipovani PS3. Ako se ovako gleda PC sigurno nije dobar izbor, pa se namece kao jedini izbor XBox. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Starosedelac
Član od: 15.11.2006.
Zahvalnice: 559
Zahvaljeno 794 puta na 489 poruka
|
![]()
Pazi, znam da je bilo frke oko modchipova kada se pojavljivao PS2, bilo je mnogo verzija konzole (ne mislim na izgled, vec firmware i tako te gluposti), i nije mogao svaki chip na svaku konzolu. Tako da se ne bih zezao sa kupovinom sad.
A ti bi se Pjanovicu bunio da ti neko da soni dvojku? ![]() I realno, ja se jos igram na mom sivom chedu (PS1 od milja) sa vremena na vreme... ![]() Edit: E da, ako mora po bilo koju cenu konzola nove generacije, u pravu si, onda X360. Jedino se svaki mnooogo pregreva, znam da ima da se doplati za dodatno zbudzeno hladjenje, al ne znam kolko je ono efikasno. Ako je ok, to je dobra kupovina. Mada stvarno mnogo konzola se povlaci na garanciju, nije ni to bas sigurno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Deo inventara foruma
|
![]()
1.Skoro sam 90% siguran da ce piraterija na PS3 biti resena preko softverskog exploita, a ne preko mod chipa.PS3 ima gomilu zastita, a ne samo jednu i zbog toga je vrlo zeznut za razbijanje.Paradox je odavno najavio da prave loader, ali vec dugo nisu nista o tome rekli.
Koliko sam shvatio, piraterija na PS3 ide na to da se preko racunara kopiraju imagei na hard konzole i onda odatle pokrecu preko loadera. 2.Svi chipovani PS2 u Srbiji u Srbiju dodji ne chipovani.Dakle, oni uvezu konzolu pa onda u svom servisu ugrade chip.Mislim da je sigurno sad kupiti konzolu, pa cekati da se pojavi chip(ako se ikad pojavi...), mada, kao sto sam napisao u prvom delu ovog odgovora, ja ocekujem da se pojavi software exploit i tako da se resi pitanje igranja backupovanih igara, a ne preko hardverskih modifikacija. Sto se tice xboxa, on je ok i ima resenu pirateriju, ali ovi nasi lopovi daju samo 6 meseci garancije.A onda kad pocnu kvarovi shvaticete da je jeftinije kupovati originale za PS3, nego popravljati xbox...ako su uopste moze popraviti, posto ima nekih kvarova koji se ne mogu popraviti(5% kvarova se ne moze popraviti), a tad mozete da bacite xbox u djubre... @nikola Pa, napisao sam ti trke ![]() Znaci Burnout, NFS, Gran Turismo, Ridge Racer, Formula Championship edition.Sad cu vidim na wikiju, mozda sam neku propustio... Evo vam link sa svim dosad izdatim igrama za PS3 i onima koje ce uskoro biti objavljene: http://en.wikipedia.org/wiki/Ps3_games |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Veteran
|
![]()
Mislio sam da kupim wii samo zbog wii fitnesa da bi malo smrsao
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Veteran
|
![]()
Vec najavljuju PS4 za 2010-2011 god,tako da nista od : "Kupi konzolu i bices miran 5-6 godina" ....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
V.I.P.
Član od: 25.9.2006.
Zahvalnice: 1.187
Zahvaljeno 1.475 puta na 940 poruka
|
![]()
Dobro, ali to ne znači da će PS3 biti penzionisan odmah po pojavi PS4. Uostalom PS2 se još prodaje a i igre za njega.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Veteran
|
![]() Citat:
Mozda sam i ja preterao ali tih 10 god je nemoguce . 2012. god i eto nama ps4 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ovo je ekstremno stara informacija(pre Evropskog launcha, a to je bilo...ni ne secam se vise
![]() ![]() BTW evo sad sam video datum ove informacije, 4.12.2006. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Koju plocu i koju graficku da kupim? | Aleksandar1987 | ŠDK - Grafika | 49 | 4.6.2009 14:27 |
Koju konfiguraciju kupiti? | Prince | Šta da kupim? | 19 | 12.11.2007 23:17 |
koju agp grafičku kupiti ati 9800 xt ili 7300 gt agp pomoć | Iilija64 | ŠDK - Grafika | 13 | 25.10.2007 18:01 |
Pomoc-DDR2 Koju za kupiti | RC21 | Osnovne komponente | 26 | 5.3.2007 13:10 |
Koju GeForce 6600 kupiti??? | Mookey | Grafika | 93 | 20.6.2006 18:05 |