![]() |
![]() |
|
Avanturističke igre Point & click, pomoć oko prolaska igre... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 | ||||
V.I.P. Test Play
Član od: 1.6.2008.
Zahvalnice: 300
Zahvaljeno 8.431 puta na 3.966 poruka
|
![]()
Citat:
|
||||
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dex3108 na korisnoj poruci: | ||
player1 (5.4.2022) |
![]() |
#2 | |
Starosedelac
Član od: 5.12.2007.
Zahvalnice: 235
Zahvaljeno 1.088 puta na 810 poruka
|
![]()
Juce sam na sajtu adventuregamers procitao da je Ron Gilbert najavio novu igru iz Monkey Island serijala 1. Aprila na Grumpy gamer sajtu/blogu
![]() Prijatno sam se iznenadio kada sam video da i nas drugar dijego jos uvek igra i komentarise avanture na tom sajtu. Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
Član od: 20.8.2007.
Zahvalnice: 162
Zahvaljeno 887 puta na 529 poruka
|
![]()
Auf, kakav šamar nostalgije osetih kad sam prvi put video najavu. Nadam se da Armato ima još uvek onaj blesavi glas kao nekada...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
Član od: 1.9.2009.
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 109 puta na 73 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Starosedelac
|
![]()
23€ za nešto što ću ekstremno uživati igrajući prvi put i što ću obrtati najmanje jednom godišnje sledećih 5-6 godina?? Sasvim OK cena.
A i Horse Armor pride... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Starosedelac
Član od: 15.7.2016.
Zahvalnice: 103
Zahvaljeno 454 puta na 269 poruka
|
![]()
Neki su se žalili na izgled same igre ali meni ne smeta, meni sam stil i grafika liče na crteže koje bi vidjao u dečijim knjigama. To je verovatno bila zamisao samih autora i mogao bi da zamislim Monkey Island knjigu gde bi video ovakve crteže samih likova.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku code master na korisnoj poruci: | ||
player1 (3.9.2022) |
![]() |
#7 |
Starosedelac
|
![]()
Grafika nikad nije bila bitna u Monkey Island igrama. Muzika, maestralna glasovna gluma, blesavi likovi i sumanute zagonetke su ono što je čar svake Gajbrašove avanture. Zato ne shvatam one "ljubitelje" igre koji kukaju na grafički prikaz. Meni, lično, ne bi smetalo da je sve u stilu "čiča Gliša" samo da sve ostalo bude u nivou.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku NastyB na korisnoj poruci: | ||
ezenkiel (15.9.2022) |
![]() |
#8 |
Starosedelac
|
![]()
Ni meni grafika nije bitna kakva je, meni se svidja što vidim, za neke prve utiske moraćemo još malo da sečekamo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Starosedelac
|
![]()
Oduvek je graficki stil bio vazan kod Lucas artsovih point & click avantura.
Ako ste igrali njihove igrice tokom 90ih godina proslog veka onda znate o cemu pricam. Nadam se ce Return to Monkey Island biti dobra avantura ali ovakav graficki stil bi vise odgovarao nekoj ispodprosecnoj indie igrici. Jos manje mi se svidja sto svaka lokacija u traileru ima malo detalja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Starosedelac
Član od: 2.12.2012.
Zahvalnice: 159
Zahvaljeno 397 puta na 258 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku m1aden na korisnoj poruci: | ||
Garinca (16.9.2022) |
![]() |
#11 |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.603
Zahvaljeno 10.860 puta na 6.955 poruka
|
![]()
Nije to toliko grafički stil koliko je SCUMM endžin.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Starosedelac
|
![]()
^
Nije sija nego vrat Mozda si mislio na prve Lucas artsove avanture koje su izasle 80ih ali od Monkey Islanda su sve njihove igrice imale prepoznatljiv graficki stil. Ovaj avanturiskicki serijal od cetvrte igre birao pogresan graficki stil tako da ovo nije greska nego tradicija. Return to Monkey Island - Exclusive Extended Gameplay pogledati klip od 1:52 ![]() Meni bi vise odovaralo da igra izgleda ovako ili da lici na Daedalic Entertainment avanture. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.603
Zahvaljeno 10.860 puta na 6.955 poruka
|
![]()
Od 1987. tj. Maniac Mansiona LA koristi SCUMM, pa do sredine devedesetih, mislim da ga je Full Throttle poslednji koristio, u kombinaciji sa INSANE. Npr. Flight of the Amazon Queen nije LA igra, ali korisiti modifikovan endžin i izgleda kao LA igre...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Starosedelac
|
![]()
Da se ne lazemo, grafika nije cak ni na nivou specijalne edicije Monkey Islanda 2. Jednostavno nema umetnicku vrednost koju imaju originali, stila ima tu i tamo ali nedovoljno za "legacy" ovakvog serijala.
Ne znaci da je igra losa, naravno, ali Lucas Arts/Sierra su uvek gurali granice grafike u svoje vreme, a to je i jedan od razloga zasto su avanture bile mainstream 90ih. Sa "indie" i flash-olikom grafikom, avanture koliko god bile sadrzajno dobre, nece moci da vrate zanr na staze stare slave. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Starosedelac
|
![]()
Mozda bi bilo bolje da je Return to Monkey Island tekstualna avantura.
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Acanen na korisnoj poruci: | ||
ezenkiel (19.9.2022) |
![]() |
#16 |
Starosedelac
|
![]()
Za one koji su mislili da će novi art stil igre uticati negativno sa samu igru pogrešili su jer Return to Monkey Island dobija pozitivne ocene.
https://opencritic.com/game/13681/re...-monkey-island Doduše naleteo sam i na mali broj slučaja gde kažu da ova igra nije kao 1, 2 i 3 deo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Starosedelac
|
![]()
Uopste mi nije jasno zbog cega pokusavas da nam dokazes da ovakav art stil odgovara Monkey Island igri. Nije igra dobila dobre ocene zbog izgleda. Niko nije rekao da ce Ron Gilbert napraviti losu avanturu ali vecini se ne svidja graficki stil.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Acanen na korisnoj poruci: | ||
Vlajk@ (21.9.2022) |
![]() |
#18 |
Veteran
Član od: 16.3.2015.
Zahvalnice: 794
Zahvaljeno 241 puta na 152 poruka
|
![]()
Ok je ali nije to to. Previse uprosceno i previse stilizovano, narocito karakteri. Ovo je stil koji je jako zahvalan za produkciju, mnogo se brzo ove stvari crtaju i animiraju. Sto na kraju odaje prilicno jeftin utisak za serijal kakav je Monkey Island. Da je neka dr igra u pitanu ne bi imao zamerku.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Vlajk@ na korisnoj poruci: | ||
Acanen (21.9.2022) |
![]() |
#19 |
Starosedelac
|
![]()
Acenen evo iskreno moje lično mišljenje što se tiče grafičkog stila možda je trebalo da urade ovu igru u stilu Monkey Island 1 i 2 Special Edition ili u stilu The Curse of Monkey Island sa sve 2D Dizni animacijom koja je mnogima takodje ostala u lepom sećanju ali nisu oni su otišli sa ovim dizajnom koji kao što sam reko liči mi na ilustracije koje bi video u dečijim knjigama ja sam to tako razumeo i ok ne mogu da utičem ništa oko njihovog ličnog izbora. Pričali su da igra ima olakšice kad su u pitanju hint sistemi, da li to utiče da je igra lakša u odnosu na ranije igre? opet ne znam nisam je igrao. LeChacku je glas ranije dao glumac Earl Boen poznat takodje po ulozi Doktora Silbermana u Terminatoru 1, 2 i 3 i glas je neprevazidjen ali je u penziji od 2017 i morali su drugog glumca da angažuju i to je Jess Harnell šta da se radi.
I na kraju i ja sam iznenadjen veoma pozitivnim ocenama oko same igre nisam očekivao da budem iskren. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Starosedelac
|
![]()
Odigrao sam nedavno, zbog ove igre, sva prva 4 dela MI serijala. Prva dva sam igrao i u onom starom SCUMM stilu i remasterovane verzije, pa sam jednom odigrao i Tales of Monkey Island koji nije ni blizu kvalitetu ostalih igara...
Ono što hoću da kažem - obožavao sam da igram pikselizovane verzije iz 90 i neke. Curse of Monkey Island je grafički najbolji deo (po meni), nije mi smetalo ni 3D izvođenje u Escape from Monkey Island. Remasteri prve dve igre su me oduševili jer su zadržale duh originala ( u koji si mogao da se "grafički prebaciš", sa sve komentarima tvoraca u prvom remasteru, jer je cool slušati Gilberta i Šefera kako seire o prošlosti.). Sve te igre su bile prokleto zabavne, sa puno zanimljivih i zaguljenih zagonetki. I sve imaju POTPUNO RAZLIČITO grtafičko okruženje. Zbog toga mi grafika RTMI ni najmanje ne smeta. Videti karikirane stare likove, čuti stare (ne sve), vrhunske glasove glumaca, prvenstveno Dominika Armata - to je žestok šamar nostalgije. I dalje je tu šarmantni humor koji krasi sve MI igre koje je Gilbert pravio... Gotovo sve je tu, osim onoga što MENI LIČNO najviše smeta - igra je prelaka. Dok sam se u prve dve zaglavljivao u prvih pola sata ( sad kad se setim par dana nerviranja (nije bilo interneta kao danas) što ne mogu da osvojim pehar za pljuvanje u dalj...), u ostalima nešto kasnije, ovde posle dva sata igranja nisam stigao ni da oznojim moždane ćelije. I to na "hard nivou" igre. Da, provaljujem da treba uzeti "onu knjigu" da bi zamenio tamo, uraditi ovo da bi postigao ono, ali pre toga mora ovo što je očiglednije... nekako, sve je tako očigledno, kao da je igra, zaista, pravljena za decu do 12 godina, što je, bar meni, poražavajuće. Pucate na nostalgiju STARIH IGRAČA sa referencama na prošle nastavke praveći igru za decu??? Ali svejedno uživam. Ako bar ništa u humoru i Dominiku Armatu. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Monkey Island 2 Special Edition: LeChuck's Revenge (remake) | player1 | Avanturističke igre | 47 | 17.12.2014 11:29 |
IO System | Geomaster | Programiranje | 8 | 6.1.2010 15:08 |
Tales of Monkey Island E2: The Siege of Spinner Cay | Budimir_Trajkovic | Avanturističke igre | 7 | 9.11.2009 6:22 |
Tales of Monkey Island E1: Launch of the Screaming Narwhal | dijego_ | Avanturističke igre | 55 | 19.9.2009 18:42 |
Java - čitanje | kizaPr | Programiranje | 10 | 29.7.2008 10:40 |