![]() |
![]() |
|
Grafički softver i radovi Programi za pregled slika, programi za obradu vektorskih i rasterskih slika, programi za projektovanje, modelovanje i rendering, konvertori; takođe i primeri fotografija i radova |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#61 |
paparazzo
Član od: 24.12.2005.
Zahvalnice: 121
Zahvaljeno 601 puta na 179 poruka
|
![]()
^odamah da ti kazem....xerox masina za digitalnu stampu, kosta negde oko 20 000 evra...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Veteran
|
![]() Citat:
![]() Evo upravo dražim na netu cene opreme za štampu i pride šta treba i nikako da naletim na mašinu za štampanje... sve nešto za koričenje, bušenje itd. Jel ima neko neki link gde da vidim cene te opreme? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Deo inventara foruma
Član od: 6.11.2005.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 329 puta na 180 poruka
|
![]()
Pa ti se pusti do Niša onda i odštampaj, šta će da ti hvali?
![]() Citat:
![]() Svejedno, ako hoćeš da otvoriš, onda ti je bolje da se zaposliš u nekoj dobroj štampariji i da šljakaš jedno dve god. i kradeš zanat, pa tek onda da vidiš da li ti je do otvaranja iste, ili da li ti uopšte imaš sredstva da to sprovedeš. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Veteran
|
![]() Citat:
Ja sam krenuo putem grafike a ne samo 3d grafike. Možda postoji neka štamparija koja je bolja al nisam čuo za nju... Sretstva se nadju kada je upitanju posao i započinjanje posla. Para za zaebavanje niko neće da ti da pa ni najrodjeniji a kad je upitanju posao stvar je totalno drugačija... i što se ti sekiraš oko para... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 299
Zahvaljeno 397 puta na 300 poruka
|
![]()
Moze mala pomoc ovde, moram da uradim plakat do ujutru za utakmicu mog fakulteta.
Tacnije vec sam uradio nesto ali sada me zva drugar i rece da mora u layerima. Radim u PSu obavezno jer se samo tu snalazim, i jel postoji neko pravilo oko slova i slicno? I kako to u layerima? Za slova jedan layer, za pozadinu jedan i za dzidzabidze izmedju njih jedan? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Veteran
|
![]() Citat:
![]() Ja za svaku sliku ili text stavljam novi layer. Tako imas najbolju kontrolu nad scenom (damnt ne mogu da izbacim max iz glave) Tako imas najbolju kontrolu nad slikom ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Veteran
|
![]() Citat:
![]() Preporucio bi ti da sve radis posebno. Ako se zaebes negde da mozes lako da ispravis ili jednostavno obrises layer gde ti je taj zaebani objekat (slika, text) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Superb Moderator
Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 2.873
Zahvaljeno 3.671 puta na 1.120 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku oluja na korisnoj poruci: | ||
Nicolas (16.12.2007) |
![]() |
#71 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Nego evo opet mi trazi u layerima, bas cu da mu posaljem samo .bmp pa da vidim dal mu odgovara, ne znam sto su zapeli za layere kada nije bilo prepravljanja vec direktna stampa prethodna dva puta. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Veteran
Član od: 28.7.2007.
Zahvalnice: 303
Zahvaljeno 265 puta na 97 poruka
|
![]()
Postavicu ovde pitanje da ne otvaram novu temu!
Radim jedan projekat u 3DS i to ce se stampati na papiru velicine A3, zanima me u kojoj rez. da renderujem slike i da li moze u jpg ili mora neki poseban format? |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
paparazzo
Član od: 24.12.2005.
Zahvalnice: 121
Zahvaljeno 601 puta na 179 poruka
|
![]()
4961x3508 pixela
Sa tom rezolucijom bi pokrio stampu za A3 format. Sve sto je manje od toga moralo bi da se interpolira... Inace mozes ti da renderujes to u jpeg-u...Ali posle moras odraditi ptipremu za stampu...A3, 300pixela po inchu, cmyk, eps/tiff. (onda sa tim odes u digitalnu stampariju i gotovo - ali bas bas digitalnu stampariju, ne raznorazne kopir centre koje zbog "kvaliteta" uglavnom treba spaliti) |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku kinteC na korisnoj poruci: | ||
Toce (9.2.2008) |
![]() |
#74 | |
Veteran
|
![]() Citat:
![]() Po prici sa zone tolika rezolucija se koristi za bilborde a ne za A3. No further comment ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Superb Moderator
Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 2.873
Zahvaljeno 3.671 puta na 1.120 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Deo inventara foruma
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.893 puta na 1.078 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Deo inventara foruma
Član od: 6.11.2005.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 329 puta na 180 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Veteran
Član od: 28.7.2007.
Zahvalnice: 303
Zahvaljeno 265 puta na 97 poruka
|
![]() Citat:
U maxu ima print wizard (nisam siguran da se ovako zove) i tamo lepo odaberes format papira i DPI i on ti sam podesi rez.! ps. Istampano je i kvalitet je TOP (vrh, ne oruzje) ![]() Edit:@bobi Snimio sam u eps format i to je uspelo! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |||
Veteran
|
![]() Citat:
Citat:
![]() Citat:
Nisam ni sumnjao u kinteC-ovo znanje dont get me wrong. ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Novi član
Član od: 20.9.2008.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Ma kalibracija i nije toliko bitna, koliko je bitno da ti stamparija dostavi svoje color profile. Posle prvog stampanja videces kakva ce priprema izaci, moze biti malo tamnija ili svetlija i ti po tome podesis monitor.Kraj price.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
prepress, priprema za štampu |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
IBM priprema Power7 procesore | Dusan Despotovic | Vesti | 2 | 15.7.2008 14:21 |
"Kanta" za pripremu za štampu. | holodoc | Šta da kupim? | 7 | 26.9.2007 20:05 |
molim vas hitno za pomoc (priprema za katalog) | andjelina | Grafički softver i radovi | 2 | 21.11.2006 15:53 |