![]() |
![]() |
|
Grafički softver i radovi Programi za pregled slika, programi za obradu vektorskih i rasterskih slika, programi za projektovanje, modelovanje i rendering, konvertori; takođe i primeri fotografija i radova |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#61 |
Član
Član od: 22.9.2006.
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 5 puta na 4 poruka
|
![]()
Hvala ti puno Holodoche!!
Ispadose mi oci kopajuci po onim olujinim tutorijalima ali moram da priznam vredelo je pronasao sam dosta stvari |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Novi član
Član od: 21.11.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Da li neko zna kako mogu sliku da transformisem da izgleda kao lopta?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
paparazzo
Član od: 24.12.2005.
Zahvalnice: 121
Zahvaljeno 601 puta na 179 poruka
|
![]()
Mislis nesto ovako?
ako ovo zelis da dobijes, prvo izdeformisi sliku preko filtera Liquify (shift+ctrl+x) Zatim iseci visak slike preko alata za selekciju (M) ...ili kako ti vec vie odgovara. Ostalo zavisi od tebe, sta zelis da dobijes, kakvu loptu. kuglu |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Novi član
Član od: 21.11.2006.
|
![]()
E bas to.Hvala
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Član
Član od: 5.11.2006.
Zahvalnice: 1
|
![]()
Kako da dva layera u photoshopu spojim u jedan. Nesto kao flatten image, ali da bude vezano samo za odredjene layere. Ja znam za postojanje spajalice, ali bi mi dobro doslo kada bih neke layere mogao da spojim u jedan.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Član
|
![]()
Llinkujes, vezes lancima, pospajalichish
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
paparazzo
|
![]()
Taj sistem je promenjen u cs2...U photoshopu CS1 bi morao da linkujes layere, pa zatim da pritisnis ctrl+e. Kod cs2, mnogo je lakse i brze. Dovoljno je da selektujes layere na radnoj povrsini klikom na njih (plus da drzis pritisnuto ctrl, kao u windowsu za foldere) i nakon toga opet da pritisnes strl+e. Takodje, ako kod layera selektujes samo jedan layer, i pritisnes ctrl+e, taj layer ce biti spojen sa sledecim ispod... prosto
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Veteran
Član od: 14.1.2006.
Zahvalnice: 20
Zahvaljeno 64 puta na 26 poruka
|
![]()
hehe, zato sad ne mogu da zamislim rad u cs1 :P
mnogo sam navikao na slobodno biranje layera ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Član
|
![]()
dva pitanja:
1. kako da layer koji je nastao crtanjem kvadrada i nije directly editable, pretvorim u obican layer? 2. kada kvadratu kojeg sam nacrtao (i automatski pretvorio u nov layer) zelim da udarim postepen prelaz sa belog na providno, i na taj nacin layer ispod njega dobije "senku", meni se providna boja ne ponasa kao providna. Sta treba da uradim? i jos ovo... Da li selekcija moze dodatno da se modifikuje? npr. selektujem pravougaonikom, ali sam previse selektovao pa hocu da smanjim ili npr hocu da zblizim gornja dva temena i napravim trapez. hvala Poslednja ispravka: kinteC (28.1.2007 u 13:26) Razlog: spajanje poruka |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Veteran
|
![]()
ljudi treba da jednu sliku povecam a da ne izgubi mnogo kvalitet, znam da ima neki program ili plaugin nesto zoom pro. ali neznam kako
HITNO MI TREBA |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Član
|
![]()
PhotoZoom Pro 2 << ali sve je relativno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Veteran
Član od: 3.12.2005.
Zahvaljeno 8 puta na 7 poruka
|
![]()
Treba da nacrtam tabelu u photoshop-u, primera radi neka bude 10x10. Da li ima neki laksi nacin da to uradim osim klasicnog crtanja linija?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Superb Moderator
Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 2.873
Zahvaljeno 3.671 puta na 1.120 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Veteran
Član od: 3.12.2005.
Zahvaljeno 8 puta na 7 poruka
|
![]()
Da, razmisljao sam o tome, Corel bi mogao da odradi posao, u svakom slucaju treba mi exportovano kao slika, dakle gif, jpg...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Član
|
![]()
Gledam neke fotografije na ovom sajtu i neke namerno imaju okvire zato sto je tako lepse. Gledam te okvire, a oni precizni, uskladjeni, pa neki tekst uz njih, pa me zanima u kom se programu rade.
Ako je u PS, kako se prave tako precizni, ja ih pravim pomocu pravougaonika ali uvek nesto strci. Kako se zaista prave? Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Starosedelac
Član od: 15.12.2005.
Zahvalnice: 334
Zahvaljeno 334 puta na 149 poruka
|
![]() Citat:
Ako želiš da ih praviš za sajt, najbolje bi bilo da naučiš da isečeš okvir koji uradiš u PS-u na sitne delove, pa zatim postaviš u programu u kome ćeš raditi sajt da tabela "strečuje" te sličice kako bi dobio lep okvir koji će se ujedno i brže učitavati... Pominješ da ti u PS-u "uvek nešto štrči" kad napraviš okvir... Nemoj koristiti shape, jer on kad se raširi ume da bude krzav i ružan... Takođe možeš uzeti selekciju pravougaonika, napraviti novi layer, popuniti ga bojom. Nadam se da znaš da isečeš unutrašnjost tako da dobiješ okvir. Možda je i najbolje da koristiš Ilustrator ili Corel, jer koliko god da razvučeš pravougaonik, neće gubiti na kvalitetu itd. Pomozimo deci!!♥♥♥ Poslednja ispravka: [Imzadi] (30.3.2007 u 23:20) Razlog: Link |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
paparazzo
|
![]()
Ja radim u ps-u. I veoma je jednostavno. layer koji pretstavlja sliku pretvori u obican layer, tako sto ces dva puta kliknuti na njega, i zatim na ok. (inace na njemu pise background) zatim ces kliknuti desnim klikom na prozor slike i izabraces canvas size. Selektuj relative, unesi zeljenu dimenziju u polje (na pr, ako je slika 800x600, unesi 50pixela, za visinu i sirinu) Kreiraj novi layer, i oboji ga u neku boju..na pr crnu. Onda jos samo idi na blending options, kod layera koji predstavlja sliku, stavi mu stroke, iner stroke....
Nadam se da je jasno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Član
|
![]()
E, hvala. Jos ovo vezano za ramove: Jel' znate ono (npr. na razglednici) ima neki sitan tekst iznad ili ispod okvira i predstavlja npr. copyright 2007 i ime organizacije. Zanima me jer ima neka fora kako se to radi ili samo kucas obican tekst u PS. I jos bolje, kako se zove to, pa mogu da kucam i u google za detalje. Hvala i pozdrav.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
paparazzo
|
![]()
pogledaj http://www.whatiscopyright.org/
Inace, sam mozes lepo otkucati text ispod slike. Jedino sto je bitno, to je da pise ime autora, i da to ne narusava celokupan izgled slike. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
obrada fotografija, photoshop |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Adobe Premiere Pro, Photoshop | zombi | Grafički softver i radovi | 8 | 23.1.2008 0:37 |
Besplatni Photoshop filteri (freeware) | oluja | Grafički softver i radovi | 3 | 9.2.2007 15:16 |
Adobe Photoshop CS bounty hunter :) | nightshift | Grafički softver i radovi | 10 | 30.12.2005 0:21 |