![]() |
![]() |
|
Grafički softver i radovi Programi za pregled slika, programi za obradu vektorskih i rasterskih slika, programi za projektovanje, modelovanje i rendering, konvertori; takođe i primeri fotografija i radova |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#141 | |
Starosedelac
Član od: 1.8.2006.
Zahvalnice: 1.485
Zahvaljeno 2.094 puta na 760 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku steve89 na korisnoj poruci: | ||
BorisBG (5.6.2008) |
![]() |
#142 |
Član
Član od: 22.3.2007.
Zahvalnice: 38
Zahvaljeno 7 puta na 6 poruka
|
![]()
Hvala, znam i ja da zavisi sve od fotke do fotke, nego da znam na sta prvo da obratim paznju kada editujem.
Sve sam nasao osim shadow/highlights . Ako moze mala pomoc-gde da to nadjem? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Novi član
Član od: 21.11.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
na koji način može da se odradi fotografija? Evo nekoliko primera:
1. Fotografija mladenaca, cela da bude crno bela, a samo bidermajer da ostane kolor? 2. Da cela fotografija izgleda kao da je sastavljena puzzla, a nekoliko puzzli da bude izrotirano i udaljeno od ostalih sastavljenih delova? Biću veoma zahvalna na pomoći! |
![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Superb Moderator
Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 2.873
Zahvaljeno 3.671 puta na 1.120 poruka
|
![]() Citat:
2. Za puzzle efekat ce ti trebati neki dodatni filter za PS... selektujes jednu puzzlu, kopiras na novi lejer, pomeris/deformises kako ti odgovara... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Novi član
Član od: 21.11.2006.
Zahvalnice: 0
|
![]()
Hvala OLUJO!!!! Super si, a za pazzle postoji filter Alien skin Xenofex 2!
Mozda ce nekom pomoci... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
paparazzo
Član od: 24.12.2005.
Zahvalnice: 121
Zahvaljeno 601 puta na 179 poruka
|
![]()
Nesto slicno moze da se odradi i u lightroomu, tako sto ce se izabrati jedna boja, dok ce se ostalim bojama "ukinuti" saturacija...i onda se dobije ovako nesto, ako se ostavi zuta na pr:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Novi član
Član od: 23.7.2008.
Zahvalnice: 3
|
![]()
Molim najlepše za pomoć....
Treba mi program za pravljenje ramova za fotografije,efekti ..... Imam jedan program ali neće da mi upamti ono što napravim,slika ispadne fantazija,ali komp neće da upamti to što napravim. Probala sam varijantu save as i copy ali neide... Program je...Webfetti,ako neko zna neki bolji besplatan program za to,bila bih zahvalna ako može da okači link... ![]() Hvala unapred.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Starosedelac
|
![]()
Treba mi pomoc u photoshopu.Vec par dana trazim po netu i pokusavam sa raznim brushevima i filterima da napravim ono sto hocu ali nikako mi neuspeva.HOcu da napravim nesto na foru zemljanog puta, a oko puta da budu travnjaci (i sve to u pticijoj perspektivi).Gledao sam na netu za pravi primer ovoga sto hocu da napravim i jedino sto mi je odgovaralo jeste ova slika:
![]() Ja sad hocu da napravim put da bude na fazonu ovih kvadratica u boji zemlje/prasine, a travnjaci da budu na istu foru kao i na prilozenoj slici.Pored svega, bilo bi lepo ako bi mi neko objasnio i kako da napravim ovaj "mek" prelaz izmedju trave i ove prasine/zemlje.Da li moze neko da mi objasni na koji nacin i pomocu cega ovo da napravim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Starosedelac
Član od: 30.12.2007.
Zahvalnice: 486
Zahvaljeno 473 puta na 241 poruka
|
![]()
Najlakši način da to uradiš je healing brush...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#151 |
Starosedelac
|
![]()
Ne razumem?Kako pomocu healing brusha?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Starosedelac
Član od: 30.12.2007.
Zahvalnice: 486
Zahvaljeno 473 puta na 241 poruka
|
![]()
Ako sam te dobro razumeoo, ti hoćeš da napraviš put kao što je ova kocka na slici?
Lepo uzmeš healing brushem deo odatle i praviš put koji hoćeš. Isti postupak i za travu! |
![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Kao sto kaze Renche , healing brush tool i na konju si. Samo zumiraj malo vise da bi radio mali deo tako ce lepse da ispadne, pedantnije.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#154 | |
Novi član
|
![]() Citat:
Zar' niko nema ni jedan program ili link za ovo.... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Probaj desni klik na sliku > edit > pa klikni file > i onda klikni save as.
Mada prvo probaj samo da kliknes na sliku desnim klikom pa "save as". Sad koliko je ovo tacno... nemam pojma. A za pitanje koji program da koristis da napravis ram za slike, pa photoshop je keva za to. Mnostvo opcija ... BTW, ne koristim Webfetti nego je ovo cisto izguglano ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dzonihsv na korisnoj poruci: | ||
Srce (24.7.2008) |
![]() |
#156 | |
Novi član
|
![]() Citat:
![]() Probaću... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Novi član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Novi član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
obrada fotografija, photoshop |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Adobe Premiere Pro, Photoshop | zombi | Grafički softver i radovi | 8 | 23.1.2008 0:37 |
Besplatni Photoshop filteri (freeware) | oluja | Grafički softver i radovi | 3 | 9.2.2007 15:16 |
Adobe Photoshop CS bounty hunter :) | nightshift | Grafički softver i radovi | 10 | 30.12.2005 0:21 |