![]() |
![]() |
|
Grafički softver i radovi Programi za pregled slika, programi za obradu vektorskih i rasterskih slika, programi za projektovanje, modelovanje i rendering, konvertori; takođe i primeri fotografija i radova |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 1.11.2008.
Zahvalnice: 12
Zahvaljeno 9 puta na 9 poruka
|
![]()
Pravite svoje 3D modele, slikate pomocu onog dugmetas Print Screen na tastaturi, ako imate Nero Photosnap ili neki drugi program koji omogucava da isece sliku i da na slici bude samo ono sto vi zelite...
I onda mi komentarisemo 3D modele ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 9.1.2008.
Zahvalnice: 27
Zahvaljeno 33 puta na 21 poruka
|
![]()
Da li mogu da se postavljaju nedovršeni modeli, odnosno faze u izradi da se može videti kako delo napreduje? Takođe da drugi korisnici mogu sugerisati šta da se doda, oduzme, popravi...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
Ljudi treba mi jedna pomoc. Radim stolicu na SketchUp-u, ali ne znam kako da napravim nesto sto je oblo... Ne mislim na krug nego nesto malo oblo, deo na modelu...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
OK naso sam, nije mi potrebna pomoc...
Kasnije postavicu slike ovde |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
Član od: 9.1.2008.
Zahvalnice: 27
Zahvaljeno 33 puta na 21 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
|
![]()
Evo moje glupe stolice. Za neko vreme radicu vece projekte, al posto me mrzi, za sada samo ovu stolicu '"na brzaka
![]() P.S. Sve moje Sketchup slike su u Widescreen rezoluciji, al u ovom slucaju sam ih smanjio da bi mogle da stanu, jer sam ih stavio u zahtevniji PNG format. Sledeci put u normalnoj velicini, u JPG. Poslednja ispravka: - TERMINATOR - (6.2.2009 u 1:16) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
|
![]()
Evo jos jedne slike
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
|
![]()
Ljudi e a kako da napravim krov
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Novi član
Član od: 11.6.2009.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 8 puta na 5 poruka
|
![]()
Svidja mi se Google SketchUp. Možda nije profesionalan alat, ali ima velike mogućnosti. I...ne slažem se da objekat ne može da se rotira. Moguće je ne samo rotirati, već i uraditi veoma sitne detalje.
Da postavim neke moje skice: 1. Verovatno ćete i sami prepoznati, ali za svaki slučaj - Opel Corsa: Unutrašnjost nisam radio. ![]() ![]() ![]() I par skica koje sam uradio za kuću na moru: Lepše izgleda na skici, ali ... polako, biće jednog dana. ![]() ![]() ![]() Kao i kad se gradi, deo po deo, pa se sve spaja u jednu celinu. Svaki element treba konstruisati posebno. Google sketchup ima još mnogo mogućnosti. Imate na YouTube lepih tutorijala. Pozdrav |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku stef55 na korisnoj poruci: | ||
Remi_Gaillard (18.12.2009) |
![]() |
#11 |
Novi član
Član od: 1.8.2009.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Može li mi neko objasniti kako se rade stepenice na google sketch.
Ili neki takvi elementi poput betonskih blokova... Već sam napravio jednu kuću ali mi se čini ne potpuna zato molim vas pomozite. ili kako se rade ograde za kuće,terase... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Novi član
Član od: 1.8.2009.
Zahvalnice: 1
|
![]()
Ja sam pravio krov ali samo na jednu stranu. Postaviš na kvadar okomito pravougaonik na sredinu kvadra. Povučeš crte iz gornjeg desnok ugla na ugao (kut) na pravougaoniku. tako dobiješ trougao i kasnije ga izvučeš. ako ti nije jasno nađi na youtubu neki poljski tutorial.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Novi član
Član od: 11.6.2009.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 8 puta na 5 poruka
|
![]()
Stepenište sam naučio da pravim iz sledećeg tutoriala sa YouTube:
http://www.youtube.com/watch?v=UFhmzIcQuHk mislim da će ovo najpre pomoći. Stub za stepenište - ogradu sam pravio tako što sam napravio krug, izvukao ga u valjak, a zatim postavljao sa strane različite profile ( u obliku polukruga, kvadrata ) i sa follow me alatom pravio reljef stuba. Posle se to kopira, pa se stub umnoži i postavi gornji ram ograde. Zatim to označiš kao jedan objekat i premeštaš i kopiraš po volji. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku stef55 na korisnoj poruci: | ||
bacich (11.8.2009) |
![]() |
#14 |
Član
|
![]()
zanima me kako da napravim staklo, video sam da su neki napravili nesto slicno ali meni nikako ne uspeva, inace evo mog 1 rada, nedovrsen je jos uvek ali nadam se uskoro...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ako hoces staklo da ti bude providno, samo izmi kanticu za bojenje i izaberi translucent(providno)i tu imas razlicite providne materijale.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Da bi vam radovi izgledali kao pravi mozete na netu da nadjete rendere za sketchup ja koristim vray koji nije besplatan ali mozete da ga koristite 30 dana za dzabe...Evo jednog mog rada koji sam rendovao, nije jos zavrsen ali da vam pokazem...http://img156.imageshack.us/img156/2531/copper.jpg
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Is anybody here....
Evo zavrsio sam copper pa da vam pokazem ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Član
Član od: 11.11.2008.
Zahvalnice: 3
|
![]()
Da li neko zna koji je najbolji render za sketchup. Ja sam koristio nekoliko njih ali mi oni samo urade 2 d sliku modela. Jel ima neki koji renderuje u 3d formatu.
I jos ovo! Od skoro mi nesto baguje Google sketchup. Napravim model ali kada hocu da ofarbam jednu stranicu on mi farba drugu. Recimo napravim kocku i hocu da ofarbam recimo stranicu najblizu do mene spolja a onda se ofarba ona dalja ili bocna strana unutra. Znaci ponasa se kao da ova stranica ne postoji koju sam hteo da farbam. To se isto dogadja i sa move opcijom kada hocu da izvucem recimo neku stranicu jos ka meni ili da je gurnem unutra ne pojavluju mi se one tackice na njoj i onda se deformise druga stranica iza ili bocna. Probao sam i sa reinstalacijom sketchupa i cak kompa ali isto se dogadja. Ina 6 i na 7 i na pro verzijama. Da li neko ima resenje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Član
Član od: 11.11.2008.
Zahvalnice: 3
|
![]()
kako da modele iz sketchup-a ubacim u 3d max. Verovatno postoji neki plugin. Mene intresuje koji je to plugin ili postoji drugacije resenje?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Imate li profil? | Predrag Stankovic | Tekstovi u SK | 1797 | 5.2.2014 19:06 |
Google voice | Gradimir | Programi za mobilne telefone | 3 | 16.3.2010 16:06 |
Google Wave - moguća zamena za Facebook? | Casper'NS | Internet tehnologije | 19 | 14.2.2010 21:06 |
Renderi za Google Sketchup | Vladimir88 | Grafički softver i radovi | 2 | 24.8.2009 10:00 |
Google SketchUp | jagodanbg | Grafički softver i radovi | 11 | 5.5.2006 23:13 |