![]() |
![]() |
|
Video/TV softver Video programi, formati, kodeci, konvertori, DVD/TV softver, satelitski/DVB programi, DivX i sl. |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
![]() |
#1 |
Član
|
![]()
Ko je bolji?
Premiere, Avid, Edius, Pinnacle Liquid edition, Vegas video.... Ili pak nesto sedmo. Pisite vasa iskustva, nedoumice, probleme... Samo za ozbiljne i zaludjenike! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 123 puta na 48 poruka
|
![]()
Najviše me oduševio Avid Xpress DV koji sa svim instalirnim alatima čini najkompltenije rešenje za svakog; čak i početnici vrlo brzo svladaju osnovnu materiju.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
I mene odusevljava isti ali se nebi slozio sa tobom oko lakoce za svakog.
Da si montirao seriju sa dublovima i ostalim zackoljicama video bi sta je muka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
Pa sve zavisi... za editing definitivno ne pinacle, moj favorit je premiere svakako zato sto ga vezujem sa after effectsom te je to bar za sada najkompleksnije resenje.
Pozdrav. |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
Ja za svoje potrebe koristim Vegas ili Premiere...Poznajem prilichno dobro i jedan
i drugi program, tako da ih kombinujem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Superb Moderator
Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 3.111
Zahvaljeno 4.120 puta na 1.242 poruka
|
![]()
Adobeov paket je odlicna kombinacija sa neverovatnim mogucnostima i licno je koristim ali prilicno je negostoljubiva za pocetnika...
Dajte neke predloge za pocetnike, sa cime da pocnu ili neki saveti za premiere,... Mene trenutno najvise zanima obrada *.ts (transport stream) mpeg2 formata u mpeg2 DVD kompatibilan format za przenje na DVD... Normalno i svi vidovi kompresija i rekompresija ![]() Nadam se da diskusija nece odvuci na dvix probleme, to bi automatski prebacio u novu temu... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
|
![]()
Probaj sa Canopus pro coder-om najboljim alatom za sve vrste video konverzije osim za divx (mada ima i tu opciju samo oce da zeza sa 2 pass-a).Poseduje pregrst opcija, radi brzo, a ima i veoma dobar vizard
ako neces da se bakces sa silnim podesavanjima.Poseduje i opciju za direktno konvertovanje mpeg 2 u obliku video_ts foldera koji posle mozes odmah da rezes.Doduse nema menija i slicnih gluposti ali je veoma korisno. Poslednja ispravka: srlle (6.11.2005 u 17:45) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Deo inventara foruma
Član od: 6.11.2005.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 329 puta na 180 poruka
|
![]() Citat:
Mislim da se pocetnici ne trebaju zamarati nijednim slabijim programom od recimo premijera. Sto se tice saveta, neka neko postavi pitanje, pa cemo mu lako odgovoriti. A sto se tice mpeg2 u mpeg2, ako sam te dobro razumeo (a mislim da nisam),probaj da ceprkas malo po Edius-u. Covece nije normalno sta taj program radi. Direktno editovanje mpeg2 videa u realnom vremenu sa neverovatnom upotrebom efekata poput blur-a, color korekcije i td. takodje u realnom vremenu, a ne treba ti neka skupa video (ne graficka) kartica Poslednja ispravka: VojaM (7.11.2005 u 15:00) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Superb Moderator
|
![]()
Koristim Canopus ProCoder2... fenomenalan
![]() Da li neko ima iskustva sa MainConcept H.264 Encoderom? Preporuka... Takodje MainConcept EVE... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Član
|
![]() Citat:
Cemu sluzi EVE? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Superb Moderator
|
![]() Citat:
![]() EVE je Easy Video Editing od iste firme... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Kuku meni od tebe srlle i tebe Olujo...
Ja se pogubih, od silnog sofvera. Zar nije jednostavnije uzeti jedan npr Prokoder (iz svega u sve, jos samo kafu ne kuva), nego se rasplinjavati od softvera do softvera? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Superb Moderator
|
![]()
Ajde budi malo precizniji...
koje formate misliš da "seckaš" i šta si do sada probao od softvera... ? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Uhh, sad sam i pitao pobratima(srlleta) za softver.
I kaze mi covek : "Pa imamo ovde isti" Ali, ajde cisto da te pitam. Koji software ti koristis? Olujo! Storm! Lightning! Munjo! Recimo da seckam dvd (sa ekstenzijom t.s.) u mpeg2 (znam da je to isti format). Poslednja ispravka: oluja (9.11.2005 u 12:39) Razlog: spojeno |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Superb Moderator
|
![]() Citat:
Skidas filmove sa SS2 karticom ili imas neki risiver sa HDD-om? Reci mi kakva iskustva imas sa pripremanjem takvih fajlova za przenje na DVD... sta koristis u procesu...? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ne radi se o filmovima niti o skystar kartici.
Jednostavno treba mi ponekad za posao. Dobijem DVD sa nekom reportazom, koja recimo traje 60 min. i iz koje treba da iz sredine izvucem 2 min. koje cu kasnije da obradjujem u premijeru (sa miro ili dv500 video karticama) Sad, posto ne bih da rendam svih 60 min, da li postoji nacin da (poput doktor dvx-a) kazem ovde ti je in, a ovde ti je out. Nisam probao sa virtual dub-om, ali probacu cim ugrabim malo vremena za eksperimentisanje. Pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Deo inventara foruma
|
![]()
A sto se tice pripremanja fajlova na DVD, uzmem lepo canopus procoder, iskonvertujem ga iz nekompresovanog (pinnacle) u mpeg2 i zatim ga uvezem u DVD movie factory, izaberem slicicu, pustim da ga odradi i stavim kafu.
Zatim ga u nero-u przim (i pijem kafu). |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
Superb Moderator
|
![]() Citat:
![]() Citat:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Novi član
Član od: 2.3.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]() Edius bolji od Premiera , i od svakog drugog sa ovih prostora. E! jedino sto Japanci nedaju nista dzabe! ![]() Molim vas da me uputite na bilo koji sajt sa koga mogu da skinem dodatke za EDIUS 2.51 za dzabe . Poslednja ispravka: proka (13.3.2006 u 10:38) |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
problem sa video klipovima | Cvrcak | Video/TV softver | 6 | 4.12.2005 0:05 |