![]() |
![]() |
|
Forum o forumu Pitanja, sugestije i problemi u radu s našim forumom |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#941 |
Član
Član od: 9.1.2009.
Zahvalnice: 21
Zahvaljeno 7 puta na 4 poruka
|
![]()
aurore nisam te pitao
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#942 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Jedva izađoh iz problema. Kako se briše hromirani keš?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#944 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Sta znaci clear browse data, posto mi je Hromirani na srpskom?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#945 |
Basterd...
|
![]()
Nemam pojma kako bih ga preveo,a da ne bude rogobatno, ali je prečica shift+ctrl+del (iliti, prva opcija u četvrtom odeljku menija).
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#946 |
Deo inventara foruma
|
![]()
OK, ispadoh totalno nepismen, nasao sam i sredio kako treba. Jos jednom HVALA!!!
EW jos jedno pitanje: Zasto ne mogu da se uploaduju slike u brbljaonici? Poslednja ispravka: todos (23.7.2009 u 11:41) |
![]() |
![]() |
![]() |
#947 |
Starosedelac
Član od: 11.12.2005.
Zahvalnice: 487
Zahvaljeno 329 puta na 171 poruka
|
![]()
@ todos- ja sam uspio sliku u temi SLIKE VASEG DESKTOPA da uploadujem tek iz 10og pokusaja....
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Auror na korisnoj poruci: | ||
todos (23.7.2009) |
![]() |
#948 |
CSC
Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.585 puta na 1.855 poruka
|
![]() ![]() @ todos & Auror Nemojte da aploadujete slike na server foruma već na za to namenjene servere poput : http://www.imageshack.us/ http://www.imagevenue.com/ http://www.picoodle.com/ http://www.turboimagehost.com/ A zatim u postu pejstujte odgovaranjući Thumbnail for forums link .... Tako da sve posle izgleda fino i uljudno . PHP kod:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#949 |
Starosedelac
|
![]()
Fresko ovdje na forumu postoji ko zna koliko slika koje su direktno postavljene. Predlazem da se svi clanovi koji su nesto uploadovali organizuju i sve svoje slike prebace na neki od sajtova a zatim stave thumbnailove.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#950 |
Starosedelac
|
![]()
Pa ako cemo tako onda je najbolje iskljuciti opciju za upload failova
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#951 |
Starosedelac
|
![]()
Moze i to,ali ipak i ove postojece da prebacimo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#952 |
Ad Ministrator
Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#953 |
Starosedelac
|
![]()
Jel mozes kao admin da provjeris koliko ima ovakvih fajlova? (slika prvenstveno, jer neke winrar/zip fajlove mislim da ne bi trebalo brisati ili stavljati na "megaupload" ili neki slican sajt)
Ja sam recimo postavio 66 fajlova/priloga-velicine 4.69MB. 7 je zip fajlova,a 59 slika. Jel ovo veliki teret za sajt i oce li biti teret kada odradis gore pomenuto? |
![]() |
![]() |
![]() |
#954 |
V.I.P. Test Drive
|
![]()
Али такође не би требало ни да се каче на дирекно на сервер где је хостован форум, јер би после одређеног времена дошло до загушења. А и уосталом, већина слика се може наћи на нету, па је лакше директно линковати, него чувати слику и накнадно је уплоадовати.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#955 |
Starosedelac
|
![]()
Ti izgleda ne citas prethodne postove...... pa o tome i govorimo odnosno ,vec smo isto to rekli
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#956 | |
Ad Ministrator
|
![]() Citat:
Drugo, ti me nisi dobro shvatio. Sve će to i dalje biti na istom hard disku, ali će biti u obliku fajlova na disku, a ne kodirano i smešteno u obliku tabele u MySQL bazi. Em što ta tebela biva ogromna, što je potencijalna opasnost jer MySQL ne može dobro da radi sa ogromnim tabelama (pa se desi da cela baza pukne, uz različite neprijatne posledice, setite se šta je bilo prošlog leta), em što se ovako ti fajlovi vide i lako se vidi čega i koliko ima. Pretpostavljam da si ti zamišljao da ćemo mi to da premestimo negde druge. E, nažalost nema gde drugde sem baš tu. Ali, opet, mi na toj mašini imamo ceo jedan hard koji služi samo za bekap baze, pa se tako neće mnogo izgubiti čak i da sistemski disk rikne. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#957 |
Starosedelac
|
![]()
Nije mi jasno cemu ta opcija hostovanja failova na forum.Kao sto vec rekoh zar je nije bolje ukinuti, ovo sto je do sad uploadovano nek ga tu ali nek se napravi da vise ne moze da se uploaduje. Cemu sluzi ona rapidshare/megaulopad itd...ima ih gomila
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#958 |
Ad Ministrator
|
![]()
Nekad je potrebno brzo nekom nešto ostaviti. Relativno mala slika može nekom mnogo pomoći ako se hitno postavi. Ako neko čovek nalog na nekom od sajtova za hostovanje slika, bolje da stavi relativno malu sliku na server foruma nego da gubi vreme na registraciju na nešto što možda više nikad neće ni koristiti.
Drugo, mogu se prikačinjati i drugi fajlovi, ne samo slike. Naravno, za veće slike, elike koje nisu hitne, umetničke kreacije, zezalice (2. ugao) i slično, treba koristiti neki hosting server. |
![]() |
![]() |
![]() |
#959 |
Starosedelac
|
![]() ![]() ![]() Sta bi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#960 |
Veteran
Član od: 27.5.2007.
Zahvalnice: 774
Zahvaljeno 504 puta na 244 poruka
|
![]() Poslednja ispravka: zidan grobar (27.7.2009 u 21:44) |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
bagovi, forum |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Pesma/e koja vas najviše dirne? | Wolverine | Opšta kultura | 1131 | 5.9.2019 15:13 |
Svet Kompjutera je dobio upozorenje od BulmaSofta | Branislav Gavric | Forum o forumu | 267 | 25.6.2009 21:44 |
Persiranje na forumu? | Deusdies | Brbljaonica | 33 | 28.1.2009 23:48 |
Zene na forumu !? DA ili NE? ("Kada ce biti vise zena na forumu?") | aurora | Brbljaonica | 283 | 8.7.2007 0:31 |