Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Role-Play

Role-Play FRP, RPG...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 18.2.2025, 11:30   #81
Exia
Deo inventara foruma

Član od: 18.6.2011.
Zahvalnice: 498
Zahvaljeno 3.149 puta na 1.323 poruka
Određen forumom Re: Avowed

Igram ovo vec par dana i dalje se cudim koliko je zapadni aaa development otisao u mediokritet i koliko "developera" koji su max (ne)talentovani danas radi u industriji.

Napravis veliki ow i ucinis ga veoma praznim i staticnim, npc u gradovima stoje u mestu, nemozes da napadnes nikoga tj niko ne reaguje, minimalna interkacjia sa gradjevinama u gradovima, dizajn likova je klasicni generic "modern day" (ponekad se zapitam jel ova igra zaista u UE5) koliko sve izgleda amaterski.

Combat je solidan i jedino vredno u igri ali i tu su se potrudili da zaseru...igra vas gura u sasvim solidan multi class sistem...koji ne mozete da koristiti u fullu jel su genijalni devovi igracu dali suvise malo sto perkova sto levela za tako nesto (morao sam da instaliram par modova kako bih koristio nesto sto je Obsidian ocigledno zamislio ) Igra ima i 1st person i 3rd ali se vidi da je ipak zamisljen kao first sto je ok.

"rpg" u 2025 a nemozes da trakujes vise od jednog questa (sem ako ne cekiram mapu svaki minut da vidim gde se nalaze lokacije ostalih questova) igra gura da istrazujes i trudi se da te nagradi (nisam veorvao da ce chestovi koji se ne otvaraju skroz da me vrlo nerviraju ). Main prica je sr...a kompanioni blank (sem onog Kai-a mada je i on nekak meh ali ga vadi Brandon Keener aka Garrus iz ME)

Optimizacija na Radeon-u nije sjajna FSR3 je must a FG se mora otkljucati modom posto su developeri iz nekog razloga "zakljucali" FSR FG (verovatno ce biti otkljucan kad igra zvanicno izadje) a ceo problem nastaje kad se vidi da igra uopste ne izgleda impresivno (ako se uporedi sa nekim drugim UE5 naslovima)

Uglavnom igra je suvi prosek i jos jedan primer western aaa developmenta (Oblivion iz 2006 u mnogim aspektima izgleda bolje). Ovo bih jedino preporucio kao pc game pass...mada i tada je sus.
Exia je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Exia na korisnoj poruci:
bojanh (18.2.2025), pentraksil (18.2.2025)
Stara 18.2.2025, 13:36   #82
testera
Veteran

Član od: 9.2.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 253 puta na 135 poruka

Citat:
Exia kaže: Pregled poruke
Igram ovo vec par dana i dalje se cudim koliko je zapadni aaa development otisao u mediokritet i koliko "developera" koji su max (ne)talentovani danas radi u industriji.

Napravis veliki ow i ucinis ga veoma praznim i staticnim, npc u gradovima stoje u mestu, nemozes da napadnes nikoga tj niko ne reaguje, minimalna interkacjia sa gradjevinama u gradovima, dizajn likova je klasicni generic "modern day" (ponekad se zapitam jel ova igra zaista u UE5) koliko sve izgleda amaterski.

Combat je solidan i jedino vredno u igri ali i tu su se potrudili da zaseru...igra vas gura u sasvim solidan multi class sistem...koji ne mozete da koristiti u fullu jel su genijalni devovi igracu dali suvise malo sto perkova sto levela za tako nesto (morao sam da instaliram par modova kako bih koristio nesto sto je Obsidian ocigledno zamislio ) Igra ima i 1st person i 3rd ali se vidi da je ipak zamisljen kao first sto je ok.

"rpg" u 2025 a nemozes da trakujes vise od jednog questa (sem ako ne cekiram mapu svaki minut da vidim gde se nalaze lokacije ostalih questova) igra gura da istrazujes i trudi se da te nagradi (nisam veorvao da ce chestovi koji se ne otvaraju skroz da me vrlo nerviraju ). Main prica je sr...a kompanioni blank (sem onog Kai-a mada je i on nekak meh ali ga vadi Brandon Keener aka Garrus iz ME)

Optimizacija na Radeon-u nije sjajna FSR3 je must a FG se mora otkljucati modom posto su developeri iz nekog razloga "zakljucali" FSR FG (verovatno ce biti otkljucan kad igra zvanicno izadje) a ceo problem nastaje kad se vidi da igra uopste ne izgleda impresivno (ako se uporedi sa nekim drugim UE5 naslovima)

Uglavnom igra je suvi prosek i jos jedan primer western aaa developmenta (Oblivion iz 2006 u mnogim aspektima izgleda bolje). Ovo bih jedino preporucio kao pc game pass...mada i tada je sus.
Mrzi ih da rade.
testera je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.2.2025, 17:12   #83
Aibo
Deo inventara foruma

Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.006
Zahvaljeno 4.066 puta na 2.438 poruka
Određen forumom Avowed

Gledao malo gameplay jer me je inicijalno zanimala igra. Onaj prvi tizer nekad je imao fini wow faktor. Međutim sada kao finalni proizvod mi deluje baš tako kako si je opisao - suv prosek. U nekim trenucima je svet jako lep ali odmah zatim vidim da deluje prazno, da su likovi i njihov dizajn slabi, animacije krute. Kontam da dobar gameplay može da izvuče igru svejedno ali wow faktor je otišao skroz i barem meni lično ovo izgleda kao tipičan AA naslov nekog manjeg studia sa manje finansija. Realno i ne znam koliki je Obsidian i sa kojim sredstvima su pravili igru.
Aibo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.2.2025, 0:23   #84
Exia
Deo inventara foruma

Obsidian je jedan od frontline rpg studija kojim MS raspolaze, na Linkedinu imaju 310 zapolsenih koji drze Obsidian kao zaposlenje, ona direktorica za Avowed je par puta izjavila da im je ovo "prva aaa igra posle duze vremena" takodje je izjavila nedavno da ce igra biti malo Jankie...and it is.

A sto se tice onog prvo tizera od pre tipa pet godina...da Avowed je trebalo da bude odsta mracniji rpg posto je i sam Pillars univers prilicno darkish fantasy...nazalost danasnjih western development ne zeli nikoga da uvredi tako da je i Avowed u stilu Veilguard-a prilicno "safe"
Stara 19.2.2025, 7:11   #85
player1
V.I.P. Test Play

Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.700
Zahvaljeno 4.127 puta na 2.696 poruka

Treba napomenuti da Obsidian radi paralelno i na Outer Worlds 2.
player1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.2.2025, 9:49   #86
Vladimirus86
Starosedelac

Član od: 1.9.2012.
Zahvalnice: 793
Zahvaljeno 681 puta na 431 poruka

Sramota...
Avowed vs The Elder Scrolls V: Skyrim - Details and Physics Comparison
Vladimirus86 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.2.2025, 16:28   #87
m1aden
Starosedelac

Član od: 2.12.2012.
Zahvalnice: 189
Zahvaljeno 448 puta na 291 poruka

Citat:
player1 kaže: Pregled poruke
Treba napomenuti da Obsidian radi paralelno i na Outer Worlds 2.
Naravno da treba.Treba to napomenuti kod svih koji imaju više projekata paralelno, a nisu u stanju ni jedan da urade kako treba...
m1aden je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.2.2025, 1:22   #88
pentraksil
Deo inventara foruma

Član od: 14.4.2007.
Zahvalnice: 4.582
Zahvaljeno 3.906 puta na 2.432 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku pentraksil

Citat:
Exia kaže: Pregled poruke
A sto se tice onog prvo tizera od pre tipa pet godina...da Avowed je trebalo da bude odsta mracniji rpg posto je i sam Pillars univers prilicno darkish fantasy...nazalost danasnjih western development ne zeli nikoga da uvredi tako da je i Avowed u stilu Veilguard-a prilicno "safe"
Kec je bio dosta mracniji zbog kontinenta tj. okruzenja. Drugi deo je tu dosta svetliji sto se tice boja, sama prica takodje malo "vedrija" mada i dalje tu ima teskih tema, od ropstva, kolonijalizma, pirata, mracnih bogova itd. Manje nego u kecu ali i dalje tu.

Avowed po svemu sudeci jeste "safe" kao sto kazes.
pentraksil je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.2.2025, 8:01   #89
Bascelik
Starosedelac

Član od: 19.5.2009.
Zahvalnice: 894
Zahvaljeno 1.188 puta na 638 poruka

Citat:
pentraksil kaže: Pregled poruke
u.

Avowed po svemu sudeci jeste "safe" kao sto kazes.
I izgleda da im se nije isplatilo...
Bascelik je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.2.2025, 11:15   #90
m1aden
Starosedelac

Član od: 2.12.2012.
Zahvalnice: 189
Zahvaljeno 448 puta na 291 poruka

Ne znam kome jeste, ali mnogi i dalje igraju na sigurno... kao da tu postoji nešto više od profita...
m1aden je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.2.2025, 17:55   #91
pentraksil
Deo inventara foruma

Član od: 14.4.2007.
Zahvalnice: 4.582
Zahvaljeno 3.906 puta na 2.432 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku pentraksil

Citat:
m1aden kaže: Pregled poruke
Ne znam kome jeste, ali mnogi i dalje igraju na sigurno... kao da tu postoji nešto više od profita...
Sve se vrti oko profita, problem je sto oni koji daju pare ne razumeju uvek najbolje u sta ulazu. Vecina investitora uopste nisu igraci niti imaju veze sa samim igrama. Vide dobra lova, imaju para za "bacanje" pa sto da ne pokusaju. U jako puno slucajeva ta korporativna politika, jurnjava za nekim grafikonima i glupostima skodi devu i samom procesu poprilicno.

Sa druge strane, jako puno projekata krene misleci da ce tu biti profita, game dev je jako komplikovana stvar ne ispadne nesto kako treba i ponekad otkazivanje cele igre bude mnogo gora stvar nego da se pokupi sto se pokupiti moze, cak i tako kako je. Zaboravljamo da se na igrama radi nekoliko godina, dosta stvari se tu menja.

Igre su vec dugo mainstream, kao i sa svim medijima tu ce sada vise biti sigurnih stvari nego proizvoda koji menjaju granice.
pentraksil je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku pentraksil na korisnoj poruci:
mvasic (20.2.2025)
Stara 21.2.2025, 23:05   #92
Exia
Deo inventara foruma

Svi porede Avowed sa Oblivionom ili Skyrimom...ne znam koliko se ljudi seca Daggerfall-a iz davne 96e ta igra je imala moving npc u gradovima, koji jedan "rpg" u 2025 nema...toliko se otislo unazad zadnjih godina sa gaming industrijom. Previse anti/talenata koji se danas nazivaju developeri.
Stara 21.2.2025, 23:20   #93
Laskaris
Deo inventara foruma

Član od: 28.5.2010.
Zahvalnice: 705
Zahvaljeno 1.255 puta na 966 poruka

Igrao par sati. Lepo je videti u igri termine iz POE, to mi je bio prvi utisak.
Igra kao da je ispala iz duboke proslosti. Borbeni sistem nije dosadan ali bio je ok pocetkom veka. Protivnici su ekstremno nemastovito dizajnirani.
Ako je za utehu, igra radi i na starijim nVidia karticama sa 4-6 GB VRAM korektno u fullHD a sa FSR3 FG modom jos daleko bolje, verovatno je i na AMD kartama slicno. SSD nije potreban. U gradu je apsolutni uzas ali to kapiram da ce pokrpiti jer problema ima i na high-end karticama. Oni prikazi na YT u vezi sa performansama se odnose vrv na neke starije verzije igre.
Onako...neka zabavica moze da bude ali da je nesto posebno - nije.
edit: posle jos par sati pao je uninstall. Krs je ovo. Steta za POE svet i lore.

Poslednja ispravka: Laskaris (22.2.2025 u 22:31) Razlog: performanse
Laskaris je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.2.2025, 3:22   #94
polarnimeda
Deo inventara foruma

Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.873
Zahvaljeno 996 puta na 617 poruka

Genericko djubre.
Ovako nesto ce, manje-vise, AI da ti izbaci na osnovu tekstualnog zahteva za desetak godina.
polarnimeda je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.2.2025, 11:41   #95
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.161
Zahvaljeno 4.995 puta na 2.911 poruka

Izašao Avowed.Update.v1.2.3-ANOMALY
voodoo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 10:58.