Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Upravljačke simulacije

Upravljačke simulacije Menadžeri, tycooni, "mali bogovi" i slično...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 16.2.2025, 17:22   #21
DeCoy
Intel Inside

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.644
Zahvaljeno 11.156 puta na 7.132 poruka
Određen forumom Re: Civilization VII

Citat:
Apostrof kaže: Pregled poruke
A prelazak u novi age najmanje zavisi od tebe.
Novo doba počinje kada ti, ili neki AI igrač, kompletirate sve milestoneove u nekoj od četiri legacy grane.

BTW reddit sa dosta korisnih informacija kojih nema u igri
https://www.reddit.com/r/civ/comment...vilization_vii
DeCoy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.2.2025, 22:05   #22
testera
Veteran

Član od: 9.2.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 253 puta na 135 poruka

Citat:
pentraksil kaže: Pregled poruke
Mene Humankind odbija zbog one mehanike sa citavom promenom kulture, bas mi je bila bezveze.

A tu mehaniku ovde u CIV tek ne shvatam, zasto pobogu, koja je svrha

Znaci citav smek CIV-a je da izaberes jednu civilizaciju i teras je do putovanja na mesec, ne da saltam sa jedne na drugu za svako doba???

Jel ja pogresno shvatam tu nesto ili je ovo stvarno ovako
Pa menjale su se civilizacije kroz vekove, nestajale i na njihovom tlu nastajale nove, odatle u Humankindu taj koncept koji je prirodan. Ok, u Civu uzmes jednu civilizaciju i teras je do kraja, ali to nije prirodno. Pri tom na tim promenama se desavaju krize i to drasticno menja tok igre, kao sto je bilo i kroz istoriju.

Jeste malo teze prevaliti to posle igranja Civa, ali veruj mi i ja sam pizdeo u pocetku, ali kada malo dublje zagrebes, sve ima smisla. U Humankindu teren igra znacajnu ulogu, a borbe su dosta bolje nego u Civu. Imas tri kruga u battle i on se desava na posebno otvorenom polju.
testera je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.2.2025, 23:28   #23
jaomile
Veteran

Član od: 20.11.2011.
Zahvalnice: 193
Zahvaljeno 181 puta na 114 poruka

jaomile je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.2.2025, 2:56   #24
pentraksil
Deo inventara foruma

Član od: 14.4.2007.
Zahvalnice: 4.582
Zahvaljeno 3.906 puta na 2.432 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku pentraksil

Citat:
testera kaže: Pregled poruke
Pa menjale su se civilizacije kroz vekove, nestajale i na njihovom tlu nastajale nove, odatle u Humankindu taj koncept koji je prirodan. Ok, u Civu uzmes jednu civilizaciju i teras je do kraja, ali to nije prirodno. Pri tom na tim promenama se desavaju krize i to drasticno menja tok igre, kao sto je bilo i kroz istoriju.

Jeste malo teze prevaliti to posle igranja Civa, ali veruj mi i ja sam pizdeo u pocetku, ali kada malo dublje zagrebes, sve ima smisla. U Humankindu teren igra znacajnu ulogu, a borbe su dosta bolje nego u Civu. Imas tri kruga u battle i on se desava na posebno otvorenom polju.
Mislim, nije prirodno ni da lider zivi vekovima, da Gandi roka nuklearke kako stigne ali eto tu smo

Salu na stranu, ali za istorijske zavrzlame imamo gomilu Paradoxovih naslova. Uostalom, te promene kulture su se desavale kroz stotine nekad i hiljade godina. Ovde se to desava u roku od jednog kruga, nakon transfera u novo doba Rimljani postaju Japanci itd. Ne znam kako je to uopste prirodno
Cak iako zanemarimo sve to, meni licno u Civ takve stvari ne odgovaraju.
pentraksil je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku pentraksil na korisnoj poruci:
=FI=Ghost (24.2.2025)
Stara 17.2.2025, 3:49   #25
testera
Veteran

Član od: 9.2.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 253 puta na 135 poruka

Citat:
pentraksil kaže: Pregled poruke
Mislim, nije prirodno ni da lider zivi vekovima, da Gandi roka nuklearke kako stigne ali eto tu smo

Salu na stranu, ali za istorijske zavrzlame imamo gomilu Paradoxovih naslova. Uostalom, te promene kulture su se desavale kroz stotine nekad i hiljade godina. Ovde se to desava u roku od jednog kruga, nakon transfera u novo doba Rimljani postaju Japanci itd. Ne znam kako je to uopste prirodno
Cak iako zanemarimo sve to, meni licno u Civ takve stvari ne odgovaraju.
Zadnji Civ nisam igrao, ali u Humankindu na takve stvari nisam naletao. Mozes da biras na osnovu prethodne civilizacije gde dalje i kako.
testera je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.2.2025, 12:11   #26
DeCoy
Intel Inside

Pređoh prvu partiju i mogu da kažem da je "moderno doba" totalni shit i ubedljvio najgori deo igre.

Slažem se da Civ igre s vremenom postaju bolje, ali džabe nadogradnja kad je ovde temelj klimav. Sistem soft restarta posle svakog doba je totalni promašaj.

Civ igre su poznate po svojoj slobodi, gde igrač od samog starta može da vodi svoju civilizaciju putem koji je odabrao i tim putem dospe do konačnog trijumfa. Civ VII bukvalno navodi igrača putem koji su autori zacrtali. Recimo lajtmotiv exploration doba je kolonizacija tj. naseljavanje "distant landa" i arčenje novostečenih resursa. To je možda istorijski opravdano, ali sa gledišta jedne igre apsolutno ograničava igrača u pogledu gejmpleja. Hteo, ne hteo, ti sad moraš da trčiš na nove kontinente, umesto da igraš kako se tebi sviđa. I upravo mi to ubija draž igranja Civilizacije.

Svetska čuda igraju minornu ulogu, resursi igraju minornu ulogu, startna pozicija više uopšte nije važna... Tehnološko drvce se završava otprilike na WWI tehnologijama (sa izuzetkom rocketry koji je potreba za space flight i naučnu pobedu), dakle čeka nas DLC za dalje...

Pozitivna stvar je što svaka civilizacija ima određeni broj sebi svojstvenih civicsa.

BTW nema ničeg "prirodnog" u instant tranziciji Šošona u Zulu ratnike, iako je u opisu obe civilizacije militaristic, expansionistic.

Poslednja ispravka: DeCoy (17.2.2025 u 12:26)
Stara 5.3.2025, 13:37   #27
DeCoy
Intel Inside

Firaxis angažovao Sucritacta, jednog od aktivnijih Civ modera, da preuredi UI.

Dok ne dođe patch, imate njegov mod.
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Steam - razmena igara SirDuck Online kupovina igara 734 1.8.2024 15:49
Civilization IV: Colonization donator99 Upravljačke simulacije 78 3.1.2023 13:43
Civilization: Beyond Earth M.C. Upravljačke simulacije 136 13.10.2015 11:50
Civilization 1 player1 Stare igre 30 11.8.2013 19:51
Civilization Vs. Warcraft Alek92 O igrama uopšte 16 3.7.2006 21:14

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 10:15.