![]() |
![]() |
|
Upravljačke simulacije Menadžeri, tycooni, "mali bogovi" i slično... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#21 |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.644
Zahvaljeno 11.156 puta na 7.132 poruka
|
![]()
Novo doba počinje kada ti, ili neki AI igrač, kompletirate sve milestoneove u nekoj od četiri legacy grane.
BTW reddit sa dosta korisnih informacija kojih nema u igri https://www.reddit.com/r/civ/comment...vilization_vii |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Veteran
Član od: 9.2.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 253 puta na 135 poruka
|
![]() Citat:
Jeste malo teze prevaliti to posle igranja Civa, ali veruj mi i ja sam pizdeo u pocetku, ali kada malo dublje zagrebes, sve ima smisla. U Humankindu teren igra znacajnu ulogu, a borbe su dosta bolje nego u Civu. Imas tri kruga u battle i on se desava na posebno otvorenom polju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Veteran
Član od: 20.11.2011.
Zahvalnice: 193
Zahvaljeno 181 puta na 114 poruka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() Salu na stranu, ali za istorijske zavrzlame imamo gomilu Paradoxovih naslova. Uostalom, te promene kulture su se desavale kroz stotine nekad i hiljade godina. Ovde se to desava u roku od jednog kruga, nakon transfera u novo doba Rimljani postaju Japanci itd. Ne znam kako je to uopste prirodno ![]() Cak iako zanemarimo sve to, meni licno u Civ takve stvari ne odgovaraju. |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku pentraksil na korisnoj poruci: | ||
=FI=Ghost (24.2.2025) |
![]() |
#25 | |
Veteran
Član od: 9.2.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 253 puta na 135 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Intel Inside
|
![]()
Pređoh prvu partiju i mogu da kažem da je "moderno doba" totalni shit i ubedljvio najgori deo igre.
Slažem se da Civ igre s vremenom postaju bolje, ali džabe nadogradnja kad je ovde temelj klimav. Sistem soft restarta posle svakog doba je totalni promašaj. Civ igre su poznate po svojoj slobodi, gde igrač od samog starta može da vodi svoju civilizaciju putem koji je odabrao i tim putem dospe do konačnog trijumfa. Civ VII bukvalno navodi igrača putem koji su autori zacrtali. Recimo lajtmotiv exploration doba je kolonizacija tj. naseljavanje "distant landa" i arčenje novostečenih resursa. To je možda istorijski opravdano, ali sa gledišta jedne igre apsolutno ograničava igrača u pogledu gejmpleja. Hteo, ne hteo, ti sad moraš da trčiš na nove kontinente, umesto da igraš kako se tebi sviđa. I upravo mi to ubija draž igranja Civilizacije. Svetska čuda igraju minornu ulogu, resursi igraju minornu ulogu, startna pozicija više uopšte nije važna... Tehnološko drvce se završava otprilike na WWI tehnologijama (sa izuzetkom rocketry koji je potreba za space flight i naučnu pobedu), dakle čeka nas DLC za dalje... Pozitivna stvar je što svaka civilizacija ima određeni broj sebi svojstvenih civicsa. BTW nema ničeg "prirodnog" u instant tranziciji Šošona u Zulu ratnike, iako je u opisu obe civilizacije militaristic, expansionistic. Poslednja ispravka: DeCoy (17.2.2025 u 12:26) |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Intel Inside
|
![]()
Firaxis angažovao Sucritacta, jednog od aktivnijih Civ modera, da preuredi UI.
Dok ne dođe patch, imate njegov mod. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Steam - razmena igara | SirDuck | Online kupovina igara | 734 | 1.8.2024 15:49 |
Civilization IV: Colonization | donator99 | Upravljačke simulacije | 78 | 3.1.2023 13:43 |
Civilization: Beyond Earth | M.C. | Upravljačke simulacije | 136 | 13.10.2015 11:50 |
Civilization 1 | player1 | Stare igre | 30 | 11.8.2013 19:51 |
Civilization Vs. Warcraft | Alek92 | O igrama uopšte | 16 | 3.7.2006 21:14 |