![]() |
![]() |
|
|||||||
| ŠDK - Konfiguracije Saveti u vezi sa kupovinom konfiguracija |
![]() |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
|
|
#1 |
|
Novi član
Član od: 19.11.2020.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
Pozdrav svima,
Zainteresovan sam za kupovinu novog računara i voleo bih da mi preporučite gotovu konfiguraciju ili pojedinačne komponente koje bih mogao da sklopim. Moj budžet je od 1300 do 1500 evra (polovinu bih platio gotovinom, a drugu polovinu bih otplatio na par rata), a računar bih koristio za sledeće: programiranje, gaming, amatersko editovanje videa i fotografija (Photoshop, Lightroom...). Zahtevi koje imam su (isključivo nove komponente): - Procesor: Intel ili AMD iz poslednjih generacija - RAM: 32 GB (po mogućnosti DDR5) - Grafička karta: novija generacija, sa 16 GB memorije - SSD: 1 TB, po mogućnosti NVMe M.2 - Napajanje: kvalitetno i odgovarajuće snage (min. 650–750W Gold) - Kućište: sa dobrom ventilacijom i dovoljnim brojem ventilatora - Matična ploča (obavezno sa Wifi): novije generacije, kompatibilna sa ostalim komponentama Hteo bih da računar bude aktuelan i upotrebljiv bar u narednih 5-6 godina, uz eventualne manje nadogradnje. Game Centar mi je pisao da mogu da odaberem neku njihovu gotovu konfiguraciju s mogućnošću zamene nekih komponenti (po mom mišljenju, menjao bih matičnu ploču i napajanje). Pretpostavljam da slično mogu uraditi i kod drugih prodavaca u radnjama. Znam da je opcija kupovine preko KP jeftinija, ali zbog mogućnosti plaćanja na rate, opcija kupovine u radnji mi je trenutno prihvatljivija. Molim vas da predložite neke opcije u okviru budžeta, ukoliko je moguće tako nešto sklopiti za novce koje imam. Ako imate neku dodatnu sugestiju koja malo izlazi iz budžeta, slobodno navedite. Unapred hvala. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Veteran
Član od: 27.7.2014.
Zahvalnice: 369
Zahvaljeno 166 puta na 145 poruka
|
Ja ti mogu preporuciti ono sto ja koristim. Prezadovoljan sam.
AMD Ryzen 9 7900 ASRock B650 Pro RS (Ima M2 slot za WiFi modul, kazu da su Intel najbolji, koji moras kupiti odvojeno plus dve antene i dva kablica od modula do antena.) 6000 MHz (EXPO) DDR5 Poslednja ispravka: Aleksandar Djurovic (25.7.2025 u 2:14) |
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Aleksandar Djurovic na korisnoj poruci: | ||
graha (25.7.2025) | ||
|
|
#3 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 458
Zahvaljeno 4.141 puta na 3.849 poruka
|
intel ima quicksync encoder dekoder sa integrisanom grafičkom što ubrzava video editovanje.
32Gb je već sad standard, a za neki ozbiljniji rad ne bi smetalo da imaš 64gb Wifi imaš usb za siću |
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku water wizard na korisnoj poruci: | ||
graha (25.7.2025) | ||
![]() |
| Bookmarks sajtovi |
| Tagovi |
| desktop build until 1300€, gaming, gaming pc, konfiguracija igranje, photoshop |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme
|
||||
| tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Konfiguracija za gaming, ~60k od ryzena | Celik96 | ŠDK - Konfiguracije | 3 | 29.6.2018 10:07 |
| Konfiguracija za gaming od 800 do 850 eura | LukaDj | ŠDK - Konfiguracije | 37 | 3.9.2017 19:29 |
| Stručno mišljenje u vezi high end konfiguracija! | obradbl | Šta da kupim? | 8 | 26.12.2010 12:51 |