![]() |
![]() |
|
Internet usluge Provajderi, načini povezivanja... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#21 |
Veteran
Član od: 6.4.2006.
Zahvalnice: 434
Zahvaljeno 336 puta na 169 poruka
|
![]()
Ови "наши" не чекају европске стандарде, већ једва чекају да уведу нове ценовнике и да нам узму још кеша. Већ видим код СББ-а и Телекома нове акције: "Интернет на снижењу! Већ од 1000 динара имате могућност приступа вашем мејлу и поред тога бонус - приступ нашем форуму!"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Deo inventara foruma
Član od: 9.7.2006.
Zahvalnice: 3.543
Zahvaljeno 1.792 puta na 756 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Banned
Član od: 30.10.2005.
Zahvalnice: 212
Zahvaljeno 87 puta na 63 poruka
|
![]()
Било је само питање времена. Интернет је једини слободан медиј где информације још увек слободно циркулишу. Мало је нелогично да у условима потпуне контроле главних ТВ и штампаних медија, тамо неки интернет нарушава једноумље и хипнозу широких маса. Треба то на време, док се није отело контроли, ограничити
![]() ЕУ воде политички комесари и њихови спонзори без икаквог демократског процеса. Народ је скрајнут на маргине, референдума готово да нема. Тамо где је одржан, народ је јасно рекао НЕ Европској Унији као некаквој тоталитарној, наднационалној франкенштајн држави. То ипак није сметало политичарима да поруче: гласаће се док не буде по нашем ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Starosedelac
|
![]()
Hm, secate se ne tako davne reklame "Pocelo je, [pocelo...]..."? To je bilo za ADSL.
Ironije li. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Veteran
|
![]()
možda sam glup/neinformisan po pitanju internet tehnologija,ali zar ne bi IPv6 omogućio apsolutnu kontrolu korisnika [osim što bi proširio indeksni prostor za nove IP adrese]...
pa bi država mogla svakog 'počinioca krivičnog dela' da goni... a da to ne ide k`o sad-po privatnoj tužbi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Starosedelac
|
![]()
Dobro je!
Juče je EP izglasao da navedeno provajder može uraditi samo po nalogu suda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
détente
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka
|
![]()
Kamo izvor informacije?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Veteran
Član od: 1.7.2007.
Zahvalnice: 403
Zahvaljeno 286 puta na 170 poruka
|
![]()
A kakvo je onda to glasanje koje bi trebalo da bude 5-og maja?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
détente
|
![]()
Vezano za temu, pročitajte i jedan stariji tekst u SK-u, kojim je upravo predviđena ovakva situacija.
Ukoliko želite da pročitate aktuelna i različita mišljenja, toplo preporučujem sajt Blackout Europe, inicijativu protiv inicijative EU da menja, odnosno ponovo vrati na snagu amandman 138, zatim sjajan analitički tekst, kao i blog, I Power, koji se bave pitanjem Net neutralnosti iz severno-američke perspektive. A tu je i dobro poznati sajt http://www.savetheinternet.com/ |
![]() |
![]() |
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku Iris na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#32 |
Veteran
|
![]()
Bilo bi dobro kada bi neko ko se malo bolje razume u tematiku rekao jednostavnim jezikom sta bi ustvari ova promena trebala da znaci,kako bi to izgledalo u praksi,priznajem da sam malo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
détente
|
![]()
Zato sam i dala link ka mom starom tekstu, mislim da je jednostavno i ukratko predstavljeno par opcija koje bi bile posledica "prčkanja" po Net neutralnosti. Sama reč "neutralnost" bi trebala nešto da ti kaže... a u okviru teksta je i slika koju sam našla na negde na Internetu i koja sjajno, plastično parodira (kada pogledaš uvećanu verziju), kako bi izgledao Net da se velike kompanije nešto pitaju!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
E sad, zakon konkurencije bi ovde uskočio. Tako da, ako Deutsche Telekom, Wanadoo i drugi blokiraju pristup MySpace-u , uskočiće Telenor koji će omogućiti pristup istom, besplatno. Tada će drugi korisnici preći kod Telenora. Tako je, bar, u teoriji. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.695
Zahvaljeno 4.126 puta na 2.695 poruka
|
![]()
S druge strane, resitriktivni provajderi bi probali da obore cene, na primer za 50%, da privku obicne korisnike koji ne smetaju neke od tih restrikcija.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Veteran
|
![]()
Znaci da uzivamo u poslednjim trenucima slobodnog interneta.Ohh bummer!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Deo inventara foruma
Član od: 9.7.2006.
Zahvalnice: 3.543
Zahvaljeno 1.792 puta na 756 poruka
|
![]()
Ma kakvi bre poslednji slobodni trenuci, ja cisto sumnjam da ce ovo tek tako da prodje!
Pa ne postoji sila (vlada) na svetu koju brojan, mudar i dobro organizovan narod ne moze da zbaci ako pokusa da ucini nesto sto to narodu ne odgovara! Nazalost, narodu se pokusava staviti jaram i uspostaviti potpuna kontrola samo ako on nije svestan kakve posledice pojedina ogranicenja (zakoni) mogu da imaju po njega! Da sada svakom coveku u EU ko je barem jednom koristio internet objasnis da mozda nece biti u mogucnosti da poseti neki njemu omiljen sajt, pogleda video/sliku/tekst/vremensku prognozu a da ne plati, odma' bi se pobunio, vrlo verovatno i izasao na ulicu. Nije isto placati protok, tj. fizicko uspostavljanje veze, i placati odobrenje da se nekom sajtu pristupi. Da su ljudi pametni pa da se odmah organizuje protest u svim vecim gradovima Evrope, ne samo EU, da se signe opsta buka i da se javno cuje negodovanje velikog broja ljudi, odma' bi se EU parlamentarci porazmislili sta ce i kako ce da potpisuju! ![]() I jos nesto...secate li se kako je MTS hteo da ukine one besplatne poruke (1200), za koje je prethodno receno da nece biti ukidanja, tj. vremenskog ogranicenja za njihovo trosenje? Kada su ipak odlucili da se moraju potrositi do tad-i-tad, poceli su da se talasaju svi forumi po Srbiji, pocev od onih "opustenijih" poput Krstarice, pa sve do usko orijentisanih, kao sto su SK, Elitesecurity, PCBerza i Benchmark, zvonili su im telefoni u korisnickoj sluzbi, slali su se mailovi neodobravanja/pretnji, organizovale razne gupre na FaceBook-u i MySpace-u....epilog...poruke i dan danas vaze! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | ||
Starosedelac
|
![]() Citat:
Citat:
Treba sve stvari posmatrati i sa još jednog gledišta. Uskoro su parlamentari izbori za EP. Nedavna anketa pokazala je da 60% građana neće izaći da glasa. Glavni razlog, veruju evropski političari, jeste neznanje građana o tome koliko je EP uticajan. Moguće je da EP samo pokušava da privuče pažnju. Treća stvar je da je parlament dužan da razmotri sve predloge. Šta ako jedan poslanik, ili jedna mala partija, predloži ovo? Njih ima 30, a ostalih 706. Ti ostali misle "ma to je budalavštvina!". Ali, ipak, mora se glasati. Gorenavedeno je u potpunosti moje mišljenje - nisam lično vršio istraživanja po tom pitanju. Uzgred, skoro sam se našalio sa jednom drugaricom Belgijankom. Rekao sam joj da može doći kod mene u posetu i da mi da 100 EUR, a ja ću joj za uzvrat dozvoliti da ide na MySpace i da skida filmove sa neta ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Veteran
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Kind Of A Big Deal
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 344
Zahvaljeno 450 puta na 265 poruka
|
![]()
Barack Obama se licno zalaze da stvari ostanu ovakve kakve jesu. Tako da ce biti malo teze provuci ovako nesto u praksi.. Ali opet, koliko jos infrastruktura moze podneti povecanje protoka i broja korisnika?
Mislim da od ovoga nema nista, barem za sada ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
otvoreni internet |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
SBB uvozi internet iz inostranstva? | Bryan Fury | Internet usluge | 32 | 2.12.2008 19:33 |
Japanci menjaju internet! | ForceWare | Internet usluge | 23 | 3.9.2007 0:43 |
Sharing internet connection i LAN. | diablo_ | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 7 | 30.7.2007 18:34 |
online internet test, i neki otvoreni portovi | bebeys | Internet tehnologije | 0 | 28.4.2006 14:59 |