![]() |
![]() |
|
|||||||
| Operativni sistemi Windows, Mac OS, DOS... |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
#1 |
|
Veteran
Član od: 1.9.2019.
Zahvalnice: 612
Zahvaljeno 208 puta na 143 poruka
|
Pozdrav molim za pomoc jer ovo je ludilo kolko jedan bug u AV aplikaciji moze da donese glavobolje. Procitao sam od strane podrske , jeste neki sitan bug ali nije ni bitno.
uglavnom ovo se desilo https://forum.avast.com/index.php?topic=324282.0 To je neko drugi postovao ali desilo se naravno mnogima. Slucajno , budalasto dozvolio sam AVAST da ukljuci DEP i ako je vec ukljucen. . Pre nego sto sam restartovao komp , proverio sam preko komande wmic OS Get DataExecutionPrevention_SupportPolicy i bilo je na 2 , sto je default i znaci da samo windows sistemi se proveravaju ali ne recimo igre. Posle se prebacilo na 3 kad sam restartovao. Pokusao sam da vratim i preko Control Panel nije htelo i ako sam mogao da stikliram obe opcije pod -Advanced System Settings gde ima -Data Execution Prevention- taab. Probao sam preko CMD da ugasim i upalim i sad je na policy 1 sto nije dobro , jer zeza igre a opcije pod Control Panel su zasivljenje, grayed out , ne mogu ni da koristim. Kako da vratim ovo podesavanje na 2. Imam Windows 11 , ovaj poslednji . Mozda nisam sve objasnio detaljno ali sta kad ni ja ne znam a kapiram da ko zna znace bolje sta je pisac hteo da kaze od samog pisca. Sta ciniti? PS Sad je plicy 1 i ne znam ni kako. Mogu samo da saltam 0 i 1 preko cmd ali uvek pise TRUE kad proveravam da li je ukljuceno. Najvise me nervira sto mi je preko control panel kad idem na settings islkjucena mogucnost da menjam default i uvek aaktivnu opciju kao da nisam administrator a nije bila. Posle restartovanja se samo isljucila bez objasnjenja. EDIT2-Znao sam. Kad postanem dovoljno ocajan da otvorim temu nadjem resenje. Komanda koja se koristi za on/off a koju sam prepisao od yutubera iskljucuje mogucnost da se kustimozije DEP i samo salta 0 i 1 a komande za 2( sto je default na vecini racunara i ne pravi probleme na recimo starijim igrama) i 3 su druge. https://learn.microsoft.com/en-us/wi...ystemdeppolicy bcdedit.exe /set {current} nx pa onda jedna od 4 komande sa linka. npr bcdedit.exe /set {current} nx Optin - je za deafult 2 . Ako moderator misli da treba nek obrise ako ne namerno sam napisao resenje i ostavio ovako da bi ostali laici eventulano nasli resenje kad je vec otvorih temu. 1 i 3 opcije zaista hoce da prave probleme a AVAST je verovatno mnogima , nedavno izmenio deafult podesavanje . Poslednja ispravka: Koreli A. (2.9.2023 u 22:28) |
|
|
|
| Bookmarks sajtovi |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme
|
||||
| tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Igra li neko Hearts Of Iron 2 ? | Auror | Strateške igre | 1451 | 9.11.2017 17:28 |
| King Of The Road | Borko Motorko | Simulacije vožnje | 32 | 14.1.2013 13:55 |
| Data execution prevention | dejanx | Operativni sistemi | 2 | 22.12.2010 16:26 |
| Data Execution Prevention problem | 4th Dimension | Kvarovi | 3 | 22.1.2009 1:28 |
| Data execution prevention | mare_bj | Operativni sistemi | 2 | 28.3.2008 22:57 |