Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Opšte teme > Sadržaj novog broja SK

Sadržaj novog broja SK Pružamo vam priliku da nekoliko dana pred izlazak novog broja pogledate i prokomentarišete njegovu naslovnu stranu i sadržaj

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 6.12.2024, 16:11   #21
PinociO
Veteran

Član od: 3.1.2007.
Zahvalnice: 428
Zahvaljeno 248 puta na 157 poruka
Određen forumom Re: Svet kompjutera 12/2024

Citat:
voodoo_ kaže: Pregled poruke
Ovim ce najvise mene pogoditi
PinociO je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.12.2024, 20:47   #22
zexxxx
Član

Član od: 4.10.2011.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 23 puta na 22 poruka

Citat:
oluja kaže: Pregled poruke
Imamo sve vecih problema sa distribucijom. Ostao je samo jedan distributer stampe za celu zemlju i skoro je nemoguce sa njima dogovoriti bilo sta u vezi plasmana, kolicine... Kiosci na prometnim stanicama u gradu dobiju nekoliko primeraka koji se brzo prodaju a samoposluga u nekom selu dobije deset i proda jedan... eto sad saznajemo da u Sombor "jos nije stigao" i da li ce ne znamo...

Ja sam nekad bio pretplacen i donosio mi je postar na kucnu adresu ali se pocelo desavati da Posta gube primerke i da mi stigne tek nakon drugog ili treceg slanja nakon sto sam vam se zalio da nisu stigle pa vi slali.
Posle sam kontao da mi se ne isplati vise pretplata jer razlika u ceni nije velika u odnosu na godisnju kupovinu na kiosku pa vise nisam placao pretplatu da se ne bi zamajavao vise sa postarima ali ako ovako nastavi moracu se ponovo pretplatiti.
I nije mi se svidelo kako saljete, savijete na pola i zalepite sa nekim belim trakama, adresu gurnete medju trake i ta adresa moze u svakom momentu ispasti.
Ne znam da li se nesto promenilo sto se tice slanja, ako je ostalo isto onda je to jako lose, bar da ubacite u neku kovertu ili da adresu upakujete u foliju zajedno sa casopisom i da ga ne savijate to bi bilo odlicno.
zexxxx je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku zexxxx na korisnoj poruci:
PinociO (6.12.2024), player1 (6.12.2024)
Stara 6.12.2024, 20:53   #23
VlaK
Član

Član od: 25.3.2007.
Zahvalnice: 42
Zahvaljeno 91 puta na 60 poruka

Citat:
zexxxx kaže: Pregled poruke
Redakcijo, sta se desava sa isporukom casopisa?
Danas obisao nekoliko kioska u Somboru i svagde dobijem odgovor "Jos nismo dobili"
Ni danas ga nema.. Kriziram.
VlaK je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.12.2024, 21:13   #24
PinociO
Veteran

Citat:
Ja sam nekad bio pretplacen i donosio mi je postar na kucnu adresu ali se pocelo desavati da Posta gube primerke i da mi stigne tek nakon drugog ili treceg slanja nakon sto sam vam se zalio da nisu stigle pa vi slali.
Posle sam kontao da mi se ne isplati vise pretplata jer razlika u ceni nije velika u odnosu na godisnju kupovinu na kiosku pa vise nisam placao pretplatu da se ne bi zamajavao vise sa postarima ali ako ovako nastavi moracu se ponovo pretplatiti.
I nije mi se svidelo kako saljete, savijete na pola i zalepite sa nekim belim trakama, adresu gurnete medju trake i ta adresa moze u svakom momentu ispasti.
Ne znam da li se nesto promenilo sto se tice slanja, ako je ostalo isto onda je to jako lose, bar da ubacite u neku kovertu ili da adresu upakujete u foliju zajedno sa casopisom i da ga ne savijate to bi bilo odlicno.
Da ovo su bili i moji problemi, pa pokisne u sanducetu, pa svi coskovi unisteni... i zato pretplata nikad vise, ne samo za SK nego ni za jedan casopis
Stara 7.12.2024, 12:12   #25
Laskaris
Deo inventara foruma

Član od: 28.5.2010.
Zahvalnice: 691
Zahvaljeno 1.245 puta na 959 poruka

Kvalitet stampe je nesto poboljsan, gramaza papira je slaba, vidi se sadrzaj stranice sa druge strane lista...
I jos nesto i to treba da ima prioritet: morate da odlucite sta je vaznije - pdf ili papirni casopis. Slike u mnogim clancima (pogotovo u odeljku software) su apsolutno neupotrebljive pri citanju papirnog izdanja. Ocigledno je da su namenjene za zumiranje u pdf formatu.
Laskaris je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.12.2024, 14:30   #26
zexxxx
Član

Citat:
VlaK kaže: Pregled poruke
Ni danas ga nema.. Kriziram.

Iskreno se nadam, ukoliko ne stigne do kraja meseca, da ce se sledeci mesec moci poruciti iz redakcije kao "stari broj".
Stara 7.12.2024, 15:55   #27
kami
Član

Član od: 17.3.2014.
Zahvalnice: 21
Zahvaljeno 119 puta na 77 poruka

Puce Qzmin Asad, sledeca kolumna obavezno o tome.
kami je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku kami na korisnoj poruci:
zchira (9.12.2024), ZoNi (8.12.2024)
Stara 8.12.2024, 16:52   #28
ogisha
Veteran

Član od: 25.4.2008.
Zahvalnice: 344
Zahvaljeno 341 puta na 226 poruka

Poslednji broj godine, malo feedback-a.
I dalje kvalitetan časopis. Meni prioriteti u svakom broju su dva teksta Momira Đekića koje je uvek interesantno pročitati, kao i deo internet sekcije gde se piše o lokalnim novitetima eUprave i sl. koje piše Dingarac.
Nakon toga volim hardverske opise, pogotovo procesora i grafičkih, a ponekad i matičnih. Za sve ovo već pratim kvalitetne YT kanale, tako da u ovim tekstovima zapravo ništa novo ne otkrivam ali nije loše pročitati još jedno mišljenje.
Opisi perfirerija često umeju da me usmere na "pravu stranu" i upute u dalje istraživanje.
Opisi programa koje najviše radi Pisodorov, često preletim da vidim šta se dešava. Ponekad umem i da instaliram neku preporuku. Pretpostavljam da je ovaj segment jako koristan mlađim čitaocima.
Nakon toga opisi telefona, koliko da se ostane u toku sa tom pričom, vredi imati u časopisu.
Gejming sekcija korisna da se usmeri pažnja na neku stranu. Do sada smo naučili profile recenzenata tako da ocena igre može, a često i ne mora da znači ništa. Svakako je treba održavati i negovati, kultni kutak časopisa.

Od mana, što se sadržaja tiče nemam šta da kažem, za cenu godišnje pretplate, top... Mana je distribucija. O štampanom izdanju drugi pričaju, ja sam 10 godina na Novinarnici - puštanje broja 10-og u mesecu umesto 1-og je prosto zaostali način razmišljanja koji u današnjem dobu nema smisla. Prosta stvar, uđite u glavu pirata koji čita časopis za dž - taj sigurno NEĆE kupiti SK već će potražiti nešto drugo što može pročitati za dž, normalno. Sa neke strane to je anti-reklama za SK jer se pirati preusmeravaju na konkurenciju (ako je nekom baš zapelo da čita IT časopis prvog u mesecu). Sa druge strane se ide na živce nama koji volimo da čitamo broj 1-og u mesecu (ne u tolikoj meri da bih prestao da kupujem časopis, iako umem to da izjavim nekad u temi). Prosto neko mlađi i kompetentniji treba da razmišlja i donosi odluke o tome, a neko "sa vrha" ko odlučuje bi valjalo da to i čuje i bolje porazmisli šta radi.
ogisha je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku ogisha na korisnoj poruci:
oluja (9.12.2024), pedjosav (8.12.2024), PinociO (8.12.2024)
Stara 10.12.2024, 18:28   #29
mvasic
Starosedelac

Član od: 3.12.2005.
Zahvalnice: 1.267
Zahvaljeno 867 puta na 518 poruka

Novinarnica? 10. je u mesecu.
mvasic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.12.2024, 18:44   #30
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.150
Zahvaljeno 4.982 puta na 2.899 poruka

Kod mene se pojavilo još šestog...
voodoo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku voodoo_ na korisnoj poruci:
mvasic (10.12.2024), oluja (10.12.2024)
Stara 11.12.2024, 11:56   #31
zexxxx
Član

Uspeo sam nabaviti primerak preko rodbine iz Novog Sada ali se nadam da narednih meseci nece biti ovakvih problema i da ce primerci Sveta Kompjutera biti kao i pre na svim kioscima u svim mestima.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku zexxxx na korisnoj poruci:
oluja (11.12.2024)
Stara 11.12.2024, 14:29   #32
VlaK
Član

Član od: 25.3.2007.
Zahvalnice: 42
Zahvaljeno 91 puta na 60 poruka

Citat:
Uspeo sam nabaviti primerak preko rodbine iz Novog Sada ali se nadam da narednih meseci nece biti ovakvih problema i da ce primerci Sveta Kompjutera biti kao i pre na svim kioscima u svim mestima.

Naravno ni danas ništa. Mi smo ovde drugi svet, na žalost.
VlaK je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.12.2024, 19:34   #33
zexxxx
Član

Nece ni biti, kad nije stiglo u prvih 5 dana u mesecu dalje se ne treba nadati.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku zexxxx na korisnoj poruci:
VlaK (12.12.2024)
Stara 13.12.2024, 17:16   #34
PinociO
Veteran

Tek sinoc sam pregledao prelistavanje, i moram pohvaliti @oluja sto ulaze dodatni trud i napor da i graficki obogati snimak. Verujem da i to oduzme mnogo vremena, al opet najvise me je nasmejalo kada je Kosovac "zakucao" sa mislima, a @oluja (graficki) spremno docekao situaciju Nije to bilo toliko drasticno i uocljivo zakucavanje, al eto i taj detalj mi govori o velikoj posvecenosti kolege sa foruma, a mislim da vecina forumasa ovde insistira upravo na posvecenosti i kad je casopis u pitanju. Sitnica koja (bar meni) ulepsa i ceo dan
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku PinociO na korisnoj poruci:
Miloš987 (15.12.2024), Oggy (14.12.2024), oluja (14.12.2024)
Stara 14.12.2024, 9:12   #35
oluja
Superb Moderator

Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 3.099
Zahvaljeno 4.102 puta na 1.237 poruka

Citat:
PinociO kaže: Pregled poruke
Tek sinoc sam pregledao prelistavanje, i moram pohvaliti @oluja sto ulaze dodatni trud i napor da i graficki obogati snimak. Verujem da i to oduzme mnogo vremena, al opet najvise me je nasmejalo kada je Kosovac "zakucao" sa mislima, a @oluja (graficki) spremno docekao situaciju Nije to bilo toliko drasticno i uocljivo zakucavanje, al eto i taj detalj mi govori o velikoj posvecenosti kolege sa foruma, a mislim da vecina forumasa ovde insistira upravo na posvecenosti i kad je casopis u pitanju. Sitnica koja (bar meni) ulepsa i ceo dan
Hvala puno Svi mi ulazemo puno vremena za sve te neke sitnice da se dopuni sadrzaj. Kuzma i Kole citaju ceo broj odstampan na laseru pre nego sto ga posaljemo u stampariju zadnji dan preloma. I taj dan je uvek obelezen sa "da li bi mogli ovu sliku da zamenimo sa ovom, ajde da ovu recenicu preformulisemo, da li je ovaj naslov dovoljno jasan citaocu,..." Naravo da se nesto i provuce, nemamo uvek vremena za svaku sitnicu. Tako je i za YT video, treba puno vremena da se to sve pripremi kako treba ali u zurbi da se sto pre pojavi i da ne zakasni puno za brojem na kiosku uvek postoji i ono "trebali smo jos i ovo da ubacimo..."
Muzicka industrija je to lepo definisala: Mix pesme u studiju nikad nije zavrsen, samo je napusten u jednom trenutku sa "dovoljno je dobro" (kasnije cemo praviti bolje verzije ako pesma bude uspesna i bude para za studio).
oluja je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku oluja na korisnoj poruci:
Miloš987 (15.12.2024), PinociO (14.12.2024)
Stara 14.12.2024, 9:15   #36
oluja
Superb Moderator

Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 3.099
Zahvaljeno 4.102 puta na 1.237 poruka

Sta je po vama bila najbolja igra 2024. godine?

Igra godine
oluja je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku oluja na korisnoj poruci:
pedjosav (14.12.2024), PinociO (14.12.2024)
Stara 14.12.2024, 11:23   #37
Malik Tintilinic
Starosedelac

Član od: 14.12.2010.
Zahvalnice: 322
Zahvaljeno 368 puta na 261 poruka

Workers & Resources: Soviet Republic.
Malik Tintilinic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.12.2024, 12:43   #38
PinociO
Veteran

Citat:
oluja kaže: Pregled poruke
Hvala puno Svi mi ulazemo puno vremena za sve te neke sitnice da se dopuni sadrzaj. Kuzma i Kole citaju ceo broj odstampan na laseru pre nego sto ga posaljemo u stampariju zadnji dan preloma. I taj dan je uvek obelezen sa "da li bi mogli ovu sliku da zamenimo sa ovom, ajde da ovu recenicu preformulisemo, da li je ovaj naslov dovoljno jasan citaocu,..." Naravo da se nesto i provuce, nemamo uvek vremena za svaku sitnicu. Tako je i za YT video, treba puno vremena da se to sve pripremi kako treba ali u zurbi da se sto pre pojavi i da ne zakasni puno za brojem na kiosku uvek postoji i ono "trebali smo jos i ovo da ubacimo..."
Muzicka industrija je to lepo definisala: Mix pesme u studiju nikad nije zavrsen, samo je napusten u jednom trenutku sa "dovoljno je dobro" (kasnije cemo praviti bolje verzije ako pesma bude uspesna i bude para za studio).
Primetio sam da Kole zna sadrzaj kompletnog casopisa dok kod Kuzme to za sad ne primecujem Da budem iskren do kraja sto se izbora slika tice (posebno onih manjih) meni su apsolutno nebitne jer su uglavnom lose stampane, necitljive, a bez propratnih komentara su mi i bezvredne. To je najuocljivije kada se recimo prica o vise uredjaja ili varijacija u jednom tekstu i onda imas slike ispod kojih ne pise (u najmanju ruku) koji model je u pitanju, da bi citalac mogao bar na taj nacin da vezuje sliku i tekst koji cita. Mada u zadnje vreme se malo vise pojavljuju propratni tekstovi, i to sam pohvalio ovde. Sto se teksta tice verujem da niko ne bi prigovorio na los naslov koliko na tekst koji u principu nista sem specifikacija ne nudi. Ne znam, uvek bih voleo da vidim malo vise teksta i misljenja (o uredjaju, hardweru... ) koji ce se tesko naci na drugim mestima. Ubedjen sam da bi to onda itekako podiglo citanost. Evo npr. kad se pogleda predstavljanje telefona, tableta... slike koje postavite aposlutno nisu nikakva novost i nesto sto vec nije vidjeno. Poesbno kada su poznatiji telefoni u pitanju, bukvalno samo preskacem te stranice jer nema nista novo da se sazna. Jedino sto sam citao tekstove kad Kuzma pisao o onim tabletima sa posebnim ekranima pogodnim za stripove, jer se eto tu moglo procitati nesto sto recimo nema na svakom mestu. Zar se recimo slike uredjaja (bar koje dobijete na test) ne mogu praviti iz vase ruke, ili recimo da se uslikaju u poredjenju sa nekim drugim predmetom (daljinski npr) da bi se stekao utisak o velicini ili na bilo koji drugi nacin, samo da se dobije na autenticnosti. Meni mnogo vise smetaju takvi detalji nego stamparske greske ili izbor naslova (na koji realno, kao i na oglase apsolutno ne obracam paznju). Sve su ovo dobronamerne kritike
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku PinociO na korisnoj poruci:
Oggy (16.12.2024), oluja (14.12.2024), pedjosav (14.12.2024), todos (15.12.2024)
Stara 14.12.2024, 21:15   #39
PinociO
Veteran

Posto upravo citam casopis samo da dodam banalne primere:

- na 29. strani se pise o USB adapterima. Tekst sam procitao u dahu jer ima neobicno mnogo objasnjenja u prvoj trecini teksta, znaci nisu samo nabacane specifikacije nego autor daje i svoj licni udeo svemu. Drugo,iako je sve sitno i negledljivo, opet su bar slike potpisane i moze bar da se nasluti kako izgledaju uredjaji o kojima se pise.

- dok na 31.strani imamo tekst o Doss zvucnicima gde je prica svedena uopsteno na opis zvucnika za koji se npr. pise da sa bocne strane ima tastaer "On/Off" isl. i da je kvalitet zvuka dobar ali ne vrhunski, pa to je recenica koja moze da se primeni i za zvucnike od 1000e i kupcu apsolutno nista ne pomaze. Ali u tom opisu je sve suprotno od teksta o USB adapterima, opisuju se dva zvucnika i postoje dve slike u kojima citalac treba da se ponovo vraca na tekst (koji mu se i ne dopada (naveo sam razloge)) da bi prepoznao koji zvucnik je na kojoj slici.

Eto dva primera (cini mi se da su od istog autora), jedan pozitivan jedan negativan,naravno iz mog ugla.
U ovom drugom, ako se vec detaljno opisuje svaki taster uredjaj, pa ponudi nam sliku da dozivimo tu pricu.

A kvalitet slika ne smem ni da komentarisem, ispascu ubedljivo najgori.
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku PinociO na korisnoj poruci:
oluja (15.12.2024), todos (15.12.2024)
Stara 15.12.2024, 19:55   #40
todos
Deo inventara foruma

Član od: 9.12.2005.
Zahvalnice: 4.602
Zahvaljeno 2.652 puta na 1.590 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku todos

Неку реч да кажем о броју, укратко. Нисам много прочитао, касно сам га узео из новинарнице. Мој омиљени део је почетак броја. Лукиновић то ради добро. И даље ми је жао што нема "укратко". Нећу се понављати више. Код хардвера сте стварно претерали са мрежном опремом. Остало врло сажето описано. На пример лаптоп с Куалкомовим прецесором. За остало нисте се баш претргли у опису. Можда Антекови производи се издвајају. Наравно плеј стешн је друга прича. Нисам још прочитао па не могу да кажем коју реч о њему што је Кузма дробио. У плану ми је можда да га набавим на пролеће, мада ми је приоритет мотор, мрзи ме више да возим бициклу. Остало нисам прочитао, ето занима ме и нови ајфони и начин како сте их ви описали, јер сам гледао неколико других рецензија. У другом делу ћу оставити неку реч о остатку часописа.
todos je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku todos na korisnoj poruci:
Lich_king2 (17.12.2024), Oggy (16.12.2024), PinociO (16.12.2024), Shumsko_drvece (16.12.2024)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Svet kompjutera 11/2012 Nenad Vasovic Sadržaj novog broja SK 58 9.11.2012 18:35
Svet kompjutera 10/2012 Nenad Vasovic Sadržaj novog broja SK 86 20.10.2012 0:01
Svet kompjutera 4/2012 Nenad Vasovic Sadržaj novog broja SK 223 20.5.2012 16:12
Svet kompjutera 1/2012 Nenad Vasovic Sadržaj novog broja SK 102 27.1.2012 22:09
Svet Kompjutera je dobio upozorenje od BulmaSofta Branislav Gavric Forum o forumu 267 25.6.2009 21:44

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 21:55.