Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Kvarovi

Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima
i nestabilnostima sistema

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 8.10.2024, 22:38   #1
ibanezac1
Član

Član od: 20.9.2019.
Zahvalnice: 39
Zahvaljeno 2 puta na jednoj poruci
Određen forumom Start i Taskbar

Desktop kompjuter HP Victus, kupljen pre dve godine, Windows 11. Pre jedno mesec dana je Task Manager poceo da zeza, ne pokazuje koji su programi otvoreni (osim samog sebe) a prozor nece da se iskljuci, mora da se klikne dvadesetak puta. Pre tri dana ukljucim komp, sve ok osim sto nedostaju Start i Taskbar. Kad spustim kursor dole gde su bili, samo rotira. Mogu da didgnem Operu recimo ali se brzo i ona blokira. Onda restart pa opet, tako nebrojeno puta, sve kao radi ali se odmah blokira. Start i Taskbar i dalje nedostaju. Pokusao sa cmd sfc scannow, skenira i nista ne nadje. Ctrl + R ili + I ne reaguju. Posle ne znam koliko restartovanja sve je odjednom bilo u redu, sve radi, samo sto se background slika sa desktopa izgubila. To sam vratio, radio komp dva dana - bez gasenja. Juce sam ga iskljucio, danas ukljucio, potpuno isto, nedostaju Start i Taskbar, kursor se vrti, komande ne reaguju... Kad ukljucim Task Manager i nekako na spisku nadjem explorer, nemoguce ga je restartovati ili iskljuciti, jednostavno ne reaguje. Prilicno neprijatna situacija, da li ima nekog saveta ili predloga? Unapred zahvaljujem.

Poslednja ispravka: ibanezac1 (8.10.2024 u 22:40) Razlog: Tagovi
ibanezac1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.10.2024, 22:42   #2
shonee
Član

Član od: 7.8.2011.
Zahvalnice: 59
Zahvaljeno 60 puta na 57 poruka
Određen forumom Re: Start i Taskbar

Jel možeš windows update da otovris I pustis da odradi? A explorer možeš da probaš da restartujes preko cmd, ne znam komande da ti tačno napišem potrazi na netu.
shonee je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku shonee na korisnoj poruci:
ibanezac1 (9.10.2024)
Stara 8.10.2024, 22:51   #3
Aleksandar Djurovic
Veteran

Član od: 27.7.2014.
Zahvalnice: 328
Zahvaljeno 143 puta na 124 poruka

Instaliraj ponovo Windows.
Aleksandar Djurovic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Aleksandar Djurovic na korisnoj poruci:
ibanezac1 (9.10.2024)
Stara 9.10.2024, 7:37   #4
ibanezac1
Član

Član od: 20.9.2019.
Zahvalnice: 39
Zahvaljeno 2 puta na jednoj poruci

Uradio update Windowsa, bez promena.
Nasao sam neke opcije kako da se restartuje explorer preko cmd ali sve zahtevaju Start, a ja to nemam. Ili Task Manager, koji kod mene ne reaguje.
ibanezac1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.10.2024, 16:59   #5
shonee
Član

Član od: 7.8.2011.
Zahvalnice: 59
Zahvaljeno 60 puta na 57 poruka

Ja sam skoro imao problem sa win 10 gde kada posle paljenja imam i desktop i taskbar Ali ne mogu ni na šta apsolutno da kliknem nekada mi otvori task manager nekad ne i restartovao sam explorer.exe ali nije pomoglo sve dok nisam ostavio tako laptop uključen i otisao jer sam primetio neke procese za update da brljaju u pozadini (iako nije bilo dostupnih ažuriranja i nije ništa preuzimao u tom momentu) kada sam uspevao da otvorim task manager I kada sam pogledao posle par sati sve je ok bilo.

E sad možeš cmd da otovris tako što ideš desni Klik na desktop i kreiras novu precicu i za lokaciju izvršnog fajla upises samo cmd.exe, ime nije bitno, sačuvaš i onda samo otvoriš tu precicu, a ako ti treba administrator da restartujes explorer.exe onda desni Klik na ovu kreiranu precicu pa na advanced i stikliras "run with administrator privileges" ili tako nešto.

Možeš da probaš da pokrenes windows I u safe modu čisto da vidiš da neki od programa ne pravi problem.

A na kraju krajeva možeš da vratiš windows na fabrička podešavanja ili da čak reinstaliras sa novom instalacijom jer je zaglupio iz nekog razloga.
shonee je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.10.2024, 8:36   #6
galebns
Starosedelac

Član od: 13.3.2006.
Zahvalnice: 1.672
Zahvaljeno 702 puta na 488 poruka

Explorer mozes da pokrenes i preko Task Manager-a. Gore na File > Start new task i ukucas explorer.exe
galebns je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
E3 show nexexcalibur O igrama uopšte 1468 12.12.2023 19:58
Start Orb cpumera Kvarovi 10 20.8.2014 12:26
Logitech formula vibration feedback wheel - Start dugme? simets Ostale komponente 0 26.9.2012 10:48
Start menu i taskbar su nestali ! slobodan kos Kvarovi 8 7.11.2010 1:14
Promena imena Start Menu-a vaskotv Aplikativni softver 1 11.5.2007 22:57

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 11:02.