|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
8.10.2024, 22:38 | #1 |
Član
Član od: 20.9.2019.
Zahvalnice: 39
Zahvaljeno 2 puta na jednoj poruci
|
Start i Taskbar
Desktop kompjuter HP Victus, kupljen pre dve godine, Windows 11. Pre jedno mesec dana je Task Manager poceo da zeza, ne pokazuje koji su programi otvoreni (osim samog sebe) a prozor nece da se iskljuci, mora da se klikne dvadesetak puta. Pre tri dana ukljucim komp, sve ok osim sto nedostaju Start i Taskbar. Kad spustim kursor dole gde su bili, samo rotira. Mogu da didgnem Operu recimo ali se brzo i ona blokira. Onda restart pa opet, tako nebrojeno puta, sve kao radi ali se odmah blokira. Start i Taskbar i dalje nedostaju. Pokusao sa cmd sfc scannow, skenira i nista ne nadje. Ctrl + R ili + I ne reaguju. Posle ne znam koliko restartovanja sve je odjednom bilo u redu, sve radi, samo sto se background slika sa desktopa izgubila. To sam vratio, radio komp dva dana - bez gasenja. Juce sam ga iskljucio, danas ukljucio, potpuno isto, nedostaju Start i Taskbar, kursor se vrti, komande ne reaguju... Kad ukljucim Task Manager i nekako na spisku nadjem explorer, nemoguce ga je restartovati ili iskljuciti, jednostavno ne reaguje. Prilicno neprijatna situacija, da li ima nekog saveta ili predloga? Unapred zahvaljujem.
Poslednja ispravka: ibanezac1 (8.10.2024 u 22:40) Razlog: Tagovi |
8.10.2024, 22:42 | #2 |
Član
Član od: 7.8.2011.
Zahvalnice: 59
Zahvaljeno 60 puta na 57 poruka
|
Re: Start i Taskbar
Jel možeš windows update da otovris I pustis da odradi? A explorer možeš da probaš da restartujes preko cmd, ne znam komande da ti tačno napišem potrazi na netu.
|
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku shonee na korisnoj poruci: | ||
ibanezac1 (9.10.2024) |
9.10.2024, 7:37 | #4 |
Član
Član od: 20.9.2019.
Zahvalnice: 39
Zahvaljeno 2 puta na jednoj poruci
|
Uradio update Windowsa, bez promena.
Nasao sam neke opcije kako da se restartuje explorer preko cmd ali sve zahtevaju Start, a ja to nemam. Ili Task Manager, koji kod mene ne reaguje. |
9.10.2024, 16:59 | #5 |
Član
Član od: 7.8.2011.
Zahvalnice: 59
Zahvaljeno 60 puta na 57 poruka
|
Ja sam skoro imao problem sa win 10 gde kada posle paljenja imam i desktop i taskbar Ali ne mogu ni na šta apsolutno da kliknem nekada mi otvori task manager nekad ne i restartovao sam explorer.exe ali nije pomoglo sve dok nisam ostavio tako laptop uključen i otisao jer sam primetio neke procese za update da brljaju u pozadini (iako nije bilo dostupnih ažuriranja i nije ništa preuzimao u tom momentu) kada sam uspevao da otvorim task manager I kada sam pogledao posle par sati sve je ok bilo.
E sad možeš cmd da otovris tako što ideš desni Klik na desktop i kreiras novu precicu i za lokaciju izvršnog fajla upises samo cmd.exe, ime nije bitno, sačuvaš i onda samo otvoriš tu precicu, a ako ti treba administrator da restartujes explorer.exe onda desni Klik na ovu kreiranu precicu pa na advanced i stikliras "run with administrator privileges" ili tako nešto. Možeš da probaš da pokrenes windows I u safe modu čisto da vidiš da neki od programa ne pravi problem. A na kraju krajeva možeš da vratiš windows na fabrička podešavanja ili da čak reinstaliras sa novom instalacijom jer je zaglupio iz nekog razloga. |
10.10.2024, 8:36 | #6 |
Starosedelac
Član od: 13.3.2006.
Zahvalnice: 1.672
Zahvaljeno 702 puta na 488 poruka
|
Explorer mozes da pokrenes i preko Task Manager-a. Gore na File > Start new task i ukucas explorer.exe
|
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme | ||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
E3 show | nexexcalibur | O igrama uopšte | 1468 | 12.12.2023 19:58 |
Start Orb | cpumera | Kvarovi | 10 | 20.8.2014 12:26 |
Logitech formula vibration feedback wheel - Start dugme? | simets | Ostale komponente | 0 | 26.9.2012 10:48 |
Start menu i taskbar su nestali ! | slobodan kos | Kvarovi | 8 | 7.11.2010 1:14 |
Promena imena Start Menu-a | vaskotv | Aplikativni softver | 1 | 11.5.2007 22:57 |