|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
24.1.2007, 21:23 | #1 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.11.2005.
Zahvalnice: 374
Zahvaljeno 456 puta na 282 poruka
|
veliki problem sa zvukom.
juce sam uzeo nov komp, sa plocom msi k9n neo-f, ta ploca na sebi ima realtek 833 zvucnu, sa sest ulaza, a ja nemam zvuk. drajveri su uredno instalirani, najnoviji, ali zvuka nema, sve sam probao. a kada na plocu ubacim kabal sa konektorima za zvuk na prednjoj strani kucista onda dobijem zvuk, ali osetno losiji i radi samo leva strana. a onda nadjem u uputstvu da treba da jumper-ujem 4 pina[znaci treba mi dva jumpera koja nisam dobio uz plocu] kako bi mi uopste radio zadnji izlaz za zvuk. ajde, ja se nekako snadjem za jumpere, poskidam ih sa stare optike, postavim prema uputstvu, a ono nista, once again i've been fooled. tu se iznerviram i vratim sve na staro, reko bar da imam zvuk na prednjoj strani, kakav takav, kad ono sad se i tu izgubio... grrrrr, u cemu je stvar, ne kapiram.
|
25.1.2007, 11:36 | #2 |
Deo inventara foruma
|
Re: veliki problem sa zvukom.
da li je moguce da niko nije imao slican problem i da ne zna o cemu je rec
|
25.1.2007, 11:58 | #3 |
Deo inventara foruma
|
Iskreno,ali iskreno bih ti savetovao da ulozis malo novca u zasebnu zvucnu karticu.Znam da to ne resava tvoj problem ali integrisana zvucna karta ne vredi muke koju ulazes da bi je osposobio da radi kako treba.Problemi mogu biti prouzrokovani na razne nacine ali su to uglavnom drajveri.Na poslu sa istom zvucnom (doduse na drugo ploci) sam imao problem u SP1 malo malo pa nema zvuka i SP2 je resio problem.Na drugom racunaru sa istom plocom sve radi kako treba(a ista je verzija drajvera,os-a i ostalih komonenti).Kada ukljucis te dzampere koje navode u uputstvu takodje moras u Control Panel-u u Sound-u da podesis output device na Rear out umesto onog spoljnog a i proveri setovanja u samom Realtek-ovom panelu.Sa obzirom da imas koliko toliko pristojan set zvucnika za kucnu upotrebu investicija od makar 20e za Sound blaster live ili ako imas para za Audigy 2 Value bi ti resio probleme a dobio bi drasticno poboljsanje kvaliteta zvuka.
|
25.1.2007, 12:31 | #4 |
Član
Član od: 16.1.2007.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
Ja sam kupio tu plocu pre nedelju dana i nisam imao nikakvih problema.
Instalirao sam drajvere koje sam dobio uz plocu. Probaj na njihovom sajtu da pogledas da nadjes resenje ili posto si tek kupio plocu reklamiraj i daj da ti zamene. |
25.1.2007, 16:04 | #5 | |
Deo inventara foruma
|
Citat:
|
|
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme | ||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Problem sa zvukom | dusan4 | Zvuk na računaru | 6 | 21.10.2006 20:27 |
YOUR PRODUCT KEY - problem sa upgrade-om WinXP | boljanici | Operativni sistemi | 17 | 27.5.2006 23:23 |
veliki problem sa nec 4550 dvd-om | uplasenko | Nosači podataka | 10 | 4.4.2006 19:18 |
Problem Sa Grafikom | Branislav Živaljević | Grafika | 14 | 4.2.2006 17:19 |