Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Role-Play

Role-Play FRP, RPG...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 11.9.2006, 2:26   #41
Boris B.
Član

Član od: 3.5.2006.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 11 puta na 10 poruka
Određen forumom Re: Gothic II addon NOTR

Ma kapiram da jeste medju bigboyz-ima, samo mi danas ne izgleda ni blizu onoga od pre samo 2. god. Evo pre dva dana sam presao Fallout 2 po ko zna koji put, i izgleda sjajno i danas. (Kad smo vec kod toga, sada kada sam nabavio masinu da teram dva obliviona, igram igre od pre skoro 10 godina, ima tu nesto )

Ne bih se slozio sa tobom, morrowind ima mnooogo bolju grafiku od gothica2, gothic 1 skoro da ima bolju grafiku od gothica 2. Morrowind ima onaj osecaj prostranstva, ogromih drveca, vode, brda i dolina i zaista prelepu grafiku cak i za danas. Je si li provalio u gothicu 2 skoro totalno odsustvo senki i magle? One baklje na zidu i sam zid na pocetku igre ne lice ni na sta, lice mi na neke pocetnicke primere za OpenGL programiranje za S3Virge. A sto se dijaloga tice, nisam ni mislio toliko na voice-acting koliko na sam sklop reci koji izgleda neprirodno, mada je bolje nego nemacki. Ali necu vise da pljujem, igra ocigledno nije toliko losa cim je toliko ljudi jos uvek igra i ceka nastavak, samo meni nikako ne lezi.
Boris B. je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.9.2006, 2:52   #42
Jim Bravura
Banned

Član od: 30.10.2005.
Zahvalnice: 212
Zahvaljeno 87 puta na 63 poruka

Citat:
Boris B. kaže:
Ne, ozbiljno, prica je jadna. Ti si bio ziv ispod kamenja ocigledno mesecima, cim su se stvorenja koja je sleeper pozvao uspela da skupe i organizuju, pritom ajde sto si izgubio pamcenje, nego i snagu i agilnost i sve skillove ukljucujuci i voznju bicikla! Izgleda kao da su pricu samo nakalemili na kraju razvoja igre.

Uh...
Sad mi je lakse .
Mozda je igra kasnije i dobra, ne sumnjam, ali ovo navedeno mi toliko smeta da bih radije tih sedam do deset dana igranja posvetio necemu drugom.
Priča je mogu ti reci vrlo dobra, a to što ti pominješ je sami početak igre i ne bi trebalo suditi samo po tome. U poredjenju sa onim što igra kasnije nudi, to i nije takav propust.
Prvih pola sata u dvorcu kod Xardasa je kritično za nove igrače, jer sve je nekako čudno, kretanje, osrednja grafika(na prvi pogled) i uopšte to početno upoznavanje sa okolinom i interfejsom. Ali kasnije kad izadješ na otvoreno, sve se menja za 180*.
Grafika sjajna-znatno bolja i detaljnija nego npr. u morrowindu (naravno pod uslovom da imaš dobru grafičku i podesiš sve opcije kako valja), kvestovi su bomba, protivnici za svako poštovanje, ambijentalna muzika koja se pamti, super-realan AI i interakcija sa NPC.
Meni će ta igra zauvek ostati u lepom sećanju. U svakom slučaju mislim da si pogrešio, trebao si "izdržati" barem do prvog grada Korinisa, da vidiš tu lepotu i uopšte kako je sve sjajno osmišljeno. Koncentrat igračkog zadovoljstva. Morrowind je tragikomičan u poredjenju sa pustolovinama koje nudi Gotic II (keca nisam igrao)
Jim Bravura je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.9.2006, 18:31   #43
Boris B.
Član

Ok, ok...
Ponovo cu instalirati pa cu da probam opet, nisam znao za first person view, to mi je, istini za volju, najvise smetalo. Ja sam prvi protiv toga da se igra ocenjuje na osnovu pola sata igre (pogotovo rpg), ali mi je od onog kretanja stvarno bilo zlo, ne zezam se, skakutavo i nekako previse brzo i ostro, na negde dosta preko 100FPS. Mada ovo nije prva igra kod koje sam imao takav osecaj, sve starije 3d igre na mnogo fps-a lose uticu na mene , a i ortaci su mi se zalili na slicne probleme sa starim igrama. Stvarno, 30FPS mi je nekako najprirodnije za svaku igru.
Stara 11.9.2006, 20:19   #44
darthmajor
Član

Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 6 puta na 6 poruka

Hmm, ja nisam imao problema sa takvim FPS-om, stavise u gradu nisam mogao drzati draw distance na 300%, posto sam tako vec pao ispod 25FPS. For the record, imam GF6200 i 1GB RAM, pa me ovo 'malo' cudilo i iritiralo.
darthmajor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.9.2006, 20:57   #45
Jim Bravura
Banned

Citat:
darthmajor kaže:
Hmm, ja nisam imao problema sa takvim FPS-om, stavise u gradu nisam mogao drzati draw distance na 300%, posto sam tako vec pao ispod 25FPS. For the record, imam GF6200 i 1GB RAM, pa me ovo 'malo' cudilo i iritiralo.
Meni je u Korinisu znalo da padne i na 11 FPS, a imam GF6600 i 1 GB rama. Ali je zato na otvorenom, u šumi, u prirodi, pećinama i sl. letelo sa 70 i više frejmova. Sve na max. naravno, osim View distance - to sam često menjao.

Btw, Boris B. reče da ima mašinu koja može da tera dva Obliviona, onda nije ni čudo što mu sve leti. A ako mu suviše jak komp baš toliko iritira vid i zdravlje, može lepo da je menja za naše konfe, mi nemamo takvih problema
Stara 11.9.2006, 21:25   #46
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.133
Zahvaljeno 4.961 puta na 2.887 poruka

U Khorinisu svima padne frejmrejt nevezano za mašinu. Neoptimizacija, šta ćeš.
voodoo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.9.2006, 21:46   #47
Boris B.
Član

Citat:
ako mu suviše jak komp baš toliko iritira vid i zdravlje, može lepo da je menja za naše konfe, mi nemamo takvih problema

Ma to je prica za sebe...dadoh zadnje pare za masinu, posle nema nista za studije, only to find out da sada za iste pare mogu bar dvaput bolje da prodjem, da sam samo sacekao par meseci... Uostalom imati jaku masinu nije problem, problem je posle sta reci zeni, gde su pare
Stara 11.9.2006, 21:49   #48
Boris B.
Član

Btw, citao sam ovde negde za taj prblem sa 6600 i gothicom 2, zvuci neverovatno, jer na toj masini uporedivi morrowind leti. Gothic 2 ima grube poligone i male teksture, zato engine trazi dosta rama i brz procesor. U takvoj situaciji obicno se ne spusti FPS nego imas kocenja na svakih par minuta, bas cudno...
Stara 11.9.2006, 22:31   #49
Jim Bravura
Banned

Citat:
Boris B. kaže:
Btw, citao sam ovde negde za taj prblem sa 6600 i gothicom 2, zvuci neverovatno, jer na toj masini uporedivi morrowind leti. Gothic 2 ima grube poligone i male teksture, zato engine trazi dosta rama i brz procesor. U takvoj situaciji obicno se ne spusti FPS nego imas kocenja na svakih par minuta, bas cudno...
Možda nećeš verovati, ali na istoj mašini morrowind mi je išao još gore. Daleko od toga da je bio neigriv, ali ja sam mislio da će leteti s obzirom na recommended konfig., kad ono šipak. Recimo, FarCry ili Half-Life2 su mi bolje išli (zapravo perfektno,sve na max.) Za neverovati. Verovatno je u pitanju neka neoptimizacija ili šta već. Ne znam.
Stara 11.9.2006, 22:46   #50
Boris B.
Član

Citat:
Možda nećeš verovati, ali na istoj mašini morrowind mi je išao još gore
U pravu si, ne verujem
Imao sam do pre par meseci bartona 2800 i Radeon 9600Pro (totalno usporediva konfiguracija, cak je graficka malo slabija) i Morrowind je bukvalno leteo na 1024x768, tu nesto nije kako treba... Da se nisi igrao sa nvidia control panelom?
Stara 11.9.2006, 23:28   #51
Jim Bravura
Banned

Citat:
Boris B. kaže:
U pravu si, ne verujem
Imao sam do pre par meseci bartona 2800 i Radeon 9600Pro (totalno usporediva konfiguracija, cak je graficka malo slabija) i Morrowind je bukvalno leteo na 1024x768, tu nesto nije kako treba... Da se nisi igrao sa nvidia control panelom?
Nemoj mi samo reći da ti je još i Range of View bio na max. Koliko FPS je to "letenje" bilo, a što se ovog podebljanog tiče, pojasni malo. Misliš na taktove, rezoluciju? Sve uobičajeno ko u većini drugih igara.

P.S. Neke igre bolje rade sa starijim driverima, a ja sam je odigrao sa u to vreme najnovijim. Možda je to u pitanju? Ko će ga znati.

Poslednja ispravka: Jim Bravura (11.9.2006 u 23:47)
Stara 11.9.2006, 23:58   #52
Boris B.
Član

Pa letenje je sve preko 30fps...
A pod tim podebljanim sam mislio na opcije za force vsync, AA, mip-map quality...sve sto je nasvirano. Ja sam imao obicaj da te opcije nasviram kada igram neku stariju igru, pa obicno zaboravim da vratim i pokrenem far-cry... Inace konkretno kod morrowinda, procesor izgleda da ima ogromnu ulogu, moj ortak na atlonu 1700 i radeonu 9600 skoro da nije mogao da igra.
Stara 12.9.2006, 0:08   #53
Jim Bravura
Banned

Citat:
Boris B. kaže:
Pa letenje je sve preko 30fps...
A pod tim podebljanim sam mislio na opcije za force vsync, AA, mip-map quality...sve sto je nasvirano. Ja sam imao obicaj da te opcije nasviram kada igram neku stariju igru, pa obicno zaboravim da vratim i pokrenem far-cry... Inace konkretno kod morrowinda, procesor izgleda da ima ogromnu ulogu, moj ortak na atlonu 1700 i radeonu 9600 skoro da nije mogao da igra.
Biće da si upravu. Ja imam athlon 2200+, mada sam većinom igrao u 3 licu, a to znatno obara FPS, barem za 5-6. Taman dovoljno da zasecka.
Stara 12.9.2006, 0:37   #54
darthmajor
Član

Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 6 puta na 6 poruka

Curious, sa morrowind-om nisam imao nikakvih problema, cak sam u drajveru dodao 4x AA...bice da je procesor u pitanju, ja imam A64 2800+...
darthmajor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.9.2006, 0:45   #55
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux

Zahvalnice: 2.133
Zahvaljeno 4.961 puta na 2.887 poruka

Procesor nego šta, ja na Sempronu 2800+ igram bez problema u 1024 sa maksimalnom view distancom i 4xAA. Dok sam imao Celeron 1.4 GHz, nikako nije moglo preko 800x600 sa pola view distance.
voodoo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.9.2006, 1:49   #56
Jim Bravura
Banned

Citat:
voodoo_nbgd kaže:
Procesor nego šta, ja na Sempronu 2800+ igram bez problema u 1024 sa maksimalnom view distancom i 4xAA. Dok sam imao Celeron 1.4 GHz, nikako nije moglo preko 800x600 sa pola view distance.
Znači misterija je rešena ,malko vam zavidim zbog procesora. Velika bi mi to sad investicija bila, pogotovo zbog nove matične. Ali dobro, biće someday...
Stara 14.9.2006, 10:06   #57
millancche
Član

Član od: 7.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 27 puta na 6 poruka

Ajde da napišem koje sam to probleme imao i G2, možda ima rešenja:-)
Dakle, pridružim se Fire magovima, normalno, nalaženjem one statue, uđem u hram, očistim sobe, podelim kobasice, uđem u library, dobijem quest da kupim tri skrola od onog blesavog lika u K., uzmem quest da isporučim vino u krčmu, a takođe mi onaj lik zatraži da se pomolim za paladine, ja to i uradim, i dobijem malo treninga od paladina koji tu kulira... Takođe se u logu pojavi i da onom masteru koji je u shrineu u blizini hrama treba pomoć... Krenem ja, dođem do lika u shrineu, i ništa! BLESS i DONATE, ništa novo kod njega. Odem u krčmu, razgovaram sa gazdom, kad oćeš-opet ništa! Uđem u log-quedt NESTAO, a u inventoryju 20 i nešto boca vina! Odem do K. , kupim tri skrola, vratim se do hrama i do lika ua biblioteci koji mi je dao taj quest, klik-i samo jedna „dijaloška“ opcija-END:-)
Pa je tu onaj quest sa Oblivion spelolm, šta sve nisam peobao i kakve varijante da bi proradila (mada nema ni načina da vidim da je proradila), ali to nije ni bitno, jer je dijaloška opcija za taj quest odavno nestala kod likakoji mi ga je dao... I šta je fazon sa onim ispijanjem u krčmi? Doveo sam crnca tu, prethodno sam, po njegovoj želji, zamenio džin vodom u onom kovčegu, i oni samo piju i piju, ja gledao i gledao (tako kaže log, gledaj!), pa bogami i odspavao koju tutu, oni samo piju, i ne prestaju!
Učitam ja pre hrama, pa sve iz početka-sobe, kobasica, uzmem opet vino, ali ovaj put sve bude u redu, i odradim quest normalno! Nema nikakve priče da onom treba pomoć u shrineu, ali zato nema ni molitve za paladine! I opet se istripuje onaj lik što daje quest za kupovinu skrolova...
Posle sam učitao, i pidružio se miliciji, i imao par sličnih problema (da ne smaram više, dosta je ako boga znam!), i ja lepo kažem ćao, zdravo, gotiče, super si, ali ja te ne mogu takvog igrati! Prežvakao sam i kontrole, i inventori, i težinu, ali ovo ne mogu... E, da-instaliram Spyware Doctor, i igra neće da startuje, kaže hook proces, isključi sav antivirus/antispyware. Koji je ovo đavo?
millancche je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.9.2006, 0:26   #58
Dacko
Član

Zahvalnice: 35
Zahvaljeno 5 puta na 4 poruka

Eto, a ja odigrala sve bez ijednog problema. Ipak neće biti da je sama igra bagovita, već joj nešto u tvom računaru smeta.
Dacko je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.10.2006, 11:26   #59
Corwin
Starosedelac

Član od: 18.1.2006.
Zahvalnice: 279
Zahvaljeno 366 puta na 142 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Corwin

Neka mi neko objasni kako da riješim missing people quest. Ona Cassia (lopov) mi je rekla da otplivam do plaže i da ću tamo naći odgovore, ali tamo je samo neki pirat koji čeka isporuku od jednog od lokalnih trgovaca. Pls, anyone!
Corwin je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.10.2006, 19:23   #60
goran.rs
Član

Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka

Taj quest se resava tek kad odes u svet expanzije,Jharkendar.U zadnjoj trecini igre ces ga resiti.
goran.rs je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Gothic II Gold Edition voodoo_ Role-Play 1329 31.12.2022 0:58
6600 nedovoljna za Gothic 2.Kako je moguce? Jim Bravura Grafika 24 9.8.2007 20:40

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 20:44.