![]() |
![]() |
|
Operativni sistemi Windows, Mac OS, DOS... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Deo inventara foruma
Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.876
Zahvaljeno 997 puta na 618 poruka
|
![]()
Ne razumem se preterano, ali sam siguran da je 30% uzete DDRAM memorije PREVISE kada je imam 1GB!! Kada pogledam procese koji je uzimaju, ima ih bar 20-ak, ali sto je najgore gotovo svi su iz WINDOWS foldera pa ne znam koje smem da ugasim. I to bih voleo da uradim TRAJNO, da se procesi koji nisu potrebni ne ukljucuju sa Windows-om!! A ne znam kako?!
Od procesa najvise RAMa uzimaju explorer.exe, svchost.exe (nekoliko njih cak), msmsgs.exe, isass.exe, winlogon.exe itd... Trenutno imam 37 procesa!! A VODIM racuna i ne drzim programe koje ne koristim, iskljucujem startup za gotovo SVE programe koje instaliram... I skoro sam reinstalirao Wix XP SP1!! HELP!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 11.2.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
potrazi programce zvano QUICK STARTUP na download.com.....meni je resilo sve probleme sa nepotrebnim procesima, e da a postoji i tema na ovom forumu (moraces malo da kopash) u kojoj imash uputstvo za gasenje nepotrebnih windows procesa....srecno
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Novaković
|
![]()
U sushtini to je i normalno, tako da ne morash da brinesh zbog toga. Windows nazalost uvek uzima nezanemarljivu kolichinu memorije bez obzira na to koliko imash instaliranih programa. A naravno instalacijom drugih programa kolichina uzete memorije se povecava
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
.
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 113
Zahvaljeno 707 puta na 496 poruka
|
![]()
Izbaci sve nepotrebne programe, pronadji alternativu za one koji trose najvise memorije.
Ili najjednostavnije predji na linux, ako radis u XFCE okruzenju bice ti dovoljno oko 60-70 MB za operativni sistem, a najbolja strana linuxa je sto se podizanjem ogromnog broja programa odjedno ne povecava kolicina memorije kao sto je to slucaj kod windowsa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ma, meni je komp hobi, a ne posao... Ne mogu da se bakcem sa linuxom tj. da trazim sve posebno za njega. Znam da vecina standardnih i najboljih programa radi i na njemu, ali ja volim i po koju igru da odigram......
Anyway- formatirao sam komp... Ne mogu da ga krpim- sta mi je prob 1-2h da izdvojim da bude ko nov! Uostalom poceo je i da mi iskace glupavi internet explorerov prozorcic koji mi nudi izbor da se kacim na net ili ostanem offline, a ja nisam ni imao nameru niti pokretao program koji ima veze sa netom. + Ja koristim samo operu! ![]() TNX svima... Imacu sve sto mi predloziste u vidu ubuduce... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Veteran
Član od: 11.7.2006.
Zahvalnice: 163
Zahvaljeno 182 puta na 147 poruka
|
![]()
Otvori Run i ukucaj services.msc. Tamo imas listu svih servisa i objasnjenje za sta sluze. Oni servisi koji ti ne trebaju iskljuci. A sto se tice internet explorera idi na CP -> Internet Options -> Connections i ukjuci Never Dial.
Poslednja ispravka: PDarko (29.11.2006 u 20:05) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Sto se tice startup-a... pogledao sam neke ranije postove i pogledao sta sve postoji od stvari posto sam tek instalirao win i sve osnovne programe... Ispostavilo se da sve radi sa samo 2 startup sranya
![]() ![]() A sto se tice explorera... i bilo je namesteno na never dial... Ali ne vredi... A isto ovo se desilo kod ortaka pre nekih mesec dana!! A nije virus- kompovi su nam bili "izolovani" ... TNX AGAIN! p.s. Mene nisu toliko mucili startup problemi, vec "processes" (koje vidis kada uradis ctrl+alt+del) koji se nagomilavaju niotkuda i zderu RAM!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
.
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 113
Zahvaljeno 707 puta na 496 poruka
|
![]()
offtopic
Na linuxu radi vecina igrica, neke cak i bolje nego na windowsu zbog boljeg menadzmenta memorije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Hmm... Mislio sam da nije bas tako! Ali jel komplikovano instalirati linux? Mislim, da li bi se sam snasao sa npr instaliranjem drajvera, odrzavanjem... Dok ja nadjem sve sto mi treba i posebno za njega....
A sve se i nadam da ce uskoro vista postati i ostati konacni izbor narednih... bar nekoliko godina.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Starosedelac
Član od: 28.10.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 352 puta na 254 poruka
|
![]()
pa vista ti uzme jos vise systemske memorije
![]() |