Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Role-Play

Role-Play FRP, RPG...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 25.11.2006, 5:15   #221
Sarmatian
Starosedelac

Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 812 puta na 454 poruka
Određen forumom Re: Neverwinter Nights 2

Citat:
rapsod kaže:
Igra mi se apsalutno ne svidja. Previse zahtijevna a malo daje. Sto kuce nisu u sklopu scenografije nego se ucitaju kao u prvi dio? Sto se trava nemoze izkljucit?
Pa ne znam... Nazovi obsidian pa ih pitaj.

Ali da je previse zahtevna, zaista jeste...

Prica je u sustini dobra, ali ima dosta rupa. OPREZ SPOILER-i! (kao na stranim forumima, sve po standardima )
Zatvoren blacklake district zbog ubistva, i to na neodredjeno. Deo grada gde zive plemici i gde je lord nasher, gde je centar administracije, gde je akademija?! Zamisli da zatvoris centar beograda na neodredjeno.
Pa onda, razvijas svoj stronghold i dolaze ljudi na tvoju zemlju u krdima iako ceo neverwinter bruji da ce tu biti odlucujuca bitka protiv undead-ova.
Shadow king koji unistava sve pred sobom a niko osim neverwinter-a ne radi nista.

P.S. Jel ima neka nasa rec za "spoilere"? Ova mi zvuci glupo...
Sarmatian je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.11.2006, 15:11   #222
Plagy
Član

Član od: 13.3.2006.
Zahvalnice: 12
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka

Citat:
Sarmatian kaže:
Tacno, moja greska, pobrkao sam magije.

Nisam nikad koristio tu magiju, ali znam da resurection radi normalno. Nego definisi NPC. Jel to clan tvog partija ili neko ko ti se pridruzio privremeno?
Non Player Character (NPC) je u principu svaki character koji nije roll-played od strane igracha. U Pen and Paper varijanti (pravom D&D-u) bi to bili svi likovi koje vodi DM (Dungeon Master), dok su to ovde svi likovi sem onog koga si generisao na pochetku igre bez obzira da li su u druzini sa tobom ili si ih sreo, pokupio, itd.

Poslednja ispravka: Plagy (25.11.2006 u 15:22)
Plagy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.11.2006, 19:17   #223
Sarmatian
Starosedelac

Citat:
Plagy kaže:
Non Player Character (NPC) je u principu svaki character koji nije roll-played od strane igracha. U Pen and Paper varijanti (pravom D&D-u) bi to bili svi likovi koje vodi DM (Dungeon Master), dok su to ovde svi likovi sem onog koga si generisao na pochetku igre bez obzira da li su u druzini sa tobom ili si ih sreo, pokupio, itd.
Znam sta je npc, nego sam hteo da znam na sta ti mislis. Mislim da mozes baciti samo na clanove tvoje druzine.
Stara 27.11.2006, 22:29   #224
LunaticRS
Starosedelac

Član od: 1.11.2006.
Zahvalnice: 317
Zahvaljeno 77 puta na 63 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku LunaticRS

Aj sad pomoc...Skinuo sam stand alone patch 1.01 sa navedenog linka i uradio po uputstvu.Zipovan fajl sam kopiro u fajl igre i pokrenuo update posto naravno nemam internet kuci.Tamo kaze unable to read zip file.Takodje taj patch se ne moze ni od zipovati.Sta da radim da bih instalirao taj patch....
LunaticRS je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.11.2006, 23:00   #225
Red Dragon
Starosedelac

Član od: 16.7.2006.
Zahvalnice: 275
Zahvaljeno 739 puta na 370 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku Red Dragon

E sad, posto sam malo ispao iz stosa sa rpg-ovima(poslednji je Fable ), sta mislite o kombinaciji W/Sorc, kako bi se pokazala, cisto da ne bude klasican fighter, ili se mozda bolje pokazalo u NWN2 neka druga kombinacija, kakve su prestizne klase, neka preporuka?
Red Dragon je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.11.2006, 2:07   #226
Sarmatian
Starosedelac

Citat:
LunaticRS kaže:
Aj sad pomoc...Skinuo sam stand alone patch 1.01 sa navedenog linka i uradio po uputstvu.Zipovan fajl sam kopiro u fajl igre i pokrenuo update posto naravno nemam internet kuci.Tamo kaze unable to read zip file.Takodje taj patch se ne moze ni od zipovati.Sta da radim da bih instalirao taj patch....
Treba da ga kopiras u glavni direktorijum igre, i da pokrenes update. MORA biti zipovan, ako ga odzipujes, updater ga nece naci. Ako si sve ovo uradio (nisam bas najbolje razumeo iz tvog posta) onda je jedino objasnjenje da taj patch koji si skinuo ne valja.
Stara 28.11.2006, 2:17   #227
Sarmatian
Starosedelac

Citat:
Red Dragon kaže:
E sad, posto sam malo ispao iz stosa sa rpg-ovima(poslednji je Fable ), sta mislite o kombinaciji W/Sorc, kako bi se pokazala, cisto da ne bude klasican fighter, ili se mozda bolje pokazalo u NWN2 neka druga kombinacija, kakve su prestizne klase, neka preporuka?
Sta je w/sorc? Wizard/sorcerer, ili warlock/sorcerer, ili warrior/sorcerer? Nikad ne bih kombinovao dve vrste spellcastera, a i fighter/wizard mi ne deluje previse privlacno. Fighter/thief je dobro resenje po meni, puno skil poena, dovoljan broj feat-ova, dobra armor class, solidan attack bonus i ubitacan sneak attack.
Prestizne klase nisu lose duelist, weaponmaster, shadowdancer i red dragon disciple bi bili moji favoriti, mada ostalima nisam posvetio puno paznje. Mislim da bi 10 thief/10 duelist bila odlicna kombinacija. Specijalizujes ga za rapier, dodas improved critical i udri.
Ali najjaci combo koji sam dosad napravio je 1 bard/9 fighter/10 red dragon disciple. Na kraju je imao snagu 32, nosio katanu i shortsword i imao 6 napada u rundi. Falio mi je jedan nivo da mu stavim greater two weapon fighting (nisam mogao ranije jer nije imao dovoljno visok dexterity) da bi imao 7 napada u rundi.
Stara 28.11.2006, 2:47   #228
player1
V.I.P. Test Play

Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.715
Zahvaljeno 4.129 puta na 2.698 poruka

Ako neko oce da igra mag/ratnik combo, onda treba uzeti kombinaciju 1 fighter nivo, nekoliko (koliko vec treba) wizard ili sorcerror nivoa, a sve ostalo kao eldritch knight. Time si samo 2 caster nivoa iza pravog maga (tj. oko jedan spell nivo), ali sa znatno boljim fizickim karakteristikama.

EDIT:
Wow, ovo je moja 666 poruka na forumu...
player1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.11.2006, 3:02   #229
Plagy
Član

jel polako postajesh zmaj ako uzmesh red dragon disciple klasu?
Stara 28.11.2006, 8:12   #230
LunaticRS
Starosedelac

Citat:
Sarmatian kaže:
Treba da ga kopiras u glavni direktorijum igre, i da pokrenes update. MORA biti zipovan, ako ga odzipujes, updater ga nece naci. Ako si sve ovo uradio (nisam bas najbolje razumeo iz tvog posta) onda je jedino objasnjenje da taj patch koji si skinuo ne valja.
Uradio sam pravilno taj patch ali mi nije jasno kako mi ne radi kad je drugima radio jer su ostavili link ka tom patchu.Ala nemam srece sa tim patchevima pa ni za gothic mi ne radi...fuj...Kako cu igrati bez patcha igru...Zipovan fajl stavim u folder igre i pokrenem update i kaze "unable to read zip file"...Ima li ko jos kakav prijedlog gdje da skinem patch 1.01!
Stara 28.11.2006, 10:56   #231
LunaticRS
Starosedelac

Sad sam nasao 1.02 i beta verziju 1.02-1.03 patcheve valjda su stand alone verzije na istom ovom sajtu gore pomenutom.Je li iko instalirao zipovani patch 1.02, a da nije isao direktno preko update odmah na net...
Stara 28.11.2006, 11:37   #232
player1
V.I.P. Test Play

Ja sam sve istalirao preko zipa.
Prvo sam osnovnu igru patchovao fajlom nwn2_pc_english_from100_to101.zip, a zatim to na nwn2_pc_english_from101807_to102809.zip.

Betu 1.03 ne zalim ni u snu da probam, i onako je mnogo bagovita (pogledaj na oficijanim forumima, mada bolje performanse igre obecavaju). A uz to procedura uklanjanja beta patcha je komplikovana.
Stara 28.11.2006, 13:11   #233
Red Dragon
Starosedelac

Član od: 16.7.2006.
Zahvalnice: 275
Zahvaljeno 739 puta na 370 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku Red Dragon

Citat:
Sarmatian kaže:
Sta je w/sorc?
Fighter/thief je dobro resenje po meni, puno skil poena, dovoljan broj feat-ova, dobra armor class, solidan attack bonus i ubitacan sneak attack.
Prestizne klase nisu lose duelist, weaponmaster, shadowdancer i red dragon disciple bi bili moji favoriti
Ali najjaci combo koji sam dosad napravio je 1 bard/9 fighter/10 red dragon disciple.
Mislio sam na Fighter/Sorc klasu(a bre, od kad me drug smara sa Nightfallom, poceo sam sve da mesam).
Od kad sam u Fableu kombinovao warriora sa primesama maga(prvenstveno magije za poboljsanje osobina), nisam naisao ni na jednu igru koja bi pruzila isto tako dobar osecaj borbe.
Fighter/Thief?(da ne mislis Rogue) - pa ne znam, mozda gresim, ali mi nekako deluje mnogo smaracki, kao i Barbarian/Fighter.
Prestizne klase - hmmmm, RED DRAGON (mada moras biti zao, zar ne, a ja sam dobrica )
Zasto bard?

Oni familiari kod Sorca su izgleda beskorisni(ako se dobro secam u NWN1 su bili bolji)
Kako bi bilo iskombinovati Barbariana sa nekom klasom?

Ja bi najvise voleo da imam nekog inteligentnog ratnika sa visokom harizmom, koji baca jake magije, nosi najjaca oruzja, dobrica u dusi i... dosta (a uz to i rostilj )
Red Dragon je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.11.2006, 13:16   #234
player1
V.I.P. Test Play

E za to, lepo uzmi 1 nivo fajtera i 6 novoa sorsa, i posle toga ces moci da biras Eldritch viteza.

To je najblize fajter-magu sto mozes da imas.

P.S.
E sad, neces moci da nosis oklope (ako oces da bacas magije bez problema), ali zato uz magije kao sto je Improved Stoneskin i Improved Mage Armor, sta ce ti oplop...
Stara 28.11.2006, 15:36   #235
LunaticRS
Starosedelac

Pa normalno da su zipovani patchevi ali me interesuje ocu li moci odmah sad 1.02
Stara 28.11.2006, 15:58   #236
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.168
Zahvaljeno 4.998 puta na 2.913 poruka

Ne treba ti 1.02, on donosi samo jednu promenu vezanu oko nečega za server.
Samo 1.01 ti treba, on ispravlja 90% problema u single playeru (u odnosu na 1.0).
voodoo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.11.2006, 16:21   #237
LunaticRS
Starosedelac

Ali sa ponudjenog prethodnog linka sam prvo skinuo 1.01 itako zipovanog ga kopirao u fajl igre i onda sam pokrrenuo update pa mi je reklo unable to read zip file 1.00-1.01 ili tako nesto.Zato sad ocu da probam sa 1.02 valjda ce on moci.
Stara 28.11.2006, 17:18   #238
Plagy
Član

Jel moze NWN2 da se igra u mrezi kao Icewind Dale? Ono jedan pokrene igru a drugi se kache na njegov IP.

Ili moze na drugi neki nachin. Naravno da pricham o "narodnoj" verziji igre.
Stara 29.11.2006, 3:59   #239
Sarmatian
Starosedelac

Citat:
Red Dragon kaže:
Mislio sam na Fighter/Sorc klasu(a bre, od kad me drug smara sa Nightfallom, poceo sam sve da mesam).
Od kad sam u Fableu kombinovao warriora sa primesama maga(prvenstveno magije za poboljsanje osobina), nisam naisao ni na jednu igru koja bi pruzila isto tako dobar osecaj borbe.
Fighter/Thief?(da ne mislis Rogue) - pa ne znam, mozda gresim, ali mi nekako deluje mnogo smaracki, kao i Barbarian/Fighter.
Prestizne klase - hmmmm, RED DRAGON (mada moras biti zao, zar ne, a ja sam dobrica )
Zasto bard?

Oni familiari kod Sorca su izgleda beskorisni(ako se dobro secam u NWN1 su bili bolji)
Kako bi bilo iskombinovati Barbariana sa nekom klasom?

Ja bi najvise voleo da imam nekog inteligentnog ratnika sa visokom harizmom, koji baca jake magije, nosi najjaca oruzja, dobrica u dusi i... dosta (a uz to i rostilj )
Pa fighter/rogue (thief) je po meni jako dobra kombinacija, zato sto dobijas fightera kome je akcenat na dexterity-u, a ne na snazi, grdilo skillova, mozes da se sakrijes u senke (ako uzmes jedan nivo shadowdancera, mozes da se sakrijes naocigled svih), koristis rapier kao osnovno oruzje (critical od 18-20, ako uzmes feat improved critical onda 15-20, sto znaci svaki 4 udarac ti je critical). Plus ako ga ukombinujes sa duelistom, dobijas jos plus 1d6 piercing damaga na 5 nivou, jos 1d6 na 10 nivou. A mozes i svakih trideset sekundi da pokusas napad koji nanosi jos 2d6 damage-a.
Znaci kombinacija 9 rogue/ 10 duelist/ 1 shadowdancer je ekstra kombinacija.
Na 20 nivou taj lik nanosi damage-a: 1d6 rapier + snaga + enchantment oruzja + 1d6fire/acid/cold/ ako izaberes da ih stavis na mac + 2d6 piercing + 2d6 piercing (svakih 30 sekundi) + eventualni sneak attack (koji mislim da je 5d6 na devetom nivou rogua). Pa ti vidi sam. Ako uradis sneak attack bice negde oko 60 damage po mom misljenu.

Za red dragon prestiznu klasu moras da uzmes jedan nivo ili sorcerera ili barda. Ako hoces da od njega pravis fightera, onda je bolje da uzmes barda jer dobijas mnogo skillova, koji ce ti koristiti mnogo u igri, nego sorcerera jer ces dobiti samo magije prvog nivoa. I ne moras biti evil za red dragon disciple-a.
Stara 29.11.2006, 4:01   #240
Sarmatian
Starosedelac

Citat:
LunaticRS kaže:
Ali sa ponudjenog prethodnog linka sam prvo skinuo 1.01 itako zipovanog ga kopirao u fajl igre i onda sam pokrrenuo update pa mi je reklo unable to read zip file 1.00-1.01 ili tako nesto.Zato sad ocu da probam sa 1.02 valjda ce on moci.
Probaj, ili probaj da nadjes neki drugi link...
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
neverwinter, neverwinter nights, neverwinter nights 2

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Neverwinter Nights FiresnakE Role-Play 238 28.5.2021 0:21

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 19:15.