![]() |
![]() |
|
Foto i audio/video Fotoaparati, Televizori, MP3 i DVD/DivX plejeri... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 11.11.2008.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
e ovako pre nekoliko dana mi se restartuje komp i ne pokazuje nikakvu sliku na monitoru a cuje se da radi kuler a nece ni da se restartuje komp nego samo da se ugasi ako drzim 6-7 sec taster za gasenje ,e posle toga nekako namestim to i sve lepo radi kad odjednom nestade slika na monitoru monitor pokazuje kao da prima signal (svetli plava lampica) a na kranu crno ,e sad kadm restartujem monitor (upalim-ugasim) pojavi sliku na 2 sec i opet sve crno ) problem je u monitoru jer sam probao da povezem drugi an racunar i radi odlicno a i ovaj moj monitor sam povezao na drugi racunar i o5 ista prica iste probleme pravi dali neko od vas moze da mi pomogne ili da mi bar kaze dal je moguce servisirati takav monitor ili moram da kupim drugi ? unapred hvala ....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
|
![]()
Moj ortak je imao isti problem kao ti, samo sto je monitor bio marke Belinea. Kao i kod tebe slika se pojavi na dve sekunde i onda nestane. U pitanju je bilo, tacnije riknulo je pozadinsko osvetljenje monitora. Za taj monitor popravka nije bila isplativa pa je uzeo novi, a ti vidi u servisu, pa radi dalje po njihovim preporukama.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Nutsbre@ker na korisnoj poruci: | ||
DUXXEN (26.10.2011) |
![]() |
#3 |
Novi član
|
![]()
e hvala na obavestenju , pa primetio sam da je u zadnjih nekoliko nedelje svetlela iza neka lampica i culo se da zuje po malo a sada nema toga ,videcu u servisu sta ce da mi kazu ....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Novi član
|
![]()
malo sma trazio po netu a i rasklopio sam monitor i 100% sam sad siguran da je pozadinsko svetlo pa bih zamolio ako ima nekog na forumu ko se razume u ovo da mi pomogne ,mogao bih da okacim neke slike da vidite o cemu se radi pa da mi kazete sta bi trebao da ispitam i zamenim od komponenti....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Starosedelac
|
![]()
Nosi bre to u servis kakva kucna zamena.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Novi član
|
![]()
ma hocu da probam sam da sredim to ne nosi mi se u servis pogotovo sto ovde kod mene nema ni jedan u kome stvarno znaju nesto da rade kvalitetno i dobro , pa sam mislio da probam sam da sredim to ako ne videcu da kupim drugi sad i nisu toliko skupi po 70 e mogu da se nadju monitori a verujem da popravka ne bi bila nesto mnogo jeftinija on novog ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Veteran
Član od: 20.6.2011.
Zahvalnice: 78
Zahvaljeno 104 puta na 90 poruka
|
![]() Citat:
Popravka me izasla 25e. Samo sam dugo cekao da deo dodje posto ga nisu imali. Isto mi se desavalo ko i tebi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
V.I.P. PSU Guru
Član od: 14.7.2007.
Zahvalnice: 13
Zahvaljeno 609 puta na 451 poruka
|
![]()
Neki deo napajanja monitora je u kvaru. Mogu biti filter kondenzatori u jednosmernoj sekciji, ili može biti loš visokonaponski invertorski deo (napajanje pozadinskog osvetljenja). U principu se popravka svodi na re-cap ili zamenu invertora, i jednostavna je uz odgovarajući deo (kondenzatori i/ili integrisani invertor ili neki deo diskretnog invertorskog sklopa), i uz lemilicu i par desetina minuta vremena
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Veteran
Član od: 20.6.2011.
Zahvalnice: 78
Zahvaljeno 104 puta na 90 poruka
|
![]() Citat:
Ja sam cekao skoro mesec dana da nabave taj deo. Da je to tako prosto ne mislis da bi zvanicni servis to popravio? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
V.I.P. PSU Guru
Član od: 14.7.2007.
Zahvalnice: 13
Zahvaljeno 609 puta na 451 poruka
|
![]()
Pričam o problemu koji je opisao DUXXEN, upravo Asus monitor (konkretno V192S) mi je bio na servisu pre koji dan sa baš tim simptomima, i sredio sam ga kako je opisano
![]() Inače, veliku razliku pravi to da li signalni LED pokazuje ON ili STDBY stanje, i to da li panel radi (vidi se slika kada se osvetli alternativnim izvorom svetla) ili je i on "crn"... Nije svaki slučaj sa _veoma sličnim_ simptomima baš istog rešenja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Novi član
|
![]()
Led mi pokazuje on ostanje (svetli plavo) i slika se vidi kad se osveli ili kad se gleda iz nekog ugla ...jel bi mogao da mi kazes kako da tacno ispitam koji je deo u kvaru i da zamenim to evo slike stampanih plocica :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Problem sa CRT monitorom LG 700S | Sasa Nikolic | Grafika | 8 | 8.5.2013 17:40 |
Problem sa SyncMaster 793df monitorom... | jakonicki93 | Kvarovi | 4 | 3.10.2011 15:29 |
Problem sa monitorom ili.... | Milos Savkovic | Grafika | 5 | 23.8.2010 23:13 |
Problem sa portm Asus M2N | Stanisa19 | Osnovne komponente | 0 | 10.2.2010 22:18 |
Čudan problem sa monitorom | anadjin | Grafika | 0 | 6.1.2010 10:56 |