Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Grafika

Grafika Video karte i monitori

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 22.4.2008, 19:15   #1
Sasa Nikolic
Novi član

Član od: 25.2.2008.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Problem sa CRT monitorom LG 700S

Imam problem od skoro sa pomenutim monitorom. Naime sve cesce dobija ljubicastu boju preko celog ekrana koju jedino mogu da skinem i vratim u normalu udaranjem po oklopu. To traje par sati i opet se vrati ljubicasta pa je skoro nemoguce gledati u monitor od prstenja ove boje. Ovo se pocelo desavati od nedavno pa zelim da znam da li ima leka ovome ili ne? Hvala.
Sasa Nikolic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.4.2008, 19:21   #2
bojanh
Starosedelac

Član od: 26.9.2007.
Zahvalnice: 540
Zahvaljeno 291 puta na 243 poruka
Određen forumom Re: Problem sa CRT monitorom LG 700S

Citat:
Sasa Nikolic kaže: Pregled poruke
Imam problem od skoro sa pomenutim monitorom. Naime sve cesce dobija ljubicastu boju preko celog ekrana koju jedino mogu da skinem i vratim u normalu udaranjem po oklopu. To traje par sati i opet se vrati ljubicasta pa je skoro nemoguce gledati u monitor od prstenja ove boje. Ovo se pocelo desavati od nedavno pa zelim da znam da li ima leka ovome ili ne? Hvala.
imam isti model monitora i imam isti problem mada mi se vise i ne javlja toliko cesto,ali jedini lek je da ga lupis malo jace sa strane i boja se vrati u normalu

ja sam prvo pomislio da je neki prekid u kablu ili tako nesto,medjutim vidim da samo udarac pomaze.moguce da je neki bug ili tako nesto koji je nastao u proizvodnji
bojanh je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.4.2008, 19:34   #3
Sasa Nikolic
Novi član

Da znas druze to sam radio vise puta ali, izgleda da je navik'o na udarce pa sad nece vise da slusa. Kad ga lupim bas jako pokaze pravu sliku na kratko ali dzaba.

Poslednja ispravka: Sasa Nikolic (22.4.2008 u 19:43)
Stara 22.4.2008, 19:40   #4
bojanh
Starosedelac

Član od: 26.9.2007.
Zahvalnice: 540
Zahvaljeno 291 puta na 243 poruka

pa sacekaj nekog iskusnijeg ili nekog servisera pa neka pokusa da ti objasni u cemu bi mogao da bude problem,mozda je vec neko imao iskustva sa ovim problemom na ovom monitoru
bojanh je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.4.2008, 19:49   #5
dacajak
Deo inventara foruma

Član od: 22.4.2008.
Zahvalnice: 505
Zahvaljeno 704 puta na 573 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku dacajak

Citat:
Sasa Nikolic kaže: Pregled poruke
Moj drug je imao problem sa monitorom tako sto su mu se mesale boje na monitoru, isto je imao malo vise izrazeniju ljubicastu boju i rekao mi je da je zvao nekog coveka iz servisa i da je koristio neke magnete, kuglice za razmagnetisivanje, davno je to bilo pa se ne secam bas najbolje kako je to islo. Uglavnom ja mislim da ti je jedino resenje servis.
Ne znam, nisam pametan
Sretno!!
dacajak je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.4.2008, 20:12   #6
Shone_King
Veteran

Član od: 19.4.2007.
Zahvalnice: 191
Zahvaljeno 91 puta na 72 poruka

Imam isti monitos LG Studioworks 700s,moguce da ti se monitor namagnetisao ako si drzao zvucnike blizu njega,probaj da uradis Menu>Special>Deagauss on probaj to i onda bi trebalo da se slka vrati,to je jedino sto je moglo da se desi sa bojama,i odmakni zvucnike!
Shone_King je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.4.2008, 20:14   #7
Sasa Nikolic
Novi član

Hmm... nemam zvucnike u blizini a ne pomaze ni degauss, koliko vidim, ako servis na pomogne, na kraju cu ja da ga servisiram, da ga pocastim velikim magnetom i da kupim nov jer sam od ovoga poceo da licim na ovog . Hvala vam drugovi!
Stara 22.4.2008, 20:15   #8
dacajak
Deo inventara foruma

Član od: 22.4.2008.
Zahvalnice: 505
Zahvaljeno 704 puta na 573 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku dacajak

Ja mislim da mu degauss nece pomoci, zato sto je i taj moj drug to uradio kada je kupio komp i tada su mu se pomesalje boje. Znaci koliko ja mislim nesto u vezi magnetisanja je problem ali se ne moze resiti opcijom iz monitora nego mora hardverski da se razmagnetise (mora majdtor iz servisa sa posebnim alatom da ti to sredi).
dacajak je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.5.2013, 17:40   #9
ETR1
Banned

Član od: 7.9.2012.
Zahvalnice: 131
Zahvaljeno 151 puta na 129 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku ETR1 Slanje poruke preko AIM-a korisniku ETR1 Slanje poruke preko Yahooa korisniku ETR1 Slanje poruke preko Skypea korisniku ETR1
Question Re: Problem sa CRT monitorom LG 700S

Evo preko pretrazivanja pronadjoh temu, da ne postavljam istu
Kod mog LG-ja je problem sto sa leve i desne strane monitora ima crne margine..
Navodno se to pojavilo iz cista mira, pozajmili smo kompjuter i monitor prijatelju na par meseci, star je kompjuter (recimo 2001. god) i on ga je koristio i to mu se pojavilo. Sad je prosirenje slike po x-osi na 100% i opet su te margine, "s 2 prsta debljine", a po y je normalno. Kad se prosirenje sa 100 smanjuje tacno se vidi suzenje, tj. vidi se osvetljenje dokle radi monitor sa suzenom slikom, a ostalo je tamnije, kao kad je ugasen. Probali smo monitor da prikljucimo na novi kompjuter, sa bilo kojom rezolucijom je ista stvar. Pretpostavljam da su kondenzatori ili tako nesto problem, ali kako odjednom?
ETR1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Problemi sa monitorom Rocker Kvarovi 840 3.11.2023 13:42
Problem sa povezivanjem mp3 playera sa kompom Partybreaker Kvarovi 18 9.4.2008 14:17
Problem sa MS Office-om dbaja Aplikativni softver 5 19.3.2008 9:32
Problem sa monitorom! HITNO! uros@3D Video/TV softver 6 26.8.2006 23:27
Problem sa sa LG combo!! mileki Kvarovi 22 23.4.2006 20:53

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 10:05.