![]() |
![]() |
|
|||||||
| Sadržaj novog broja SK Pružamo vam priliku da nekoliko dana pred izlazak novog broja pogledate i prokomentarišete njegovu naslovnu stranu i sadržaj |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
#20 |
|
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.953
Zahvaljeno 4.147 puta na 2.711 poruka
|
A kako znaš da će da voliš igru, ako je nisi kupio i igrao?
Za te razloge postoje kolektionarski primerci i specijalna izdanja, koja i jesu uglavnom 100+ evra. Sve ostalo je nesigurna kupovina, naročito nove igre, kad su one još pod punom cenom, i svi pod utiskom marketinga koja pumpa te igre u nebesa. Evo, na primer, kupio sam Civilizaciju VII za punu cenu, plus Deluxe dodatak, i zažalio sam bačenih para. A dosada me je svaki nastavak pre toga pozitivno iznenadio. Nije više ni dovoljno da je igra nastavak dobre franšize, a da ne useru igru. Zamalo da kupim i Kingdom Come Deliverace 2, pod punom cenom, isto dok sam bio pod utiskom, dok nisam saznao kako radi sejv sistemu igri, i potpuno izgubio bilo kakvu volju da probam tu igru. A da sam je kupio sigruno bi isto zažalio. Gejming "u trendu" je skup hobi, jel it su nove igre skupe, nit ti išta garantuje da će biti dobre za tu cenu. Zato su se drugi igrači preorjetisali da kupuju igre na Steam rasprodajama. Et manje baciš para, ako igra ne valja, et je veća šansa da znaš unapred da li je igra dobra, i da li će da ti se svidi. Plus nije cena igara samo jedino što treba da platiš. Tu je isto i cena hardvera, bilo PC-a ili konzole na kojoj igraš, kao i redovno modernizovanje tog hardvera, kada dođu zahtevnije igre. Po meni, ako treba godišnje na igre da platiš više nego što te je koštao hardver, kao što izgleda za novi Switch 2, da bi igrao jednu novu igru mesečno, nešto tu debelo ne valja. Sa druge strane, da se razumemo, i meni je bilo pomalo smešno kada u opisima novih konzola kukaju kako je ista $100-150 skuplja nego prethodna i slično, znajuci koliko su skupe same igra, i da to malo više što se da za hardver na duže staze ne košta ništa, jel mnogo više se potroši na same igre. Zato sam i dalje PC gejmer, jel iako potrošim dosta više na hardver, dosta uštedim na ceni igara, ako se suzdržim i ne uhvati me hajp (kao gore dva primera). Plus naravno, nikad me niko neće naterati da igram akciju iz prvog ili treceg lica na kontroleru (umesto miša). A nije da nisam probao, jel imam kontroler. Poslednja ispravka: player1 (21.6.2025 u 13:49) |
|
|
|
| Bookmarks sajtovi |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme
|
||||
| tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Svet kompjutera 11/2012 | Nenad Vasovic | Sadržaj novog broja SK | 58 | 9.11.2012 18:35 |
| Svet kompjutera 10/2012 | Nenad Vasovic | Sadržaj novog broja SK | 86 | 20.10.2012 0:01 |
| Svet kompjutera 4/2012 | Nenad Vasovic | Sadržaj novog broja SK | 223 | 20.5.2012 16:12 |
| Svet kompjutera 1/2012 | Nenad Vasovic | Sadržaj novog broja SK | 102 | 27.1.2012 22:09 |
| Svet Kompjutera je dobio upozorenje od BulmaSofta | Branislav Gavric | Forum o forumu | 267 | 25.6.2009 21:44 |