![]() |
![]() |
|
|||||||
| Brbljaonica Manje ozbiljno ćaskanje na ostale (kompjuterske i geek) teme... (POSTOVI SE NE BROJE!) (Pravila pisanja: kliknite ovde.) |
| Pregled rezultata glasanja: Koliko često koristite prečice? | |||
| Koristim stalno i ne mogu bez njih |
|
38 | 46,34% |
| Koristim povremeno |
|
37 | 45,12% |
| Ne koristim uopšte |
|
5 | 6,10% |
| Alo, kome bre ti prečice! |
|
2 | 2,44% |
| Glasova: 82. U ovom glasanju ne možete da učestvujete | |||
![]() |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
#1 |
|
Veteran
|
Zanima me koliko često i koristite prečice na tastaturi pri radu... tj koliko odmenjujete miš u nekim procesima rada na računaru sa prečicama na tastaturi?
Ja na primer nikad nebrišem ništa iz računara sa desnim klikom i opcijom delete nego uvek stisnem shift+delete na tastaturi. Kao i u programima za grafiku ctrl+z za undo (u photoshopu ctrl+alt+z) |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Banned
|
ja najvise koristim ctrl+c i ctrl+v za copy odnosno paste
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Veteran
Član od: 27.12.2005.
Zahvalnice: 99
Zahvaljeno 124 puta na 82 poruka
|
Trudim se, trudim se...
Kada upalim Total Commander, refleksno mičem ruke sa miša (!?), a i inače mi se dešava da mi se smuči kliktanje pa tražim prečice - naročito u tekst editorima ili IDE-ima poput DevC++-a ; mrzi me da posle silnog kucanja uhvatim miša i lupim compile , već koristim F12 ( ako se dobro sećam, ne znam, trenutno kuckam nešto u WinEdt-u, i več koristim ctrl+shift+x kombinaciju ). Ou, da, u Firefox-u : ctrl+t za novi tab, ctrl+F4 za gašenje taba, ctrl+tab za prebacivanje iz jednog taba u drugi i sl. Ludo u svakom slučaju. PS. učim emacs
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Starosedelac
|
...ne moze se bez njih
, jednostavno skracuju muke i ubrzavaju rad na racunaru.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Član
Član od: 30.10.2005.
Zahvalnice: 48
Zahvaljeno 95 puta na 75 poruka
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 9.7.2006.
Zahvalnice: 3.546
Zahvaljeno 1.792 puta na 756 poruka
|
Koristim precice tipa ctrl+z, ctrl+x, ctrl+c i ctrl+v za undo, cut, copy i paste, zatim u Firefoxu ctrl+t i jos neke kojih se trenutno ne mogu setiti.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
XXXtreme
|
koristim dosta vodeci se motoom, zashto komplikovano kad moze jednostavno
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ad Ministrator
Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
|
Citat:
![]() Doduše, u tom slučaju za dobijanje properties menija treba kliknuti desnim tasterom na fajl i malko duže zadržati pritisnut taster. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 27.4.2006.
Zahvalnice: 821
Zahvaljeno 2.075 puta na 1.080 poruka
|
Najcesce
ctrl+c ctrl+v ctrl+x ctrl+t ctrl+b ctrl+i ctrl+u ctrl+z itd itd... |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Član
Član od: 23.11.2006.
Zahvalnice: 17
Zahvaljeno 14 puta na 12 poruka
|
Ne koristim uopšte prečice.Za toliko posla što ja radim je sasvim dovoljan miš.Eventualno ctrl+levi klik za selektovanje.A i često imam utisak da mnogi ljudi razne komandere drže samo šminke radi kao da žele ispasti "pametni" pred još neukijim komšijama (da budem jasan, ja ne sumnjam u upotrebnu vrednost takvih programa).U biti ja volim da klikćem mišem!
Da su oni iz mikrosofta pametniji setili bi se da uvedu i tro-klik i kombo-klikove za skraćivanje nekih procedura!
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Član
Član od: 22.9.2006.
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 5 puta na 4 poruka
|
Cesto koristim precice.Najvise za copy/paste i kad radim u photoshopu
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Starośeđelac
|
Rijetko,od malih nogu sam koristio mis i nema sad da se navikavam na suprotno.Eventualno koristim Ctrl+A ako mi je muka da skrolujem do kraja,ili neku slicnu jednostavniju precicu.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Veteran
Član od: 11.5.2006.
Zahvalnice: 84
Zahvaljeno 160 puta na 135 poruka
|
@CENTROPEN verovatno ima i takvih, ali kad naucis precice puno je lakse i udobnije raditi i to najvise u programima tipa 3ds max, autocad ...
Gledaj na to kao na slepo kucanje mislis da je neko ucio slepo kucanje da bi zadivio nekog? Ja sigurno ne |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Član
Član od: 30.10.2005.
Zahvalnice: 48
Zahvaljeno 95 puta na 75 poruka
|
Citat:
Ionako mi je lakse da selektujem sa space ili zvezdicom (ako ide mass delete )
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
information junkie
|
Stalno ih koristim. Jednostavno ubrzavaju rad u bilo kom programu, posebno u 3ds-u i PS-u.
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Član
|
Uglavnom koristim, pogotovo u Photoshop-u i Word-u (narocito u Word-u, jednostavnije mi je da koristim precicu kad nesto kucam i ruke su mi vec na tastaturi, nego da cimam misa).
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Starosedelac
|
Koristim precice stalno, mnogo mi je lakse u opstem radu u windowsu.
Evo par korisnih: alt+enter - properties windows+D - svi prozori se minimiziraju F2 - rename F3 - search alt+tab - biranje otvorenih prozora shift+delete - fajlovi se ne stavljaju u recycle bin nego skroz nestaju shift - drzati preskace se auto play dok se ubacuje cd alt+podvuceno slovo u liniji menija - aktiviranje menija shift+F10 - simulira desni klik ctrl+esc - start meni windows+F - search iz start menija windows+brak - otvaranja sistem menija windows+E - otvarnanje My Computer |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Starosedelac
Član od: 28.11.2006.
Zahvalnice: 375
Zahvaljeno 973 puta na 387 poruka
|
Na ovoj stranici se nalazi lista znakova koji se dobijaju kada se koristi taster "alt" i kobinacije drugih tastera.
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 2.2.2006.
Zahvalnice: 861
Zahvaljeno 1.729 puta na 992 poruka
|
Samo najosnovnije ctrl s, ctrl v, ctrl c, ctrl alt delete, alt f4...
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Starosedelac
Član od: 27.12.2005.
Zahvalnice: 67
Zahvaljeno 440 puta na 330 poruka
|
Koristim što više mogu. Kao i kod većine, dok radim bilo šta u Total Commander-u, miš "ide u stranu". U Operi (ili drugom browser-u), text editorima, player-ima... koristim isključivo tastaturu osim za one stvari za koje je korišćenje miša (skoro pa) neophodno, kao što je kliktanje na linkove ili selektovanje teksta.
Edit: I da, ne koristim prečice sa windows tasterom iz prostog razloga........ što ga uopšte nemam .
Poslednja ispravka: bvitnik (18.12.2007 u 3:57) Razlog: Dodatak :) |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks sajtovi |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme
|
||||
| tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Kako ne oštetiti svoj zvučni sistem - saveti i pitanja | AstraLogos | Zvuk na računaru | 178 | 9.12.2018 12:23 |
| I koliko na kraju RAM-a imam? | Deusdies | Kvarovi | 17 | 27.1.2012 17:55 |
| Internet na Kosovu | sima strahota | Internet usluge | 16 | 31.7.2007 10:56 |
| Koliko Vam treba da narezete DVD na laptopu? | Popasrb | Prenosni računari | 7 | 24.8.2006 20:40 |
| Halo 2 na PC-u i Win Vista | Meho Krljic | O igrama uopšte | 4 | 18.4.2006 20:00 |