![]() |
![]() |
|
|||||||
| Grafički softver i radovi Programi za pregled slika, programi za obradu vektorskih i rasterskih slika, programi za projektovanje, modelovanje i rendering, konvertori; takođe i primeri fotografija i radova |
![]() |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
#441 |
|
Veteran
|
Jao mišo
![]() Ma meni ni ovo pola ne treba sto imam, nego stoji tako. A jel mozes da mi kazes za sta sluze ti sto si naveo da odem da kupim? |
|
|
|
|
|
#442 |
|
Starosedelac
Član od: 21.8.2006.
Zahvalnice: 841
Zahvaljeno 973 puta na 624 poruka
|
Šta ima da ih uzimaš ako ti očigledno ne trebaju?
|
|
|
|
|
|
#443 |
|
Veteran
|
Pa ne znam koji za šta služi, možda neki bude zanimljiv
|
|
|
|
|
|
#444 |
|
Deo inventara foruma
|
Mogu da ti objasnim ali me mrzi da pišem.
Idi na Adobe sajt pa pogledaj.
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku miša topola na korisnoj poruci: | ||
Borko Motorko (28.1.2011) | ||
|
|
#445 |
|
Veteran
|
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku NikolaS93 na korisnoj poruci: | ||
Borko Motorko (28.1.2011) | ||
|
|
#446 |
|
Veteran
Član od: 25.3.2010.
Zahvalnice: 102
Zahvaljeno 71 puta na 64 poruka
|
Kako da napravim dubinu u crtezu?
|
|
|
|
|
|
#447 |
|
Član
Član od: 30.8.2009.
Zahvalnice: 68
Zahvaljeno 142 puta na 95 poruka
|
Dubinu dobijas senkama.
@Nikola nisam siguran ali mislim da postoje ili mogu da se naprave akcije(Photoshop Actions) koje rade bas to, ponavljaju niz filtera/postupaka na slikama, procackaj malo po netu sigurno ima dobrih objasnjenja |
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Lars03 na korisnoj poruci: | ||
NikolaS93 (1.2.2011) | ||
|
|
#448 |
|
Član
Član od: 22.3.2009.
Zahvalnice: 63
Zahvaljeno 40 puta na 26 poruka
|
@NikolaS93
Odavno nisam koristio PS, ali ide otprilike ovako: I. Snimis akciju: 1. klik na 'Actions' paletu 2. klik na dugme 'Create new action', daj ime akciji 3. klik na 'Record'. Vrlo je bitno da od tog trenutka ne radis nista suvisno 4. odradi sve sto treba sa slikom 5. kad zavrsis pritisni 'Stop' II. Proveri na drugoj slici da li akcija radi ono sto zelis. Mozes premestati snimljene korake, brisati ih, ponovo snimati ... III. Batch processing: 1. File > Batch (ne secam se tacno) 2. Izaberes onu akciju koji si snimio (verovatno se nalazi u 'Default Actions') 3. Izaberi koje slike zelis da obradis 4. Izaberi gde ce se snimiti rezultat 5. Ostala podesavanja, uglavnom, treba ostaviti kako jesu 6. Klikni na 'OK' i, zavisno od broja filtera i broja fotografija, idi na kracu ili duzu pauzu @I like games Sta tacno podrazumevas pod dubinom? 1. DOF (Dept of Field) http://www.photoshopessentials.com/p...epth-of-field/ http://retouchpro.com/tutorials/?m=show&id=251 (nisam imao vremene da trazim bolje tutoriale) 2. Iluziju trodimenzionalnosti http://psd.tutsplus.com/tutorials/de...-in-photoshop/ http://www.tutorial9.net/tutorials/p...-in-photoshop/ Poslednja ispravka: BrunnenG (31.1.2011 u 21:49) Razlog: greske u kuvanju xD |
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku BrunnenG na korisnoj poruci: | ||
NikolaS93 (1.2.2011) | ||
|
|
#449 |
|
Član
Član od: 10.9.2008.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
Kako da napravim ovakvu "meku" podlogu?
|
|
|
|
|
|
#450 |
|
Veteran
|
Sta podrazumevas pod mekom?! Ako mislis ovaj prelaz boja koristi radial gradient. A ako mislis na ove "smetnje" ja bih koristio jedan Topaz-ov plugin, a mozes da da koristis add niose iz filters menija.
A sada mi setih mezes da koristis i Film Grain iz Artistic filters. @Lars03,BrunnenG Snasao sam se, hvala. Poslednja ispravka: NikolaS93 (2.2.2011 u 20:52) Razlog: dodatak |
|
|
|
|
|
#451 |
|
Član
|
Da mislim na taj prelaz a i na tako obojenu podlogu da nije izvestacena boja kao da sam ofarbao lim nego tako meka kao recimo boja jastuka
|
|
|
|
|
|
#452 |
|
Veteran
|
http://iit.bloomu.edu/vthc/photoshop.../gradients.htm
http://www.adobe.com/designcenter/ph...filmgrain.html Eto par linkova o tome, potrazi na googlu jos ako ti zatreba, potrazi sa Radial gradient ili samo Gradient, a za ove ovako tackice trazi sa film grain (moze na nekoliko nacina da se dobije ovaj efekat). |
|
|
|
|
|
#453 |
|
Član
Član od: 30.8.2009.
Zahvalnice: 68
Zahvaljeno 142 puta na 95 poruka
|
Grain je jedan nacin, drugi bi bio ubacivanje neke "mekane" teksture tipa platno ili papir ili otkud-znam-cega pa farbanje gradijentom.
Add noise ti daje, manje vise, isti rezultat. Poslednja ispravka: Lars03 (3.2.2011 u 22:02) |
|
|
|
|
|
#454 |
|
Član
|
Jedno pitanje. Pokusavam da napravim jednu text animaciju, i nasao sam lepe tutoriale na youtube, e sad je problem kad ja ukljucim animation (windows-animation) ja nemam ovo dugme (vidite na slici), a to mi je potrebno da bih nesto menjao ( ne znam kako se to nesto zove, uglavnom sam na tutorialnu vide da kad klikne na to dugme, dobije drugaciji prozor i tu podesava style).
Evo slike u prilogu..
|
|
|
|
|
|
#455 |
|
Član
|
Jel moze neko da mi da free fontove da izgledaju slova kao da je oko njih vinova loza ili da bude to onaj font koji "koristi" Srpska pravoslavna crkva. Konkretno treba mi za sutradasnji dan svetog Trifuna
|
|
|
|
|
|
#456 |
|
Član
Član od: 6.7.2008.
Zahvalnice: 16
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
|
Napravio sam fotografiju sa aparatom od 7 MPx. Podesen je da pravi fotke najboljeg kvaliteta. Onda sam isekao jedan deo fotke i obradjivao (stavio sam neke prelaze,malo senke, itd.) u Photoshop. Snimio sam je kao JPEG,medium. Probao sam da je ucitam na jedan "Stock" sajt,nisu mi prihvatili fotku.Obrazlozenje je da je ispod 3MPX. Ne razumem zasto je to tako. Da li to znaci da posle obrade fotografije u Photoshop fotografija gubi na kvalitetu?
|
|
|
|
|
|
#457 |
|
Deo inventara foruma
|
Smanjio si rezoluciju fotografije. Za Stock sajtove fotografija mora da bude veća od 4 Mpix.
|
|
|
|
|
|
#458 |
|
Član
|
Ovo je uslov za prihvatanje fotografije. Use the following form to upload your image. Only JPG files, RGB, at least 3 Megapixels, saved at the maximum quality will be accepted. Takodje pise da se mogu ucitati i Extra Small size fotografije. Nisam razumeo ovo sto ste mi rekli da sam smanjio rezoluciju. Mislite,samim tim sto sam je crop-ovao ili zato sto sam je obradjivao ili pak zato sto sam trebao da je snimim kao JPEG extra small size. Koliko razumem,Mega pixel znaci milion piksela po incu. Cak iako crop-ujem foto mislim da ne bi trebao da se promeni kvalitet jer meni ostaje isti broj piksela na toj crop-ovanoj povrsini kao i na originalu. Razumem da, ako snimim tako crop-ovanu fotografiju u vecem formatu dolazi do rasporedjivanja istog broja piksela na vecu povrsinu i onda se narusava kvalitet fotografije. Ali ja je nisam povecao. Takodje me interesuje kako mogu da proveravam koliko piksela ima koja fotografija. |
|
|
|
|
|
#460 |
|
Član
|
E sad,da li mozete da mi objasnite u kom medjusobnom odnosu stoje sledeci elementi fotografije dimenzije,rezolucija,Mpix,dpi. Trazio sam na google ali me stalno baci na neki forum koji nije ni priblizno lak kao ovaj za snalazenje( Obicno nema pretraga,sitna slova itd)
Za primer, original fotografije je sledecih karakteristika: Width 2304 pixels, Height 3071 pixels, Vertical resolution 96 dpi ,Horizontal resolution 96 dpi Obradjivana fotografija je:Width 1827 pixels, Height 1215 pixels, Vertical resolution 72dpi ,Horizontal resolution 72 dpi Idalje ne umem da odredim koliko je Mpix ![]() Jos mi nije jasno ,zasto kad primenim filter embossed (a i ostale) na crop-ovani deo i snimim JPEG, na medium, fotografija kad je otvorim bude mnogo veca nego originalne. |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks sajtovi |
| Tagovi |
| obrada fotografija, photoshop |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme
|
||||
| tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Adobe Premiere Pro, Photoshop | zombi | Grafički softver i radovi | 8 | 23.1.2008 0:37 |
| Besplatni Photoshop filteri (freeware) | oluja | Grafički softver i radovi | 3 | 9.2.2007 15:16 |
| Adobe Photoshop CS bounty hunter :) | nightshift | Grafički softver i radovi | 10 | 30.12.2005 0:21 |