![]() |
![]() |
|
|||||||
| Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
#1 |
|
eat, sleep & blink
|
Hocu da overklokujem racunar! Svi overklokuju, pa i mene uhvatilo overklokovanje. Malko sam nadogradio kompjuter sa dodatnom SD memorijom, ali mi to ipak nije dovoljno. Procesor radi na 950 MHZ (radni takt), ali u User's Manual-u koji sam dobio kada sam kupovao racunar pise da mogu da ga "cepnem" na 1.8 GHZ. Kako to da uradim? Kod druga sam uspesno overklokovao racunar preko BIOS-a, a isto sam pokusao i kod mene. Normalno nije radilo pa sam morao da resetujem BIOS... Sve u svemu, kako to da uradim, a da se nista ne desi na racunaru i da bude 100 % sigurno da ce se kompjuter tj radni takt povecati na barem 1.3 GHZ?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Član
|
najverovatnije imas athlona na 950Mhz (ako si na AMD-u)
kolko je meni poznato - procesori iz te serije su u proseku isli do 1100Mhz, sto je slozices se, nedovoljno ubrzanje za "da se isplati mucenje racunara" mnogo ce se vise grejati i opterecivaces druge komponente, a dobices samo 150Mhz (ako i toliko) a ako si na intelu, pa sta da ti kazem sem SRECNO!
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Član
Član od: 5.1.2006.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Član
Član od: 28.1.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 8 puta na 7 poruka
|
Citat:
LOL
|
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Veteran
|
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 2.2.2006.
Zahvalnice: 861
Zahvaljeno 1.729 puta na 992 poruka
|
Što se starih kompova tiče, čisto sumnjam da je isplativo klokovati komp. Moj drug je PIII 766 kloknuo na oko 800 MHz i sistem je bio izuzetno nestabilan...
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Član
Član od: 5.1.2006.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
Citat:
Povecanje od 950 na 1300 je 37%, a na 1800 je 90%!!! Jel stvarno mislis da to tvoj procesor moze da izdrzi?
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
eat, sleep & blink
|
Odustao sam.
Hvala svima, a posebno Suicide samurai-ju.
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks sajtovi |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme
|
||||
| tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Ljudi treba mi savet, imam 2 problema!!! (HD, DVD-RW problematični) | Alex82 | Kvarovi | 10 | 6.11.2009 19:39 |
| Potreban savet (graficke) | bejo | Grafika | 53 | 20.2.2006 22:01 |
| Savet ako planirate kupovinu | shonebg | Šta da kupim? | 1 | 2.2.2006 23:24 |
| Hitno potreban savet (budzenje masine) | Nenadyus | Šta da kupim? | 18 | 10.12.2005 2:17 |