Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Role-Play

Role-Play FRP, RPG...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 22.5.2007, 12:40   #441
Alek
Veteran

Član od: 23.10.2006.
Zahvalnice: 60
Zahvaljeno 54 puta na 51 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Alek
Određen forumom Re: Gothic III

Citat:
caine kaže: Pregled poruke
Pa dobro, to je u redu kad lovim neke spore zivotinje ili monstrume, ali sta da radim protiv na primer copora vukova? Eventualno da jednog od njih pogodim jednom-dva puta, pa onda da vadim mac jer su vukovi strasno brzi i nema teorije da bih mogao sve da ih pobijem lukom.
Vidim da su hteli da bude realnije, ali to su malo zeznuli. Uopste nije realno da mogu da uletim u grupu od dvadesetak bandita, i sve ih pobijem bez muke, a mucim sa tri divlje svinje.
E pa tu stupa na scenu stara dobra taktika "udri-i-bezi"
Zezam se ali na zalost mora tako, bar dok ne izucis skil da predatorima nanosis ekstra dmg i dok ne nabavis malo jaci luk. Tada prakticno ide "one shoot one kill".
Alek je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.5.2007, 13:53   #442
player1
V.I.P. Test Play

Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.579
Zahvaljeno 4.113 puta na 2.686 poruka

Inace, divlje svinje uopste nisu vise prolem ako imas poslednji (1.12) patch.

Ali vukovi...
player1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.5.2007, 15:16   #443
caine
Deo inventara foruma

Član od: 24.2.2006.
Zahvalnice: 723
Zahvaljeno 946 puta na 594 poruka

Citat:
player1 kaže: Pregled poruke
Inace, divlje svinje uopste nisu vise prolem ako imas poslednji (1.12) patch.

Ali vukovi...
Ma ti vukovi Sad sam igrao, lakse sam ubio dva trola nego copor vukova. Plus sto su me vukovi zamalo ubili, a trolovi me nisu ni pipnuli.

Bas me nervira AI NPC-eva. Sad sam u Vanguardu, vise me kolju saveznici nego orkovi. Ma, da nema ovih paladina iz cuga bih pobio ove orkove.
caine je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.5.2007, 15:58   #444
Jim Bravura
Banned

Član od: 30.10.2005.
Zahvalnice: 212
Zahvaljeno 87 puta na 63 poruka

Citat:
Ma ti vukovi Sad sam igrao, lakse sam ubio dva trola nego copor vukova. Plus sto su me vukovi zamalo ubili, a trolovi me nisu ni pipnuli.

Bas me nervira AI NPC-eva. Sad sam u Vanguardu, vise me kolju saveznici nego orkovi. Ma, da nema ovih paladina iz cuga bih pobio ove orkove.
Сад су вукови тешки као wargovi на почетку двојке

Иначе, игру сам само мало пробао (сат-два), а онда је уследио uninstall. Не толико што ми је сецкала, већ што ми се као великом фану двојке овде све учинило као џиновски корак уназад. Сама чињеница да игра почиње масовном борбом, а да се човек није поштено ни упознао са гамеплејом је невероватна глупост.

Ајд, то сам некако превазишао, кад оно уследило је разочарење на готово свим пољима. Гласовна глума главног јунака је срамотна (лик као да је књиговођа, а не херој неког RPG-a), затим борба која је унакажена тако да изгледа кретенасто у односу на ону перфектну виђену у двојци (коју су могли да лиценцирају свим другим играма). Даље, графика ми је некако чудна, као да су хтели да дочарају неку бајку за децу, а не мрачни Gothic амбијент (нпр. оркови далеко уверљивије и опасније изгледају у двојци, оне биљке за скупљање тотално извештачено), томе доприноси и музика која је сама по себи лепа, али људи моји оно није за Gothic (пре одговара једном Fable - the Lost Chapters).
И тако, ту ми је прекипело па је летела са Harda. Мислим, добиће јој још једну прилику кад будем набавио јачу конфу, мада сумњам да ће се нешто битно променити.

Poslednja ispravka: Jim Bravura (22.5.2007 u 19:40)
Jim Bravura je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.5.2007, 19:36   #445
caine
Deo inventara foruma

Citat:
Jim Bravura kaže: Pregled poruke
Сад су вукови тешки као wargovi на почетку двојке

Иначе, игру сам само мало пробао (сат-два), а онда је уследио uninstall. Не толико што ми је сецкала, већ што ми се као великом фану двојке овде све учинило као џиновски корак уназад. Сама чињеница да игра почиње масовном борбом, а да се човек није поштено ни упознао са гамеплејом је невероватна глупост.

Ајд, то сам некако превазишао, кад оно уследило је разочарење на готово свим пољима. Гласовна глума главног јунака је срамотна (лик као да је књиговођа, а не херој неког RPG-a), затим борба која је унакажена тако да изгледа кретенасто у односу на ону перфектну виђену у двојци (коју су могли да лиценцирају свим другим играма), графика ми је некако чудна, као да су хтели да дочарају неку бајку за децу, а не мрачни Gothic амбијент (нпр. оркови далеко уверљивије и опасније изгледају у двојци, оне биљке за скупљање тотално извештачено), томе доприноси и музика која је сама за себе лепа, али људи моји оно није за Gothic (пре одговара једном Fable - the Lost Chapters).
И тако, све у свему више него довољно разлога да лети са Hard-a, добиће јој још једну прилику кад будем набавио јачу конфу, мада сумњам да ће се нешто битно променити.
Pa jeste, grafika u dvojci je mnogo mracnija, atmosfera je drugacija... A blijke mi se ovako vise svidjaju - lakse se primete.

Sve sto si naveo stoji, ali po meni najbitnije stvar - gameplay je, sem borbe, skoro isti kao u dvojci. Questovi se isto resavaju, isto se istrazuje...

Vidim da se tebi nije dopala atmosfera, ali najbitnije nije menjano. Kad kupis bolji komp, obavezno probaj ponovo.
Stara 22.5.2007, 20:05   #446
player1
V.I.P. Test Play

Meni licno najvece mane trojke su combat sistem i gubljenje vremena pokusavajuci da nadjes nekog lika ili lokaciju bez skoro ikakvih smernica.

Jednom sam nekoga trazio par sati kroz Normandir. Na kraju sam odustao od "smaracine" i poceo da koristim mape iz raznih walkthough-a.

Tacno, Oblivion "quest-strelica sistem" je pomalo debilno jednostavan ali zato je Gothic3 sistem "procesljaj celu mapu" veoma smaracki.
Stara 22.5.2007, 22:19   #447
caine
Deo inventara foruma

Tuzna vest: Jowood (izdavac) je raskinuo saradnju sa Piranha Bytes-om (proizvodjac), tako da PB nece da pravi 4. deo, koji je najavljen za pc i (pazite ovo) konzole... Jowood trenutno trazi novi tim za 4. deo...
Od onog patcha od 1GB nema nista (verovatno)!

btw ovo sam nasao na RPG Watchu i World of Gothicu.

Mislim da se svi slazemo da bez Piranha Bytes-a nema pravog Gothica. Sve mi se cini da ce Gothic serijal u buducnosti da krene u pravcu Obliviona (tj. TES serijala).
Stara 23.5.2007, 10:37   #448
Alek
Veteran

Ovo je uzasna vest, ako je stvarno Iskreno nisam se preterano nadao sledecem delu posto nigde nisam cuo ni reci o tome, mada ipak kad se setim posle dvojke kako je bilo price o tome kako NECE izlaziti vise ni jedan deo, pa kako ipak izlazi trojka ali ce biti mmorpg (sto sam tada mrzeo kao cinjenicu jel nisam imao internet ali sada bi to bio pun pogodak )i na kraju je ipak izasla trojka. Drzim palceve da ipak nekada izadje i cetvrti deo...

Sto se tice atmosfere JESTE u drugom delu bolja, mracnija i upecatljivija mada se ne zalim mnogo ni za trojku. Generalno gledano ako se izuzme grafika i kompleksnost drugi deo je ipak bolji (hardverska zahtevnost je i za dvojku bila prevelika u to vreme, znam da je meni na P4 1.8, 768mb rama i 9600XT igra samo tako seckala). No bez obzira na to treci deo je definitivno odlicna igra i sa uzivanjem sam je presao (da imam jaci komp uzivanciji nebi bilo kraja ).
E da, sto se tice kvestova ipak je mnogo bolje ovako nego kao u oblivionu sa strelicim i instant travelom pogotovo sto uglavnom pise u kom delu odredjenog regiona se trazeni lik nalazi. Mnogo je realnije i zanimljivije.
Stara 23.5.2007, 11:23   #449
player1
V.I.P. Test Play

Citat:
Alek kaže: Pregled poruke
Mnogo je realnije i zanimljivije.
Pa sad ne bi se slozio da je zanimljivije.
Par puta sam i par sati potrosio samo da bi nasao nekog lika.

Hint tipa "pa negde severno odavde" je previse sturo. Nekad se desi cak i da nebude zapamcen u dnevniku.
Da su objasnjenja malo bolja, i da ponekad nema greski (lik kaze sever, a u stvari jugo-istok), verovatno bi bilo bolje.

Ni ja ne volim Oblivion "sve ti je svareno" sistem. Ali ipak, sitem "trazi iglu u plastu sena" je mnogo gora stvar za zivce. Narocito posle dugo igranja gothic3 kad te totalno smori.

Eto, posle dugo vremena bio sam prinudjen da koristim Walkthough da bi nasao neke lokacije u gothic3.
Stara 23.5.2007, 12:10   #450
Alek
Veteran

Citat:
player1 kaže: Pregled poruke
Eto, posle dugo vremena bio sam prinudjen da koristim Walkthough da bi nasao neke lokacije u gothic3.
Ako je samo to bice ti oprosteno, nije veliki greh!!!

I ja sam koristio pomoc ali ne Walkthough vec mapu na kojoj su ubelezeni npc-i kada je postalo previse zamrseno, tj kada je u igru uslo previse likova, ali boze moj to nije isto kao kada upisujes sifre za besmrtnost
Stara 23.5.2007, 14:04   #451
player1
V.I.P. Test Play

U stvari taj Walkthrough jeste neka vrsta mape ali dobro...
Sve u svemu svelo se na Oblivionizacuju kvestova.

Cak i sa mapom jedva sam se snasao da nadjem neke lokacije u Nordmiru. Ipak igra ima 3 dimenzije, dok je mapa 2D.
Stara 23.5.2007, 14:18   #452
Alek
Veteran

Pretpostavljam da se radi o kvestu za nalazenje onih ancestora
Stara 23.5.2007, 16:03   #453
player1
V.I.P. Test Play

Samo jedan od primera, samo jedan od primera...
Dobijes i u igri mapu za nesto, pa se mucis ko lud da nadjes.

Kako tek kad nema ni te mape...
Stara 23.5.2007, 22:57   #454
caine
Deo inventara foruma

Citat:
Alek kaže: Pregled poruke
Ovo je uzasna vest, ako je stvarno Iskreno nisam se preterano nadao sledecem delu posto nigde nisam cuo ni reci o tome, mada ipak kad se setim posle dvojke kako je bilo price o tome kako NECE izlaziti vise ni jedan deo, pa kako ipak izlazi trojka ali ce biti mmorpg (sto sam tada mrzeo kao cinjenicu jel nisam imao internet ali sada bi to bio pun pogodak )i na kraju je ipak izasla trojka. Drzim palceve da ipak nekada izadje i cetvrti deo...
Stvarno je, nazalost. Bice cetvrtog dela koji ce da pravi neki sasvim drugi tim, ali to verovatno nece da bude ovakav Gothic, vec neki skroz pojednostavljeni posto ce se praviti i za konzole
Stara 23.5.2007, 23:57   #455
Jim Bravura
Banned

Član od: 30.10.2005.
Zahvalnice: 212
Zahvaljeno 87 puta na 63 poruka

Citat:
Stvarno je, nazalost. Bice cetvrtog dela koji ce da pravi neki sasvim drugi tim, ali to verovatno nece da bude ovakav Gothic, vec neki skroz pojednostavljeni posto ce se praviti i za konzole
Чини ми се да је тај тренд већ започео у тројци, барем оно мало што сам видео.
Jim Bravura je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.5.2007, 1:13   #456
Alek
Veteran

Citat:
Jim Bravura kaže: Pregled poruke
Чини ми се да је тај тренд већ започео у тројци, барем оно мало што сам видео.
Pa... ima tu necega...
Stara 24.5.2007, 12:10   #457
wolfgm
Član

Član od: 12.5.2007.
Zahvalnice: 161
Zahvaljeno 56 puta na 48 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku wolfgm

Pa izgleda da je sada u modi obojevanje od konzolitisa !!!Mislim da će još jedna franšza otići u legendu. PB je stvorio legendu a sada je neko drugi preuzima, JW poseduje prava na ime.
wolfgm je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.5.2007, 13:10   #458
caine
Deo inventara foruma

Citat:
wolfgm kaže: Pregled poruke
Pa izgleda da je sada u modi obojevanje od konzolitisa !!!Mislim da će još jedna franšza otići u legendu. PB je stvorio legendu a sada je neko drugi preuzima, JW poseduje prava na ime.
Ko zna mozda ga i naprave dobro, iako ce biti i na kozolama. Ima i takvih primera, treba biti optimista...
Mozda PB napravi duhovnog naslednika Gothica, pod drugim imenom. Recimo, kao sto se desilo posle odvajanja SI-a od Eidosa.
Stara 24.5.2007, 16:24   #459
player1
V.I.P. Test Play

Pa ne znam, ako pogledamo mehaniku igranja u G3 i zanemarimo lose performanse, ona je vec "konzolitisana".
Stara 24.5.2007, 20:10   #460
miticfam
Veteran

Član od: 10.12.2006.
Zahvalnice: 214
Zahvaljeno 110 puta na 74 poruka

neki drugi developer team ce mozda napraviti bug free igru, ali nikada nece moci da docara atmosferu gothica, a PB ce verovatno napraviti neki duhovni nastavak gothica. takodje, oko prava na igru i likove u njima nije sve jasno, do kraja sedmice ce PB objaviti sta se sve dogodilo
miticfam je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
gothic, gothic 3, role-play, rpg

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Gothic II Gold Edition voodoo_ Role-Play 1329 31.12.2022 0:58
Gothic II addon NOTR grofnula Role-Play 70 18.9.2007 12:38
6600 nedovoljna za Gothic 2.Kako je moguce? Jim Bravura Grafika 24 9.8.2007 20:40

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 11:49.