|
Brbljaonica Manje ozbiljno ćaskanje na ostale (kompjuterske i geek) teme... (POSTOVI SE NE BROJE!) (Pravila pisanja: kliknite ovde.) |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
28.3.2006, 11:13 | #61 |
Banned
Član od: 8.12.2005.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 9 puta na 7 poruka
|
Re: Legalan Software kod nas!!!
Ja mislim da su pirati resenje za sve one koji nemaju para za original,a i za on koji igraju singleplayer igre.Sto se tice WoW-a i Guild Wars-a i njima slicnih tu je Original jedino Resenje.
|
28.3.2006, 14:49 | #62 |
amurof aratnevni oeD
Član od: 18.11.2005.
Zahvalnice: 2.055
Zahvaljeno 1.217 puta na 551 poruka
|
Ja sam sebi rekao: prvo kupim pirat, odigram, i ako igra "zasluži" moje poštovanje, skupljam pare i kupujem original.
|
28.3.2006, 15:53 | #63 |
Veteran
|
Ehm, pa sad da li bih kupio original.
I da imam novca kao sto nemam, sigurno bih dva puta razmislio pre nego sto kupim neki originalni softver.Mislim alo bre pa nova Maya kosta od 2000 - 7000 evra. Znaju li ove postenjacine sto tvrde da bi kupili original proizvod sta sve moze da se uradi sa 7000 evra.Kupim auto,nov komp,sredim gajbu itd. i ostane da se zezam.A Mayu kupim za 500-600din ili je skinem preko legalne mreze. |
28.3.2006, 17:24 | #64 | |
Veteran
|
Citat:
Ako te zanima jednostavno 3D modeliranje mozes koristiti Blender koji je besplatan. (a pri tom odlican; ja ga koristim) Ako hoces nesto bolje mozes uzeti Milkshape koji kosta, mislim, oko 20-ak eura. Posle toga ide eksurzija u specijalizovane skuplje pakete kao sto su Rhino, Catia, AutoCad, 3DMax i pomenuta Maya. LM, ako ti BAS treba Maya, to znaci da radis posao koji nije izvodljiv u jeftinijim paketama, ali ces takav posao i dobro naplatiti, pa ces Mayu veoma brzo otplatiti. To je ko da kazes da je strug skuplji od cekica i testere. Pa ako majstorises iz hobija onda ti strug ne treba (mada je uvek lepo ako bi pao sa neba ) i takva investicija bi bila suludo skupa, ali ako se bavis nekom masovnom proizvodnjom onda ne mozes zamisliti rad bez strugova i slozenijih masina, ali one se isplate preko amortizacije. No, kod nas je praksa da se klinci izivljavaju pa prve korake pocinju u Maya-i i onda kukaju kako je skupa! Pa sto nisi trazio od oca da ti kupi Porshe za ucenje voznje? Apsurdno, zar ne? Inace, za ono sto nudi, Maya nije skupa. Profi 3D modelar kosta firmu godisnje oko $100.000. Dodaj na tu sumu cenu Maya-e (oko $7000 profi) i cenu racunara na kome ce doticni raditi (recimo $3000). Kad ovo analiziras na ukupne godisnje troskove od $110.000, Maya i ceo hardver je 10%. Sve ostalo je plata. Mogu da se kladim da se u zemlji na prste mogu izbrojati ljudi koji iskljucivo sa Maya-om mogu da urade posao. Svi ostali se izivljavaju. |
|
28.3.2006, 17:31 | #65 | |
Veteran
|
Citat:
|
|
28.3.2006, 22:56 | #66 | |
amurof aratnevni oeD
|
Citat:
|
|
29.3.2006, 21:51 | #67 | |
Mythbuster
|
Citat:
Pošto vidim da najveći broj vas koji uzdiže pirateriju ima 18 ili manje godina, u neku ruku je i razumljivo što ne umete da cenite nečiji rad, jer verovatno niste bili u situaciji da morate nešto da radite i skroz sami zarađujete za život, unapred se izvinjavam ako ima izuzetaka, ali njih zaista ne razumem... ajde da napravimo jedan dogovor... eto kad počnete nešto da radite, da mi se javite, a ja ću vam dovesti barem 10 mušterija, a vi da nam date 50 nižu cenu... tako nam je "ekonomičnije"... jel može ? |
|
29.3.2006, 22:03 | #68 | |
Mythbuster
|
Citat:
I opet da se razumemo, daleko od toga da ja kažem, da treba povešati sve koji nabave piratsku igru... pa to se radi svuda u svetu... ali kažem da treba biti umeren i da ne treba smišljati kojekakva opravdanja, jer opravdanja nema... jednostavno si imao priliku da ukradeš, ukrao si i to je to... |
|
29.3.2006, 22:41 | #69 |
Član
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
Marko, ajde iskreno kazi sta imas legalno, a sta ne na tvom kompu, cisto informativno me zanima, nema ljutis?
|
29.3.2006, 22:58 | #70 |
Član
|
"jednostavno si imao priliku da ukradeš, ukrao si i to je to..."
You say like its a bad thing... :-))) Hell, nisam ukrao, nego kupio. E sad sa koje tacke gledista to gledas... Sa moje platio i kupio. Sa tvoje ukrao i oteo. Yednostavno widdim that ovo is bezmisleno raspravljati even dalje. S*it, now sam poceo to mix rijeci. Mozda ovo aint I? Mozda sam pirate? Now I sam lopov?!!! O yeah, like taking candy from a baby. Klasici, Max Payne. U svakom slucaju, Marko_L, kad postanem hacker(aca) i budem plackao banke, OPET cu kupovati pirate. You know why? 'Cos I LIKE IT. Kupovao sam, kupujem i kupovacu pirate. A znas koji mi se ljudi svidjaju? Freeware ljudi. Nekad se pojavi mali prozorcic za donation. E TO, batice, ja smatram da treba raditi. 10 evra, 10 evra. 100, 100. Zavisno od raspolozivih sredstava. E takve ja ljude ja podrzavam. E sad, ima dvoje vrsta lopova: Oni koji kradu da obogate sebe i oni koji kradu da definisu svoj zivot. Bato, mi koji kupujemo pirate, koji smo mi? |
29.3.2006, 23:02 | #71 | |
amurof aratnevni oeD
|
Citat:
Nikome se ne pravdam. Samo kažem, ako ne predstavlja neki problem. A ako budem imao para, ja ću uzimati i original. Pošto mi ćale nije Bil Gejts onda uzimam pirat. I kad jednog dana budem zarađivao od programiranja (a nadam se i da hoću) normalno da će mi smetati da neko piraterizuje moj program i da zarađuje od njega, ali ću reći: "Tako sam i ja radio, šta ću." Nastaviću da radim svoj posao i da zarađujem koliko budem mogao, uprkos tome što će mi neko uzimati pare iz džepa od tih programa. Kažeš koji đavo ću da kupujem original posle pirata... Pa to je moja stvar da li ću da uzimam ili ne. Normalno da bih voleo da posle očajne fotrole i mrljavog Verbatim cd-a da imam finu fotrolu sa čistim slikama i cd-om igre ili programa koji me je zadivio..... Ali normalno, kao što sam rekao, neću sve original, nego igre koje mi se stvarno svide. Tako je i sa programima. Umijem ja da cijenim tuđ posao, i ja sam radio, samo razlika je u tome što taj posao ne može da se piraterizuje. I kad mi budu piraterizovali neki moj program (biće, daće Bog) biće mi drago da i više od pola korisnika mog programa koristi pirat verziju. Imaću to zadovoljstvo da će ipak neko biti srećan zahvaljujući meni. I ne tražim nikakav luksuz. Tražim samo da imam kršteni komp koji neće da pravi probleme i da mu treba pola sata dok snimi podatke sa cd-a na hdd i da imam za hleba sutra. Naravno da bih volio da imam i vile i pare, ali nisam toliki zaluđenik za time. |
|
29.3.2006, 23:03 | #72 |
amurof aratnevni oeD
|
Nastavak....
Evo Goran me je pretekao, i ja sam hteo to da te pitam.Da li si ikada kupio ili koristio neki piraterizovani softver? I još nešto: pošto si programer, radiš li išta od tog posla iz zadovoljstva ili zato što nemaš šta drugo da radiš i da bi zaradio za život? |
29.3.2006, 23:10 | #73 | |
Član
|
Citat:
|
|
31.3.2006, 20:30 | #74 | |||||
Mythbuster
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|||||
31.3.2006, 21:01 | #75 | ||||
Mythbuster
|
Citat:
Citat:
Citat:
Softver je roba kao i svaka druga i što pre ljudi to shvate, to bolje za sve. Citat:
|
||||
31.3.2006, 21:09 | #76 | ||
Deo inventara foruma
Član od: 6.11.2005.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 329 puta na 180 poruka
|
Citat:
Citat:
Pohlepu jednostavno ne podnosim, bilo da se radi o ljudima, bilo o korporacijama. Sad, i mene nerviraju ljudi koji imaju kuci instaliran skupi software koji im samo zagusuje masinu, ali im je logika: " Neka, leba ne jede, nece da skodi ", a mnogi kreativni klinci ne mogu ni da dodju do obicnog pentiuma III. |
||
31.3.2006, 21:11 | #77 | ||
Mythbuster
|
Citat:
Citat:
EDIT : Uh... tek sad pogledah tvoj profil... još si mlađi nego što sam mislio... Elem, sasvim je normalno što sada tako razmišljaš... tako da, nema ljutiš, sve ovo pričam iz najbolje namere. Poslednja ispravka: Marko_L (31.3.2006 u 21:40) |
||
31.3.2006, 21:30 | #78 | |
Mythbuster
|
Citat:
Poslednja ispravka: Marko_L (31.3.2006 u 21:39) |
|
31.3.2006, 22:24 | #79 | ||
Član
Član od: 4.2.2006.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
|
Citat:
|
||
31.3.2006, 22:26 | #80 |
Član
|
Trebalo bi napraviti Piratsku Stranku Srbije!!! Pa u parlament. Pa na izbore. Pa u Evropu. Pa u svijet.
|
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme | ||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Video Editing Software | srlle | Video/TV softver | 73 | 20.9.2006 18:12 |