![]() |
![]() |
|
|||||||
| Aplikativni softver Svi programi i alati koji se ne uklapaju ni u jednu od ponuđenih kategorija |
![]() |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
#1 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 4.2.2006.
Zahvalnice: 309
Zahvaljeno 1.520 puta na 1.050 poruka
|
Ne brinite, nije još jedno pitanje o konverziji u .doc ili kreiranju pdf-a.
![]() Moje pitanje glasi - od čega sve zavisi veličina fajla? Da malo bolje formulišem: skinuo sam neke magazine u ovom formatu iz dva izvora, tako da sam imao i "duplikate" koji su se poprilično razlikovali po veličini. Npr. jedan ima 76MB dok drugi teži 147MB, a na prvi (kasnije se ispostavilo i na drugi i treći) pogled su identični. Sa filmovima obično važi da veći fajl donosi i veći kvalitet. Na kraju krajeva kod njih uvek možemo proveriti kodek, rezoluciju, bitrate... Jedino što mi je palo na pamet u ovom slučaju je da čekiram file-->properties-->description (Adobe Reader, ne znam da li je i kod ostalih tako), da bih na kraju video da su podaci identični. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
V.I.P.
|
Ne znam tačan odgovor, ali kada u NitroPDF hoćeš da iz Word dokumenta ili niza slika kreiraš PDF, pita ne nešto o veličini stranice, nešto kao da biraš da li je za štampu, pregled na ekranu... mislim da ima još jedna varijanta, nisam ga baš skoro koristio. Verovatno prilagođava rezoluciju (???) ili šta već, pa daje različite veličine za isti dokument.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
.
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 113
Zahvaljeno 707 puta na 496 poruka
|
Zavisi mnogo i od veličine slika, algoritma koji se koristi za njihovu kompresiju, broja boja...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Superb Moderator
Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 3.215
Zahvaljeno 4.393 puta na 1.308 poruka
|
Zavisi od podesavanja prilikom samog kreiranja PDF dokumenta.
Primer sa opcijama za optimizaciju slika: |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks sajtovi |
| Tagovi |
| adobe, e-book, ebook, pdf |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|