![]() |
![]() |
|
Brbljaonica Manje ozbiljno ćaskanje na ostale (kompjuterske i geek) teme... (POSTOVI SE NE BROJE!) (Pravila pisanja: kliknite ovde.) |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#121 |
Član
Član od: 3.12.2009.
Zahvalnice: 26
Zahvaljeno 4 puta na 2 poruka
|
![]()
dobio sam komp sa 7 god a sad imam 11
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Član
Član od: 7.7.2006.
Zahvalnice: 16
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
|
![]()
Ih pa ja sam za vas veteran
![]() Prvi komp dođe mi u ruke kad sam imao 4 godine '84.-te zx spectrum, pa onda redom C64, pa Amiga 500, onda popriličan broj godina pauze zbog zeznutih vremena i onda pređoh na PC-je. |
![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.725
Zahvaljeno 4.129 puta na 2.698 poruka
|
![]()
Nisam dobio svoj prvi komp, nego ga je cale nabavio jos 80-81, pre nego sto sam ja naucio i da govorim. Apple IIc "kompatibilac". Naigrao sam se na njemu kao mali. Vise nego na IBM PC-XTu koji smo dobili oko 86, valjda zato sto je bilo mnogo manje igara za PC u to vreme (slicno stanje ko danas sa Mac-om ili PC-em sa Linux-om). Ali zato je PC-XT imao hard disk od 30MB, pa nisu morale da se menjaju disteke.
I posto smo kasnije dobili 386 negde oko 90te, oba ta racunara su nas i dalje sluzila dobro do polovine 90tih, kad je na XTu otkazao hard, a za Apple IIc vecina boot disketa otislo u nepovratno stanje. Jos uvek mislim da imam njihove ostatke u nekom podrumu. Dosta klasika od igara sam izigrao na tom Apple-u, dok sam neke bisere otkrio tek na kraju njegovog veka. Kao na primer prvu avanturu ikad napravljenu, koja je imala graficki prikaz (mada su likovi izgledali kako cica-glise), bila je neka misterija sa ubistvima u nekoj kuci. Sa druge strane prvi put sam se susreo sa grafickim interfejsom na PCu, i ne to nije bio Windows, nego neki GEM (i to originalni softver koji je cale kupio). Kasnije vec tokom devedesetih smo se malo zezali i uspeli da instaliramo windows 3.0 na isti, sto je bilo prilicno problematicno jer doticna floppy jedinica je podrzavala samo diskete od 360KB, dok su novije, na kojima je bila instalacija windowsa, bile od 1.2MB (pa smo morali nekim programom da povezemo 386 i XT mrezno, i instaliramo sa disketne jedinice na 386ci). Eh, to su bila vremena. P.S. Nikad nisam imao Spectrum, Commodore ili Amigu, al sam zavidio onima koji su imali iste (kao i jednom komsiji sto je imao original Nitendo konzolu), jer su u ono vreme imali mnogo bolju ponudu igara (iako su prva dva koristili uzasno spore kasete). Tek sredinom devedesetih je PC uzeo primat i postao ono sto je danas. Poslednja ispravka: player1 (7.2.2010 u 13:54) |
![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Veteran
|
![]()
Dobio 2004. ,svi su me gledali ko u englesku kraljicu
Grafička: ATi koja je tada dizala hype i bila najjaca,ne sjecam se.. Hard disk: 40gb monitor: LG Flatron nakav,svi su gledali u njega kao u nesto sto je Marti Mekflaj donio iz buducnosti maticna: MSI Ram: 256mb eh,tad o kompovima nista nisam znao |
![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Deo inventara foruma
Član od: 2.2.2006.
Zahvalnice: 861
Zahvaljeno 1.729 puta na 992 poruka
|
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Drug Član
Član od: 12.7.2006.
Zahvalnice: 772
Zahvaljeno 2.267 puta na 1.686 poruka
|
![]()
@Wisost
Kakve probleme sa grejanjem si imao? Moj je radio na 75+ stepeni leti i nista mu nije smetalo ![]() Cak sam otkrio i da na A7V8X termalna zastita funkcionise, jer je procesor radio neko vreme samo sa hladnjakom, bez ventilatora. Kad sam dotakao hladnjak, opekao sam se ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Deo inventara foruma
Član od: 2.2.2006.
Zahvalnice: 861
Zahvaljeno 1.729 puta na 992 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Drug Član
Član od: 12.7.2006.
Zahvalnice: 772
Zahvaljeno 2.267 puta na 1.686 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Deo inventara foruma
Član od: 6.7.2009.
Zahvalnice: 730
Zahvaljeno 595 puta na 466 poruka
|
![]() Citat:
![]() Secam se kad je ortak imao HDD manje od 1gb, a ja 13gb, kakve su to prozivke bile ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Veteran
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Aj nemoguće da nije niko u čitavoj regiji imao komp. A uostalom moj rođak je kupio komp 2002 (ili 3) koji je bio P4 3Ghz, 512mb RAM-a, 80 GB HDD i CD rezač.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Kako da prikacim svoj sajt na int. | alien | Internet tehnologije | 12 | 8.6.2006 19:41 |