Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Foto i audio/video

Foto i audio/video Fotoaparati, Televizori, MP3 i DVD/DivX plejeri...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 9.1.2008, 15:54   #1
midifajl
Novi član

Član od: 9.1.2008.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Fuji S6500FD i čudno kuckanje u video modu?

Pozdrav svima!
Konslultovao sam se u vezi ovoga sa nekim ljudima, ali sam dobio oprecne odgovore! Sada vise nisam siguran da li je moj aparat u potpunosti ispravan ili ne?!
Naime, kada snimam video zapis, kao rezultat dobijem sjajnu sliku, ali se cuje propratni zvuk u vidu sitnog ucestalog kuckanja(ili kako bih vec to opisao). To se inace vrlo jasno cuje kada prislonite aparat na uvo pa u toku snimanja pomerate glavu zajedno sa aparatom. Kao da neki motor unutra neprestano radi-ja prvo pomislim da je u pitanju nesto za automatsko fokusiranje, ili nesto slicno. Sta god da radim, ne mogu da se oslobodim tog zvuka. Nema ga samo kada aparat potpuno miruje! Kada se snimaju "tise" scene, onda se taj zvuk jasno cuje i na snimcima i zaista me iritira. Odlicna slika, ali sve je pokvareno tim zvukom!!! Molio bih sve ljude dobre volje da ukljuce svoje Fujie i da naprave video zapise, a da pri tome prislone uvo na aparat, pa da ovde izloze svoja iskustva. Dobro bi dosao i neki kraci video zapis u tisini u trajanju od 10-tak sekundi, kako bi svi mogli da shvate o cemu se radi!!! Jasno mi je da se mora cuti zvuk dok snimam i zumiram, jer samo zumiranje proizvodi relativno jake zvuke, ali ovo drugo...?!
Ovo mi je vrlo vazno, jer moram da znam da li da reklamiram aparat ili je ipak sve u redu.
Unapred zahvalan!
Goran!!!
midifajl je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.1.2008, 17:13   #2
alesandro
Veteran

Član od: 31.1.2007.
Zahvalnice: 438
Zahvaljeno 587 puta na 232 poruka
Određen forumom Re: Fuji S6500FD i čudno kuckanje u video modu?

Gorane, pre svega, dobrodosao na forum Sveta Kompjutera.
Sto se tice tvog problema, mislim i da nije problem. Heh. Ja sam bas danas dobio s6500 i ocaran sam njegovim mogucnostima. Sto se tice videa izvuka, i kod mene se javlja "pucketanje". Ne uvek, ali se cuje. Recimo kada se aprat naglo pomera, cuje se, dok kada miruje ne cuje se. Zvuk podseca na tandrkanje traktora samo mnogo tise naravno. Nije alarmanto, ali nije ni prijatno ako si teski perfekcionista. Npr. kada pricas sa nekim, ili kada snimas nesto na TVu (sto sam ja radio, cisto da probam) - pucketanje se ne cuje, a zvuk sa Tva je odlican. Tako da... mislim da nema razloga za brigu. Mozda bi mogao da, kako si i sam rekao, postavis jedan kraci snimak, mozda je kod tebe drugacije pucketanje.
alesandro je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.1.2008, 18:43   #3
Bond_007
Veteran

Član od: 15.6.2006.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 73 puta na 66 poruka

I na mom s5700 se cuje nakakvo puskanje ali to sam primetio tek nakon sto sam procitao ovaj tvoj post u principu pucka ali nista strasno dok kod video fajlova koje je snimio s9600 to puckanje nisam primetio...
Bond_007 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.1.2008, 19:54   #4
Katmay
Light Painter

Član od: 10.7.2006.
Zahvalnice: 109
Zahvaljeno 136 puta na 63 poruka

To je sasvim normalna pojava koja nastaje automatskim podešavanjem otvora blende prilikom video zapisa radi prilagođavanju aparata svetlosnim uslovima.

Ne znam da li Fuji ima neka podešavanja vezano za to, nisam dugo koristio neki Fuji. Konkretno, Nikon ima opcije kojima se pomenuti zvuci donekle uklanjaju.

Inače, dok sam imao Fuji S5000 i S5500, takođe sam imao isti "problem".

Pucketanje ne bi trebalo da se javlja ukoliko se aparat ne pomera prilikom snimanja, odnosno, kada je on već prilagodio i odredio količinu svetlosti. Ukoliko se pak javlja, ne znam... Zetska ulica
Katmay je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Katmay na korisnoj poruci:
Chivan (11.1.2008)
Stara 10.1.2008, 3:16   #5
midifajl
Novi član

Član od: 9.1.2008.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

Ne, nema nikakvog zvuka kada aparat stoji mirno, samo prilikom pokreta! Primetio sam cak da i u nekom (ne znam tacno kom) modu za fotografisanje postoji isti zvuk kada se aparat pomera! Ocigledno da je u pitanju automatika!
midifajl je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.1.2008, 20:04   #6
Katmay
Light Painter

Član od: 10.7.2006.
Zahvalnice: 109
Zahvaljeno 136 puta na 63 poruka

Naravno, to se čuje to što sam rekao, samo na snimku taj zvuk ostaje
Katmay je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Katmay na korisnoj poruci:
Chivan (11.1.2008)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 10:11.